Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Probali su ga ovdje vec, ali ja nemam recovery i ne usudjujem se da probam flash tog ROMa. Probao sam da flash-nem recovery i sve je bilo tobos 'successful', ali nece da udje u isti. Ne znam ni je li ga flas-nuo kako treba. Kazu i baterija dosta duze traje sa ovim beta KK. Zbog toga mi se najvise i proba.

Probali su ga ovdje vec, ali ja nemam recovery i ne usudjujem se da probam flash tog ROMa. Probao sam da flash-nem recovery i sve je bilo tobos 'successful', ali nece da udje u isti. Ne znam ni je li ga flas-nuo kako treba. Kazu i baterija dosta duze traje sa ovim beta KK. Zbog toga mi se najvise i proba.

Koji recovery si probao?

Sa prve strane xda thread-a o ovom fonu. Maloprije opet probah sa Mobile Uncle tools i uspjeh da udjem preko njega. Ali kad probam sa vol up i power dugmadima nece da udje u recovery.

Pa, ovo je CWM sto sam instalirao. Ako se dobro sjecam 6.0.1.2 verzija.

Reaver druze, jel imas neki lek za root?

Ja sam stavio tvoj TWRP recovery na nacin koji si opisao i radi.

Treba mi mala pomoć, pošto sam zapeo kod Gapps-a. Kako se instalira TWRP, i kako da pomoću njega instaliram Gapps, i ako moze neki link odakle da skinem Gapps, sve ostalo sam već uradio. Hvala unapred

Poslednja izmena:
U mom recovery-ju nema opcija za backup rom-a. Telenor sa onim oficijalnim update-om je u pitanju, 1002 valjda.

Meni nece recovery. Kako ste ga odradili vi? Je li vam iz prve uspjelo?

Edit: Kako ulazite u recovery sa hard dugmadima? Je li vol up i power i kad se tacno pritiskaju? Prilikom onog prvog logoa sa crnom pozadinom ili kasnije na onaj sa bijelom pozadnom? I moze li soft nekako da se udje u recovery? Mobile Uncle Tools mi kaze da fon mora biti root-ovan...

Poslednja izmena:
^ Bez ruta ti ne vredi ništa što se tiče CWM-a

Edit: a dugmad stisneš prilikom paljenja.

Poslednja izmena:
Odradjuju ga preko SP Tool-a. Ali nece meni, a vidim i jos jedan lik sa xda je flesovao dosta puta prije nego mu je uspjelo. Ne moze se ni root-ovat bez recovery-ja.

Ovo sam i odradio. Ali sa ovim SP Flash Tool-om se odmah flashuje i ROM i Recovery. S tim sto kod mene Recovery ne radi, ovo sa dugmadima. A kad krenem sa MUTool-om reboot u Recovery, kaze da mi treba root :). Koji moram da flash-nem sa Recovery-jem. Upadoh u vrzino kolo, 'bem ga.

Ovo sam i odradio. Ali sa ovim SP Flash Tool-om se odmah flashuje i ROM i Recovery. S tim sto kod mene Recovery ne radi, ovo sa dugmadima. A kad krenem sa MUTool-om reboot u Recovery, kaze da mi treba root :). Koji moram da flash-nem sa Recovery-jem. Upadoh u vrzino kolo, 'bem ga.

Pozdrav. Kopiras scatter fajl i recovery.img u poseban folder. Sa Flash tool-om odaberes samo sccater fajl i recovery. Uzmi custom recovery.img imas ovde na forumu okacen na mom post-u TWRP ili CWM, nemoj iz foldera sa rom-om.

Poslednja izmena:
Vec sam probao bio custom recovery twrp, ali ujedno sa ROM-om. Sad probah i samo recovery, ali nece. Jednostavno nece da flash-ne recovery iz nekog razloga. Probah i preko ADB varijante, ali mi pokazuje da je fon offline. Ne znam koji djavo da mu radim. Osim da flash-ujem do iznemoglosti kao i lik sa xda kojem je posle bezbroj puta uspjelo.

Jel si probao sa super su iz recoverija?

Uhvatio danas malo vremena i rutovao ga iz recovery-ja.
Pomenuo si kameru, i meni se cini da je malo mutnija, ljudi u pokretu budu malo razvuceni :(
Baterija definitivno duze traje, lock screen mi je lepsi na starom, u SMS-u ne prikazuje smajlice nego ima svoje koje recimo OneX ne vidi. Proximity sensor se mnogo bolje ponasa, premi se desavalo da zavrsim razgovor i kada udaljim telefon od glave moram cekati i do nekoliko sekindi da se upali displej, sada je to trenutno. I tako... Sve radi bez ikakvih problema

Uhvatio danas malo vremena i rutovao ga iz recovery-ja.
Pomenuo si kameru, i meni se cini da je malo mutnija, ljudi u pokretu budu malo razvuceni :(
Baterija definitivno duze traje, lock screen mi je lepsi na starom, u SMS-u ne prikazuje smajlice nego ima svoje koje recimo OneX ne vidi. Proximity sensor se mnogo bolje ponasa, premi se desavalo da zavrsim razgovor i kada udaljim telefon od glave moram cekati i do nekoliko sekindi da se upali displej, sada je to trenutno. I tako... Sve radi bez ikakvih problema

Ja imam utisak da je kamera prilicno losija. Mislim da je malo sporije ono svlacenje menija, dosta mi je bolji dialer i brzi, mislim da je brza i aplikacija za sms, meni svakako bolji. Generalno imam utisak da mnogo brze radi. Svidja mi se sto bloata uopste nema.

I kod mene je kamera malo mutnija čini mi se, al nema veze, odličan je ROM. Prvi put mi tel na Antutu prebacio 18k
2014-10-15 19.51.14.png
2014-10-15 19.51.34.png
Bitno je da su ispravljene dve stvari koje su me najviše nervirale, a to su Proximity, i svakodnevno sam bio nedostupan po 2-3 puta u zoni gde je dobra pokrivenost signalom (inače imam dosta poziva u toku dana, i non stop sam u pokretu).
Evo, za dva dana mi se nije desilo da budem nedostupan, prosto mi neverovatno
Moji utisci za sad više nego dobri

Jedva udjoh u recovery pomocu adb-a. Imam pitanje: treba li da se brisu cache i dalvik kad se flash-uje super su i gaps?

Jel se seca neko koliko je zapravo ram-a slobodno odmah nakon factory reset-a tj kad je clean telefon skroz?

Jeste bolji, ali mi se desio cudan problemcic, tj nije ni problem nego mozda bug...
izgubila mi se Owner slicica, kada se spusti ekran sa precicama, prva je slicica gmail naloga sa imenom i prezimenom. Od sinoc mi stoji samo Owner i kada je tapnem izbaci mi poruku "The contact doesn`t exist". Nemam predstavu zasto...

Nazad
Vrh Dno