Šta je novo?

Alcatel OT-997

Kako nije predvidjen kad ga je Alcatel zvanicno potvrdio na facebook strani?

Drugari ajde mala pomoc ...

malo sam se igrao sa telefonom i instalirao neki GPS Widget - shvatio sam da je ****** i deinstalirao ga ... ne lezi vraze - sad nece telefon da mi radi autolock - znaci ni da ugasi ekran kad je telefon zakljucan

naravno - ugasio sam telefon - upalio ... nista - nece pa nece

promenio vreme sa 5 na 15 sekundi ... vratio na 5 opet ... nista

ima li neko neku pametnu ideju ... meni je ponestalo ... a ne radi mi se factory reset

hvala unapred :beer:

Stvar je u tome sto nisu naglasili da za nas region nece biti. Poruka mi vise zvuci generalizovana. Ako nekog ne mrzi neka ih kontaktira, ali neka odabere Nemacku kao zemlju. Pa da vidimo kakav odgovor ce biti.

Drugari ajde mala pomoc ...

malo sam se igrao sa telefonom i instalirao neki GPS Widget - shvatio sam da je ****** i deinstalirao ga ... ne lezi vraze - sad nece telefon da mi radi autolock - znaci ni da ugasi ekran kad je telefon zakljucan

naravno - ugasio sam telefon - upalio ... nista - nece pa nece

promenio vreme sa 5 na 15 sekundi ... vratio na 5 opet ... nista

ima li neko neku pametnu ideju ... meni je ponestalo ... a ne radi mi se factory reset

hvala unapred :beer:
Ugasi telefon,izvadi bateriju cekaj 10 sekundi,vrati bateriju upali telefon trebalo bi da radi.

Ugasi telefon,izvadi bateriju cekaj 10 sekundi,vrati bateriju upali telefon trebalo bi da radi.

isto ... ****te provalili su da sam iz Srbije a imam 997D ... i sjebali me :)

izgleda da mi ne gine reset ... jaooooooo Androidu - pocinjes na Windows da licis

hvala

Kako nije predvidjen kad ga je Alcatel zvanicno potvrdio na facebook strani?

A kako ti ne možeš da shvatiš da fejsbuk strana nije zvanična strana "Alcatelonetouch".

http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/one_touch_997.html#.UTnxykRXxf8

Ona služi samo za kontakt,komunikaciju i promociju sa članovima Facebook društvene mreže.I nema tu razlike u nikakvim regionima.Ako nije predviđen zvaničan upgrade softvera,nema veze iz koje si zemlje i regiona.Ja sam to već objasnio.Ali vi samo slušajte jazu i njegove priče iz 1001 noći...

Poslednja izmena:
A kako ti ne možeš da shvatiš da fejsbuk strana nije zvanična strana "Alcatelonetouch".

http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/one_touch_997.html#.UTnxykRXxf8

Ona služi samo za kontakt,komunikaciju i promociju sa članovima Facebook društvene mreže.I nema tu razlike u nikakvim regionima.Ako nije predviđen zvaničan upgrade softvera,nema veze iz koje si zemlje i regiona.Ja sam to već objasnio.Ali vi samo slušajte jazu i njegove priče iz 1001 noći...

Ma jok, jasno je meni od starta sve. Nego da me ne demonizuje kao tebe, na lep nacin da objasnim da nema.

Ovako drugari da bi Lmt lancher radio i da bi uklonili softverske dugmice,telefon mora biti RUTOVAN.

JA NISAM ODGOVORAN AKO SE NESTO DESI VASEM TELEFONU!!! OVO RADITE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST!!!!!

