Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Ja uspjeh sve da instaliram i za sad mi radi sve osim chat heads od fb messenger-a, što mi je bilo prilično korisno. Ostaje mi da vidim autonomiju baterije.

Jeste bolji, ali mi se desio cudan problemcic, tj nije ni problem nego mozda bug...
izgubila mi se Owner slicica, kada se spusti ekran sa precicama, prva je slicica gmail naloga sa imenom i prezimenom. Od sinoc mi stoji samo Owner i kada je tapnem izbaci mi poruku "The contact doesn`t exist". Nemam predstavu zasto...
Odeš u kontakte tj u people :) i tu imaš set up my profile

Poslednja izmena:
Da, hvala nasao sam.

Jel se neko vracao na stock rom posle ovoga? Ja probao i nije hteo dalje od belog Alcatel ekrana...

Dakle, za nas koji se jos uvek lomimo, da li je vredno to maltretiranje oko budzenja tog kitkata na telefon ili ne? Takodje ako jeste ne bi bilo lose da neko izbaci step-by-step uputstvo za backup stock rom-a posto ne bih da gubim garanciju nepotrebno.

Iz mog kratkog iskustva - nije vrijedno maltretiranja. Sad, ja sam se dosta izmaltretirao flash-ujuci, pa vjerovatno nisam objektivan u dovoljnoj mjeri.

Nije bas tako, sve zavisi sta ti je bitno na telefonu. Ja sam se vratio na stock, i evo neki moj utisak.

Negativne strane
- kamera, i pored vise podesavanja daje mutnije slike i to mi je bio najveci razlog povratka na stock (neprocenjive slike sefa su mi mutne :S: )
- FB massanger se zbunjuje i blokira telefon
- koristim Nova Launcher i ima bug sa wallpaperom, nece da ga postavi ni iz jedne galerije, samo iz settings-display...
- SMS aplikacija ne prikazuje smajlice koje stari rom prikazuje
- Rom je i za dual sim, tako da svaki SMS ima malu ikonicu sa koje je kartice poslat, mene je to nerviralo jer moj nije dual
- Lock screen mi je mnogo losiji, neprakticniji, mada je to mozda i stvar navike

Dobre strane
- brzi je, osetno brzi
- tastatura mi je nekako bila laksa za kucanje, manje sam gresio
- dialer izgleda fenomenalno
- baterija duze traje
- Launcher je dobio app drawer, meni se nikako ne svidja gomila ikonica...
- Proximity sensor brze reaguje
- nema bloat-a

Sigurno ima jos stvari koje sam zaboravio, ali generalno, stabilan lep i brz rom, nikako nije greska staviti ga, ali ja ipak cekam zvanicni, ako ga uopste i bude. Koristim Nova launcher tako da mi je interfejs isti, jedno sto gubim je dialer, ali su mi makar slike ostre.
Toliko od mene, pozdrav :)

Djole, ja imam kompletan backup Telenor stock roma, ako ti znaci mogu ti poslati. Znaci onakav kakav je izasao iz kutije. Nisam ja pravio backup nego sam skinuo sa android srbija foruma. Tamo je i uputstvo
http://forum.androidsrbija.com/viewtopic.php?f=327&t=5125

Poslednja izmena:
e ovako,medju prvima sam kupio idol x 6040 preko telenora i mogu vam reci da je perfektan telefon i da radi jako brzo,a tako sam i zakljucio da clock cpu na tel nije toliko presudan za brzinu rada,naime uradili smo test 4 telefona: iphone5s 64gb,samsung s4 9505,idol x i iphone 4,test je bio koji ce brze da ucita subway surfer,kada kliknemo sve u isto vreme,a rezultat zapanjujuc:
prvi je bio 5s,pa za njim idol x sa 1 sec kasnjenjem,pa s4 sa dodatne 2s u odnosu na idol x,a s4 sa razocarajucih 11s u odnosu na s4,pa vi zakljucite sami........

Nije bas tako, sve zavisi sta ti je bitno na telefonu. Ja sam se vratio na stock, i evo neki moj utisak.

