Šta je novo?

Alcatel OT-997

Не могу сви да пређу на ѕ3 ;)

Xaxa...nije stvar u tome ali galaxy s je zmaj za 997 znas kako toliko nisam imao poverenja u njega da kada ga uzmem u ruke pomislis radi li sve i hoce li mu se desiti nesto a telefon mi stvarno potreban sta da radim ako nesto se pokvari veruj mi da sam pored njega nosio neku pomocnu nokiu6230 u slucaju da mi na alkatelu nesto otkaze...

Važno je da telefon radi ali bih ipak prednost dao nekoj proverenoj i poznatoj marki telefona zato što to ipak ima kakvu takvu garanciju da će aparat raditi bez problema. Poučen iskustvom sa ZTE ne pada mi napamet više da eksperimetišem sa telefonima.

bas tako i posle iskustva sa alkatelom pre cu da kupim provereni tel sa puno slabijim hardverom nego polu-proizvod..

Odakle vama svi ti problemi, meni nikako nije jasno... Sad ce 7 meseci kako imam 997D i nisam imao apsolutno nikakvih problema sa njim. Ni jednom nije zakucao, ne pregreva se (ne prelazi 42 - 43°C dok igram igricu na punjacu), GPS radi odlicno... Cak sto se tice samog rada ubedljivo je najstabilniji od svih android uredjaja koje sam do sada posedovao, a neki bi trebalo da su dosta ozbiljniji od ovog.

Poslednja izmena:
Ja sam izgleda naiso na neki mnogo dobar primerak, imam ga vec 8 meseci, 997d za nemacko trziste. Za sad stvarno nisam imao skoro nikakvih problema. Ne greje mi se, gps radi dobro napolju, unutra ga i ne koristim. Jedina mana na koju sam naisao je gubljenje signala kad je na punjacu, mada to se lako resava, kad me neko zove skinem ga sa punjaca i posle vratim... Pre njega sam promenio nekoliko androida i mogu reci da sam ovaj najmanje puta morao da restartujem ili ubijem neki proces...

@OWERKLOKER - Bitno da si ih se ti naprobao...

@duleks - Primetio sam da cesto ljudi koji se zale su uzeli 997 preko mts-a, dok ovi koji su zadovoljni imaju 997D. Mozda su ovi za nasko trzeste malo za***li?

Ja sam uzeo isto za nemacko trziste. Prvi je kao sto znate ootb imao crknut zvucnik, a ovom drugom ne radi GPS. Devojka ga ne koristi, pa ono i nije nesto njoj mana.

Ja sa 997 mts od problema imao:

- posle factory reseta *backup* proces zabo i ne da telefonu da spava, restart rešio stvar (ovo ima i na nexusu)
- kad je preloš signal par puta je zabo sa nlp wakelockom, budeš nedostupan i no sleep :) ponovo restart rešio
- bag sa prelaskom zvuka na slušalicu
- bag sa (ne)punjenjem baterije do kraja

I to je to za pola godine. Back dugme skoro nisam ni koristio, uvek na home izlazio :)

Ajde da se i ja javim, sa pozitivnim mišljenjem.
Uzeo sam ga iz mt:s-a, tj kupio od tipa koji ga je uzeo.
U pitanju je čist 997, nije duo.
Nikakvih problema nisam imao sa telefonom: Baterija 2 dana, radi iGO u full modu, ok hvata GPS, wi-fi je ok, dosta je brz, nema usporavanja...
Ja sam zadovoljan.

@OWERKLOKER - Bitno da si ih se ti naprobao...

@duleks - Primetio sam da cesto ljudi koji se zale su uzeli 997 preko mts-a, dok ovi koji su zadovoljni imaju 997D. Mozda su ovi za nasko trzeste malo za***li?
Ne znam cemu takav ton. Daleko je taj Alcatel od najstabilnijih telefona...

@ OWERKLOKER - A zasto je na prvom mestu uvek potrebno nesto da se komentarise? Ako ti nemas dobra iskustva sa necim, zasto automatski i ostali ne smeju da ih imaju? I jeste, stabilnije mi radi i od Evo 3D i od Sensation XE, a i od RAZR-a (Xperiu Neo, Wildfire S i slicne ne vredi ni da poredim...), a svi su neki tamo bajni flagship-i. Mozda ja samo imam srece da mi je zapao dobar komad. U svakom slucaju cu jos dobro razmisliti pre nego sto budem uzimao sledeci telefon da li cu se jos druziti sa Alcatelom jer, kao sto rekoh, mozda sam samo imao srece.