Krenimo onda od rutovanja.
Da bi rutovali 997 i 997D morate butovati telefon u Factory mode,ulazite u njega tako sto palite telefon pritiskajuci VOLUME - i DUGME ZA PALJENJE u isto vreme,doke se ne pojavi Factory mode.
Kad ste u Factory mode možete spojiti telefon za kompjuter,koji će akosu adb drajveri dobro instalirani prepoznati vaš telefon,tj detekto vaće ga.U ovom trenutku telefon moze biti RUTOVAN,rutuje se sa MTK Droid tools,proverene su verzije 2..2.8 i 2.2.9. koji skidate odavde http://www.4shared.com/zip/NyHaro3-/MTKdroidTools.html
Kad MTK Droid Tools pronadje vas telefon samo kliknete- ROOT- dugme.Telefon će se restartovati dva puta i instalira ce Superuser app i root će postati stalan.
AKO VAS TOKOM PROCESA MTK Droid Tools pita da napravite backup,odgovorite sa NE jer proces je bagovit.MOŽE SE DESITI DA KAD SE ROOT ZAVRŠI I TELEFON SE BUTUJE I DODJE DO POČETNOG EKRANA PA SE OPET SAM OD SEBE RESTARTUJE,TO SE REREŠAVA TAKO STO PONOVO UĐETE U Factory mode I ODRADITE FACTORY REDET,većini se to nedesi ali se meni na mom 997D desilo pa sam morao da odradim factory reset.

Jednostavnije ne moze!
01.Skines onaj menadzer sa Alcatelovog sajta i instaliras(zbog drajvera)
02. Skines MTK droid tools
03. Ubacis telefon u factory mode (vol- i power)
04. Nakacis na USB
05. Startujes MTK Droid tools i kad ucita telefon kliknes ROOT
06. Kad obavi posao odradis factory reset iz factory mode jer ce ti telefon biti u bootloopu
07. Gotovo!
Bitno je da ti pre svega ovoga na telefonu bude ukljucen USB debugging i Unknown sources!

SUPERSU
Da bi LMT lancher radio u potpunosti kako treba , posto sa SUPERUSEROM ponekad neradi HOME i BACK dugme potrebno je instalirati SUPERSU
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.supersu

BildProp Editor
da bi mogli da menjamo posle instaliranja LMT lanchera sistem/bild.pop moramo da instaliramo jedan od editora evo koji sam ja instalirao
https://play.google.com/store/apps/...9tLmpydW1teS5hcHBzLmJ1aWxkLnByb3AuZWRpdG9yIl0.

LMT lancher
Skinite i instalirajte LMT lancher
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1330150
zadnja verzija je 1.91 pa potrudite se da nju skinete i instalirate

PODESAVANJA LMT LANCHERA
Settings
Autostart TouchService = 1
Set Mode (TouchService) = 2 (only Pie)
Piecontrol - Activation area position 4 (Boottom)

PIE
Ovakva su podesavanja kod mene,kod Vojkana tj na prvoj slici je difolt raspored.

Item 1 = Back
Item 2 = Menu
Item 3 = Home
Item 4 = recent Apps

kad izadjete iz aplikacije ,potvrdi te da sva cetri dugmica rade dobro,tek onda smoi spremni za sledeci korak.Ako neki od dugmica neradi , zanci da niste instalirali Supersu

PODESAVANJE SISTEM/BILD.POP

Pošto ste instalacije LMT lanchera instalirali Editor koji sam vam dao,udjete sad u njega i nađete qemu.hw.mainkeys i podesite sa 0 na 1, to telefonu govori da imate hardverske dugmiće,posle toga morate resetovati telefon,tj iskljucite ga i izvadite bateriju pa je posle 5-10 sec vratite i upalite telefon , ovo je zbog Alcatelovog quick start mode.

qemu.hw.mainkeys = 0

qemu.hw.mainkeys = 1

Posle ovoga ovako bi trebali da vam izgleda telefon

attachment.php

attachment.php

Ne mogu nikako da ga root-ujem...sve odradim kako treba i on se samo jednom resetuje i normalno se upali probao sam i factory reset pa onda root i o5 isto?!?

