Šta je novo?

Age of Conan: Hyborian Adventures

Ne mozes da poredis aoc i wow nikako ... drugaciji je sistem.

Dakle igrao sam wow 3 godine i sada igram aoc prestao sam wow pre 4 meseca da igram.
Imam sada lvl 55 conquerora.

Igra jeste bugovita. I wow je bio priizlasku medjutim aoc je malo vise. Izbacuju patcheve svakodnevno ( hvala bogu ne prevelike ) i sredjuju stvari veoma brzo. Igra je igriva ... mozda 5 od 150 questova ne radi sto je ok za 5 dana koliko igra zvanicno traje.

WoW je ta arkadna takozvana decija grafika ... ovo je grafika koja vise hoce da simulira realnost ... kao krajzis itd. Dakle realne senke pokreti nema skakanja do u nebesa slonova koji skacu itd. Grafika je jedan od glavnih aduta ove igre i ako nemas zver mashinu zaista je greota igrati ovo ... mozes da poredis kao krajzis da igras sve na low = gubi se feeling :)

Muzika i zvuk = izvanredni ... muzika je na nivou muzike u wowu sto znachi da je vrhunaska , orkestralne teme sa nekim folk i ambiental elementima itd ... muzika prati borbu tako da ces dobiti napetu epsku muziku u borbama itd. Zvuchni efekti su u odnosu na wow nebo i zemlja ... u pustinji cujes muve , zrikavce nocu , vrane kako grakchu nad telima mrtvim kako mlackaju dok jednu mrtvo telo ... dok gazis po travi , led kako krcka , kada prelazis preko drvenog mosta ispod brzaka ili kada prolazis kroz zbunje ... sve sve sve se cuje i to na visokom bitrate nivou :)

Combat sistem ... jedan drugar koji je isto igrao wow igra samnom i samo mi je rekao ko proba ovaj sistem borbe sa komboima vise se ne vraca na wow ;)

itd.

Videcemo koliko ce zaziveti za sada igra mi se jako svidja.
Dve mane najvece su nenormalna zahtevnost dakle recomanded settings tamo sto pise da mozes da igras na medium a to je opet kao sto sam rekao greota za ovakvu grafiku i dosta bugova. No polako ih sredjuju :)

aj uzdravlje

Hvala na ovom opisu igre. Verujem ti, jer si dugo igrao wow tako da mi je tvoje misljenje merodavno. Iz tvog posta zakljucujem takodje da je mnogo igrivije i zanamljivije od wow-a sto je za svaku pohvalu. Oni koji su ozbiljno igrali wow znaju o cemu pricam :D

Ma meni ova grafika izgleda jadno al dobro... mozda je problem neki s moji oci...

Meni deluje super, a u svakom slucaju vrhunska je, jer je ipak u pitanju MMORPG

Probao sam betu i kod mene je izgledala grozomorno :)

doduse mozda je to zato sto ostale igre igram na high pa sam malo digao prag... ali video sam i kod drugih kako izgleda i stvarno je losa grafika... ne ulazim u ostalo ali grafika je djubre za danasnje standarde...

Ipak je u pitanju MMORPG, ne mozes da ocekujes da izgleda kao Crysis. Inace, i ja sam igrao betu, a razlika izmedju grafike u beti i ove sad je prilicno velika. Ono sto se meni licno veoma dopalo je to sto su davali mnogo paznje detaljima, pogotovo se to vidi na teksturama za armore gde postoje veoma sitni detalji koji mogu da se vide tek kada zaista se obrati paznja na to, a i ove ostale nisu lose. Ali opet da li ce grafika da ti se dopadne ili ne je subjektivna stvar.

Poslednja izmena:
Mda... mislim da si u pravu... a i ja sam se malo ogadio na mmorpg igre pa mozda i zato mi se ne svidja...

