Šta je novo?

Alcatel OT-997

Je l nam treba uopste neki antivirus na androidu? Ja imam ovaj AVG ....I evo pogledajte moju bateriju je l ok...:D da mi kazete
klikni na to gore gde piše 1d 3h i slikaj taj ekran, i nađi dole u listi potrošača ekran, klikni na njega i slikaj i to pa okači

Stigle nove kolicine u mts. Ko se femkao, sada mu je prilika da ga pazari :)
Misliš ko se upeca.Ovo je dobro samo za Box paket(bez doplate za 3G).Za mesec dana stiže "Alcatel Onetouch Idol" sa stock JB,pa ce ova ponuda postati smešna(verovatno su uzeli sa nekog kineskog lagera na on/off-sale).@Gaga 3,ako ti je neko ovo što si uploadovala za navigaciju odradio.Bilo bilo lepo da objaviš ko je to odradio.l njegov elektronski potpis.Ah,da ne treba nikakav antivirus,(barem još ne kod nas).:D

Poslednja izmena:
ima doplata za 3g i na boxu
taj idol i ako se pojavi u mtsu ima samo 512 rama, veći ekran ali istu bateriju kao 997 (znači kraće traje), JB dolazi verovatno i na 997 tako da ni to nije neka prednost.
bolja ponuda od ove za 997 u mtsu ne postoji nigde ako gledaš uloženo/dobijeno.

ima doplata za 3g i na boxu
taj idol i ako se pojavi u mtsu ima samo 512 rama, veći ekran ali istu bateriju kao 997 (znači kraće traje), JB dolazi verovatno i na 997 tako da ni to nije neka prednost.
bolja ponuda od ove za 997 u mtsu ne postoji nigde ako gledaš uloženo/dobijeno.
Vojkane svaka ti je ko Njegoševa,ali nemoj mu zameriti Demijan mora da nešto kaže protiv 997,da vidimo sta ce sledece biti bas me interesuje :D ;)

Ja naručio 997 pošto onaj krš od VIPa nikako da dobije L9 tako da se od petka pridružujem Alcatel klubu :)

Koliko vam wifi oduzima baterije? Koliko vam traje baterija kad je telefon prikacen na neku wireless mrezu? Da li vam seckaju filmovi na telefonu?

Imao sam situaciju da mi covek vredja inteligenciju, a pritom je dva puta uvideo svoju gresku. Sasvim ljudski sam mu rekao da imam problem i da je telefon star 5 dana. Ubedjuje me kako je normalno ako je ukljucen data connection da baterija ne moze da traje ceo dan. Ako je telefon konektovan na kucnu mrezu preko wifija da je normalno da baterija traje 12 sati. Necu da imenujem gde sam kupio, samo cu reci da je logicna kupovina. Molim vas recite mi vasa iskustva, da ne bih sebi pravio problem, ako slucajno nisam u pravu.

pa previše je promenljivih da bi neko mogao da ti kaže brojku i da ti kažeš ETO
wifi manje troši od 3g (i dok radi i u standby) a više od 2g (prilikom prenosa možda i ne ali u standby da).
generalno nije neki veliki potrošač, ne može da ti skrati za npr 50% trajanje baterije (osim ako ne hvataš signal kroz 5 zidova i imaš jednu crticu)
evo ti recimo moja statistika za bateriju

Screenshot_2013-02-18-19-45-21.png

brightness držim na auto, mreža 3G

opet ti kažem instaliraj BBS i proveri da neki proces ne jede bateriju.

Poslednja izmena:
Koliko vam wifi oduzima baterije? Koliko vam traje baterija kad je telefon prikacen na neku wireless mrezu? Da li vam seckaju filmovi na telefonu?

Imao sam situaciju da mi covek vWiredja inteligenciju, a pritom je dva puta uvideo svoju gresku. Sasvim ljudski sam mu rekao da imam problem i da je telefon star 5 dana. Ubedjuje me kako je normalno ako je ukljucen data connection da baterija ne moze da traje ceo dan. Ako je telefon konektovan na kucnu mrezu preko wifija da je normalno da baterija traje 12 sati. Necu da imenujem gde sam kupio, samo cu reci da je logicna kupovina. Molim vas recite mi vasa iskustva, da ne bih sebi pravio problem, ako slucajno nisam u pravu.

Brate, ne znam šta da ti kažem. WiFi vuče, ali neko toliko drastično kao što ti govoriš. Meni izdrži 24h ubitačnog korišćenja, igranje 3D igara, WiFi... A koristim dvije kartice. Jedino što malo više povuče bateriju je GPS. Jesi li prije ovoga imao smartphone? Ako nisi, znaj da je baterija na svima dan, u vrh glave sa slabim korićenjem dva dana :D Od onog "punim jednom nedeljn" nema ništa =)

wifi meni trosi oko 5 posto na sat. konektovan, bez koriscenja, ali sve zivo se sinhronizuje...

