Šta je novo?

Alcatel OT-997

Mnogo lepse kad je transparent nego kad je solid :)

Ajde da gnjavim ponovo...
Patim se sa iGo-om...
Dobio sam linkove i uputstva od vas više, hvala svima, ali kako god da korigujem sys i/ili multimode, ili mi pokrene iGo sa odsečenim delom dole gde su sw dugmići, ili mi daje grešku da rezolucija ne valja, i da ne može da ga pokrene.
Da li bi neko bio (još jednom) dobar da mi okači negde na nekom file share-u kompletan svoj iGo iz 997 koji radi?!
Hvala lepo :)

Mislim,izvinite što je malo off topic,ali kada se već masovno postavljaju home screenshot...Evo kako bi po meni trebalo da izgleda Home & Lock screen.
Btw.ovo je snimljeno na mom OT 995 ,custom Jelly Bean 4.1.2 ROM.
screenshot1013021615094.png
screenshot2013021615143.png

Ja sam to i rekao.Ali je ovde pokrenuto globe pitanje o estetici launchera.Isti su ekrani i iste su rezolucije kod oba Alcatela...
Ta tema što ti navodiš je za modovanje,a ovo je naked screen.I to kako bi trebalo (i može) da izgleda goli Home. :smash:

Pa dobro modovanje je teška reč... Pogledaj tamo šta ima gde nema nikakvog moda u odnosu npr. na moj ili nečiji gde se vidi da smo radili, a neki samo promene mesta ikonicama i to im je modovanje...

Mislim pravi se tema all in one, svi misle da mogu ovde i da pišu o modovanju telefona i o opštim android aplikacijama i o slusalicama i o još 300 stvari koje su uopštene, a lepo postoje teme za to...

Opet će doći neko novi i eto zanimaće ga LMT launcher i neće hteti da koristi search, jer ti si loš čovek ako mu ne pomogneš i počeće da se kmezi... Treba održavati temu clean zbog noobova, jer puno off topic-a donosi još mnogo off topic-a...

A i ti i Jaza mogli bi završiti to što ste počeli ili na mobilnomsvetu ili na PM-u.

Igram se sa bojama,gledao na XDA ljudi bas dobre theme napravili, moze lepo da se igra sa ovim LMT lancherom,sto je najbolje moze svako da ga namesti kako mu odgovara,sto ljudi sto ćudi i ukusa.Sad sam sstavio ovako da mi bude i furacu ga ovako par dana.
Pogledajte prilog 107337

Meni ovo toliko odvratno izgleda da nema sile da bih stavio. Šta vam smetaju ovi standardni softeverski dugmići? Svakako kad gledate video ili šta slično, oni nestaju, a to umanjenje ekrana se da preživjeti.

Igram se sa bojama,gledao na XDA ljudi bas dobre theme napravili, moze lepo da se igra sa ovim LMT lancherom,sto je najbolje moze svako da ga namesti kako mu odgovara,sto ljudi sto ćudi i ukusa.Sad sam sstavio ovako da mi bude i furacu ga ovako par dana.
Pogledajte prilog 107337

Meni ovo toliko odvratno izgleda da nema sile da bih stavio. Šta vam smetaju ovi standardni softeverski dugmići? Svakako kad gledate video ili šta slično, oni nestaju, a to umanjenje ekrana se da preživjeti.
Pa ko je rakao da nam smetaju softverski dugmici,furam ovo dok mi ne dosadi pa se vracam na softverske dugmice,to mi se najvise svidja kod Androida mogucnost izbora i promena :)

Pa ovo jazino jeste katastrofa :d pogledaj moj shot i reci šta ti je odvratno tamo?
I ne nestaju kad gledaš video “ili šta slično“ nego samo kad gledaš video.

Drugari, ima li neke stete po bateriju (dok se puni) ako baratate po telefonu (igre, net i sl.)?

Pa nije dobro duplo zagrevanje... Zar to ne moze sat vremena da saceka dok napunis telefon?

Što se mene tiče nije problem, ali... žena :) Navuče se na android za par dana. Mislio sam da i njoj uzmem jedan, ali nije htela kad sam ga ja uzimao. Rekao sam joj za grejanje, malo se brecnula u fazonu "šta ti znaš" ali poslušala je :) Nego, kad sam prvih dana ubacivao aplikacije instalirao sam Go task I ES task menaget. Pitam za savet, pošto je očigledno jedan suvišan. Koji da brišem od ova dva? Ili ima neki treći, pa da brišem oba.

