Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

992 ima oooozbiljan problem sa kalibracijom, otkucati poruku je pain in the ass... Jedan od najlosijih displeja.

Mislim da si dobio loš primerak. Ja sam se susreo sa jednim takvim. Gornja strana ekrana je bila pomerena na dodir oko 1 cm i odnešen je u servis gde treba da mu zamene ekran. Ostali primerci koje sam koristio rade super (uključujući i moj).

I ja potvrđujem da nemam nikakvih problema sa ekranom na OT-992D, radi savršeno, tako da Phobiaz verovatno si dobio loš primerak, ako si kupio telefon u mt:s, reklamira ga.

Nemam ja telefon, zato imam dva ortaka sa istim, znaci kod obojice isto, znaci pakao :D

997 je recimo 10x bolji na tom polju, kad bi koristili neki drugi telefon par dana pa onda na 992, masili bi samo tako :d

Znaci imam kuci lg, htc, sony preciznost na svakom ista. Znaci nek nose na servis. Znaci nemoj da iznosis misljenje o necemu sto nemas. Znaci mojne trolujes!

Pored OT-992D imam i N8 i Samsung galaxy SII, Alcatel je precizan isto kao i navedena dva model, nikakva probem, savršeno je precizan. Taj primerak je loš, neka ga nosi u servis.

A jer normalno da ova dole tri hardverska dugmeta za nijansu slabije reaguje od ekrana, tj, da im treba malko jaci pritisak. Mene nervira sto ako ne pritisnes bas na njih direktno, nece da rade (sto je logicno), a moglo je da se namesti, jer prostor izmedju njih nicemu ne sluzi :(

Poslednja izmena:
Tačno je da tri tastera ispod ekran reaguju slabije kada telefon stoji na ravnoj površini. Međutim kada se telefon nalazi u ruci, tasteri sasvim dobro reaguju.

Jednostavno imao si loš primerak, jer je masa ljudi i više nego zadovoljna ekranom, a jedina stvar negativna kod ekrana jesu lošiji uglovi gledanja. Sve ostalo je više nego dobro za cenu po kojoj se prodaje telefon.

ma jeste, 150€ (i to "bar"). toliko koštaju xperia S, nexus, one s itd... nije ovaj telefon uopšte boom kao što je 997. najbolji je za tu cenu koju košta i to je to, ništa više. ni u čemu ne može da parira skupljim telefonima...

Ja ga imam od prvog dana kad se pojavio u mts i digitizer jeste tuga, u slučaju ovog telefona ti je deo gde se vidi ono “koliko para, toliko pipanja ekrana“. Budite realni, super je telefon ali nije bez svojih mana.

992 je low budget i to je to. 997 je klasa za sebe, daleko bolji aparat od 992. Moj HTC Magic je pre par godina imao bolji displej od ovoga.

Ne bacam nikakav hejt, a za 150e koliko kosta mozes da biras daleko bolje telefone.

Displej je uzasan i stojim iza toga. 512mb rama pokazuje slabosti itekako. Kamera, ispod svakog proseka. Ja bih voleo da je bolje, ali nije. Nijedan telefon nisam kudio a da ga nisam imao. Niti cu hvaliti neki iz razloga sto ga trenutno imam. ***, mnogo dugo imam razne telefone, ovaj je jedan od losijih. Sta da se radi, ko je zadovoljan, super.
Stavite ga sutra pored recimo polovnog HTC Sensationa i bice vam sve jasno...

Poslednja izmena:
Od sutra dele polovne HTC Sensatione za dinar u mts-u ?

@darko88 and Phobiazz

Ih bre al ga ishejtovaste. Strasno :/

Dobro bre, pricam o trzisnoj vrednosti telefona, ja ne kupujem telefone na ugovor svakih dva meseca... Uvek cu pre kupiti dobar polovan telefon nego novi low budget... No, da Vam ne diram vise ljubimca, dobar je, ali za manje pare nego sto kosta. :)

Nije on niciji ljubimac, bar nije moj, sve jedno mi je koji telefon imam, samo da on radi kako treba i da ispunjava ono sto mi je potrebno u datom trenutku. Ali da ne vredi 150e, hm, nisam siguran. Al dobro. I ne kontam kako je ovo low budget telefon. Posto je nov u prodaji oko 180-200e, pre ce biti da je srednji segment, pa makar i njegov nizi nivo.
Eto tako :d

Ovde neki opasno dezinformišu potencijalnog kupca ovog telefona. Izgleda da mi ostali "smrtnici" nemamo tako istančana čula pa da možemo da uočimo razliku između ovog i nekih drugih telefona. Ja opet kažem, kao i na nekim drugim temama, potencijalni kupac treba da proba telefon u prodavnici ili nekoj poslovnici MTS-a i da donese vlastiti sud.

Pa dobro, nemaju svi isti ukus i nije svima pojam upotrebne vrednosti isti. Kome treba dual sim telefon neka pogleda recimo htc desire v, telefon je single core sa 512mb rama, pravi 5x bolje fotografije a tft panel koji ima je kao samoled u odnosu na ono...
Samo treba malo sire gledati stvari, to sto je jedan dinar u paketu ne znaci da treba svako da ga uzme pa da se smori...

Ok, za kameru stoji, ako nekom trebaju dobre fotografije. Ali ljudi, zar je toliko bitan taj ekran? Ovaj je odlican na 992d, jesu uglovi losiji, ali sta sad, nije pc monitor ili tv pa da se o tome diskutuje.. Ako mene pitate, doplata za neki telefon, da je isti kao ovaj ali sa tipa ips/amoled ekranom -2000din, pa neka je i 5000. A toga nema. Bar koliko ja znam. Ko ne pati za fensi ekranom i vrhunskom kamerom (mene ne tangira ni jedno ni drugo) bice prezadovoljan ovim fonom. U suprotnom sucaju, ima sirok izbor dobrih alternativa.

