Šta je novo?

Age of Conan: Hyborian Adventures

Ja uzo u Orange shopu i vec patchujem :) mwhahahah
Video sam i sadrzaj pakovanja colectors edition, razlikuje se po knjizici u boji i onoj velikoj mapi od koze, jako lepo izgleda, .... i jos nekim glupostima. Oko 2500 dinara je skuplje, i po meni se ne isplati, za te pare bolje uzeti 60 dana play time.

ma izes youtube kad sam video uzivo :p

nisam gledo pretplatu, a igra je ok ako se klonis pvp servera........ cekace te tim od 6 bolesnika lvl 30 da te ubije a ti lvl 5, i campaju spawn pointove, i tako svaki spawn point ima svoje budale koje ga kempaju, nemoguce igrati, ali nemoguce, mozda sam ubo lose vrem za igru, ali za pocetak idem na rp-pve server da se uvezbam

hitno mi treba odgovor
dakle ovo je single player do 20 levela i multi player e sad
jel ce moci ovo da radi kao primer ...las vegas 2........
dakle instalras bez neta...samo picis i igras ? ili i za single player moras se kacis
na neke servere sta znam online ???

Koliko kosta igra? Sad' sam se razocarao zato sto cujem da se placa pratplata, i zato ce GW ostati zauvek najbolja MMO igra ikada!

3,2k u Orange shopu

a nije single player do 20 levela, ja sam uspeo single do 5 ali posle nemogu naci misije koje mogu da uradim u single. pa sam morao da idem one normalne i to je gank fest

iako su te prve neke misije single player, moras na net da se zakacis jer single player u stvari znaci da nema drugih ljudi oko tebe, ali igra redovno koristi server i za to, i chat pici ko lud, znaci mora net uvek, i cred card isto da uneses da bi mogo nalog da napravis

Poslednja izmena:
Ja sam probao samo betu i razocarao se do maksimuma... a final bi bilo lepo da neko postavi slike sa samog pocetka igre da vidim ima li razlike u odnosu na ono sto sam ja video...

Sem sto je igra maximalno ishajpovana - mislim da realno nije toliko dobra koliko se pravi fama oko nje....

Ja sam bio zavisnik od guild warsa 6 meseci, to je ja mislim jedini kvalitetan MMo koji se ne placa. I mogu vam reci sva sreca sto su mi banovali account. Ljudi sto dalje...ne samo od WOWa nego od bilo kog mmo-a!!! Ja se sad drzim Tiberium Wars-a i ekspanzije Kane's wrath, kupio sam originale' pa ko sah otpikam partiju 2 i cao. Inace da me nisu banovali iz gw-a morao bi na lecenje.

wtf? Kako si PRETERAO??? o_O
btw ja imam sve 4 dela i vishe volim PvP :d

Sto se tice GW-a uvek se isplati igrati ga jer je igra odlicna, cak iako se sprema GW2 za koji ipak ne verujem da ce izaci na jesen. Video sam da veoma povoljno platinum edition zajedno sa Eye of the North. Inace igram AoC i za sada je ok. U odnosu na betu daleko je bolje, nema mnogo bug-ova, grafika je bolja, a i sama igra je ok, mnogo lici na jedan solidan single player RPG

gledao sam SSove i nekako mi je :S
chat je blentav, grafika je ko cell shaded (likovi DEFINITIVNO nosi u skladu osvetljeni sa ostatkom "frejma"), skill bar je :S, a i kolko sam skontao nachin borbe... kako sam ja skontao to je NAJGLUPLJE NESHTO U ISTORIJI IGARA !!!!!!

