Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

I ja ga ostavljam celu noć na punjaču, ko će još o tome da brine, znam da ne može da se prepuni, a dok radi, radiće, kad crkne, ako crkne, kupiš novu bateriju i teraj dalje ☺

Ja od svog prvog androida svaku noc stavljam telefon na punjac, koliko god da se baterija potrosila. I nikada ni jedan problem...

Uzeo sam telefon, ocuvan super, testirao sam standardno, sve ok... Malo vise cu ga probati sutra :)
Neki rom za preporuku? Sad je na telenorovom... Ili samo da zveknem root i da pobrisem krsh? Kako se bese zove ona stvar sto cisti bloat sama?

Neeeema toga za ovaj mob, ja sam došao sa HTC, to je druga dimenzija naspram alkatela.
Koristi ga malo, pa probaj kitkat malezijski ili koji god sada ima, čuo sam da je on povučen..

Neeeema toga za ovaj mob, ja sam došao sa HTC, to je druga dimenzija naspram alkatela.
Koristi ga malo, pa probaj kitkat malezijski ili koji god sada ima, čuo sam da je on povučen..
Znaci isti slucaj kao i sa mojim 997.. Nema veze, koliko para - toliko muzike :-D za 135e tesko da sam mogao bolji tel da kupim, tj i za 200e ne verujem sa bih mogao bolji...
bitno mi je samo da radi sve lepo i da ne zabada, briga me za verziju androida... A izgled promenim sam kako hocu... Stavice se xposed, pa cu da se zezam...

Lepo će ti raditi, i super sto si i pre toga bio na alkatelu, ja sam imao HTC Sensation, i posle 3 godine Au ljudi izbacivali romove koji su bili za HTC one i novije, ovo sada je tuga, ali navikavam se da neću menjati romove, a za 145 evra bolje nije moglo..

Jel i vama kamera presvetla,ili je meni nesto falicna? Ako slikam nesto sto sija,ili gde je jace svetlo,vide se zraci kao... Slikam monitor,ono oko njega odsjaj ostaje,kao da isijava svaka ikonica van monitora... Uporedio sam sa 997 i s3,nema na njima nista...samo na idol x...

edit:
o boze,ja sam *****,bila je prljava,kada sam je ocistio sve se vratilo u normalu :D :D

Poslednja izmena:
Jos nesto, ovo mi je bio standard na 997,a ne mogu da poverujem da je to i na ovom telefonu, ako jeste bacicu ga...

Napunio sam bateriju, za 5min se ispraznila na 90 posto...

Hahaha, da da, baterija je kriminal, zbog ekrana, ali i same veličine baterije, ali brzo puni, pa nekako živim s tim

Ma na 997 isprazni do 90 posto za 5min,pa onda prazni normalno sporo... Mislio sam, jel to slucaj i ovde stalno, da prvih 10 posto kao da nema...?

Inace, malo pre sam ga rutovao sa iRoot, pa sam stavio supersu umesto onog sto dolazi... Kada sam rest telefon, dobio sam systemui error... Mada sada jee sve normalno, rest sam ga jos jednom...

Ma kakvih 10% za 5 minuta! Ja ujutru odem na posao, i ako ga koristim vrlo malo ne izgubi tih 10% do 15 h kad dođem kući.

Izgleda da je to bio specifican slucaj, sada sam ga napunio skroz, kalibrisao bateriju, restartovao, i evo vec par sati spusta normalnom brzinom bateriju :)
Koja je najbolja folija za njega? Samo obicne nalazim, a tako bih rado uzeo onu debelu kao za poznatije telefone...

Pa dobro nisam mislio da ga ne diras i da gubi 10% sam od sebe, ja ga uhvatim ujutru pa sve vesti predjem, fejs, viber whatsapp odgovorim ako ima šta što sam prespavao, i brzo padne, ne za 5 min, ali opet brzo za moj ukus.. ☺ a foliju sam uzeo na kp, ona mat, odlična je, ne znam marku, ali je super...

Uh,jos pitanja... xD
Nikako ne mogu da izvalim kako da stavim pozadinu i na desktop i na locker u isto vreme,tj da bude ista... Mogu samo one fabricke,koje nemaju pomeranje levo-desno na desktopu,tj uspravne su (kao ekran iste)... Cim izaberem sam neku siroku,da mogu da je pomeram levo desno na desktopu, bude mi sivo ono "both" i kad izaberem,ne zameni mi i na lockeru... Mogu samo da izaberem uspravan odnos stranica,ali to nema sanse da namikerim da mi se slaze sa onom pozadinom na desktopu koja se pomera...

Iiii jos jedno :-D
jel moguce namestiti da se ne gase svetla na dugmicima dok je ekran ukljucen? Znaci dok sija ekran, da sijaju i dugmici...
I jel mi se cini, ili dugmici bas tesko reaguju... Ako samo pipnem, skoro nikad ne odreaguju, moram bas da poklopim prstom... Mada moguce da je pocelo da mi se desava od kad sam stavio foliju, nisam siguran... Evo sad probam da pipkam samo,krenem van dugmeta i po milimetar se pomeram i pipkam preko dugmeta, znaci jedva odreaguje...

Poslednja izmena od urednika:
pozadinu za obe stvari mozes birati samo kada izaberes uspravnu sliku, tj bez pomeranja, to si i sam shvatio, nikako drugacije.Dugmici i mene nerviraju, ali ni ja ne znam da li je do folije, vrlo lako moze biti, ali bas moram da ubodem komplet da bi radilo.. mene nervira to sto mi vibracija na dugmicima radi dok je ukljuceno zvono, ako smanjim na silent bez vibracije, ok, tu ne vibrira, ali nije mi jasno zasto ne vibriraju na vibrate profilu, i kada ukljucim da vibriraju, posle restarta to ne vazi vise...

