Šta je novo?

Aku busilica?

Ne morate kupovati nove baterije, uvek može da se repariraju i izađe jeftinije nego nova.

I to je tačno, samo treba naći kvalitetne ćelije... I punkt aparatić😉

Kad kažete da ode baterija brzo da li je to svakodnevno korišćenje ili jednom, dva puta mjesečno neke sitnice?
Ja planiram da uzmem da ne moram stalno da jurim kod komšija i prijatelja kad mi zatreba. To može biti i jednom u tri mjeseca. Ali kao što neko reče ovde, kad imaš alat onda uvijek nešto nađeš da radiš 😃
Ukratko. Da li od stajanja baterija degradira?
Ta prica se vuce duze od onog dvanaestocasovnog formiranja baterija telefona. Litijum jonske baterije kod krstenih proizvidjaca vrlo malo degradiraju od stajanja.

Vidim da je trenutno u lidlu u ponudi neka aku udarna bušilica, crna sa 20v baterijom. Može li to da posluzi da se probusi neka rupa u zidu da se utipluje polica, okači slika i slično.
Imam u selu zelenu njihovu šrafilicu i okej je za drvo i slično, dugo i traje ali nemam iskustva sa ovim crnim bušilicama od 20v

Vidim da je trenutno u lidlu u ponudi neka aku udarna bušilica, crna sa 20v baterijom. Može li to da posluzi da se probusi neka rupa u zidu da se utipluje polica, okači slika i slično.
Imam u selu zelenu njihovu šrafilicu i okej je za drvo i slično, dugo i traje ali nemam iskustva sa ovim crnim bušilicama od 20v
Cekic od 6 soma? Busi bez problema u gredu.
VIbraciona u koferu verovatno samo u blok moze.

Misliš na ovu od 5000 sto piše 226nm? Može li za nju i 204 b1 baterija ili mora samo ova glomazna 208 a1? Nije mi bitno koliko će dugo da drži sa jednim punjenjem, samo da ima snage

Ja sam danas uzeo taj udarni odvijač od 226Nm i bateriju 204 b1. Deluje odlična kombinacija. Videću vremenom da li da uzmem još jednu tu ili 208 ako baš fali snage… ali verujem da će za moje potrebe biti dovoljna.
Uzeo sam i onaj set nasadnih ključeva… deluju ok.

PKHAP 20 ti je za to. 6.000 kosta, i po testovima je odlicna.

A ta od 226 Nm uopste nema prihvat za burgije, nego hex prihvat za bitove (postoje doduse hex burgije, ali to nije za beton). To je tip alata koji se koristi za direktno srafljenje bez busenja predrupe, ili za odvrtanje jako stegnutih srafova.
Dakle, nije busilica, potpuno drugu namenu ima.

Misliš na ovu od 5000 sto piše 226nm? Može li za nju i 204 b1 baterija ili mora samo ova glomazna 208 a1? Nije mi bitno koliko će dugo da drži sa jednim punjenjem, samo da ima snage
PKHAP 20-li c4 moze 7 beton, obavezno baterija od 4ah.

Za parkside alate vazi pravilo, model koji bi da kupis u pretragu na Jutjubu, pa odgledaj recenziju. Stalno menjaju modele i zna da bude razlike.

PKHAP 20 ti je za to. 6.000 kosta, i po testovima je odlicna.

A ta od 226 Nm uopste nema prihvat za burgije, nego hex prihvat za bitove (postoje doduse hex burgije, ali to nije za beton). To je tip alata koji se koristi za direktno srafljenje bez busenja predrupe, ili za odvrtanje jako stegnutih srafova.
Dakle, nije busilica, potpuno drugu namenu ima.
Gde ima test za C4 verziju?

Ako nema za c4, onda nema, ali ja ne mislim ni da mora da bude, jer postoji veliki broj testova za prethodne, a razlike skoro nikada nisu sustinske.
Pogledas za prethodne, i ako mislis da si ostecen u odnosu na to sto si video, vratis.

Nije isto, menjaju proizvodjace izmedju modela, dok ne vidim recenziju ne kupujem.

