Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Ne mogu da ti kažem lično jer sam igrice deinstalirao, najbolje je da probaš kod nekoga ko ima ovaj telefon, ili još bolje u Telenorovoj prodavnici, i da uporediš. Ako postoji vidna razlika, reklamiraj ga. Zapamtio sam da su na jednom od pomenutih testova pomenuli te igrice (digitalversus), pa sudeći po tome trebalo bi da rade sasvim lepo: "Thus, the One Touch Idol X is able to make all the games we have submitted, even the most intensive 3D as Dead Trigger 2, Riptide 2 or Asphalt 7 run smoothly."

Sredio sam problem za Gangstar: Vegas :D u opcijama je visual quality bio na very high, pa je zato seckao ko lud, al kad sam stavio na medium igrica je poletela i taman mi smaknula nepotreban blur, jeste to lepo na RPG-ievima ali na GTA nije :)

Poslednja izmena:
A da li se neko igrao sa Custom ROM-ovim na ovom alcatelu? ako jeste, sta ste stavili?

Što se ostalih tvrdnji tiče, audio, performanse (ovo ne baš glatko pokretanje aplikacija), kamera (definitivno ne blista na testovima, ali ni N4 se nije pokazao ništa bolje) i ostalog, evo još nekih rezultata:

PhoneArena performance:
Pogledajte prilog 130506Pogledajte prilog 130507

PhoneArena audio:
Pogledajte prilog 130508

Antutu :
Pogledajte prilog 130509

AndroidBenchmark.net CPUMark:
Pogledajte prilog 130510

Kada sam sve sagledao, a pogotovo imajući u vidu da ne igram igrice i GPU performanse me ne interesuju previše, moj izbor je bio više nego očigledan. Sada sam zadovoljni korisnik Idola X. Baterijom sam veoma zadovoljan (napisah već, 4,5 - 5,5 h sa upaljenim ekranom, ako ga koristim uveče i više), ni jedna aplikacija mi nije štucnula za ove tri nedelje, GPS je jako brz, signal odličan, fotografije i video odlični (lično nisam zadovoljan ni fotografijama sa S4, ali to su ipak telefoni)...

Naravno, ako ima loših primeraka (a ne sumnjam da ih ima, verovatno više nego kod Samsunga ili LG-a) - tu je garancija.

Ja sam citao i njemu na net-u dosta, imam par poznaika koji su uzeli u telenoru, nekima tel radi bezprekorno drugi pak imaju pomenute probleme,
Da li je to od primerka do primerka pojma nemam, prijateljica je npr uzela idol i zvucnik je otisao nakon 3 dana
A na bat se zale svi.
Neki su zadovljni neki nisu.
n4 sam izabrao jer je proven ima gomilu zadoljnih korisnika, to je bio razlog.

Fizicki n4 je dosta osetljivi onako staklen.
Idol X ima jacu izradu.
Da uzimam na ugovor tel, izabraio bih Idol X. To je trenutno najpovoljnije.
To je neko moje skromno misljenje.

Poslednja izmena od urednika:
Naime kao što rekoh par puta, Idol X je sjajan fon za novac koji se traži za njega. Baterija je kao i na većini telefona, izdrži dan. Ništa gore nego moj prethodni SGS3.

Igrice slabo igram, za to mi služi N7. Provalio sam da moraju biti instalirani na internu memoriju, inače hoće da seckaju.

Muzička reprodukcija nije najbolja na svetu, ali uz pristojne slušalice može da prođe.

Po meni jedina mana je softver, koji po nekada hoće da zabaguje, ali restart je tu :)

Kamera je po meni odlična, jednostavno treba umeti.

Evo jedna fotka, pa 100km/h iz ruke

2u9yrebu.jpg

Evo i full

https://www.dropbox.com/s/wor03y5grt76y35/IMG_20131212_090439.jpg

P. S. Fotka je propuštena kroz Pixlr Express zbog boje ;)

Poslednja izmena:
Naime kao što rekoh par puta, Idol X je sjajan fon za novac koji se traži za njega. Baterija je kao i na većini telefona, izdrži dan. Ništa gore nego moj prethodni SGS3.

Igrice slabo igram, za to mi služi N7. Provalio sam da moraju biti instalirani na internu memoriju, inače hoće da seckaju.

Muzička reprodukcija nije najbolja na svetu, ali uz pristojne slušalice može da prođe.

Po meni jedina mana je softver, koji po nekada hoće da zabaguje, ali restart je tu :)

Kamera je po meni odlična, jednostavno treba umeti.

Evo jedna fotka, pa 100km/h iz ruke

2u9yrebu.jpg

Evo i full

https://www.dropbox.com/s/wor03y5grt76y35/IMG_20131212_090439.jpg

P. S. Fotka je propuštena kroz Pixlr Express zbog boje ;)

E super ti je fotka :D
A sto se igrica tice, meni je sve instalirano na SDcard, i Asphalt 8 i Gangstar Vegas, ne zna se koja je zahtevnija, i rade bez problema, s tim sto moraju da se sredjuju kao na kompu, da se stavi grafika na medium, high (ako se stavi very high seckace) i cepas bez problema :D Ko ima slabiji fon, a voli malo ozbiljnije da se igra, njemu ce ovo dobro doci :)

Ljudi moraju da shvate da ovo nije S4 ili neki top range fon.

Da bi se prodavao za ovu cenu, moralo se negde malo prištedeti.

Iskreno meni izgleda bolje nego S4 ili je N4, kvalitet je stvarno vrh, ekran fantastičan.

