Šta je novo?

Alcatel OT-997

Druze ,probao sam pre 4-5 sati u autu kad sam se vracao sa posla..ista situacija veruj mi.Alcatel nije nista uhvatio a stavljao sam ga pored stakla..ZTE razbija.

Ko zeli link za gta 3 neka mi se javi na pp. Probao sam i radi savrseno sa svim podesavanjima na maksimumu. Mora da se skine oko 500mb podataka.

Meni se desava da nista ne uhvati, tj pise 0 satelita ali kad rukom predjem preko ekrana i pomerim malo mapu, pojavi se navigacija i bez problema radi.

Srecna Nova 2013.!!!!

NFS se ponasa tako na svim telefonima , jako je neoptimizovana i mnogo skupljim i jacim telefonima secka i ima tih problema, kriva je optimizacija koja je jako lose uradjenja.

Za GS2 mogu da potvrdim da radi glatko... Samo treba pravi fajl skinuti... Ja sam morao posebno za mali-400 GPU da skinem...

Srecna nova godina drugari i sve najbolje vam zelim i da sto pre nam stigne JB i da nas telefon lepo sluzi.Pozdrav

Srecna nova godina,zelim Vam sve najbolje,vama i vasim alkatelcima. :) Ako neko ima neke proverene linkove za neke nadrkane igrice za mog ljubimca neka mi sibne na pp,cenicu. Hvala i zivi bili.

Pa majku mu da li je moguce da mu navigacija radi tako ocajno? A taman sam planirao da ga uzmem u ponedeljak....

Srecna nova godina.

meni navigacija radi super jedino prvi put ukljucite i pomoc preko mobilne mreze izgleda da tako zapamti zemlju i posle nema vise problema.

koja je poenta testiranja gpsa u zatvorenom? ja sam ga probao samo napolju i tamo radi odlično

edit: preteče me sonus :)

Poenta je u tome da kad je signal sa satelita slab ili zaklonjen onda pobeđuje uređaj koji ima kvalitetniji GPS prijemnik.U realnim uslovima to ti se može desiti posle izlaska iz tunela ,pa da se lošija navigacija osvesti posle 5 km.Ja nisam rekao da GPS na 997 ne radi.Samo da drugi telefon,sa istim softverom u istim uslovima i na istom mestu brže hvata signal!
Da li je sad jasnije?

Moguće da je tako na MTS-ovom uređaju jer je na njemu pod obavezno aplikacija Google Maps.Mnogo bolje radi taj hladni start kad je ona u upotrebi.Pošto sam je ja isključio možda je i to razlog sporijem hvatanju pozicije preko GPS-a.

Poslednja izmena:
Pa majku mu da li je moguce da mu navigacija radi tako ocajno? A taman sam planirao da ga uzmem u ponedeljak....

Srecna nova godina.

ma radi bre odlično, očajno radi ovima što im treba navigacija od dnevne sobe do klonje :d
Probao ja sad IGO od Šimanovaca do Zemuna tadi savrseno po magli i oblacnom vremenu i u metar pogadja sve,a moguce je da je GPS prijemnik malo slabiji ali to se u kolima primetiti nece.

E testirao sam software za kamere...

Camera FV-5 definitivno daje ostrije slike, tj manje kompresuje za razliku od originalne kamere
Camera ZOOM FX isto tako vrlo dobra, nisam jos dobio osecaj koja je bolja...
Te dve camere prave slike od oko 2MB , imaju osetno manju kompresiju od originalne kamere koja pravi slike do 1MB, a obicno je i 0.5MB.

Prakticno i LGCamera pravi ok slike, ali je kao softver losija, i cesto se desava da isgubi fokus i tako to.
Camera 360 mislim da pravi slike neznatno bolje od originalne, plus sto je jako spora.

Tako da preporucujem Camera FV-5 v1.35
ili Camera Zoom FX v3.5.6
lako se nadju na netu...

Sve u svemu zadovoljan sam telefonom, mana mu je kamera ali je mnogo bolja sa ovim softverima, jedino sto ruka mora da bude mirna da bi se uhvatila ok slike... nzn dal je tako to sa ostalim telefonima, ja sam navikao na prave fotoaparate xD
Takodje mana su softverski dugmici, ali to moze lako da se izbaci ako se rutuje, najvaznije je da se sklone kad gledas full screen video :)

Poslednja izmena:
Evo ubacio sam jos jedan telefon u testu o GPS-u ,Huawei G300 .Testirano u istoj prostoriji u isto vreme,cekao sam 1 minut da se pohvataju sateliti.To je kuca,gore nema ploce vec je neka druga konstrukcija i krov a blizu prozora je,znaci nisam bio u podrumu ili tako nesto.Slike govore same za sebe.Napominjem da je ovo test samo o GPS-u a ne o drugim karakteristikama.Ovo je zadnja verzija programa GPS Test pro

Prilozi

• IMG_0992.jpg
    IMG_0992.jpg
    762.7 KB · Pregleda: 159
  • IMG_0993.jpg
    IMG_0993.jpg
    648 KB · Pregleda: 147
  • IMG_0995.jpg
    IMG_0995.jpg
    775.9 KB · Pregleda: 155
Zaboravio sam da napisem da Huawei G300 ima android 4.0.4 skinuto sa njihovog sajta,inace google maps kod Alcatela radi odlicno ali navigacija je dosta losija ,probao sam IGO i Navitel .

E testirao sam software za kamere...

"Camera FV-5 definitivno daje ostrije slike, tj manje kompresuje za razliku od originalne kamere

Sve u svemu zadovoljan sam telefonom, mana mu je kamera ali je mnogo bolja sa ovim softverima, jedino sto ruka mora da bude mirna da bi se uhvatila ok slike... nzn dal je tako to sa ostalim telefonima, ja sam navikao na prave fotoaparate xD"

u opcijama za Camera FV-5 imas podesavanje da ako nije dobar fokus ne uradi sliku.Čekiraj opciju i slike ce ti uvek biti dobre.

Poslednja izmena:
Ne,samo gps prijemnik u tvom uredjaju.

U Mobillwoodu je 26400,sto je mislim o.k cena.Koliko ste zadovoljni kamerom i brzinom odziva ekrana,naravno i trajanjem baterije?
I jel prima obicne ili mikro sim kartice?

U Mobillwoodu je 26400,sto je mislim o.k cena.Koliko ste zadovoljni kamerom i brzinom odziva ekrana,naravno i trajanjem baterije?
I jel prima obicne ili mikro sim kartice?
Citaj od 7 strane tu imas moje utiske sa screnshotevima posle toga imas jos mnogo utisaka Vojkanovih i ostalih.Inace u dve reci odlican telefon.Prima dve obicne kartice.

u opcijama za Camera FV-5 imas podesavanje da ako nije dobar fokus ne uradi sliku.Čekiraj opciju i slike ce ti uvek biti dobre.
Jedno je promašen fokus a drugo strešena slika. Ako nema dovoljno svetla džabe ti tačan fokus kad je dužina ekspozicije 1/16s iz ruke...

Jedno je promašen fokus a drugo strešena slika. Ako nema dovoljno svetla džabe ti tačan fokus kad je dužina ekspozicije 1/16s iz ruke...
U pravu si ali onda ti treba pravi blic ili stalak i jos podesavanja ali ovde nije rec o pravljenu profesionalnih slika jer ovaj mobilni tome i ne sluzi vec kako dobiti upotrebljive fotose sa onim cime raspolazemo.pozdrav

Nazad
Vrh Dno