Šta je novo?

Alcatel OT-997

Cena je 1 dinar uz mix NET L, za mix NET M je cena 10800. Ocekivano, bar za mene, e sada treba proracunati, sta se vise isplati.

Nesto sam racunao, mozda ovo nije toliko merodavno, jer ne uzimam cenu uredjaja ma mts-ovom sajtu vec cenu u slobodnoj prodaji za kes. ali za ljude koji imaju novca za kupovinu ovog uredjaja bez postpaid paketa mozda ce biti interesantno. Uz MIX NET M kosta 10 800, na 24 meseca bruto, ovaj telefon te izadje 27 360+ 10800=38 160, uzeo sam da je cena telefona u slobodnoj prodaji 185e= 20905 din , kada od bruto cene 38160 oduzmete cenu u slobodnoj prodaji dobijete 17 255din, podelite ovo sa 24(ugovorna obaveza), ispada da te mesecno paket kosta oko 718 dinara Uz MIX NET L cena telefona je 1 dinar, ako ovu racunicu ponovite za ova postpaid paket, dobije se da te paket kosta oko 1108 dinara, znaci da je telefon isplativiji uz veci paket, ali pod uslovom da ti treba toliki saobracaj, dobijate duplo veci saobracaj uz doplatu od 400 dinara. Zanimljiv racun :), ali eto da malo uporedimo i ovako postavljene cene.

Poslednja izmena:
Zaboravio si za 50% popust ako ne uzimas telefon sto dodje 27 360 / 2 + 21 000 = 34 600, plus mislim da ne placas 119 3G jer nisi uzeo mob preko njih.

Dobro popust ne racunam jer ne mozes da uzmes telefon uz popust. I ja trenutno imam mix net M uz 50% popusta. Da, zaboravio sam taj 3G, nikada nisam kupovao telefon uz paket, pa sam to smetnuo sa uma. Znaci na konacan proracun treba dodati jos 119 mesecno. U principu, ovo je povoljno za ljude koji imaju potrebe za malo vecim saobrcajem, pa uzmes telefon, i onako placas ugovor te placas. Ispada da je definitivno dosta povoljnije kupiti telefon za kes, cak i da imas mix net L, bolje ti je da iskoristis popust od 50% nego da uzimas telefon, jos je ovo verzija sa jednom karticom.

Poslednja izmena:
A mrtvi telenor nastavlja deracinu sa OT-995... haos.

Naravno da ne plaćaš 3G ako nisi uzeo mob ....

Ali mi nije jasna jedna stvar, ZAŠTO računaš cenu pretplate u cenu telefona? Ko to još računa? Ako koristiš taj paket, CENA JE TA, 12600, + 3G ili je jedan dinar uz paket ... Kako možeš da sabiraš babe i žabe, tj da trpaš cenu pretplate u cenu telefona?

Ako si napisao
Uz MIX NET M kosta 10 800
onda je toliko, i nema dalje .... eventualno da dodaš 3G pretplatu kod MTSa, koju ne možeš da izbegneš ...

Jeste isplativije uzeti 50% pretplatu i telefon za kes, ali za onoga ko ne moze odjednom da iskesira novac za mobilni, ovo je super ponuda.

Samo sam uporedio koliko te kosta BRUTO uz postpaid paket, naglasak na bruto, i izracunao koliki popust dobijes ako kupis telefon uz neki paket i koliko dobijas ako zmes veci paket. Ne razumem zasto kazes da sabiram babe i zabe. Ovo uporedjivanje je za ljude koji mogu da ga kupe za kes, a ne za one koji hoce da uzmu telefon uz paket, pa naravno da ti je cena uz paket fiksna, ako nemas drugu opciju za kupovinu, vex si samo ofranicen na mts :). Ne razumem sta je poenta tvoje price, lepo sam objasnio o kakvom je poredjenju rec.

Realno MTS je ponudio fantasticne uslove, obesmislio je sve Telenor Smart HD i Vip XL droid samo da ga drze jedno duze vreme u ponudi.Idem sutra da ga uzmem za svaju.

Ajd pa srećno :) Nego Jaza, možeš li da pitaš svaju da li u mts-u rade popodne, pošto mi se niko ne javlja (piči mjuza i "mehanik" gospođa) na broj za box korisnike. Ne znam ni koga da zovem da ga rezervišem...

Poslednja izmena:
Ajd pa srećno :) Nego Jaza, možeš li da pitaš svaju da li u mts-u rade popodne, pošto mi se niko ne javlja (piči mjuza i "mehanik" gospođa) na broj za box korisnike. Ne znam ni koga da zovem da ga rezervišem...
Zovi korisnicki servis.MTS kod Pohorske radi do 20h.Znam jer sam cesto tamo.

Pretplata 1.770 dinara i telefon za 1 dinar?? Ovo je odlicno, svaka im cast.

U CG OT 995 uz pretplatu od 40e 1e a uz pretplatu od 25e 9e lol.

Petplata je 1980 dnara, a ne koliko ti kazes. Plus imas dodatak za 3G od 119 dinara

veljkoka,
Lepo je rekao Emix,uz paket Bel 400,mesecna pretplata je 1800,plus 119 din za 3G,ispada na 1920 ;)

Ako Bog da, sutra posle posla idem da ga uzmem, i to beli. Najverovatnije za 1 din, uz mix net L.

Nije eksplicitno rekao da je ovo uz bel pakete, zbog toga sam mislio da gresi, izvinjavam se. Doduse niko cini mi se ne bi uzimao taj bel paket pored mixnet l :).

Da mislio sam na taj paket. Nekome mozda ne treba 3g net...

Dobra mu cena u mixnet l i onom ispod, 1 din i 10k din, za ovakav telefon to je odlicno.

Da mislio sam na taj paket. Nekome mozda ne treba 3g net...

Onda ti u principu ne treba smartfon :)...
Salim se, suvise je mala razlika, a bel paketi su sr**e. Konkretno taj bel 400 ima 640 minuta u mts mrezi, a 80 minuta ka ostalim mrezama, nije bitno da li ti treba ili ne 3G, ovamo imas 600 minuta, pa biraj kako ces da ih potrosis.

Onda ti u principu ne treba smartfon :)...
Salim se, suvise je mala razlika, a bel paketi su sr**e. Konkretno taj bel 400 ima 640 minuta u mts mrezi, a 80 minuta ka ostalim mrezama, nije bitno da li ti treba ili ne 3G, ovamo imas 600 minuta, pa biraj kako ces da ih potrosis.

Postoji nesto sto se zove wifi. Ja 3g net ukljucim..... Jednom u mesec dana.
A slazem se razlika je mala i taj net paket je bolji i ja bih ga uzeo ali eto samo sam pomenuo.

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje, koje bas i nije u vezi sa ovom temom. Postoji li razlika u zracenju(SAR) izmedju ovog telefona koji daje mts i 997d? Raspravljao sam se sa drugom danas oko toga, pa me cisto zanima?

Ima, sa mts-ovim ti posle nekog vremena izraste treca ruka.

Ajde ko ga uzme danas u MTS-u,neka proveri da li je telefon simfree,i da li telefon dolazi sa standardnim njihovim aplikacijama?
Jako bi mi znacilo to

Ma kakva ruka, bolje da mi zraste nesto drugo umesto ruke :)!

Ne verujem da je sim free. Da su hteli da daju sim free ponudili bi D verziju.

Vrh Dno