Fotke su zaista Ok, ne znam čemu žalbe na tu temu. Isto i za bateriju.

Evo još par fotki

u5agaga3.jpg
3eza8y3u.jpg
yny5epat.jpg

Poslednja izmena:
Koju aplikaciju za kameru da skinem za ovaj fonsic? Hvala unapred na odgovoru.

Ja koristim Camera ZOOM FX . Nije besplatna.
Ne znam koja je besplatna dobra. Verovatno je svaka bolja od Alkatelove.

Nemam idol x trenutno,bleji u servisu, probao sam ovo na 997 i primetio sam da ima bolju kompresiju slika ako nista drugo. Ali je malo konfuzan program. Meni je bitno da iskljucim zvuk i da je brza. Probacu ovaj zoom samo da "uplatim" za full verziju.

Ako neko ima neku jos ideju neka napise sta je probao...

Inače sve ove fotke u urađene sa fabričkom aplikacijom.

Nemam idol x trenutno,bleji u servisu, probao sam ovo na 997 i primetio sam da ima bolju kompresiju slika ako nista drugo. Ali je malo konfuzan program. Meni je bitno da iskljucim zvuk i da je brza. Probacu ovaj zoom samo da "uplatim" za full verziju.

Ako neko ima neku jos ideju neka napise sta je probao...

šta ti je konfuzno života ti? :)
tapneš na ekran da fokusiraš i okineš fotku. možeš i bez tapa ali onda se oslanjaš na to da pogodi šta si hteo da fokusiraš.

pogledaj onda i camera JB+

Poslednja izmena:
Ja sam u pocetku bio nezadovoljan njegovom aplikacijom za kameru.Onda sam skinuo a better camera,pa zatim camera zoom fx (ima krekovana verzija-dzabe)...Medjutim kasnije sam skapirao da ona stock aplikacija i nije tako losa.Bolje su mi slike sa njom nego sa zoom fx.Samo treba malo namestiti ruku i mozete odstiklirati ono ceo ekran posto je to 9mpix.Kad se suzi slika onda je 13 mpix :)
I naravno fokus je najbitniji.

Svi su uglavnom skoro uzeli telefon, a treba sačekati malo sa rutovanjem zbog garancije, dati vremena da se pokaže da li je telefon potpuno ispravan. Ipak je ovo novi model, a proizvođač svakako nije firma sa reputacijom, tako da...

Svi su uglavnom skoro uzeli telefon, a treba sačekati malo sa rutovanjem zbog garancije, dati vremena da se pokaže da li je telefon potpuno ispravan. Ipak je ovo novi model, a proizvođač svakako nije firma sa reputacijom, tako da...

Mudro zboris. Danas sam bio u telenoru i deluje mi sve ok, UI mi se ne svidja mada to je najmanji problem...

Sto se mog modela tice, sve je za sada ispravno I sve sljaka bez problema, a sto se UI-a tice, nemam zamerki, a posto ionako nzm da menjam romove I rutujem, kao obicnom korisniku, telefon je I vise nego dobar, cak ga nisam ni nesto mnogo customizovao, samo promenio wallpaper I dodao po koji widget, a mrzi me da dodajem razne launchere sa marketa, I ovaj vrsi posao, nego dal se isplati staviti neki live wallpaper ?? Mislim zbog baterije, ili se nece primetiti ?? Bas ima dobrih pa ono ako je neko stavljao I primetio da mu mnogo brze ide baterija, neka to podeli sa mnom, a I ostalima, haha :D :p

Danas dobio nalog za zamenu u servisu telefona jer je bio star svega sedam dana a imao je mrtvi piksel. Odem danas u telenor,uzmem nov telefon,dodjem kuci i opet mrtvi piksel ali na drugom mestu i ovaj put beli a ne crni. Sutra opet u servis i sve ispocetka... Da li je moguce da mi dva puta upadne telefon sa mrtvim pikselima,kakva je to karma... :(

To znači da treba da preskočiš ovaj telefon. Barem bi ja tako gledao. Nadam se da će treća sreća da upali ;)

Toliko o onim tvrdnjama da čovek ne može golim okom da primeti piksel na 440ppi

Toliko o onim tvrdnjama da čovek ne može golim okom da primeti piksel na 440ppi
Tako sam i ja mislio,ali sada definitivno znam da moze. Jeste sitan piksel ali ipak se telefon drzi na malom rastojanju od ociju... Djilkaro, i ja se nadam da ce ovaj put da sve bude kako treba,bas sam se smorio... :(

Sto ne uzmes neki drugi sada? Mnogo je kume 2x sa istim problemom...

Meni bi bilo dovoljno da ni ne pomislim na taj telefon. Bolje dodati malo i uzivati u telefonu.

Bolje je dodati malo i uzivati u telefonu, zato sto svi koji su kupili ovaj telefon u ovom topicu inace imaju problema sa istim?

Ono, kao .... ne lupajte...

Telefon je odličan i generalno nije bagovit - i dalje potpisujem da je u toj klasi najbolji odnos cena/uloženo. Naravno da telefon nije savršen - ali kad uporedim njega od ~250E i G2 od ~400E, mislim da G2 definitivno ne vredi 150E razlike.

Vredi G2 te razlike, sad je jos malo pala cena pa je negde oko 380-390.

Samo je pitanje da li imas jos da dodas. Ako nemas sigurno je best buy Idol X, a ako imas G2 all the way.

Vrh Dno