Nasmejao si me bas dobro.
Prvo ovako igrao sam mnoge novije igre od krize na ( dx9 ) , call of duty , jeriho , witcher , gears of war itd. Sve sam igrao na high setovanjima sa 2 ili 4 AA ( u krajzisu 0 ofc ).
Ovu igru teram isto tako na high i u poredjenju sa svim tim igrama sem crysisa igra ima bolju grafiku ... dakle mozda se tebi ne svidja kako izgleda covek tj kako su ga dizajniralil nije dovoljno sharen itd ... ali igra kao igra tehnicki ima najdetaljniju grafiku. Pravljenje terena gde mozes da vidis do 3 kilometra u daljinu teksture visoke rezolucije nije mala stvar. Da ne govorim sto se vide kapiljice na armoru kako padaju preko rdje i krvi.
Drugo preko screanshotova igra deluje ocajno jer *** tada se gubi osecaj trece dimenzije i sveta koji zivi ... kao i u svakoj igri sem mozda opetgore pomenutog crisisa. Kada vidis igru uzivo ili na nekom high resolution snimku utisak se menja.

In game snimak dx10

u ovom prvom imas video od pre jedno godinu i po dana pokazuje dx10 kako izgleda
http://kotaku.com/tag/age-of-conan/?refId=18

ovo je oficijalni trejler od pre 2 godine isto dx10. Losa grafika ?
http://trailers.gametrailers.com/gt_vault/1905/t_ageofconan_dx10_trailer_h264.mov

E sad zamisli ovo gore sto si video na 1600 + rezolucijama. i ako ti je to lose ili nije u vrhu grafike danas onda nema vise argumenata...

Poslednja izmena:
Ljudi, nemojte porediti AoC sa WoW. Grafika nije ni blizu, AoC ima nevidjeno dobru grafiku dok je u WoW-u sve previse blurisano. Sto se tice contenta, FunCom je lud po tom pitanju i kad AoC bude bio star koliko i WoW sad imace oko 50 puta vise contenta (bukvalno). Sto se tice vremenske zahtevnosti, u prethodnoj igri FunCom-a, Anarchy Online, treba ti 2 godine da sredis lika do maximuma, inace si gimp. Tako da sto se tice AoC mislim da ce za dobru opremu trebati vise vremena nego u WoW (ne bi ni smelo da neko ko igra na primer samo 6 meseci ima slicnu opremu onome ko igra vise od 2 godine, tako da se nadam da u AoC ovo nece biti slucaj). Veoma zabavni questovi i polu-teski jer su mobovi extra pametni, menjaju stit, pomeraju se, tako da ako vas napadnu 2 moba vaseg levela morate imati dobru taktiku unace ste mrtvi (tj. zavisi koja ste profesija).

I da, igra ima najbolju grafiku od svih sto sam video do sad osim crysisa! Ako vam je grafika bila ruzna, menjajte kompjuter ili idite kod ocnog lekara.

Ljudi, nemojte porediti AoC sa WoW. Grafika nije ni blizu, AoC ima nevidjeno dobru grafiku dok je u WoW-u sve previse blurisano. Sto se tice contenta, FunCom je lud po tom pitanju i kad AoC bude bio star koliko i WoW sad imace oko 50 puta vise contenta (bukvalno). Sto se tice vremenske zahtevnosti, u prethodnoj igri FunCom-a, Anarchy Online, treba ti 2 godine da sredis lika do maximuma, inace si gimp. Tako da sto se tice AoC mislim da ce za dobru opremu trebati vise vremena nego u WoW (ne bi ni smelo da neko ko igra na primer samo 6 meseci ima slicnu opremu onome ko igra vise od 2 godine, tako da se nadam da u AoC ovo nece biti slucaj). Veoma zabavni questovi i polu-teski jer su mobovi extra pametni, menjaju stit, pomeraju se, tako da ako vas napadnu 2 moba vaseg levela morate imati dobru taktiku unace ste mrtvi (tj. zavisi koja ste profesija).

I da, igra ima najbolju grafiku od svih sto sam video do sad osim crysisa! Ako vam je grafika bila ruzna, menjajte kompjuter ili idite kod ocnog lekara.