Na Shoppster-u je 16.12. kao ponuda dana bila bušilica/šrafilica Villager VLN-3112 1BCB, u kompletu sa baterijom 2Ah i punjačem za 3.000 RSD. Da li neko ima iskustva sa Villager-om, koliko pruža "ljakse" za uloženi novac? Inače, redovna cena za ovaj komplet je od 5.500 do 7.000 RSD, u zavisnosti od radnje. Zbog relativno niskog obrtnog momenta (22Nm), koristio bih je uglavnom kao šrafilicu, kao zamenu za plagijat Makite koji imam.

Mozes jos da je uzmes na Shoppster-u za 3999.

Ja sam je uzeo za 2999 i to za dlaku da mi promakne, samo je jos nisam isprobao, treba da kupim samo burgije posto bitove i nastavak za srafljenje/odsrafljivanje imam od Parkside srafilice, nisam proverio ali pasovace 99.999%.

Prilozi

• 20241220_215844.jpg
    20241220_215844.jpg
    426.9 KB · Pregleda: 104
Mozes jos da je uzmes na Shoppster-u za 3999.

Ja sam je uzeo za 2999 i to za dlaku da mi promakne, samo je jos nisam isprobao, treba da kupim samo burgije posto bitove i nastavak za srafljenje/odsrafljivanje imam od Parkside srafilice, nisam proverio ali pasovace 99.999%.
To je bez punjaca i bez baterija ili?

I punjac i baterija 12V 2Ah za te pare

Prilozi

• 20241222_182705.jpg
    20241222_182705.jpg
    264 KB · Pregleda: 65
  • 20241222_182734.jpg
    20241222_182734.jpg
    259 KB · Pregleda: 64
@Lanikor Da, uzeh je i ja taj dan po toj ceni, ali mi nije stigla još, pa rekoh čisto da vidim da li je neko koristio baš taj model i kako se pokazao. Bilo mi gre'ota da propustim za te novce, pa sam se zaleteo na prvu. Pre toga sam pikirao onu crnu Parkside za 4600, ali je već u petak nije bilo nigde u Novom Sadu, pa sam morao tražiti alternativu.

Za Parkside bi ti 99% trebala i baterija i punjac, ta srafilica je dobra za ljude koji formiraju alat oko Parkside sistema pa vec imaju nesto ili planiraju da dokupe jos nesto i uz to stalno nesto majstorisu po kuci.

Ovaj "seljak" je za nas koji se trenutno za alat uhvatimo jednom u 6 meseci da izbusimo 2 rupe u drvetu.

Ako zatreba nesto ozbiljnije - nisu bacene ozbiljne pare :)

Stigao "mixer" za epoksi i nastavci, deluje pristojno. U setu su neke burgije i nastavci za zavijanje/odvijanje. Hoće klinac da napravi kućište od epoksija, pa da vidimo i to čudo. Ima da me košta kao prva ljubav.

1000020931.jpg

U Lidlu od danas u ponudi bušilica/odvijač iz crne (Performance) serije. Motor bez četkica, 12V, obrtni moment 35Nm, u kompletu sa punjačem i 2 baterije, plus mini set burgija i bitova. 5600 dinara, za hobiste više nego dovoljno za osnovne radove po kući. Ja sam sebe častio jednom.

busilica 12v.jpg

Uzeh i ja jutros sebi jednu.
Za ovaj novac i više nego odlična.
5 godina bez razmišljanja.
Ko planira neka požuri jer sam video da se ljudi časte sa po nekoliko komada (čitaj KP za 10k)...

Razmišlljao sam i ja da kupim da imam neki mali praktičan odvijač, ali ne bih da se navučem i na ove sa malim baterijama. Mislim da sam kupio sve što su ikada prodavali od 20V.

Ulovljena u Šapcu. U Loznici rasprodate, a u Šapcu oko 30 komada.
IMG_20250123_152022.jpg

Odlicna stvar, imam je vec godinu dana.

Najbolje mi je sto stavim bit u nju, a u futeru burgija, i futer moze da se navuce preko bita :cool: .

Prakticno da izbusis rupu pa nasrafis odmah, ne trebaju ti dve busilice vise za to.

Bas imas tu crnu? Neko rece da ne moze futer preko bit-a sto je bas glupo. Ja imam zelenu. Neverovatno mi je prakticna, uvek se prvo za tu srafilicu hvatam.

Preko najkraćeg bita bez problema leže futer.

Nazad
Vrh Dno