Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

MeeJah mozda da probas
- Settings -> Applications -> Google Play Store -> Clear data

Mozda pomogne

Da li se nekom desava da telefon uopste ne prepoznaje sim karticu? Na trenutke radi savrseno i onda odjednom pokazuje da nema sim kartice?

Meni se to desilo sinoć, iako imam mob 24 sata, izabrao sam wcdma only, inače na prethodnom HTC sam imao pun signal na istoj opciji, tako da sam vratio na ono wcdma preferred i sad radi odlično

U cemu je razlika izmedju wcdma i gsm, ja na wcdma uopste nemam signala samo crveni iksic a na gsm only je pun.

Wcdma ti je 3g,i sve ostalo brže od toga, GSM ti tera do edge brzine koliko se ja razumem

Hvala ti, sad cu videti da li ce se opet zabagovati. Stvarno nema smisla posto je telefon relativno nov, ima samo 2-3 meseca..

Nije to do telefona, više je do mreže vrvtn

Pa zar nije logicnije da prikazuje da nema signala nego da nema sim kartice ako je problem u mrezi? Prosli telefon mi je bio ZTE atlas/telenor touch plus i nikad nije imao taj problem, samo prikaze da nema signala kad sam u nekom tunelu a ovaj mi izbacuje nema sim kartice ili sim greska i sve opcije koje imaju veze sa sim karticom su zatamnjene tj ne mogu se izabrati...

Ne znam onda, guglaj, sve ćeš pronaći... ;-)

edit: imam jedno pitanje ya iskusnije korisnike alkatela, jel neko instalirao taj 4.4.2 od 14. novembra, cini mi se da mu je oznaka 10006 ili tako nesto, i zasto nigde na youtube-u nema ni jedna recenzija tog roma_ hvala svima

Poslednja izmena:
Meni se desava to sa sim karticom mada ja vise mislim da je do nje problem s obzirom da je imam vec 5-6 godina i da je izlizana.

e pa napravihja sra*e, prateci uputstvo korisnika 3reaver instalirao sam 10006 verziju preko flash toolsa, i ostalog, ali sada kada diggne sistem, ide u restart a ja ne mogu da udjem u recovery, niti mogu da skinem ovaj twrp jer ga nema vise na droopboxu, moze neko link da dobaci za to?

e to se desi kada hocu sve i odmah, a nisam iscitao.. izvalih da je ovaj 10006 ili koji je broj 4.2 ali tcl, sada skidam tu 10004 verziju 4.4.2 roma, pa cu probati opet.. inace, imao sam problem kao jos jedan kolega ovde, uspeo preko adb da udjem, hvala bogu pa bar to nisam morao ispocetka da instaliram, imao sam na kompu.. :)

Poslednja izmena:
Moja ima tek 2 godine i perfektno radi u drugom telefonu tako da nije problem do kartice ...

Jel neko rutovao 4.4.2 rom, ja ne uspeh?

Prebaci SuperSU na karticu i instaliraj iz Recovery-ja, meni tako uspelo.

A koji rom sada imas, odakle si ga skinuo? Nesto oficijalno? Kako radi?

E skinuo Sam sa nekog ruskog cuda, 4pda ili tako nesto,IMA I na xda, mozda je bolji link..poslacu ti link kad stignem kuci,verzija je 10004, 4.4.2 rom .. Ok je,osim lock screen sto je odvratan..A sad imam problem,instalirao twrp ali kad udjem u recovery, me vidi mi zip fajl super su?

proslo mi vreme za edit, evo link za 4.4.2, ovaj 1114 verzija je najnovija

edit: zaboravio link :lupko::lupko: http://www.4shared.com/folder/Sjqfi6Nk/Kitkat_44.html

Poslednja izmena od urednika:
nema na cemu.. :) jedno pitanje za sve koji su presli na 4.4.2, kako naterati lockscreen da pokazuje moj kalendar i rodjendane i sve sto je u mom kalendaru, a ne samo obavestenje da je 31.12. novogodisnje vece, e hvala ti puno :D

Kada upišem novi događaj, pokazuje ga, znači samo neće ove koji su odavno upisani u moj Gmail kalendar

Poslednja izmena:
ee kakav je 4.4.2, zanima me baterija i gaming performance??

Igrice ne igram, prošlo me je to odavno, a baterija, još uvek ne znam, imam ga tek 4 dana, promenio sam mu softver 4 puta dok nisam došao do ovog 4.4.2 1006, rutovao ga, i sada konačno sam miran, ali zato sam ga punio 2 puta dnevno, videćemo za neki dan.. ..

Cackala sam pop D5 koji pa aj' da kazem "ide" na 4.4.2 i nisam nesto preterano odusvljena.... Milion puta mi se vise svidja jb 4.2.2. Mislim da mi je najbitnija i najveca zamerka sto ne moze da se postavi pesma po mom izboru za zvuk alarma vec samo one default melodije. Bleh.

Cackala sam pop D5 koji pa aj' da kazem "ide" na 4.4.2 i nisam nesto preterano odusevljena.... Milion puta mi se vise svidja jb 4.2.2. Mislim da mi je najbitnija i najveca zamerka sto ne moze da se postavi pesma po mom izboru za zvuk alarma vec samo one default melodije. Bleh.

Sto se mene tice, nisu se nesto pretrgli u izmenama u odnosu na 4.2.2, sve je skoro isto, osim: lockscreen na 4.2.2 je mnogo lepsi, prakticniji i efikasniji u odnosu na kitkat koji je obican slajd i nista vise, sms aplikacija lepse izgleda na 4.2, ona opcija ultra cuvanja baterije nema na 4.4 koliko sam video i tako to.

Gledam nešto njihovu fb stranicu, baš u potrazi za informacijom o kitkat-u, i nailazim na ovakve odgovore:

Keyvan Rahimi: when can i update my idolx 6040d ?
ALCATEL ONETOUCH: KitKat is already release for IDOL X in Malaysia. You may update it via FOTA. Thanks.

Eric Quah: dont hope for update. im still waiting for idol x update >1 yr with not even a published plan to update
ALCATEL ONETOUCH: Dear Eric, IDOL X is upgradeable to KitKat but at the moment of time the upgrade can only perform through our authorised service centre. Thanks.

A na Gsmareni:

Anyway I have sent them 2 days ago again asking the same question but the answer has been changed from Kitkat to a higher Android OS !!!! here below their reply ;
Dear M Srag,
We have plan to upgrade ONE TOUCH IDOL X to higher Android OS which has been under development. As we have many ONE TOUCH IDOL X shipment to different regions around the world and each shipment will be with different Cu like 6040D-2XKSKH1, 6040D-2XKSKH2, etc, we will start to ugprade IDOL X to to higher OS from one Cu to another.So not all IDOL X will be upgraded at the same time. And we can't tell definite day for your IDOL X.

Received update for my idol x. Updated 2 times in one night. First built 01005 4.2.2 around 118mb then received another update built 01006 kitkat 425mb. Im from malaysia.
Received ota update 19/11 night. I slept at 2am that night wait for update to finish. Updated two times first from 01002 to 01005 then to 01006 on the same night

Sve ovo bi mogloi da znači da će ipak biti kitkat-a za nas, možda... :)

Zašto nećeš? A za dacu, taj rom već sada možeš da instaliraš uz minimalne muke ;-)

Ja sam instalirao danas OTA update na 4.4.2 kitkat. Imam dual sim Alcatel Idol X. Sve sljaka OK za sada.

Zato sto ga imam na pop D5 i nimalo mi se ne svidja, mnogo mi je bolji JB.

Vrh Dno