Log iz MTK Droid root-a
In system already available: Android Debug Bridge version 1.0.26
--- temporary root shell will appear after two reboots!
- Expectation of reconnection of phone... 1
- Expectation of reconnection of phone... 2

Vecina stvari se objavljuje upravo na drustvenim mrezama, no zivi bili pa videli...

Vecina stvari se objavljuje upravo na drustvenim mrezama, no zivi bili pa videli...

Ovo pričam iz iskustva sa Alcateleom.I od kada je Fejs wall postao zvanicna stranica bilo koje ozbiljne firme???
Facebook je na nivou razmene iskustava i tračeva...(sajt za zabavu,ali za neke bogami i za zaradu).I tako ga i treba shvatiti.:guitar:

Poslednja izmena:
Dajte neko detaljno upustvo za iGO dok nisam razbio telefon. Sve sam radio po upustvu i ***** neće da se pokrene

11 verzija iGOa sam skidao i uvek isto ******....

Ubačen data.gro sa rezolucijom 480*800 i opet isto izbacuje...

Prilozi

• Screenshot_2013-03-08-15-33-00.png
    Screenshot_2013-03-08-15-33-00.png
    39.7 KB · Pregleda: 154
Pitajte Gagu,koji je ona ubacila,na PM. ;); :D

Gago,sve mi se čini da će ovaj "pobesneli vuk" da pojede tvoju kucu!? :zgran:

I ovaj pokušaj instaliranja iGOa po upustvima iz privatnih poruka što sam dobio je propao....
Sve što sam uspeo je da sada izbacuje da ne podržava neku drugu rezoluciju

Prilozi

• Screenshot_2013-03-09-14-24-55.png
    Screenshot_2013-03-09-14-24-55.png
    41.5 KB · Pregleda: 129
Sada se opet vraća na isto. Not supported resolution.:smash:

Sad sam se i ja pogubio načisto. Na PP sam dobio instrukcije za igo primo a ovo vojkanovo mi izbacuje splash screen za igo myway

U svakom slučaju ne radi ni jedno ni drugo....

Čak sam izbunario negde da i se umesto 800 (480*800) stavi 735 (znači da bude 480*735) zbog soft. dugmića ali neće ni tako...

Pozdrav.

Da li je neko imao problem sa tapatalk2? Instalirao sm pomenutu aplikaciju i ne funkcionise. Konstantno izbacuje poruku: Directory is currently unavailable. Da li neko ima ideju,kako da resim problem.
p.s. ne znam da li je bitno,koristim 3g.

Obriši iz APN-a proxy

Od kako sam rutovao telefon ,poceo je da se greje,osecam pod ruku kad ga drzim,sa zadnje strane skroz od pola na dole se greje.. ide preko 30c. Kako da ga oladm ? :D

Od kako sam rutovao telefon ,poceo je da se greje,osecam pod ruku kad ga drzim,sa zadnje strane skroz od pola na dole se greje.. ide preko 30c. Kako da ga oladm ? :D

U zamrzivac :D

Ne brini, mislim da je moj S2 isao i do 40+ tako da nije strasno...

Pozdrav,

Nov sam ovde :D Gledao sam prosle postove i koliko sam procitao, ako nema na Netu, nema ni u poslovnicama?
Pre nego sto sam otisao do obliznje MTS poslovnice, gledao sam telefon i video ga na sajtu, kad sam otisao do njih bilo je nekih drugih sitnih problema(prevazidjeni :D ) i kad sam stigao kuci video sam da ga nema vise na sajtu.
Dugo sam se dvoumio sta da uzmem i kad sam napokon odlucio ode iz ponude.

Takodje, posto ja ne slikam mnogo i ne treba mi toliko kamera, sem tog "nedostatka" kamerice, da li ima jos nekih mana? Meni prvenstveno treba za aplikacije, a koliko sam procitao hardver mu nije toliko los. Pa sta kazete?

Hvala

nema bolje za te pare (pa i nešto veće) ako ti kamera nije visoko na listi prioriteta

Vrh Dno