Imao sam pre ovoga motorolu, kojoj je stalno bio ukljucen gps, wifi, mobilna mreza (kad wifi nije konektovan, uvek je ukljucen) i baterija mi je trajala bez problema dan, dan i po. Instalirao sam program za bateiju sto je kolega forumas rekao, i posle 15 min otkako sam ukljucio wifi, a okok sat otkako sam skinuo sa punjaca (od 0-33% jer mi je baterija u medjuvremenu crkla, a bio sam u kaficu) pokazivao je 18%. Napravio sam screenshotove, pa ce vam sve biti jasno. Ne mogu da zakacim vise attachmenta pa da pokazem da je display bio ukljucen 4h i da je potrosio samo 8% baterije (to je bio vec 3ci dan kako imam telefon i kad sam provalio kako se uzimaju screenshotovi :D ). Sutradan i danas, mozda sam koristio telefon 1 sat, i ista je situacija. Ako se nesto ne vidi sa slika, dodacu. Hvala!

Ova ravna linija je uvece kad sam otisao da spavam.

Prilozi

• Screenshot_2013-02-17-02-34-56.png
    Screenshot_2013-02-17-02-34-56.png
    75.3 KB · Pregleda: 139
  • Screenshot_2013-02-17-02-34-32.png
    Screenshot_2013-02-17-02-34-32.png
    63.7 KB · Pregleda: 139
  • Screenshot_2013-02-17-12-57-12.png
    Screenshot_2013-02-17-12-57-12.png
    75.9 KB · Pregleda: 133
  • Screenshot_2013-02-17-12-56-38.png
    Screenshot_2013-02-17-12-56-38.png
    63.8 KB · Pregleda: 127
  • Screenshot_2013-02-17-19-38-45.png
    Screenshot_2013-02-17-19-38-45.png
    67.7 KB · Pregleda: 126
Poslednja izmena:
3. 4. i 5. slika ne vidim problem?

na prve dve ako si krenuo od 100% onda ti je 10ak% pojeo onaj bug sa brzim skidanjem % od 100 do 88-90, ostaje oko 20% za 3.5h što je opet ok. ne vidi se koliko si ekran koristio a to je najbitnije. ove procente koliko je šta potrošilo zanemari, nisu tačni.

Pa zadnja slika je OK. Ne znam šta si koristio u međuvremenu, ali to je to. Koliko vidim ni signal WiFi ti nije savršen.

Ekran 5%:S:, bogami opasan bag...

Display je bio ukljucen ukupno 4 sata, ali 3 sata je bio koriscen kad jebaterija vec spala ispod 40%.

Ne bi bio meni problem, kada bi baterija izdrzala od 7 ujutru do 12 uvece, ali ne moze. Pritom, kad nisam kod kuce, koristim internet samo u busu (1 sat i to samo blic), ne igram igre i sl. Ja se pomalo razumem u tehniku, i znam da potrosnja nije normalna.

Poslednja izmena:
@vojkan, wifi sam iskljucio kad sam izasao iz kuce, zato je prekid na jednom ili dva mesta.

Screenshot_2013-02-18-20-13-35.png

Screenshot_2013-02-18-20-14-21.png

Screenshot_2013-02-18-20-14-42.png

Screenshot_2013-02-18-20-15-14.png

Evo Vojkane slika, sta mislis, ja sam zadovoljna....punila sam ga juce oko 11 h pre podne, sve vreme radi wifi, sinhronizuje se sve, pozivi, poruke, what s up, malo i gps i sad sam na 11 posto, je l ok ovo sa slika? E sad Demijane....sto se tice navigacije, par momaka mi je dalo smernice sta da uradim, a sta znaci elektronski potpis i drugo ne znam, je l to neko pravilo foruma pa da moram da pisem :D .......A svi koji su pomagali ja im se od srca zahvaljujem , jer me stvarno ova navigacija namucila i oduzela silno vreme zbog ovih softverskih tipki! :/

Pogledajte prilog 107556

Pogledajte prilog 107557

Pogledajte prilog 107558

Pogledajte prilog 107560

Evo Vojkane slika, sta mislis, ja sam zadovoljna....punila sam ga juce oko 11 h pre podne, sve vreme radi wifi, sinhronizuje se sve, pozivi, poruke, what s up, malo i gps i sad sam na 11 posto, je l ok ovo sa slika? E sad Demijane....sto se tice navigacije, par momaka mi je dalo smernice sta da uradim, a sta znaci elektronski potpis i drugo ne znam, je l to neko pravilo foruma pa da moram da pisem :D .......A svi koji su pomagali ja im se od srca zahvaljujem , jer me stvarno ova navigacija namucila i oduzela silno vreme zbog ovih softverskih tipki! :/

E tako bih i ja voleo da mi bude, a pritom nisam palio gps (sem fb koji pali i kad je iskljucen), a imam punu mrezu sve vreme.