Negativne strane
- kamera, i pored vise podesavanja daje mutnije slike i to mi je bio najveci razlog povratka na stock (neprocenjive slike sefa su mi mutne :S: )
- FB massanger se zbunjuje i blokira telefon
- koristim Nova Launcher i ima bug sa wallpaperom, nece da ga postavi ni iz jedne galerije, samo iz settings-display...
- SMS aplikacija ne prikazuje smajlice koje stari rom prikazuje
- Rom je i za dual sim, tako da svaki SMS ima malu ikonicu sa koje je kartice poslat, mene je to nerviralo jer moj nije dual
- Lock screen mi je mnogo losiji, neprakticniji, mada je to mozda i stvar navike

Dobre strane
- brzi je, osetno brzi
- tastatura mi je nekako bila laksa za kucanje, manje sam gresio
- dialer izgleda fenomenalno
- baterija duze traje
- Launcher je dobio app drawer, meni se nikako ne svidja gomila ikonica...
- Proximity sensor brze reaguje
- nema bloat-a

Sigurno ima jos stvari koje sam zaboravio, ali generalno, stabilan lep i brz rom, nikako nije greska staviti ga, ali ja ipak cekam zvanicni, ako ga uopste i bude. Koristim Nova launcher tako da mi je interfejs isti, jedno sto gubim je dialer, ali su mi makar slike ostre.
Toliko od mene, pozdrav :)

Djole, ja imam kompletan backup Telenor stock roma, ako ti znaci mogu ti poslati. Znaci onakav kakav je izasao iz kutije. Nisam ja pravio backup nego sam skinuo sa android srbija foruma. Tamo je i uputstvo
http://forum.androidsrbija.com/viewtopic.php?f=327&t=5125
Za Fb messenger isključi chat heads. To ga buni. Bez njega radi dobro kod mene.
Nego, kako da isključim ovaj stock lock screen? Ne vidim opciju za to.
Edit : nađoh, malo je kasno za mene...

Poslednja izmena:
Iz mog kratkog iskustva - nije vrijedno maltretiranja. Sad, ja sam se dosta izmaltretirao flash-ujuci, pa vjerovatno nisam objektivan u dovoljnoj mjeri.

Ti si se izmucio, ali realno je fleshovanje piece of cake :)

Flesovanje je stvarno jako lagano i jednostavno. Kada se setim koliko vremena i citanja XDA je bilo za rutovanje HTCa Magic, pa ga jos brikovao... nerviranje, ozivljavanje...

Ovo je u nekoliko klikova sa objasnjenjem u tri recenice.

Ma znam, nego nije htio telefon u recovery da udje nikako. Jedva sam na kraju usao preko adb-a u recovery, posto mi je i on prvo besomucno ispisivao da mi je telefon offline. Tek sam kasnije provalio da moras na KK da mu odobris za svaki kompjuter debugging. A i posle toga me je iz nekog razloga maltretirao.
Sto se tice KK-a, ja ne vidim ni tu brzinu(mislim, sto neko rece jeste osjetno brzi, ali svaki fresko flesovani telefon je osjetno brzi u odnosu na dosta korisceni prije toga), ni autonomiju baterije da je nesto veca(mada moze biti da ga vise cackam).

Sto se mene tice, kamera mi je jako bitna i sada na poslednjem 4.2.2. radi odlicno.

Ako je na ovoj beti stvaro losija, zbog toga bih preskocio flashovanje.

Da li može odmah da se instalira 4.4.2 build 01002, ili mora prvo 01001? Ako može, koji je postupak?

Telefon mi posle mesec i po dana mucenja od update novog software-a riknuo.

Zadnjih dana se sam se gasio po dva puta dnevno, aplikacije bagovale i na kraju vise nije mogao da se upali.
Odneo sam ga u Telenor na reklamaciju i rekli su mi da cu najverovatnije dobiti novi telefon i da su ovim telefonom imali dosta problema.

Sad ce biti problem ako budem morao da uzmem novi telefon jer je trenutna ponuda ocajna sto se tice mog paketa...

Telefon opravljen!:)

Zamenjena osnovna ploca koja je riknula... Za sad sam imao samo jedno restartovanje i onaj problem sa UI mi se ne pojavljuje stalno vec kako kad(telefon sam dobio posle 4 dana od kad sam ga odneo u Telenor)

Poslednja izmena:
jel ima neko nove informacije kada ce alcatel izbaciti kitkat za IDOL X..?