Evo par recenica:
Grafika: verovatno najbolja od svih MMORPG igara do sad. Ali o grafici je vec puno pricano i ona je i onako mozda bila najaca uzdanica ove igre. Da se razumemo igra je odlicana ali nije u rangu grafike vidjene u Crysis-u recimo, ali i dalje je za maximum detalja potreban malo jaci racunar.
Gameplay: za sada je ok, i zanimljiv. Kvestovi su slicni kao i svakom drugom MMORPG ali ne traze previse grindovanja. Ima takvih kvestova, ali ako neko ne zeli da ih radi moze ih slobodno zaobici. Inace ubijanjem NPC-ova se dobija daleko manje exp poena nego resavanjem kvestova. Respawn time boss-ova je dosta veliki kako cujem od nekih igraca, ide cak i do 20 minuta. S obzirom da sam igrao GW u kome to nije bilo potrebno nemam pojma kako bi to nekome smetalo ili ne ali vidim da se neki nerviraju prilicno oko toga. meni licno odgovara, ali mi malo smeta na nekim mestima gde je respawn npc-ova malo brzi. Ceo svet je podeljen na instance ili zone, koje su prilicno velike ali nije open world kao kod WOW-a ili Morrowinda. Kada je jedna instance prepuna server auttomatski pravi novu i u njoj stavlja nove igrace tako da nikada nije prepunjeno sto je po meni dobra stvar. Combat sistem je malo cudan ali i nije tako los kada se udje u stos. Svakako je daleko bolji od besomucnog kliktanja na neprijatelja i svakako zanimljiviji od samo jednog klika na neprijatelja pa udri ga dok ne crkne. Na ovaj nacin igrac ipak mora malo da bude ukljucen u borbu i ne zavisi sve samo od opreme i oruzja vec i od same borbe. Sto se PvP tice nemam pojma jer igram na PvE serveru ali od ljudi koji ga igraju kazu da je ok i da im igra deluje sve bolje i bolje kako je igraju. Takodje od njih dobijem informacije da je primetan broj inteligentnijih igraca bar sto se stranaca tice, verovatno zbog 18+ ratinga igre, koji kod nas na zalost se ne primenjuje i to se takodje primecuje kod igraca iz Srbije. Sto se chat tice i tu ne mogu da dam detaljnije informacije jer sam ga iskljucio odmah po ulasku u igru, ali mi nije delovao nesto posebno prakticno, mada je verovatno razlog Guild Wars chat na koji sam navikao i koji je daleko bolje organizovan od ovog.
Bugova nema previse bar ne u onoj meri u kojoj sam ocekivao.
U rvoj oblasti svi dalozi imaju voice over dok kasnije koliko vidim ne. Ali je sistem dialoga po mom misljenju dobar, i najvise lici na KoToR, i zahteva paznju dok se cita i razgovara sa npc-om, i cak u razgovoru sa njim mozete da se raspitate o njegovom zdravlju, zeni, deci i sl. sto malo podseca na single player rpg-ove i dodaje izvestan "depth" samoj igri.
Zakljucak je barem po prvim utiscima - da je hype bio prevelik, sto je i bilo ocekivano jer ni jedna igra ne moze da bude toliko dobra. Igra nije losa, definitivno je iznad proseka, ali u njoj ne postoji nista sto vec nije vidjeno u drugim igrama, bilo to single player (jer ima kvestova koji lice na single player), bilo da se radi o MMORPG-ovima, osim sistema borbe. Ja licno bih mngo vise voleo da je ovo single player igra ali sta je tu je, ako bude mogla da se igra casual kao GW onda je i mozda poigram mesec dva, dok ne stigne GW2 a ako bude vremenski zahtevna kao WoW sa zadovoljstvom cu je bataliti. Za sada deluje kao da je naklonjenija casual igracima ali ne mora da znaci da ce tako i ostati.

