Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Znam da nije thread za plus, ali posto nisam uspeo da nadjem thread za njega reko da postujem ovde. Mada ako je problem napravicu novi thread.

ma nije problem, nego ne znam ima li iko plus ovde da bi znao zasto bas nece da se instalira ta verzija..:)

Jel se i vama baterija puni ocaj sporo do nekih 40-50 posto?
Evo sad kao da se ne pomera 10min,na 14 posto... Posle bude ok...
Ali ukupno mu treba 3 sata sigurno, ako ne i vise...

Nesto u zadnje vreme se sa svim telefonima desava cudno kad je u pitanju punjenje, ja sam se najpre tripovao za moj Alcatel 995 da je poceo da umire, al se onda uverih na samsung s4 i nekom not-u da se iste stvari desavaju, sad se nesto vodim time da su ovi iz EPS-a oboriri voltaze pred zimu pa se to najvise primeti na manjim potrosacima.

Kod nas isto kad je slaba struja telefon se puni i do 6 sati, a inače nekih 3 i po sata, po slobodnoj procjeni.

cini mi se da sam pogledao preko onog widgeta,radi na 4.6v,sto je ok... ali mi je mnogo da puni 3 sata, kao da mi je punjac na 0.5a.... ocaj...

On bi trebalo da fura bese 5v, al ajd sad to mu dodje kao gubitak od 10% u startu pa mu to dodje nekih 0.9A, al po vremenu punjenja radi na oko 0.6A sto mu dodje oko 40% gubitka, strasno. Kao na dinamu od bicikle da ga punis. :) Bas cu da probam veceras nexusa sto sam pazario koliko njemu treba i da se preracunam, ako su vise manje slicni gubici onda je do struje definitivno.

Kada su to uradili sa strujom? Stari telefon mi se punio normalno,koristio sam ga do pre nedelju dana...

To samo oni znaju, to se precutno radi svake zime u nasoj zemlji, prema ponasanju frizidera rekao bih kod mene u kraju pre 2 mozda 3 nedelje, pocne da se tripuje i pali duboko zamrzavanje svaki dan, moram da mu pojacam hladjenje na potenciometru da se to ne bi desavalo suprotno bilo kakvoj logici. Valjda bi trebalo leti da pojacam, a zimi da smanjim, dok ja vec par godina moram da radim obrnuto. :D

Imam Idol X+ (6043D) i prijavljuje da ima build 1010 za njega. Ali nece da ga skine ni preko mobilnog ni preko onog njihovog Mobile Upgrade S. Jer uspeo neko da skine za njega firmware? Poslao sam mail Alcatel support-u ali sumnjam da ce mi oni pomoci.

Inace cisto ako nekog zanima, uspeh da instaliram build 1010 (android 4.4.2) preko telefona. Problem je sto mnogo sporo skida pa se cini ko da update stoji u mestu, tako da samo je strpljenje falilo.

ii, kakav je, daj neke skrinsotove, video, kakav mu je lockscreen, jel slajder samo ili su ubacili nesto?

Sta se desava sa tim 4.4.2? Hoce li to biti zvanicno? Ja sam jos na 4.2.2 01001, nekako mi se ne prebacuje na 01002, inace imam 6040X. Iskreno malo mi je u zadnje vreme baterija oslabila, ali sam ga nagurao i sa aplikacijama, ima oko 125, nikako da ga sredim i obrisem nepotrebno... A rado bih ga i rutovao ako bi izasao 5.0 Loli :)))

auu prijatelju, ako si na 1001 gde si potrpao sve te ikonice? :D loli mmozes da sanjas, a kako stvari stoje, ni kitkat nas zvanicno nece okrznuti :D

Pa i ja sam se vratio na 1001, ali obavezan Nova Launcher i nema problema sa ikonicama

a zasto, jel osetna razlika u brzini, ili sta? dobih nazad moj mobilni juce, a bio je gotov za manje od 24 sata, svaka cast onom mobisu...

Meni je dosao na 1002, ima li sta bolje ili novije?
Na ovom mi sve izgleda ok...

a zasto, jel osetna razlika u brzini, ili sta?