Pogledajte prilog 107556

Pogledajte prilog 107557

Pogledajte prilog 107558

Pogledajte prilog 107560

Uvek Gago tu smo da se pomazemo,posebno devojkama ;) :)

@gago dobro je sve...

@veljko, ajde ti jedan factory reset opali i ako znaš engleski pročitaj kako ostaviti dump file iz BBS-a i ostavi mi ovde i ja ću ti reći šta ne valja? Važi?

@gago dobro je sve...

@veljko, ajde ti jedan factory reset opali i ako znaš engleski pročitaj kako ostaviti dump file iz BBS-a i ostavi mi ovde i ja ću ti reći šta ne valja? Važi?

OK! Samo mi reci koliko vremena je potrebno da telefon bude ukljucen da bi dump bio merodavan, ili to nema veze? Da prvo uradim factory reset pa da izbacim dump :)?

Ajde nemoj da radiš reset jer ćeš opet nabaciti svoje aplikacije i sve to...

Instaliraj bbs
Uključi u settings bbs-a root i u dump file-u otkači sve...
Idi na prvu liniju gde piše other i označi alarms
Pitaće te za root
Daj mu root grant
Napuni telefon do kraja
Ostavi ga 4-5 sati ili najbolje uveče pred spavanje ga napuniš i kad se probudiš odradis dump
Kada ostavljaš dump
Prva linija mora da bude other
Druga linija da bude označena kao unplugged
Dump okači na Dropbox i ostavi ovde link, ja ću ti ocitati

P. S. Preko noći zakači se na wifi da bi mogao da vidim šta pravi problem kao što jeste u tvom slučaju...

Poslednja izmena:
Izvini, znam da smaram, ali jel mi za ovo ne treba root, jer ne bih ga rootovao, zato sto sutra mozda odem da vratim telefon da mi zamene? Jer ovde pise da BBS pretpostavloja da imas root access i da odobrim preko SU.

Pa da bi mogao da vidim šta nije u redu mora root... Ništa nosi u servis onda... Svejedno može da se vrati na stock kada se root-uje

Evo Vojkane slika, sta mislis, ja sam zadovoljna....punila sam ga juce oko 11 h pre podne, sve vreme radi wifi, sinhronizuje se sve, pozivi, poruke, what s up, malo i gps i sad sam na 11 posto, je l ok ovo sa slika?
odlično je, uživaj sad u novom telefonu :)

E tako bih i ja voleo da mi bude, a pritom nisam palio gps (sem fb koji pali i kad je iskljucen), a imam punu mrezu sve vreme.
ne može fb da pali gps ako je odčekiran u location settings
ja sam sve više ubeđen da ti nemaš nikakav problem. bbs možeš da koristiš ali i ne moraš jer koliko vidim sa ovih shotova screen on i awake ti se manje - više poklapaju, kad je ekran dugo vremena ugašen i telefon spava 99% vremena, vidi se na grafiku. na onoj poslednjoj slici imaš 20h na bateriji sa kažeš 4h screen on - to je manje više to. Na koliko držiš screen brightness?

evo ti kako je kod mene trenutno:

Screenshot_2013-02-18-21-42-19.png Screenshot_2013-02-18-21-42-26.png Screenshot_2013-02-18-21-42-36.png

a izvlačio sam i nešto preko 5h screen-on sa 35h na bateriji kad sam bio samo na 2G, bez wifi i 3G. A mogu da je potrošim i za 12ak H sa 6 i kusur sati ekrana za to vreme. Prema tome trajanje baterije može prilično da varira, tvoja je u granicama normale, ako ti je to slabo moraću da te razočaram, nema puno (osetno) boljih telefona od ovog po tom pitanju, moraćeš da se otvoriš za nešto tipa razr maxx ili note 2 :)

Auuu Vojkane gde ti živiš kad ti ovako cedi bateriju signal? :)

Inače samo da znaš da fb sa novim update-om vuče lokaciju iako je ti iskljucis... Staviš sync na 4 sata on će buditi telefon kad se njemu cefne... (sve ovo potvrdjeno na xda)

Taj ko koristi Facebook official, taj se osudio na propast...
Koristiti preko browser-a i lepo ne moraš da brineš isto je kao da imaš aplikaciju samo ti ne vuče bateriju.

Aj da dam i ja komentar o ovom telefonu....
Iako sam se mnogo dvoumio izmedju ovog i sensationa, ne znam ni ja kako al sam kupio ovog iako je sve islo na stranu sen. Samo se nadam da nisam pogresio.
Ne znam sa kim da ga uporedim pa cu dati opsti utisak..
Sto se tice izrade fino, nije lose. Ekran je sasvim ok dobre boje dobar odaziv ja sam mislio sad ce da bude strasno al je ok, i ovaj deo sto zauzimaju dugmici nije strasno al je bolje kad je ceo... Nema laga sve do sada sto sam probao radi tecno. Kamera za 8mp pravi fine slike, sve ok ali ima i boljih , a za 720p se i nisam bas nesto preterano odusevio. Telefon me je malo i razocarao po pitanju resavanja (benchmark) testova i koriscenja nekih zahtevnijih aplikacija (zahtevne igre jos nisam probao) ali nije nista strasno bitno je da se krece....
Za ove pare je stvarno ok. I prijatno sam iznenadjen telefonom, nije lose, nije lose. Ok je

Auuu Vojkane gde ti živiš kad ti ovako cedi bateriju signal? :)
reci :d
ovo još i nije loše, u sobi gde provodim najviše vremena je konstantno ova bleda boja, -90dB i kusur jačina 3G signala :)

Inače samo da znaš da fb sa novim update-om vuče lokaciju iako je ti iskljucis... Staviš sync na 4 sata on će buditi telefon kad se njemu cefne... (sve ovo potvrdjeno na xda)
vuče preko čega? GPS mi je isključen i nema ga na grafiku vidiš i sam, ono preko wireless mreža držim uključeno svakako tako da neka ga ako to koristi, zato i služi :) A sync u fb app mi je na never (jer nisam primetio da bilo šta radi, držao sam na 1h i kad god otvorim app dočeka me news feed od prošlog otvaranja i tek onda učitava postove... pa sam stavio never, bar da znam zašto je tako :))

Taj ko koristi Facebook official, taj se osudio na propast...
Koristiti preko browser-a i lepo ne moraš da brineš isto je kao da imaš aplikaciju samo ti ne vuče bateriju.
a push notifikacije? verovatno ima app al opet...
generalno vidim da gomila kuka na tu zvaničnu aplikaciju ali ja sa njom nisam imao problema... jedino me nervira što jede nešto tipa 60 70MB rama a stvarno ne vidim zašto, al neka je, ima se može se :D

a inače primećujem da dosta vas hvali kvalitet izrade posle par sati korišćenja telefona. Samo ću reći "optimistično"... :D

Poslednja izmena:
odlično je, uživaj sad u novom telefonu :)

ne može fb da pali gps ako je odčekiran u location settings
ja sam sve više ubeđen da ti nemaš nikakav problem. bbs možeš da koristiš ali i ne moraš jer koliko vidim sa ovih shotova screen on i awake ti se manje - više poklapaju, kad je ekran dugo vremena ugašen i telefon spava 99% vremena, vidi se na grafiku. na onoj poslednjoj slici imaš 20h na bateriji sa kažeš 4h screen on - to je manje više to. Na koliko držiš screen brightness?

evo ti kako je kod mene trenutno:

Pogledajte prilog 107568 Pogledajte prilog 107569 Pogledajte prilog 107570

a izvlačio sam i nešto preko 5h screen-on sa 35h na bateriji kad sam bio samo na 2G, bez wifi i 3G. A mogu da je potrošim i za 12ak H sa 6 i kusur sati ekrana za to vreme. Prema tome trajanje baterije može prilično da varira, tvoja je u granicama normale, ako ti je to slabo moraću da te razočaram, nema puno (osetno) boljih telefona od ovog po tom pitanju, moraćeš da se otvoriš za nešto tipa razr maxx ili note 2 :)

Imao sam motorolu sa 1600mah baterijom i trajalo je do dva dana sa svim ukljucenim (u roamingu sa slikanjem i snimanjem 5 dana!) Naravno da je 20h trajala baterija kad je telefon 8h bio u sleep modu. Znaci ne moze da izdrzi jedan radan dan. Pri tom nisam koristio telefon upola koliko sam koristio motorolu (koja mi je bila prvi android). Mozda sam ja lud so ocekujem da mi baterija izdrzi 24h sa normalnim koriscenjem, a zna se sta se podrazumeva pod normalnim koriscenjem u danasnje vreme. A mozda samo ovaj odredjeni aparat koji ja imam ne valja. Inace, da li ti secka film neki od 600mb kad pustis u bilo kom playeru?

Nazad
Vrh Dno