Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

Mali dodatak od nekoliko postova ranije
ATM = Asynhronous Transfer Mode

apolon je napisao(la):
God save the SezamPro! :)
Bio danas covek iz SezamPro-a. Uplatio sam pre deset dana, Novi Beograd. Sve funkcionise kako valja.
Pozdrav!

To mi je obaska drago da cujem, obzirom da smo na istoj teritoriji.
Koji ti je tel. broj?

pa evo posle par sati koriscenja adsl-a prvi utisci su pozitivni.
radi brzo ,skida oko 30K/s i to je to a evo i ping za benchmark npr.

Pinging www.benchmark.co.yu [212.124.160.11] with 32 bytes of d

Reply from 212.124.160.11: bytes=32 time=32ms TTL=60
Reply from 212.124.160.11: bytes=32 time=30ms TTL=60
Reply from 212.124.160.11: bytes=32 time=37ms TTL=60
Reply from 212.124.160.11: bytes=32 time=37ms TTL=60

Ping statistics for 212.124.160.11:

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 30ms, Maximum = 37ms, Average = 34ms

slabije nego ortak na tehnikom wireless-u

ali dobro bitno da nisam iza nata i da p2p (soulseek) radi odlicno ;)

inace sam na vozdovcu 397****

Ovih dana cu potpisati ugovor u Sezamu...ali me interesuje jedna stvar posto sam trenutno prijavljen za 256 kbit flat,da li je moguce posle nekog vremena ukoliko bude bilo potrebe prebaciti se na 512 kbit (ili pak 768 kbit ako dosta pojeftini) ili sam ogranicen na 256 kbit

Jel ima nekog sa centrale na NBG u blokovima (318-xxxx 17x-xxxx) da je dobio ADSL?

Stefan1 je napisao(la):
Ovih dana cu potpisati ugovor u Sezamu...ali me interesuje jedna stvar posto sam trenutno prijavljen za 256 kbit flat,da li je moguce posle nekog vremena ukoliko bude bilo potrebe prebaciti se na 512 kbit (ili pak 768 kbit ako dosta pojeftini) ili sam ogranicen na 256 kbit
moguce ali nije jednostavno.moraju ponovo da salju zahtev telekomu

Stefan1 je napisao(la):

Moze i to vrlo jednostavno,prilikom sledec uplate samo kazes koji hoces paket i uplatis.
Podrazumeva se da to radis kod istog provajdera

Calibra 4WD je napisao(la):
Moze i to vrlo jednostavno,prilikom sledec uplate samo kazes koji hoces paket i uplatis.
Podrazumeva se da to radis kod istog provajdera
ja sam pitao u sezamu i rekose da je to malo problematincno i da se ceka ali naravno nije nemoguce

gavra je napisao(la):
ja sam pitao u sezamu i rekose da je to malo problematincno i da se ceka ali naravno nije nemoguce

Meni u YUBC-u rekose da je u pitanju veoma jednostavna procedura i da se sve moze uraditi za 1 dan

Calibra 4WD je napisao(la):
Meni u YUBC-u rekose da je u pitanju veoma jednostavna procedura i da se sve moze uraditi za 1 dan

Evo meni danas uveli ADSL (Beotel). Naravno, Telekom ne bi bio Telekom kad ne bi nesto zeznuo tako da su mi umesto 512 pustili 256. Trebalo bi sutra ovi iz Beotela da to regulisu, videcemo sta ce biti. Za sada, i ovih 256 radi neuporedivo bolje nego kabl 64 kod Radijus Vektora koji sam do sada imao.

Kako stvari stoje u NS sa ADSL? Da li ga ima ako ne da li se zna kad ce biti?

procitao sam bar 20 strana ovog treda koji je brateee... bas veliki :) I zanimljivo da nisam nasao info o onome sto me najvise zanima. A to je, kako izgleda (ne fizicki) veza modema sa kompom, kakvi su drajveri, da li zezaju sa XP SP2 kao sto neki ISDN Capi drajveri zezaju, kakva ce biti sw podrska - ako predjemo na novi sistem, gde da jurimo drajvere i tako dalje...

Jel probao neko Verat ADSL? Ponuda im je mnogo privlacna, pogotovo za 512 paket, samo ne znam da ne bude kolko para tolko muzike. Ne znam ni onu foru 16 korisnika na 1mb posto ce oni imati bas dosta korsnika pa kad malo zazivi adsl da ne bude da dajem 2500 za nesto sto radi ko 128.

@ByMax:
Za Ethernet router ti ne treba drajver. Za USB modem dobijes drajvere na CD-u. Cujem da ima i za Linux ali nisam proveravao. Sezamovi modemi su sa Conexant chipsetom. Pogledaj po thread-u, pitao me vec neko pa da se ne ponavljam.
Mozete ocekivati manje probleme sa pojedinim p2p klijentima kao npr. Shareaza koja ima problem sa XP SP2 i ogranicenim brojem konekcija sto dovodi do losih performansi (u SP1 nije bilo ograniceno, a u SP2 je ograniceno na 10). Cini mi se da i za to postoji patch koji menja TCPIP.SYS, ko namerava da koristi neka poseti njihov forum za vise informacija. eMule i WinMX rade. Torrent nisam probao. Sa routerom (pricam o tome jer ja imam router) skoro sve internet aplikacije rade iz prve i pored NAT-a. Jedino se treba "otvoriti" za p2p portove u konfiguraciji. Chat radi, MSN fajl transferi rade (preko MSN servera, dakle sporo), a ICQ transferi nece bez podesavanja (nisam se time jos bavio).
Sve u svemu za sada sam vrlo zadovoljan. Ziveo Sezam!

@face:
Prvo da bi neko probao Verat mora da kupi splitter i modem sto bas i nije jeftina stavka. Hajde ako neko zna koliko kostaju te sprave i gde sta ima da se kupi?

Najvise me nervira sto Verat i pored toga sto je najjeftiniji se pravi blesav i naplacuje setup a takodje mora i oprema da se kupi! Pa to izadje dosta skuplje nego kod konkurencije.

edit: BTW, Verat je JEDINI koji se udostojio i pozvao me da mi saopsti da na njihovu i moju zalost NEMAM teh. mogucnosti za uvodjenje aDSL servisa. Kao sto sam i ranije rekao, radi se o centrali Mirijevo 3424xxx tj. centrala ima mogucnost prosirenja i navodno kao sto je rekao ljubazni sluzbenik iz Verat-a ce Telekom ubaciti DSlam-ove za mesec dana!! :eyebrows:
A kad se to desi :bottle: (da se malo nazdravi) i :type: , hehe :eyebrows: .
Salim se.

Bio sam ubedjen da ce bar setup biti promo kao sto je kod Beotel-a i Sezam-a!?
Bezveze.

Aj' uzdravlje.

Poslednja izmena:
audiofreak je napisao(la):
@ByMax:
Za Ethernet router ti ne treba drajver. Za USB modem dobijes drajvere na CD-u. Cujem da ima i za Linux ali nisam proveravao. Sezamovi modemi su sa Conexant chipsetom. Pogledaj po thread-u, pitao me vec neko pa da se ne ponavljam.
Mozete ocekivati manje probleme sa pojedinim p2p klijentima kao npr. Shareaza koja ima problem sa XP SP2 i ogranicenim brojem konekcija sto dovodi do losih performansi (u SP1 nije bilo ograniceno, a u SP2 je ograniceno na 10). Cini mi se da i za to postoji patch koji menja TCPIP.SYS, ko namerava da koristi neka poseti njihov forum za vise informacija. eMule i WinMX rade. Torrent nisam probao. Sa routerom (pricam o tome jer ja imam router) skoro sve internet aplikacije rade iz prve i pored NAT-a. Jedino se treba "otvoriti" za p2p portove u konfiguraciji. Chat radi, MSN fajl transferi rade (preko MSN servera, dakle sporo), a ICQ transferi nece bez podesavanja (nisam se time jos bavio).
Sve u svemu za sada sam vrlo zadovoljan. Ziveo Sezam!

@face:
Prvo da bi neko probao Verat mora da kupi splitter i modem sto bas i nije jeftina stavka. Hajde ako neko zna koliko kostaju te sprave i gde sta ima da se kupi?

http://www.netiks.co.yu/cenovnik-netiks.zip
http://www.pakom.co.yu/

...kod Pakoma pogledaj pod "Aktivna mrezna oprema"

Aj mi neko kaze sta da gledam u onom pakomovom cenovniku pod aktivna mrezna oprema.

Pa gledaj ethernet i USB ADSL modeme i router-e. Izmedju 50 i 100 EUR su cene koliko vidim.

Da li neko zna kakvo je stanje za centralu Guberevac (prostor oko Sarajevske i Kneza Milosa)?

OK video sam adsl sa ctrl + f.Nemam pojma koji bi trebao da uzmem, cene su u rangu 50-70, za tu razliku da uzmem najskuplji? Router mi ne treba jer imam jedan komp zar ne? Sta mu dodje spliter?

cgmiki je napisao(la):
Da li neko zna kakvo je stanje za centralu Guberevac (prostor oko Sarajevske i Kneza Milosa)?
Ja sam potpisao sa sezamom ugovor za firmu koja se nalazi u Resavskoj i centrala je guberevac. Rekli su mi da ima uslova za aDSL, samo shto sad chekam kao i svi...

operic je napisao(la):
Pa stvarno nije lepo :) da ne podelis jos neke informacije sa 'grupom'...Mis'im, ajde lepo ti lepo nama sve potaman :d (provajder, prve tri cifre telefona, modem, itd...)

P.S. Je*ote izludeh vise od cekanja na moju adsl instalaciju, vise ni ne radim nista na poslu, samo visim na benchu...

Ajd' uzdravlje da ga vozis,
Viktor

U SK pise da se moze pojaviti problem kada u stanu postoji vise telefonskih linija i vise telefonskih aparata (???). Ja imam dve linije i tri aparata.

Moze li mi neko reci nesto vise o tome, odnosno kakve to veze ima!?

Ma znam da ima uslova za ADSL,uostalom svi provajderi su mi javili da ima uslova,potpisao kod Sezama,ono sto mene zanima je da li se zna je li Telekom zavrsio ozicavanje ili ne jer izgleda da centrale u i oko centra jos to nemaju zavrseno.

Centrala centar nije jos ozicena,i pitanje je kada ce....ovi iz telekoma su mnogo spori....

E, da, i jos jedno pitanje: Gde se nalazi ta centrala za centar Beograda? Posto citam da kabl ne sme da bude duzi od 5km.

programmer je napisao(la):
To mi je obaska drago da cujem, obzirom da smo na istoj teritoriji.
Koji ti je tel. broj?
31xxxxx.
Ovo je teska "zaraza", bez flat-a nema nista.

Za sve:
Inace ako imate dva prikljucka za telefon (a ne mozete da dodjete do glavnog voda), mora da oba prikljucka da se stavi spliter, inace ce se prekidati veza (internet) kada se na telefonu na kome nema spliter-a podigne slusalica (inace, taj drugi telefon bez spliter-a ce raditi normalno). Sezam ga daje za 400 dinara (tako su mi rekli). Inace sve ove inforamcije sam dobio od njihovig tehnicara.

Poslednja izmena:
Papss je napisao(la):
U SK pise da se moze pojaviti problem kada u stanu postoji vise telefonskih linija i vise telefonskih aparata (???). Ja imam dve linije i tri aparata.

Moze li mi neko reci nesto vise o tome, odnosno kakve to veze ima!?

Broj linija nema veze ako su obicne linije u pitanju, jer ADSL se u tom slucaju uvodi samo po jednoj i samo za nju treba splitter. Ako su te dve linije zapravo dva ISDN broja to je ionako fizicki jedna parica pa opet ide samo jedan splitter.

Jedina bitna stvar je da se splitter stavi na ulazu linije u stan pre nego sto se linija razvede do ostalih uredjaja. To moze zahtevati odredjene pripreme i kabliranje pre uvodjenja ADSL-a. Uostalom, pogledajte shemu koju sam vam nacrtao pa ce vam nadam se biti jasnije.

Prilozi

• shema.gif
    shema.gif
    2.2 KB · Pregleda: 118
Nazad
Vrh Dno