Ako ce ovo biti istina sto si rekao vezano za gear to ce da bude IMBA. Znas i sam da su zasrali jer sad u WoW-u svi imaju manje vise epic gear sto je po meni bzvz. Takodje sa ovim vidom kombata u AoC moci ces da vidis ko je slacker a ko ne. U wow-u sam znao u velikim raidovima da odspavam dok se ostalih 24-oro trudi :D:D:D
Sve u svemu sto citam po domacim i stranim forumima AoC je daleko kvalitetniji i zanimljiviji MMORPG koji ce ubrzo da prevazidje WoW.

Ja sam bio zavisnik od guild warsa 6 meseci, to je ja mislim jedini kvalitetan MMo koji se ne placa. I mogu vam reci sva sreca sto su mi banovali account. Ljudi sto dalje...ne samo od WOWa nego od bilo kog mmo-a!!! Ja se sad drzim Tiberium Wars-a i ekspanzije Kane's wrath, kupio sam originale' pa ko sah otpikam partiju 2 i cao. Inace da me nisu banovali iz gw-a morao bi na lecenje.

Paaa, naseo sam na scumm veka, i ukrali mi dva tormented oruzja, inace imao sam lika sa obsidianom ( fow armor)...i opeljesili me i usred sve te muke ja kreno da pljackam na istu foru i navatali me GM-ovi, i samo je bilo kad sam pokusao da se ulogujem "your account has been banned because of .....this ban is permanent. A taman sam kako tako prezalio tormente, (i da zaboravio sam Tormented sekiri i koplju da dodam jos 11 ectoplasmi). i kreno ponovo da trgujem i farmam kad ono ...ban.

pa nije tata ukro sine, lazu cike sa televizije..... :banana:

lol banovaće te i ovde ukoliko ne naučiš da koristiš edit :d

Pretplata je 15 jura

Ama jeste open worl ali ne u WoW ili LOTRO smislu. Dakle - kad prelazis iz jedne regije u drugu (kao recimo iz Barrens kad ides u Thousand Needles ili tako nesto) - moras da sacekas da ti se ucita nova regija. Ovo je tako napravljeno zbog prevelike kolicine tekstura i podatak i ne bi mogli za ceo svet da stave sve podatke. Svaka od zemalja je tu negde po velicini regije u WoW-u.

A sta recimo ako neprijatelja juris i on dodje do druge regije i onda ide loading, taman ucita, on se vrati u prethodnu regiju , pa opet predje, pa se opet vrati (naravno uzmi u obizir i lag, slabiju konfiguraciju i sve ostalo, velike su sanse da bi ga izgubio u tom silnom loadovanju). Malo je glupo to ucitavanje "zemalja".

Poslednja izmena:
Najache da cete da se jurite do ucitavanja zona rofl.

Najache da cete da se jurite do ucitavanja zona rofl.

E bas si za rofl. Pa u WOW-u mi se desilo 1000x da se sibamo kroz dvije zone, tj na granici izmedju dvije zone?! Najbolje da mi pocne ucitavat svaki put kad predjem u novu zemlju, koja glupost. Veliki je to minus za AOC, ako ostane tako.

Poslednja izmena:
Ima li ko da je kupio igru ovih dana i ne moze da se konektuje?
Ovde jedan.

A ako neko ovde igra a pazario je i instalirao retail kopiju, molim da ovde iskopira njegov LocalConfig fajl, tj. tekst u njemu, jer mi kao resenje nude da zamenim tekst, cime u sustini EU servere zamenjujem US serverima. Pokusao sam i to, ali ne vredi, a ionako je zvucalo nelogicno.

E bas si za rofl. Pa u WOW-u mi se desilo 1000x da se sibamo kroz dvije zone, tj na granici izmedju dvije zone?! Najbolje da mi pocne ucitavat svaki put kad predjem u novu zemlju, koja glupost. Veliki je to minus za AOC, ako ostane tako.

