Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

@Joki24, bolji u kom smislu, pričaj nešto ☺ Osim tog alarma?☺ja ne znam da li se kod nas prodavao dual sim model, verujem da ga je on negde preko uzeo, pa samim tim da je dobio update jer je iz inostranstva? Meni sada piše da posedujem model 6040D posle update-a

Poslednja izmena:
Može malo step by step pojašnjenje za nas manje upućene? :)

Odes na podesavanja, pa na about phone pa na system updates. Tamo mi je napisao da imam dostupno azuriranje od oko 460mb. Skinuo I instalirao I to je to. Mreze su 64 I 63 posto je dual sim

Mozes li napisati tacno koji firmware si instalirao? Posto Telenor nista ne nudi.

ako sam ukapirao, to je bio update za dual sim, a za nas koji imamo micro sd slot jos cekamo... ?

Milane imenjace, sve nas verovatno zanima sa koje je mreze tvoj telefon, a ne koje kartice imas u njemu. Jel kupljen ovde, kod operatera, u prodavnici ili u inostranstvu?

1006 je firmware. Telefon je kupljen u ovde u prodavnici. Nije sa mreze. Devojka mi ima single sim sa Telenora I za njen jos nema

Ja ne znam da li sam lud, ili mi se samo učinilo, sinoć sam drndam idol 2 pored mog, i čini mi se da je 4.2 fluidniji od kitkata na mom telefonu.. Jeste da on nema mnogo aplikacija, ja imam 20-30 instaliranih, ali mislim da je odziv brzi na idolu 2.. Jel neko imao 4.2 dovoljno dugo da proceni u odnosu na kitkat?

Mozda je zbog rezolucije ekrana,idol x ima cetiri puta vise piksela od idola 2.

Pa i ja razmišljam tako, mada ima i 1 giga samo, možda je do verzije androida, ja nisam ni stigao da vidim kako radi 4.2..
E da, i izrada dugmića za volume i power je 20 puta bolja na idolu 2,cvrsca su, ne klaparaju kao na idolu x, i imaju čvršći i lepši klik, plus je power dugme sa strane, mnogo lakše za korišćenje..

Poslednja izmena:
ima li neko backupd 4.2 originalnog telenorov roma, a da nije onaj sa android srbija i mediafire uploada, jer je mnoooogo spor, ne prelazi 30kbps...?

hvala ti puno! koga interesuje, jos jedan bug na 4.4, kada se ukljuci vibracija donjih dugmica, posle restarta su iskljuceni, i mora se ponovo ukljuciti..

Poslednja izmena:
Ljudi, imam problem sa memorijskom karticom. Kupio sam micro sd karticu 16gb, klasa 10. Koristio sam je normalno nekih mesec dana, slike nisam nikada brisao. Sad sam napunio oko 2/3 memorijske, i reko da pobrisem sta mi ne treba, prebacio sam na komp sve sto mi treba.
Obrisem ja sve slike iz telefona...oko 1000 slika, i one se kao obrisu.
Restartujem fon, ili posle nekoliko minuta kad udjem u galeriju, sve slike su ponovo tu.
Nije samo do slika, i sve ostale fajlove koje obrisem, oni se opet pojave.
Izvadim memorijsku, ubacim u laptop, probam da je formatiram, ne moze.
Kaze mi write-protected. Probam preko diskpart-a da je formatiram, nece.
Probam da dodam u hkey-local machine onaj fajl sa vrednosti koja je 0 i opet nista.
Probam na sve nacine preko disk management-a u windows os-u i nece nista. Obrisem mu letter, stavim novi, i on sve fajlove vrati.
Udjem preko nekoliko programa koje imam (ultimate boot cd, partition wizard i na kraju hiren's boot nekoliko programa), i on kao uspe da formatira.
Posle toga se opet vrate svi fajlovi.
Obrisem sad normalno jedan folder sa memorijske, on se vrati posle nekoliko minuta.
Ima li neka opcija u telefonu, koja je mozda oznacila (zakljucala, sta li) memorijsku, da sacuva sve podatke iz telefona koliko god ja mem. formatirao?
Izvinite na poduzem tekstu, ali morao sam ispisati sta sam sve isprobao (skoro sve verovatno). Hvala svima koji probaju da pomognu!

jel si probao manji kontigent slika pojedinacno da brises, a ne sve djuture?