Poslednja izmena:
Zasto ne? Pa ovo je forum majku mu, treba komentarisati i razmenjivati iskustva. Jesi li koristio mozda neki Nexus, Galaxy S2, S3, Note 2? Ne znam zasto si se nasao uvredjenim time sto sam rekao da ima dosta telefona koji rade bolje od tog Alkatela (plus odredjeni problemi koji se provlace).

Izvini, ali vrati se malo u nazad i vidi sta si napisao pa ce ti biti jasno. Ja uopste nisam imao primedbi na sto je receno da ima boljih (i naravno da ima... mislim, wtf?!) vec na tvoj pristup pametnice koja sve zna... i ti znas da ja nisam imao susreta sa mnogo telefona. Niti znas cime se bavim, ni koliko imam kontakta sa telefonima, ali eto... ti sve znas, a ne znas ni da procitas post. Lepo sam napisao da je najstabilniji od onih koje sam posedovao, a ti si to protumacio kao da pise da je najbolji ikada napravljen.

I da zavrsimo sa ovim off-ovim: najverovatnije sam imao srece da ubodem odlican primerak bez svih tih mana i istim sam zadovoljan, a tu ne vidim nista lose.

Poslednja izmena:
Ja moj 997 iz mts evo trošim vec 6 mesec i ovaj bug sa stock dialerom je prvi koji mi se desio sa telefonom ali kao što napisah sa drugom aplikacijom sa gp-a radi sasvim normalno
Niti se greje niti imam bilo kakve druge probleme a kao što rekoh trošim ga svaki dan što na poruke,što na pozive,skype,internet,muzika i sl.

Pozdrav svima, pre 4 meseca, čitajući ovu temu kupio sam dotični telefon iz MTS-a. Prvo se dizao u nebesa, a sada se pljuje kao naj gora kupuvina. Možda sam samo srećan što mi nisu poznati problemi koje neki članovi navode, ali mislim da mnogi usled neznanja ili nemogućnosti da reše neki problem gube kompas. Istina je da GPS signal hvata bar 50-60 sekundi prvi put, ali posle radi glatko. Istina je da mi i dalje ne radi kompas( mislim na onaj u telefonu :) ) i da mi ponekad iz nepoznatih razloga (jednom mesecno) isprazni bateriju za jedan dan. Sve ovo bi mi mnogo više smetalo da nisam u rukama imao i mnogo skuplje telefone koji su isto imali neke svoje bube. Nema se para za nešto kvalitetnije, tako da mi je ovo za sada dobra kupovina.

Kompas ni kod mene na 997D nije bas radio najbolje, ali je to ispravljeno apdejtom. Ne znam da li se isti pojavio i za obican 997. :)

Zasto ne? Pa ovo je forum majku mu, treba komentarisati i razmenjivati iskustva. Jesi li koristio mozda neki Nexus, Galaxy S2, S3, Note 2? Ne znam zasto si se nasao uvredjenim time sto sam rekao da ima dosta telefona koji rade bolje od tog Alkatela (plus odredjeni problemi koji se provlace).

Vidiš li ti šta pišeš? Kakve veze imaju Galaxy S2, S3, Note2 sa alcatelom? Alcatel ne pripada toj klasi da bih poredio. Telefon je odličan za ono što nudi. Imam mts-ov model i stvarno ne znam šta bi naveo kao zamerku. Ovo što pojedini ovde nabrajaju je stvarno za mene nepoznanica. Ili toliko silujete telefone, ili stvarno neki primerci ne valjaju, ali pre će biti da se ovde pojavila jedna grupa obesnih mladića koja drvi k**** bez potrebe.