Ok, za kameru stoji, ako nekom trebaju dobre fotografije.

Probaj Camera Zoom FX. Ovo je po mom mišljenju aplikacija koja najbolje odrađuje posao bez ikakvih podešavanja. Sličan rezultat se dobija podešavanjem originalne aplikacije po uputstvu koje je neko već naveo ranije na ovoj temi.

P. S. Ko traži super kameru na mobilnom telefon verovatno nikad nije prošao pored radnje sa foto opremom.

Probajte Camera FV-5. Ubedljivo najbolja. A tebi nsace kako vec, krivo sto nije bolja kamera pa si zajedljiv, sta vec... Pomiri se sa tim da je telefon los, zelim ti da kupis bolji pa onda bacis koment na 992.

A tebi nsace kako vec, krivo sto nije bolja kamera pa si zajedljiv, sta vec... Pomiri se sa tim da je telefon los, zelim ti da kupis bolji pa onda bacis koment na 992.

Hahahaha. Da znaš da mi je krivo, ali kada kupim "bolji" telefon neću "baciti koment" nego ćeš ti prvi dobiti informaciju u vidu PP-a. :)

Moze i tako. :D

:wave:

p.s. preporuka svima - obavezno pogledati telefon u radnji pre kupovine, narucivanja novih sa oglasa i ostalo.

Phobiazz , reci mi molim te gde ima Xperia S za 150 evra, a da nije u raspalom stanju, ja ne znam šta nije jasno, imam SII, N8, i OT-992D po preciznosti ekran ne zaostaje za ovim modelima, osim loših uglova gledanja i loše kamere nema drugih mana, telefon je sasvim OK za taj novac.

@Phobiazz

A sad, jedno bitno pitanje! :)
Da li rade senzori ok sa prelepljenom jecod folijom? Vidim da ima prorez za front cameru ali ne i za senzore. Mogu izrezati mali prozorcic po semi one original folije, ali ne bih ako ne mora? Vidim da je neko imao problema sa ovim, ali me interesuje kakvo je stanje sa jecod folijom?

Danas nalepljena jekod folija i od tad senzori ne rade kako treba. Tj. kada nekog pozovem, ne mogu više da prekinem dok se taj neko ne javi, jer mi se ekran ugasi. Još mi momak u servisu perfektno zalepio foliju :) Ja ću verovatno iseći i zalepiti kao nogom :smash:

Danas nalepljena jekod folija i od tad senzori ne rade kako treba. Tj. kada nekog pozovem, ne mogu više da prekinem dok se taj neko ne javi, jer mi se ekran ugasi. Još mi momak u servisu perfektno zalepio foliju :) Ja ću verovatno iseći i zalepiti kao nogom :smash:

Izrezao sam taj deo i sve ok, nema drugog resenja dok se ne pojavi neka folija za prozorchetom :)

A sad opet pitanje? :)
Skinite program mirror i proverite kakav vam je framerate prednje kamere, kod mene 15fps, odokativno! Ne znam sta je u pitanju :/

Phobiazz , reci mi molim te gde ima Xperia S za 150 evra, a da nije u raspalom stanju, ja ne znam šta nije jasno, imam SII, N8, i OT-992D po preciznosti ekran ne zaostaje za ovim modelima, osim loših uglova gledanja i loše kamere nema drugih mana, telefon je sasvim OK za taj novac.

Ajde uslikaj sva tri jedan pored drugog pliz :D

4 kartice koristis?

Zamolio bih za pomoć jer imam jako veliki problem sa ovim telefonom. Sestra ga je uzela pre par dana u Telekomu i ona ga koristi ali ja sam zadužen za "održavanje". :D

Problem su mi kontakti odnosno telefon stalno ludi i neće da prikaže nove kontakte koji se dodaju osim u opciji search ili mi odjednom duplira sve kontakte. Instalirao sam joj da koristi TouchPal aplikaciju i naravno stavio sam sve kontakte u grupu My Contacts, kada su počeli problemi i dupliranje kontakata izbrisao sam sve kontakte sa kartice a Google sinronizaciju nisam ni radio i ta opcija je isključena, međutim opet mi je pokazivao ili duple kontakte bez novih ručno dodatih ili normalno kontakte ali baz novih ručno dodatih koji se pojavljuju samo kada se koristi search opcija. Mislio sam da je problem TouchPal iako kod mene radi savršeno i odlična je aplikacija pa sam ga deinstalirao i ostavio sam joj da koristi stock Phone aplikaciju. Opet brljave kontakti, video sam da stare čuva sada u Nova SIM01 a nove u Phone. Zbunjuje me šta predstavlja Nova SIM01, mislim ok po imenu predstavlja SIM karticu ubačenu u prvi slot ali ja sam prebacio kontakte sa te kartice u telefon, čak sam i izbrisao kontakte sa SIM kartice. Jednostavno svi kontakti bi trebali da su u telefonu a ne samo novi dodati, da li mogu nekako prebaciti kontakte iz Nova SIM01 u telefon ili je Nova SIM01 u stvari lociran u telefonu a ne na SIM kartici kako mu ime kaže? Možda je problem i to što je ovo DualSIM telefon ali ja stvarno nikako ne mogu da ga skapiram.

Unapred hvala na svakoj pomoći!

Poslednja izmena:
A što ne bi prebacio sve kontakte na google i staviš da samo njih prikazuje?

Nazad
Vrh Dno