Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Meni se prvi put telefon mnogo dugo punio. Ne znam zašto sad se puni ok. Ako ga prvi put puniš možda je zbog toga.
Što se tiče ulaska u Menu i ja sam video na testu Phone Arena-e da može prstom da se prevuče na gore i da se ulazi u App drawer. Ali ni kod mene to ne radi. Oni često na test dobijaju telefone koji su još prototipovi i sa softverom koji nije konačni pa je možda to izbačeno u finalnoj verziji softvera.

Pa igrao sam asphalt 8,gangstar vegas,nfs most wanted...sve bez problema. Fifa mi cak i ne secka nego je sva usporena.Ionako nzm ni gde je kik of,tako da nema veze.

Imam ovaj telefon, je l zna neko kako se ulazi u meni? U review-u sam video da samo prevuces prstom na gore ali kod mene nece. Je l moze neko malo detaljnije da mi objasni kako se to radi, je l treba da se diraju neka podesavanja?

Ako nećeš da menjaš launcher onda samo skini app drawer...

" Što se tiče kamere, đokson je to 13 megapiksela, nema veze sa tim, to možete proveriti na netu, rezolucija fotografije koju pravi kamera od 13 megapiksela treba da bude 4032x3224, a telefon pravi 4096x2304, što po kalkulacijama govori da ima 9,4 mega piksela."

Evo u vezi kamere što sam našao jedno zapažanje koje će se nekome, možda, neće svideti, ali šta je-tu je.

Poslednja izmena:
To je wide mode ukljucen da bi dobio 16:9 fotku. Ode se u settings kamere i stavi full 4:3 13mpx.

Da li se i Vama greje telefon u predelu slusalice i oko kamere i taj gornji deo displeja?

Nisam ovo primetio sa starim uređajem pa sam sada u nekoj paranoji opasnoj...

Meni se ovo desilo kada je tel bio nov možda prvi drugi razgovor preko gsm.
I meni je bila frka ali posle tog prvog "grejanja" nisam više primetio tako nešto.
Čak i kada imam jako puno razgovora.
Menu uz stalno upaljen wifi i dosta bluetooth baterija izdrži ceo dan za mene dosta.
Vikendom i uz male aktivnosti može da dohvati i drugi dan do večeri.

Kako snimate slike ekrana na tel?
Quickoffice se pokazao kao savršena zamena za M$ Office.

@proxy25 kako si provalio crne i bele mrtve piksele?
Ja sam sada pregledao i sa belom i crnom pozadinom i nisam na sreću video ni jedan.

Stigla danas od kineza futrola i folija za 407 rsd ;) ovde je bio link ka prodavnici
Bez carine i bilo kakvih troškova.
Inače za one iz Bgd ima i u DISovoj radnji Zmaj u holu za 500rsd ali bez folija i imam utisak da je malo plastičnija ...

Kakva futrola? Može fotka? Samo da nije onaj silicone case...

@akole lako se vide. Sitni su ali su lako uocljivi. Na prvom mi je bio crni mrtvak najbolje se video na beloj pozadini, na svim ostalim telefonima svetli(podgrejani) mrtvaci koji se najbolje vide na crnoj pozadini. Napominjem da su pikseli sitni,sto je logicno obzirom na ppi.

Hvala, skinuo sam Nova launcher koji je odlican.Po mom misljenju telefon je odlican. Ekran razvaljuje, brz, dobra grafika, zahtevnije igrice rade sa lakocom, kamera je dobra(vrv mi utisak kvari to sto sam koristio S4, podesavanja su jadna - samo HDR i panorama). Ukupan utisak je fantastican, za ove pare nema boljeg telefona. Da li moze neko da mi preporuci neke aplikacije za kameru sa Google Play-a?

Probao sam danas OTG, super funkcionise na ovom telefonu. Cisto da imate kao info.

Poslednja izmena:
Čuvaju se u galeriji u folderu Screenshots.
iGO verovatno radi dobro, samo nađi verziju za 1080p rezoluciju.