Poslednja izmena:
Evo par recenica:
Grafika: verovatno najbolja od svih MMORPG igara do sad. Ali o grafici je vec puno pricano i ona je i onako mozda bila najaca uzdanica ove igre. Da se razumemo igra je odlicana ali nije u rangu grafike vidjene u Crysis-u recimo, ali i dalje je za maximum detalja potreban malo jaci racunar.
Gameplay: za sada je ok, i zanimljiv. Kvestovi su slicni kao i svakom drugom MMORPG ali ne traze previse grindovanja. Ima takvih kvestova, ali ako neko ne zeli da ih radi moze ih slobodno zaobici. Inace ubijanjem NPC-ova se dobija daleko manje exp poena nego resavanjem kvestova. Respawn time boss-ova je dosta veliki kako cujem od nekih igraca, ide cak i do 20 minuta. S obzirom da sam igrao GW u kome to nije bilo potrebno nemam pojma kako bi to nekome smetalo ili ne ali vidim da se neki nerviraju prilicno oko toga. meni licno odgovara, ali mi malo smeta na nekim mestima gde je respawn npc-ova malo brzi. Ceo svet je podeljen na instance ili zone, koje su prilicno velike ali nije open world kao kod WOW-a ili Morrowinda. Kada je jedna instance prepuna server auttomatski pravi novu i u njoj stavlja nove igrace tako da nikada nije prepunjeno sto je po meni dobra stvar. Combat sistem je malo cudan ali i nije tako los kada se udje u stos. Svakako je daleko bolji od besomucnog kliktanja na neprijatelja i svakako zanimljiviji od samo jednog klika na neprijatelja pa udri ga dok ne crkne. Na ovaj nacin igrac ipak mora malo da bude ukljucen u borbu i ne zavisi sve samo od opreme i oruzja vec i od same borbe. Sto se PvP tice nemam pojma jer igram na PvE serveru ali od ljudi koji ga igraju kazu da je ok i da im igra deluje sve bolje i bolje kako je igraju. Takodje od njih dobijem informacije da je primetan broj inteligentnijih igraca bar sto se stranaca tice, verovatno zbog 18+ ratinga igre, koji kod nas na zalost se ne primenjuje i to se takodje primecuje kod igraca iz Srbije. Sto se chat tice i tu ne mogu da dam detaljnije informacije jer sam ga iskljucio odmah po ulasku u igru, ali mi nije delovao nesto posebno prakticno, mada je verovatno razlog Guild Wars chat na koji sam navikao i koji je daleko bolje organizovan od ovog.
Bugova nema previse bar ne u onoj meri u kojoj sam ocekivao.
U rvoj oblasti svi dalozi imaju voice over dok kasnije koliko vidim ne. Ali je sistem dialoga po mom misljenju dobar, i najvise lici na KoToR, i zahteva paznju dok se cita i razgovara sa npc-om, i cak u razgovoru sa njim mozete da se raspitate o njegovom zdravlju, zeni, deci i sl. sto malo podseca na single player rpg-ove i dodaje izvestan "depth" samoj igri.
Zakljucak je barem po prvim utiscima - da je hype bio prevelik, sto je i bilo ocekivano jer ni jedna igra ne moze da bude toliko dobra. Igra nije losa, definitivno je iznad proseka, ali u njoj ne postoji nista sto vec nije vidjeno u drugim igrama, bilo to single player (jer ima kvestova koji lice na single player), bilo da se radi o MMORPG-ovima, osim sistema borbe. Ja licno bih mngo vise voleo da je ovo single player igra ali sta je tu je, ako bude mogla da se igra casual kao GW onda je i mozda poigram mesec dva, dok ne stigne GW2 a ako bude vremenski zahtevna kao WoW sa zadovoljstvom cu je bataliti. Za sada deluje kao da je naklonjenija casual igracima ali ne mora da znaci da ce tako i ostati.

Hvala!!!
Iz ovoga sam mogao da zakljucim da je igra skroz ok ali malo mi se ne svidja zato sto nije open world :trust:

Ama jeste open worl ali ne u WoW ili LOTRO smislu. Dakle - kad prelazis iz jedne regije u drugu (kao recimo iz Barrens kad ides u Thousand Needles ili tako nesto) - moras da sacekas da ti se ucita nova regija. Ovo je tako napravljeno zbog prevelike kolicine tekstura i podatak i ne bi mogli za ceo svet da stave sve podatke. Svaka od zemalja je tu negde po velicini regije u WoW-u.

Ono sto je najveci problem je da je igra 80% zavrsena. Pola stvari je nefunkcionalno realno. E sad - meni je ok da picim - radim malo questove - malo picim PvE - malo bijem Ruske igrace po serverima. Za one koji su navikli na potpuno polished games u kojima sve radi "as advertised" nemojte da se kacite sa ovom igrom bar jos 2 meseca dok je ne izpatchuju kako treba...

Ama jeste open worl ali ne u WoW ili LOTRO smislu. Dakle - kad prelazis iz jedne regije u drugu (kao recimo iz Barrens kad ides u Thousand Needles ili tako nesto) - moras da sacekas da ti se ucita nova regija.

Jeste open world, mozda sam se ja pogresno izrazio, samo sam zeleo da kazem da nije open world u smislu WoW-a i LOTRO-a, ali je definitivno bolje od obe. Iskreno ocekivao sam da ce staviti malo vise kraljevstva, osim Cimmerie, Stigije i Aqulionie,mada mozda ce to za neki dodatak. Ja licno nisam video neke prevelike nedostatke mada sam ja jos na pocetku jer igram paralelno sa rangerom i barbarianom da vidim koji mi od tih likova vise lezi. E da, ne rade jos uvek trade house ili auction house mada koliko cujem planirano je da proradi.

Poslednja izmena:
Ama jeste open worl ali ne u WoW ili LOTRO smislu. Dakle - kad prelazis iz jedne regije u drugu (kao recimo iz Barrens kad ides u Thousand Needles ili tako nesto) - moras da sacekas da ti se ucita nova regija. Ovo je tako napravljeno zbog prevelike kolicine tekstura i podatak i ne bi mogli za ceo svet da stave sve podatke. Svaka od zemalja je tu negde po velicini regije u WoW-u.