E sada, da se pohvalim, moguce je da sam brikovao telefon, mada ne znam zasto, pokusao sam da se vratim na telenorov rom jer sam probao neki kitkat rom, odradio sve iz sp flash tool, sve po propisu, izasao zeleni krug, skinuo usb i od tada ni glasa od njega, ne pali se, ne prepoznaje ga komp da je spojen, na punjacu nista, 10 sekundi power nista, power i vol up, nista, ne znam sta da radim, ima li neko predlog?

Poslednja izmena od urednika:
Ma sigurno je do folije, nisam primetio to do juce, kada sam je stavio...
Pokusavam razne programe za kontrolu tog svetla, ali nijedan nece da radi...
Uh, ja sam se odsekao tako kada sam dobio boot loop posle instaliranja xposed... Ali hvala bogu ima onaj safe mod, pa sam se vratio i morao da stavim matoru verziju da bi mi radio, ali pola modula ne radi na matoroj... Jedino gravitybox od korisnih radi...
A to kod tebe nzm sta je, da se nije ispraznila baterija? Ili da probas da je raskacis, pa zakacis...

ma nije baterija, bio je pun kad sam flesnuo.. ne znam, stavio sam ga na punjac, al se nesto ne nadam, ni lampica da zasvetli, a kamo li nesto...

Pa probaj da je otkacis pa zakacis... Meni je zabadao 997 tako ranije,samo kod njega se lako izvadi baterija i vrati... Ovde imas onaj mali sraf kod sim kartice,skines njega pa masku...
Jel si koristio xposed nekad? Znas li koja verzija novija od 2.3.1 moze da radi? Najnovija nece,a vidim da se odavno ljudi zale,tako da ni neke starije ne rade...

koristio sam exposed na htc, na alkatelu ne, posto iskreno, posle htc sensationa, koji je star vec 3 godine, ovaj alkatel,sto se tice softvera se cini kao retardirani ******, nebo i zemlja..pa polako i gubim zelju da nesto tu menjam, pogotovo posle ovoga.. ne verujem da cu ga sam otvarati, nosicu u neki servis vrvtm...

Sa cime si najvise imao problema? Ja lepo pitao pre kupovine jel ima neke bagove, dobio sam odgovore da nema :p :D
I meni se cini da je za sad sve ok, osim eto to oko menjanja pozadine i sto ne radi nov xposed... Za ostalo ne znam... Custom romovi mi ne trebaju,jer i na fabrickom radi sve ok,cini mi se... A izgled mu sam sredim...

A to za otvaranje,nije to klasicno otvaranje telefona,nego samo se skine sraf da bi skinuo zadnju masku... Otvaranje telefona je tek posle unutra,ovim skidanjem maske vidis samo bateriju... Ima na youtube...

e pa to ti pricam, nema on bagove kad koristis fabricki.. ali ja sam na htc furao od 2.3 androida, do 4.4, npr imao sam sense 5, i android 4.1 i to stabilni onoliko koliko i na htc one kad je izasao jer ima ljudi koji stvarno profi to rade, za ovaj alkatel ima 2 thread-a na xda i to je sve, nista... na htc sam mogao sve da promenim, sta god ti padne na pamet, zato ti kazem, ne sto alkatel ima bagove..

e pa to ti pricam, nema on bagove kad koristis fabricki.. ali ja sam na htc furao od 2.3 androida, do 4.4, npr imao sam sense 5, i android 4.1 i to stabilni onoliko koliko i na htc one kad je izasao jer ima ljudi koji stvarno profi to rade, za ovaj alkatel ima 2 thread-a na xda i to je sve, nista... na htc sam mogao sve da promenim, sta god ti padne na pamet, zato ti kazem, ne sto alkatel ima bagove..

pa sto nisi kupio htc opet? samo sto bi morao da das vise nego duplo para za ove specifikacije :D
***,s razlogom su jeftini izgleda... ali svakako me zabole za romove,nije mi bitno koja je verzija,sve dok radi kako treba...

eeee, pa bas zbog toga, oskudacija brale... :)

Ako budes uspeo da ga upalis, probaj da ga stavis na sto i da koristis back i ono trece dugme... Znaci evo lupam ga,dok ga ne pritisnem velikom silom,ne reaguje... Cim ga malo podignem sa stola,ono proradi... wtf? :D
tj kako kad mu dodje...evo drzim ga na stolu sad,radi... pomerim ga na podlogu za misa,ne radi...

Poslednja izmena:
vidis ima svoju dusu i personaliti, nekad mu nije do toga da ga pipas :D ne ako, nego kad ga poprave, javljam :D

Zna li se koji je servis za Alcatel u Srbiji?

Zeznuo mi se micro USB ulaz, pa da preskocim nosenje u Telenor.

zovi mobis electronic, oni su zvanicni servis, i preskoci telenor, brze je i lakse, u zepterovoj zgradi na nbg, pupinov bulevar je valjda ulica

Imam Idol X+ (6043D) i prijavljuje da ima build 1010 za njega. Ali nece da ga skine ni preko mobilnog ni preko onog njihovog Mobile Upgrade S. Jer uspeo neko da skine za njega firmware? Poslao sam mail Alcatel support-u ali sumnjam da ce mi oni pomoci.

pogresan thread, ovo je za 6040...:)

Vrh Dno