Opet se javljaju oni koji porede ovaj Alkatel sa 997D,veliki je uspeh kad ga samo porede sa telefonima koji su nekad bili premium.......Za 140 evra trenutno nepostoji bolja kupovina,a sta bi vi ljudi za te pare da nema nijedan lag ili bag , pa ako hocete takve telefon imate par telefona N4 kosta 325 evra a ostali preko 500 evra , a i 4.1JB update ce dobiti pocetkom Semptebra....Da i ja sam primetio da se vise , tj mnogo vise ljudi zale na obicne 997 nego na 997D koji je kod nas sa Nemackog trzista....Lepo sam se druzio sa 997D skoro 8 meseci i nebi ga menjao da nisam dobio sluzbeni telefon(Nexsus 4),a i decko kome sam prodao 997D je exstra zadovoljan snjim.

Vidim zato si ti i prešao na N4 zato što ti ovaj dobar :p

Pa pazi, ne bih se ni ja bunio za jedan N4. :d
Ovaj ne planiram da menjam bar jos 6 meseci, a N4 ne bih menjao min. 2 godine. :D

Meni isto nisu jasni komentari koji govore lose o ovom telefonu . Ja ga ne ispustam iz ruku, net po ceo dan radi, viber, whats up, igram igrice, slusam radio, muziku, posaljem preko 50 poruka, pozivi, dve kartice rade , gps radi, ne greje se, na plazi ga koristim i kuckam sa ljudima i nijednom se nije pregrejao. Bateriju drzi super, signal odlican, kad sam poredila kvalitet zvuka prilikom poziva ovog telefona i jedne Motorole , ja na Motoroli skoro da nisam cula nista! Meni je ovaj telefon extra pogodak. I sto neko rekao sta vi stvarno radite sa ovim telefonom, silujete il sta vec pa vam sve to ne radi, ne kapiram stvarno! I jos neko rece da sporo ucitava fejs, i to sam probala iako fejs ne koristim i sve otvara momentalno, chrome otvara sve u sekundi takodje. Nikakav ja problem sa ovim telefonom nemam. I slazem se ,dokle vise da se alcatel u ovom cenovnom rangu poredi sa telefonima duplo skupljim. Ja jedinu manu koju bih nasla ovom telefonu sto se malo slabije vidi kada ga izlazem direktnim suncevim zracima! I to je sve. Cak sam jednog dana i pokisla dok sam pricala i bio je poprilicno mokar i nista mu nije bilo! I jezim se i na komentare da mu je losa kamera, slike su sasvim pristojne uz koriscenje camera mx programa. I video je solidan. Da kupujem tel moj izbor bi opet bio Alcatel! Jos jedna stvar, ni jednom do sad se nije sam od sebe ugasio, zaglupeo, restartovao ili bilo sta! Ja u njega imam potpuno poverenje i nadam se da ce tako biti i ubuduce!

E kad pročitam ovde gore da se fejs momentalno pali i da šljaka super dodje mi da se ubijem. Pošto ni na jednom mogućem androidu koji postoji ne radi dobro (S4, One, XZ, S2, S3), a na ovom gore Alcatelu radi. Možda je optimizovana aplikacija za Alcatel, a za premium klasu nije.

Ja nisam imai problema sa fejZbuk aplikacijom ni na jednom telefonu tako da nisam u toku. Sta je u pitanju? Kakav problem?

Jednostavno aplikacija nije optimizovana i laguje... Uporedi carbon npr ili Google+ kako rade u odnosu na Facebook. Takodje RAM problem. Rekli su ovi iz FB-a da će da se optimizuje. Da samo vidiš kako na iOS-u kao podmazano radi.

Poslednja izmena:
A na to mislis. Navikao sam valjda pa mi ne smeta. :d

Pa kada ga više koristim, od 6.30h kada ga skidam sa punjača, do 00.00h kada ide na punjenje, baterija bude oko 30%. Kada da ga manje koristim, veče dočekam sa 50-60%. Sem u pomenutim prilikama iz neznanih razloga jedva dočeka punjač sa 10%, bez obzira što možda ekran nije bio upaljen ni sat vremena.

Samsung S2 mi se čini boljim izborom mada ja imam s2+ . Ako ništa drugo s2+ ima bolju kameru, super onom kod koga ovaj telefon radi bez greške ali mene lično soft dugmići nerviraju i ne samo kod alkatela nego kod bilo kog drugog modela. Ja nemam nešto poverenja u tct ili bilo koji kineski model

Vrh Dno