Ne, brzina je ista, ali mi je izbacivao Crash UI gresku prilikom paljenja i nesto memory card eror trt mrt... Posle nekog vremena se malo zaglupljivao pa kada zavrsim poziv nece odmah da upali displej, i tako... Na 1001 mi je nekako bio stabilniji a i lepsi mi je crni dialer

Poslednja izmena:
Poudrav svima,

Evo dobio sam obavijest od alcatela za idol x 6040d

Dear
Thank you for contacting Alcatel Onetouch!
Sorry to inform you that idol x upgrade has stopped. Because our project team find out the Android 4.4 upgrade can't be compatible with IDOL X perfectly.

Again thank you and have a wonderful day.
Should you have another request, do not hesitate to contact us.
Thank you for choosing Alcatel!

Izgleda nista od kitkata.

To je za Hrvatsku odgovor. Za Srbiju je drugačije.

Haha, ma da, sigurno će nama dati... :)

Nikad se ne zna :)

Mada nema šanse da ne dodje 4.4, jer još ne znam nijedan telefon koji je došao sa jednom verzijom OS-a i da je ostao na toj. Nemoguće. Uz to Idol X je flagship bio, ne neki low end.

*** ako ne bude, znate onda nikad više alcatel i to je to :)

Pa ne znam, ne mogu da verujem da ga neće biti kad su već dali filipincima i malezanima :) ali dobro, jeste flagship bio ali sve ove verzije kitkat, izbacivanje svake nedelje mi izgleda malo amaterski... Videćemo :)

Samo da napomenem da sam ga uzeo kao slobodan uredjaj, pa mislim da je isto, svaki je kinez na kraju krajeva :)

Ma pocelo mi se dogadjati da mi samo izlaze force close poruke, pa sam isao preko onog alcatel programa da vidim za update. Nesto mi je skido po 6kb/s vijelo vrijeme i popizdio sam bio pa sam im piso kako ih nije sramota da imaju takve servere i podrsku - i na kraju ćorak, kada je nakon 2 dana program nesro skino nesto nece da se upali i danas sam ga odnio na servis [emoji90]

pa gde si uzeo telefon, kakav si to update dobio preko mobile upgrade? i sta si radio, 2 dana si drzao ugasen mob spojen s kompijuterom da bi ti skinuo?? :D i sta se desava sa servisom, ja sam to prosao pre neki dan, hvala Bogu, vratise ga zivog... :)

pa gde si uzeo telefon, kakav si to update dobio preko mobile upgrade? i sta si radio, 2 dana si drzao ugasen mob spojen s kompijuterom da bi ti skinuo?? :D i sta se desava sa servisom, ja sam to prosao pre neki dan, hvala Bogu, vratise ga zivog... :)
Uzeo sam ga u jednoj trgovini informaticke opreme, nisam kod operatera.

A spojio sam ga na onaj upadate centar i kako je nesto skidao u prosjeku 10 kb/s trajalo je dugo :) to sam ga ostavljo samo preko noci, pa bi nastavio kada bi se spojio :). A evo vidicemo sta ce rec u servisu, neznam jel doso jos do zagreba [emoji30]

ahaaa, nisam znao da se nastavlja download kada prekines vezu s mobilnim... pa brzo ce ti to srediti, meni su za jedan dan, ali ja sam u beogradu, i na 20 minuta od servisa.. a koji si update dobio, ja stvarno nemam predstavu..:)

ahaaa, nisam znao da se nastavlja download kada prekines vezu s mobilnim... pa brzo ce ti to srediti, meni su za jedan dan, ali ja sam u beogradu, i na 20 minuta od servisa.. a koji si update dobio, ja stvarno nemam predstavu..:)
Ne znam [emoji15] kada se "nesto"skinulo to nešto pisalo mi je kao da mobitel odspojim i ponovno spojim na pc i od tada ga vise nisam mogo upalit nazalost, javio mi neki update error. Kad dodje sa servisa javim se :)

Nije mi ono javilo nikakvu poruku da je softver aktualan ili da ima neka nova, samo se pocelo skidati

E druze to se i meni desilo jednom, ali posle par pokusaja paljenja i minut dva, telefon se upalio, i vise nisam pokusavao sa apdejtom sa kompa

Nazad
Vrh Dno