Probao sam. Prvo sam probao sve, pa 15-tak, pa jednu po jednu.
Probao sam jednu po jednu, i tako 10 slika ukupno. Onda sam ostavio fon pola sata, vratio se, uzeo ga i video da se i tih 10 opet vratilo.

auu, ne znam, nikad nisam imao taj problem.. imam jedno pitanje za sve korisnike, da li neko ima pro_ifo file sacuvan, da ga fleshnem preko flashtool mod-a, i vratim na telenorov original 6040x-3etnrs1, jer sam sada na nekom malezijskom kako bih mogao 4.4 da instaliram, lepse radi 4.2 iskren da budem, ali sam zbog pro_info-a zaglavljen na 1001 romu

Kod kitkata mi se ne svidja alarm, vise volim da me idol budi sa calvinom harisom, a ovaj kad zazvoni sa default-om bacila bi ga kroz prozor. Uopste mi se ne svidja izgled alarma. Drugo locker iliti ekran zakljucavanja je glupost ziva. Trece statusna traka ili spustajuci meni, kakogod, mi je mnogo bolji na JB plus ne volim zelenu boju koja je ovde na kk. Dialer je ok, nista preterano menjano mada opet je bolji na JB. Sve ostalo deluje isto mada nisam proveravala. @pera987 ne bih ti preporucila telenorov rom a posebno ne novi update posto je moj idol trenutno u servisu zbog njega.

pa sta ja znam, sa njim sam ga i kupio... pronasao sam update.zip fajl 1002, pa sam to flesnuo, sad sam miran, ipak 4.2 bolje radi nego 4.4, nije kao da koci, ali ovaj klizi bolje..

Ako ti se pojavi sistem UI se zaustavio to je veliki problem. Moj je crko nakon nekih mesec dana mucenja sa UI greskom. Prvo je zesce zakucavao dok jednom uopste nije hteo da se upali.

nisam imao taj problem do sada, videcemo... :) ali je pravo osvezenje vratiti se na 4.2, lockscreen, kontakti koji radi smart dial i ostalo..

@Delicious da nemas mozda otvoren nalog na cloud-u ili ukljucenu google sinhronizaciju? Meni je Picasa sinh. pravila probleme sa brisanjem slika.

Mislim da je to individualno. Ja imam tu "ui" gresku svaki put kad restartujem fon a nisam imao nikakva usporavanja niti imam bilo kakve probleme... I to sto je restartovan bilo je zbog nestajanja baterije inace radi nonstop ko zmaj.

Pozz, ovde sam da molim za pomoc...
Uradio sam fabricki update 01005 (136 mb) i sada telefon nece da mi se upali. Tacnije, samo vrti onaj pocetni ekran kada se pali, "Alcatel one touch", pa "smart move", pa opet
"Alcatel one touch" i tako unedogled. Pustio sam ga citava 2 sata to da radi i nista.
Samo se jednom, na par sekundi, pojavilo to "unfortunately UI has stopped...", zato sam i dospeo ovde na forum.
Da li neko zna sta mogu da uradim? Kako da uradim factory reset pomocu hardverskih tastera? Hvala...

Pritisni zajedno tipke za ukljucivanje i volume + i kad se upali uci ce u recovery,to se i meni desavalo kada sam stavljao drugi sistem samo udjem sa tim tipkama u recovery i idem da uradi reset i mora upaliti ponovo ;)

@Joki24, sve pogaseno...
Mora nova memorijska, hvala u svakom slucaju!

Ljudi, imam problem sa memorijskom karticom. Kupio sam micro sd karticu 16gb, klasa 10. Koristio sam je normalno nekih mesec dana, slike nisam nikada brisao. Sad sam napunio oko 2/3 memorijske, i reko da pobrisem sta mi ne treba, prebacio sam na komp sve sto mi treba.
Obrisem ja sve slike iz telefona...oko 1000 slika, i one se kao obrisu.
Restartujem fon, ili posle nekoliko minuta kad udjem u galeriju, sve slike su ponovo tu.
Nije samo do slika, i sve ostale fajlove koje obrisem, oni se opet pojave.
Izvadim memorijsku, ubacim u laptop, probam da je formatiram, ne moze.
Kaze mi write-protected. Probam preko diskpart-a da je formatiram, nece.
Probam da dodam u hkey-local machine onaj fajl sa vrednosti koja je 0 i opet nista.
Probam na sve nacine preko disk management-a u windows os-u i nece nista. Obrisem mu letter, stavim novi, i on sve fajlove vrati.
Udjem preko nekoliko programa koje imam (ultimate boot cd, partition wizard i na kraju hiren's boot nekoliko programa), i on kao uspe da formatira.
Posle toga se opet vrate svi fajlovi.
Obrisem sad normalno jedan folder sa memorijske, on se vrati posle nekoliko minuta.
Ima li neka opcija u telefonu, koja je mozda oznacila (zakljucala, sta li) memorijsku, da sacuva sve podatke iz telefona koliko god ja mem. formatirao?
Izvinite na poduzem tekstu, ali morao sam ispisati sta sam sve isprobao (skoro sve verovatno). Hvala svima koji probaju da pomognu!

Pre 5-6 meseci mi je prijatelj doneo neku staru usb flešku kapaciteta 1GB (ne sećam se proizvođača) sa potpuno istim problemom. Probao sam sve što i ti, a onda progooglao i na sajtu prizvođača našao program za low level format njihovih fleški. Naravno program je odradio posao, a ja dobio veliko HVALA :).

Nazad
Vrh Dno