Читам задњих пар страна и баш сам сад проверио на свом за мртве пикселе и изгледа да их нема:) . Иако нисам љубитељ игара на телефону пробао сам мало дуже да играм Subway Surfers да видим да ли се телефон греје. После сат времена играња телефон се тек мало загрејао. Могуће да би се код захтевнијих игара више загрејао али такве игре немам на телефону.

Instalirao sam ja igo primo za 1080p I radi, ali animacija nije tečna. Mnogo je lepše radio na lg p880 4x.

Ja imam iGo Primo, radi odlično. Sumnjam da je to zahtevna animacija, meni radi i na telefonu sa jednojezgarnim proceserom na 800 mhz (jeste manja rezolucija, ali je telefon neuporedivo slabiji). Bolje ti to deinstaliraj i nabavi novu instalaciju.

Moj telefon se definitivno greje poprilicno gore oko mikrofona. Nebitno je sta radim na njemu, on odmah pocne da se greje. Da li da ga reklamiram po osmi put? Da li je moguce da sam toliki baksuz sa ovim telefonom? :confused:

Stigla futrola iz Kine sto je bila kacena u topicu ranije, ne mogu da verujem da su naplatili carinu za robu u vrednosti od 3 evra i to je jos izaslo vise od 50% vrednosti celog paketa. Zemlja Srbija.

Stigla futrola iz Kine sto je bila kacena u topicu ranije, ne mogu da verujem da su naplatili carinu za robu u vrednosti od 3 evra i to je jos izaslo vise od 50% vrednosti celog paketa. Zemlja Srbija.
Okaci neku slikicu da vidimo tu seksi futrolu koju majka Srbija mora da oporezuje i ocarini...

Nisam morao ni da pogledam odakle si znao sam da si iz Novog Sada.

Meni isto tako case 599 dinara, carina otvaranje i tako to 394 dinara.

Ma to bre bezobrazluk.

Ja sam skoro sa istog sajta kupio nešto za auto u vrednosti 12 eur, i nisu mi ništa naplatili. Ako nešto nije promenjeno u poslednjih godinu dana, po zakonu paketi od pravnih lica (firmi) se ne carine do vrednosti od 50 eur (sa poštarinom).

Poslednja izmena:
Ja sam skoro sa istog sajta kupio nešto za auto u vrednosti 12 eur, i nisu mi ništa naplatili. Ako nešto nije promenjeno u poslednjih godinu dana, po zakonu paketi od pravnih lica (firmi) se ne carine do vrednosti od 50 eur (sa poštarinom).

ide pdv

Ja uzeo pre par nedelja crnu "Jekod" silikonsku navlaku sa folijom za 750 RSD u prodavnici u NS-u. Ovo što ste naručivali je stvarno pljačka. :mad:

Za fotkanje sam skoro sve probao od aplikacija, najviše mi se svidja "A Better Camera", ali ipak i mirna ruka sa fabričkim app-om radi posao. :p

Mrtve piksele nemam, a igrice koje sam probao su sve radile dobro osim "Real Racing 3" koji jedino radi dobro kada se grafika postavi na "low" pomoću "Real Racing 3 Graphics" app-a sa play-a.

SoC je slab za FullHD, koristite neku ppi changer ili screen resolution changer aplikaciju i igrajte u 1280x720. Na toj rezoluciji mt6589 nece imati problema.

Ja sam tu istu platio 600 kinti, preko coveka sa KP, tj Jekod futrola, I sivkasta je, a ima I druge boje...

Nego sto se kamere tice, samo u stock app iskljucite full screen I slikace u 13mpix, licno probao, I da vi sto ste uzeli preko Telenora, kao I ja, mi smo dobili 6040X ili ti single sim, nema dual slot, tako mi kaze identifikacija telefona.