Nece se menjati, takav je koncept igre, to ja hard codirano i tu nema menjanja. Meni se licno svidja par puta sam spasio zivu glavu bezajuci od nekih razjarenih NPC-ova, koji na svu srecu ne znaju da prodju kroz vrata. Same regije su velike tako da ce ti trebati puno da protrcis iz prve kroz drugu u trecu, tako da ne verujem da ces moci nekoga da juris toliko, a ionako cini mi se da na ulasku u svaku zonu postoji neki friendly spell koji buffuje karaktera koji je tek usao tako da ne moze neki pacijent da ga zaskoci cim udje u novu zonu i ubije ga

Nece se menjati, takav je koncept igre, to ja hard codirano i tu nema menjanja. Meni se licno svidja par puta sam spasio zivu glavu bezajuci od nekih razjarenih NPC-ova, koji na svu srecu ne znaju da prodju kroz vrata. Same regije su velike tako da ce ti trebati puno da protrcis iz prve kroz drugu u trecu, tako da ne verujem da ces moci nekoga da juris toliko, a ionako cini mi se da na ulasku u svaku zonu postoji neki friendly spell koji buffuje karaktera koji je tek usao tako da ne moze neki pacijent da ga zaskoci cim udje u novu zonu i ubije ga

Ne kazem ja da cu nekoga juriti kroz 3 zone, nego nekad cu se zadesiti blizu granice, pojuriti nekog i ako krene da ulazi u novu zemlju nema sanse da mu naudim, narocito ako dobije neki spell kao sto ti kazes. To mu dodje kao neka "sigurna zona". Meni je to ******ski osmisljeno.

Sigurna zona je samo pri ulazu a ne i pri izlazu. A sta fali sigurnoj zoni, kad si bio mali pa kad te neko pojuri da te mlati i pobegnes kuci, da li je isao za tobom ili si bio siguran ;)

Poslednja izmena:
Sigurna zona je samo pri ulazu a ne i pri izlazu. A sta fali sigurnoj zoni, kad si bio mali pa kad te neko pojuri da te mlati i pobegnes kuci, da li je isao za tobom ili si bio siguran ;)

Hehe, nije isao za mnom ali bi me umlatili roditelji, tako da ni kod kuce nisam bio siguran:D
A ti samo o defanzivi i bjezaniji, a ja sam napadac po prirodi:-devil-::D

Poslednja izmena:
Hehe, nije isao za mnom ali bi me umlatili roditelji, tako da ni kod kuce nisam bio siguran:D
A ti samo o defanzivi i bjezaniji, a ja sam napadac po prirodi:-devil-::D

A ja uvek bio centralni odbrambeni cak i libero, mnogo sam voleo da krljam ljude po nogama nikad po lopti.

To je po meni plus, jer ne bi voleo da me neko juri preko 7 mora i 7 gora. A da budem iskren, ako nekog neuspes da ubijes dok ti ne pobegne iz vida onda si gimp :p

Ne kazem ja da cu nekoga juriti kroz 3 zone, nego nekad cu se zadesiti blizu granice, pojuriti nekog i ako krene da ulazi u novu zemlju nema sanse da mu naudim, narocito ako dobije neki spell kao sto ti kazes. To mu dodje kao neka "sigurna zona". Meni je to ******ski osmisljeno.

******ski je da gankas nekog cim zona :p Igra je osmisljena za mass pvp, znaci guild vs guild (i to sa unapred osmisljenom taktikom, ako ceo guild bude isao kao gomila svako za sebe neuspeh je zagarantovan. znaci postojace vise ljudi koji ce da komanduju a ostali da slusaju, bice ko u pravom napadu da se desava u stvarnosti). Ove 1vs1 fore FC kompaniju ne interesuju, cak su i protiv toga pa ima gomila minusa na gankanje low lvl-a i onemogucavanje (skoro) gankanja prilikom spawnanja i zonanja, to je za decu.

Poslednja izmena:
To je po meni plus, jer ne bi voleo da me neko juri preko 7 mora i 7 gora. A da budem iskren, ako nekog neuspes da ubijes dok ti ne pobegne iz vida onda si gimp :p

Opet vi jedno te isto! Pa zar ces u svakom trenutku igranja biti na sredini mape? Nikad ti se nece desiti da se pobijes na granici zona? I cim osjetis da si slabiji (posto vidim da vam je bjezanija urodjena), ti u drugu zonu.

Poslednja izmena:
Ne lupetaj gluposti ne igras igru. Uopste nije tako ... do sada mi se nijednom nije desilo da neko tako pobegne imam 400 kilova

Vrh Dno