Ono sto je najveci problem je da je igra 80% zavrsena. Pola stvari je nefunkcionalno realno. E sad - meni je ok da picim - radim malo questove - malo picim PvE - malo bijem Ruske igrace po serverima. Za one koji su navikli na potpuno polished games u kojima sve radi "as advertised" nemojte da se kacite sa ovom igrom bar jos 2 meseca dok je ne izpatchuju kako treba...

Da, razumeo sam ali opet je malo glupo po mom misljenju. Jer npr, ako te gankuju i ti si tu na granici sa drugom regijom i zakoracis eto loading screena i pobegao si. Nadam se da me razumete.

Da li moze malo poredjenje AoC vs WoW? Vidim da si igrao WoW pa ako mozes da napises pa reci. Ili bilo ko je probo obe igre.

Razlog sto vas pitam sve ovo je taj zato sto sam dugo igrao WoW i skunuo sam se pre 6 meseci. E sad, opet bih poceo MMORPG samo sto se ne bi vracao na WoW ponovo nego bi probao AoC. Ako je daleko losiji i ne interesantniji od WoW-a onda cu da batalim celu pricu. Ali deluje mi da je igra veoma dobra.
Hvala i Pozdrav

Ne mozes da poredis aoc i wow nikako ... drugaciji je sistem.

Dakle igrao sam wow 3 godine i sada igram aoc prestao sam wow pre 4 meseca da igram.
Imam sada lvl 55 conquerora.

Igra jeste bugovita. I wow je bio priizlasku medjutim aoc je malo vise. Izbacuju patcheve svakodnevno ( hvala bogu ne prevelike ) i sredjuju stvari veoma brzo. Igra je igriva ... mozda 5 od 150 questova ne radi sto je ok za 5 dana koliko igra zvanicno traje.

WoW je ta arkadna takozvana decija grafika ... ovo je grafika koja vise hoce da simulira realnost ... kao krajzis itd. Dakle realne senke pokreti nema skakanja do u nebesa slonova koji skacu itd. Grafika je jedan od glavnih aduta ove igre i ako nemas zver mashinu zaista je greota igrati ovo ... mozes da poredis kao krajzis da igras sve na low = gubi se feeling :)

Muzika i zvuk = izvanredni ... muzika je na nivou muzike u wowu sto znachi da je vrhunaska , orkestralne teme sa nekim folk i ambiental elementima itd ... muzika prati borbu tako da ces dobiti napetu epsku muziku u borbama itd. Zvuchni efekti su u odnosu na wow nebo i zemlja ... u pustinji cujes muve , zrikavce nocu , vrane kako grakchu nad telima mrtvim kako mlackaju dok jednu mrtvo telo ... dok gazis po travi , led kako krcka , kada prelazis preko drvenog mosta ispod brzaka ili kada prolazis kroz zbunje ... sve sve sve se cuje i to na visokom bitrate nivou :)

Combat sistem ... jedan drugar koji je isto igrao wow igra samnom i samo mi je rekao ko proba ovaj sistem borbe sa komboima vise se ne vraca na wow ;)

itd.

Videcemo koliko ce zaziveti za sada igra mi se jako svidja.
Dve mane najvece su nenormalna zahtevnost dakle recomanded settings tamo sto pise da mozes da igras na medium a to je opet kao sto sam rekao greota za ovakvu grafiku i dosta bugova. No polako ih sredjuju :)

aj uzdravlje

Ma meni ova grafika izgleda jadno al dobro... mozda je problem neki s moji oci...

Ma meni ova grafika izgleda jadno al dobro... mozda je problem neki s moji oci...

Ne znam da li si probao igru ili to tvrdis na osnovi screenshotova, grafika mozda nije sam vrh, ali je pri samom vrhu, recimo da je mozda u nivou Obliviona (sa modom za bolje teksture) ili mozda cak i bolja od njega.

Da, razumeo sam ali opet je malo glupo po mom misljenju. Jer npr, ako te gankuju i ti si tu na granici sa drugom regijom i zakoracis eto loading screena i pobegao si. Nadam se da me razumete.

Pa to je onda dobra stvar a ne losa, mislim ako uspes da pobegnes od gankera, mada je nikada nisam licno razumeo koji porivi vode ljude da to rade.

Ne znam da li si probao igru ili to tvrdis na osnovi screenshotova, grafika mozda nije sam vrh, ali je pri samom vrhu, recimo da je mozda u nivou Obliviona (sa modom za bolje teksture) ili mozda cak i bolja od njega.

Probao sam betu i kod mene je izgledala grozomorno :)

doduse mozda je to zato sto ostale igre igram na high pa sam malo digao prag... ali video sam i kod drugih kako izgleda i stvarno je losa grafika... ne ulazim u ostalo ali grafika je djubre za danasnje standarde...

Vrh Dno