Skoro da bih se kladio da će biti - nikada! To je definitivno razlika između velikih imena i ostalih (osim cene, naravno). Lično sam jako zadovoljan telefonom, pre skorašnje nadogradnje softvera bio sam prezadovoljan, i kad sam razbio telefon uzeo sam isti. Ali, sad bih baš želeo KitKat, pre svega jer nisam zadovoljan kako mi telefon radi od apdejta, ali sve više sumnjam da će ga ikada dobiti.

Zato sam ga ja prodao još proletos. Nikad više Alcatel

Ja sam proletos jedan razbio i kupio isti jer, ma koliko tražio, nisam našao telefon sa tako dobrim karakteristikama i odličnim kritikama od testera koje cenim, a da je cenom iole blizu.

Pozz svima,
Ponosni sam vlasnik ovog telefona, telenorova verzijs..
Malo pohvala, meni radi super, da ga ne ureknem..nisam ga nista do sada updejtovo.. baterija mi izdrzi 20tak sati tj 3sata screenon sa sve upaljenim 3g, wifi i sinhronizacijama prosecno, imam sve ukupno 110aplikacija, 30tak min poziva i dosta poruka i surfovanja netom tj ovi 3 sata napravim na poruke i surfovanje ili klipovi..tj ako je screen on veci duzina rada je manja i obrnuto.. antutu 5.1 score je 17054.
I sad mi je sve malo dosadilo tj malo bih eksperimentisao, tj najvise me nervira ram memorija koja je konstanto na 65do70posto..
E sad me zanima koliko se dobija sa rutovanjem i stavljanjem raznih romova? To da se odnosi na bateriju? Ram? Performanse?
Sto se tice procesora A7 koji je klokovan na mah 1500, posto sam citao da je za njega to max, zanima me da li se isplati obaranje na 1200-1300 posto kazu da su to najbolji odnosi performansi i potrosnje.. Mislim da nema potrebe da gura na 1500, pa me yanima kolika bi se usteda baterije ostvarila spustanjem takta na pomenutih 1200-1300..
To je to za sada...

ja mislio ima neki program preko kojeg mu povecas rad procesora...:)

Drustvo imam jedan problem,ne moze da se upali wifi ni bluetooth a ajd ne treba mi ovo 2 nego samo wifi ako ko zna kako rijesiti problem neka javi,znaci ne moze nikako da se ukljuci,ukjlucim i ono se samo odma iskljuci ***.

Misliš neće da ti se nakači na wifi, ili ne možeš ni da skeniraš dostupne mreže. Ako je ovo klikni na željeni wifi stavi "forget" , pa ponovo ukucaj šifru ako treba. Nekada i ruter zna da se zaglupi, tipa meni radi, a ostalim ukućanima ne, restartom rutera se rešava takav problem.

Ne mozes uopste ukljuciti wifi ni bluetooth,nije uospte do rutera jer ne mozes ukljuciti vifi,samo pise ukljucivanje wifi-ja i tako stoji i onda se samo iskljuci,poslao sam na servis pa javim sta je bilo,ako bude imao ko problem isti

Pozdrav ljudi, imam problem sa updateom i downloadom aplikacija... Prijavljuje mi da nemam dovoljno prostora na telefonu/kartici, sto nije tacno... Videh ovde da se neko zalio na isti problem, pa me zanima da li postoji resenje koje nije factory reset? Imao sam ovaj problem i nakon upgrade-a software-a, kada sam uradio factory reset, resilo se sve, sada bih izbegao resetovanje ako je ikako moguce... Pokusavao sam unmount i restartovanje telefona, ali ne pomaze...

Ja nisam imao takve probleme.
Uradio update u solidno radibfon, al mi laguju fifa(nekad da nekad ne) i rr3... Kakvi su utisci sa custom romovima , i kakva je ona aplikacija gltools... Nemam root (zbog zarancije u telenoru) pa nmg da probam...

Pozdrav ljudi, imam problem sa updateom i downloadom aplikacija... Prijavljuje mi da nemam dovoljno prostora na telefonu/kartici, sto nije tacno... Videh ovde da se neko zalio na isti problem, pa me zanima da li postoji resenje koje nije factory reset? Imao sam ovaj problem i nakon upgrade-a software-a, kada sam uradio factory reset, resilo se sve, sada bih izbegao resetovanje ako je ikako moguce... Pokusavao sam unmount i restartovanje telefona, ali ne pomaze...

instaliraj Clean Master udji u opciju nepotrebni faljovi i obrisi..

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno