Šta je novo?

Alcatel OT-997

Instalirao sam Camera MX. Daje bolje slike od default kamere - samo podesiti sve na najbolji kvalitet. Ajde što su slike 1.5 mb naspram 500kb, nego što nisu mutne. NIje mi jasno u čemu je fora da je mnogo bolja slika preko 3rd party programa.
jel mislis na opciju jpeg quality sa slajderom ili na jos nesto?

Poslednja izmena:
kako da namestim TeslaUnread da radi sa "placenom" verzijom Nove? Kad skinem onaj sa marketa,kad mi stigne poruka,javlja mi da obrisem unofficial i da instaliraj official verziju...

Hoce uklonice ROOT,tako se vraca telefon na prvobitno stanje....
A sad oko rutovanja,imas moj post tacno pet stranica unazad o rutovanju,nemogu da verujem da vas mryi da citate prethodne postove

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?291082-Alcatel-OT-997/page118

Ovo se između ostalih odnosilo i na mene.
:)

Imam pitanje za Vas rutaše.
Da li treba da radim bekap pre ruta,tj da li će rut da obriše sve podatke?

Ako treba,čime je najbolje odraditi bekap svega?
Fala.

Root kao root neće, ali ćeš morati da uradiš factory reset iz recoveryja a to briše sve. Što se backupa tiče na nerutovanom telefonu nemaš mnogo izbora, ja sam koristio carbon backup za aplikacije, imenik je na guglu, kalendar isto, sms nisam čuvao...

Koje zahtevnije igre dobro rade na ovom telefonu?GTA IV dobro radi kao i PES 2012..ostale nisam probao.

Rade jos provereno,NFS Most wanted,Dungeon Hunter III i igram jos Temle Run 2.....

Inace, baterija se brzo potrosi na startu zato sto default launcher nesto radi. Sad cu da instaliram go launcher, pa cu da probam, pa javljam rezultate.
Ali zamrzni preko TB-a default da ti ne radi u pozadini, ako ga već nećeš koristiti
Druze jel mozes malo da mi pojasnis kako se zamrzava default launcher? i sta je to TB? Ja sam instalirao GO launcher i ekstra radi onaj default jedino mogu da zaustavim kad udjem u podesavanja pa aplikacije, nema opciju da ga onemogucim, samo prinudno zaustavi.

TB je Titanium Backup aplikacija. Mislim da rece Veljko da ne moze da se zamrzne, jedino da se obrise, znaci u root-u interne odes i nadjes /custpack tako nesto i tamo ces ga videti i mozes ga obrisati, ako ga vec neces koristiti

Uspeo sam da freezujem, ali nije se promenilo nista, s tim da sam pre sat vremena, pre nego sto sam restartovao telefon imao 67% a posle restarta 77% ! Mozda je to razlika koja se izgubi od 100-88%.

Jel vama izbacuje da je unavailable za update check? I kad ce taj update? :)

Poslednja izmena:
Update biće kad bude, trebalo bi ove godine :)

Kamera je ovom telefonu blagi uzas. I sa stock aplikacijom a i sa bilo kojom drugom. Toliko da cu ga samo zbog toga promeniti.

Ja inace nd slikam mnogo sa fonom, ali mi je juce zatrebala kamera. Da nisam imao pri sebi Nokia E52 ne bi nista uradio. Pa ovaj tel ima najgori auto fokus u istoriji.

Ako je problem sa autofokusom to što samo par sekundi drži zeleni okvir, mogu reći da se tako ponašaju sve kamere na vanila romovima. Nemojte se truditi da fotografišete dok je zelen okvir već možete i kasnije. Indikacija zelenim okvirom govori da je fokusiranje završeno, a vi snimak možete učiniti kad god želite, i po nestajanju okvira. Ako se promeni udaljenost objekta fotografisanja, ponovo tapnte, sačekajte zeleni okvir kao indikaciju i slikajte kad poželite. Naravno, mirna ruka je potrebna na svakom foto aparatu :) Mislim da ljudi greše jer žure da naprave snimak za vreme trajanja zelenog okvira, a to uopšte nije neophodno...

Poslednja izmena:
jel moze neko da mi odgovori za teslaunread? cini mi se da je pominjan na ovoj temi,ali bez ovog mog problema :/

kako da namestim TeslaUnread da radi sa "placenom" verzijom Nove? Kad skinem onaj sa marketa,kad mi stigne poruka,javlja mi da obrisem unofficial i da instaliraj official verziju...

Plati pa će moći ili koristi običnu novu free, mislim da i ona podržava, ako ne ***, sve ima svoju cenu

Ili pitaj u temi za to, em ne praviš offtopic ovde em ćeš pre dobiti odgovor :)

Ja vec pocinjem da se nerviram na svaki post vezan za kameru ...:D....koja je skroz ok! Umete li vi uopste da slikate :D....

Ja napisah ko zna zna i to je to od mene :D

Na Nokiji E52 znam:) Ne ozbiljno. Nisam imao problem na predhodnom fonu HTC Desire HD, ali zato me ovaj ubi. Mrtva priroda i sl. ok, ali ljudi, čak i najmanji pokret izaziva zamućene snimka.

Koji pokret? Pokret ljudi koje slikaš ili tvoje ruke koja drži fon?

Na Nokiji E52 znam:) Ne ozbiljno. Nisam imao problem na predhodnom fonu HTC Desire HD, ali zato me ovaj ubi. Mrtva priroda i sl. ok, ali ljudi, čak i najmanji pokret izaziva zamućene snimka.

PA uzmi MX cameru i podesi je ***. Na stock kameri ekspozicija je iz nekog razloga premala pa je logično da je zamućenje. Da namjestiš takvu ekspoziciju na aparatu od 1000 evra isto bi bilo

Ekspozicija je prevelika, ne premala. Realno je krs kamera, ali danju i da sve miruje (i objekat i ruka), moz da prodje. Inace camera mx mi je drzala aktiviran senzor (neki od magnetnih) sat i po posto sam je iskljucio

Šta da stavim od podešavanja u MX kameri?

Nazad
Vrh Dno