@kamango604 zar postoji takva app ?? Sto se igrica tice, za sada sve rade u full hd, osim gangstar I asphalt 8 koji moraju na high/medium, da bi bilo igrivo, ali generalno za ovaj novac ja se ne zalim, ali iskreno na low je bas osakacena grafika, tako ni na kompu nije :/

Evo, i ja kao novi clan foruma i novi vlasnik Idol 6040X da kazem nove-stare impresije. Inace, Zovem se Goran, iz Novog Sada sam i imam 35 godina. Mislim da je to ok za pocetak :) Telefon sam uzeo pre 3 dana u Novom Sadu, u novootvorenom Telenorovom punktu na Detelinari u Ideji. Inace sam kod Telenora dobrih vec 8 godina, ali sam uglavnom na racunima oko 12 godina. Ja dajem sve pohvale Telenoru, nikada nisam sa njima imao nikakvih problema, za mene su oni ipak na vrhu u Srbiji. Mts mije pravio velike prevare sa slobodnim minutama, u Vip nisam nikada zeleo ni da udjem jer sam slusao razna losa iskustva. Ali, ok, to je tako sa mje tacke gledista. Kako sam proslog Februara uzeo fon, posle isteka ugovora, OT-995, ovih poslednjih nekoliko nedelja, z aoko mi je zapao, naravno, Idol X. Na prvi pogled mi se svideo, onako vizuelno, a onda sam po netu i raznim forumima i strucnim misljenjima krenuo da se informisem. NIje mi puno trebalo da vidim da se radi o jednom izuzetnom telefonu visokih performansi, a za male pare, relativno male, u odnosu na konkurenciju visokih klasa telefona. da ne nabrajam koji su, znate vec. Jos kada sam procitao da ide u ravan sa S3, ja sam totalno poludeo za njim i rekoa sam zeni, ja ovo moram da imam. Ugovor mi istice tek za 13 meseci, kada bih mogao i da uzmem ovaj fon.. Ali, shvatio sam da ce ovaj fon jako brzo da odleti i jednostavno vise nisam mogao da cekam, zeleo sam pravi telefon koji radi kao sat, koji ne stuca, ne okrece stranice po pola minute, koji ne zakucava i sl, sve vam je jasno. OT-995 je dobar telefon, ali za IdolX je mala maca, da kazem najiskrenije. I kao sto rekoh, nisam vise mogao da cekam, otisao sam u poslovnicu Telenora i pitao da li mogu da pravim nov ugovor, tj da uzmem nov broj, jer bih zeleo da uzmem telefon. Proverili su i rekli da moze. Odusevio sam se. E, sada, oni prvi utisci posle 3 dana. Ja nisam visoko zahtevan korisnik, igrice ne igram, jer sam do pre godinu dana bio zestoki zavisnik od PES-a, i onda mi se naglo smucilo sve i batalio sam igranje igrica. :D Ali, sve ostalo sto se tice neta, Fb, chat, Skajp, viber, skidanje aplikacija, dodavanje i oduzimanje novih stvari, sredjivanje launchera i sve to, fotografisanje po potrebi, nisam neki zaludjenik, ali uvek se nesto uslika zanimljivo. Eto, uglavnom, fon dosta koristim i za zvanje pored svega ovoga. Pa da krenem. Hvale za ovaj fon ne prestaju, svakim novim ulaskom na njega odusevljava me brzinom, displejom, bojama, ostrinom slike. Fotografise daleko bolje od mog predhodnog telefona, tj slike su mu daleko bolje, i meni ne treba vise od toga. Zvuk u slusalicama se cuje dosta pristojno, van slusalica, takodje. Malo greje kada se prica na uvo, bez slusalica, ali nije strasno. Pregledao sam sinoc displej i nisam zapazio ni jednu tackicu, tako da je i sa pikselima ok. Mislim, ne znam sta drugo da kazem, ja sam apsolutno zadovoljan fonom i nema ni jednu zamerku. Na sve telefone manje vise sam imao zamerke koje sam uzimao, jer nikada nisam mogao nista bolje i skuplje da priustim, ali evo je zato, evo, Alcatel ovim fonom ucinio da se moze imati za male pare veoma dobar telefon. Za prvo javljanje, nadam se da je o. Hvala na svim savetima i misljenjima koja sam ovde procitao :)

Vrh Dno