Hvala ponovo, izbrisao oba :) Samo da dodam, da li je potrebno ocistiti telefon od internet "suta" sa nekim programom za tu namenu (nesto kao ccleaner za komp). Mislim da su GO task i ES task to radili uz gasenje aplikacija, cisto pitam ako ima neki, koji?

Poslednja izmena:
I eto... koristim ovo cude vec dovoljno dugo da mogu da dam neki konkretan sud. Moram reci da sto ga svakim danom vise koristim to mi se vise svidja - nesto sto do sada ni jedan uredjaj nije postigao kod mene. Alcatel (TCL Corp.) je stvarno odradio odlican posao sa ovim uredjajem i nadam se da ce buduci biti jos bolji. :)
Sorry na spemu, ali morao sam da iznesem svoje zadovoljstvo posle malo duzeg koriscenja. :D

Hvala ponovo, izbrisao oba :) Samo da dodam, da li je potrebno ocistiti telefon od internet "suta" sa nekim programom za tu namenu (nesto kao ccleaner za komp). Mislim da su GO task i ES task to radili uz gasenje aplikacija, cisto pitam ako ima neki, koji?

Ne znam, ali ja ostavljam cache, jer brze otvara... Znas i sam sta je to ustvari (valjda?!) :) ovako stalno mora da izrenderuje stranu... Ne pravi to ne znam ti ni ja koliko sad, pa da moras stalno da brises. Ja nista od toga ne koristim.

Znam kako da ne znam :) samo me to bunilo da li ostavlja mnogo iza sebe ili ne. Poslucacu tvoj savet u svakom slucaju.

A i ja mislim da postoji neki limit za cache browsera u androidu, tako da opušteno... Neće ti se sigurno desiti da ostaneš bez memorije...

Kod mene iGo radi, ali mi se deo ne vidi od sistremskih dugmića.
Menjao sam i sys.txt, i multimode.ini, kao i rezolucije u skinovima, ali uvek isto: Ili mi seče ili uopšte ne može da pokrene program zbog problema sa rezolucijom.

2013-02-18_06_51_00.jpg

2013-02-18_06_51_13.jpg

Kod mene navigacija radi u full screenu ali samo kad je fon uspravno, kada ga postavim vodoravno, seče mi desnu stranu. Može li neka pomoć kako da podesim sys.txt ili šta već?

Imate sad ovo novo hit rešenje, root i poisključujete sw dugmiće:D

Pozdrav svima! Kupio sam telefon pre 4 dana. Imam nekoliko problema. Prvi i najbitnije je to sto mi baterija ne izdrzi ni jedan ceo dan sa umerenim koriscenjem (15 min razgovora, sat surfa, ne igram igrice). Npr skinuo sam sa punjaca sinoc oko ponoci, nisam koristio ni nocu ni jutros uopste, a baterija mi je vec posle 14 sati na 15%. Drugo, svaki video secka kada pustim preko bilo kog plejera, sto mi se nije desavalo na proslom telefonu koji je duplo slabiji. mislim da to seckanje ima veze sa necim sto telefon radi u pozadini i trosi bateriju. Trece, kada je ukljucen wifi i/ili konektovan na moju kucnu mrezu, trosi 33% baterije. Cetvrto, kada swipujem preko desktopa, nije glatko (ovakav tel sam koristio u nemackoj, i mogu da se zakunem da je radio mnogo brze). izbrisao sam sa njega antiviruse i sve sto je moglo da se obrise od originalnih aplikacija. Mogu da okacim i screenshotove o potrosnji baterije, ali kad dodjem kuci. Ako neko zna, neka pomaze, jer da nosim telefon na garanciju i da cekam mesec dana ne mogu. :) Inace, radi se o 997d.

Hard reset. Ako i dalje bude jadan, servis. :)

nemoj odmah... instaliraj prvo better battery stats pa vidi šta jede bateriju

Nista se nije promenilo. Ne moze da secka svaki film/serija na dual core telefonu. Ukljucio sam wifi i posle 5 min, trosi 20%, mnogo vise nego display. Moracu da odem danas da mi zamene. Hvala na savetima

Da li telefonu treba 2.5h da se napuni od 5% do 100%?

Poslednja izmena:
Je l nam treba uopste neki antivirus na androidu? Ja imam ovaj AVG ....I evo pogledajte moju bateriju je l ok...:D da mi kazete Screenshot_2013-02-18-16-39-34.png

Stigle nove kolicine u mts. Ko se femkao, sada mu je prilika da ga pazari :)

Nazad
Vrh Dno