Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

Calibra 4WD je napisao(la):
Mali broj centrala trenutno ima instaliranu opremu za ADSL,ipak nadam se da ce Telekom ubrzati instaliranje opreme u ostale centrale,jer je navala ogromna

ja cuh da su pojedini provajdleri poceli da vracaju pare ili da daju"besplatni"flat rate "penzionerima" dok cekaju na monopoliste :wall:
ja sam uplatio u beotelnetu i receno im je da za centralu u Zemunu i jos dve,zaboravio sam koje,nemaju mogucnosti da uvedu adsl i da vrate ljudima pare,mada znam da su na istoj centrali neki ljudi preko drugog prodavca interneta(S******o)dobili prikljucke!!

drljaca, koja centrala je u pitanju?

PJ je napisao(la):
drljaca, koja centrala je u pitanju?

kako rece Branko iz Beotelneta,u pitanju je ona centrala koja pokriva Zemun gornji grad,naselje S.Kovacevic :wave:
i jos dve,zvacu ga ponovo da ga pitam pa cu ti reci.
ja sam na miljakovcu 2 i kazu da se nista nije desavalo tamo,a recimo sezampro je u miljakovackoj centrali vec pustio adsl!!! :S:
ja nisam uplatio sezamu nego beotel-u.mada sam dobio i mail od sezama :zgran:

meni je aDSL preko Beotela radio 1 dan a onda opet nishta... kazu nije do njih

meni su rekli da na mojoj centrali, od jedno 40 prikljucaka nisu instalirali samo 3, naravno ja sam medju ta tri!!!
inace kazu mi i da ima problema, pa ljudi dobiju, a izgube signal, pa telekom kaze da je pustio, a ljudi nemaju signal...
inace centrala je krunski venac (tako je zovu) 2-43*-***.

i da, kazu da adsl prikljucke instaliraju uglavnom tokom vikenda, a za radne dane rade uopbicajene poslove (sta god to bilo)...
da li neko ima potvrdu za ovo?

drljaca je napisao(la):
kako rece Branko iz Beotelneta,u pitanju je ona centrala koja pokriva Zemun gornji grad,naselje S.Kovacevic :wave:

Hm, moja centrala ako se ne varam...

homoludens je napisao(la):
meni su rekli da na mojoj centrali, od jedno 40 prikljucaka nisu instalirali samo 3, naravno ja sam medju ta tri!!!
inace kazu mi i da ima problema, pa ljudi dobiju, a izgube signal, pa telekom kaze da je pustio, a ljudi nemaju signal...
inace centrala je krunski venac (tako je zovu) 2-43*-***.

i da, kazu da adsl prikljucke instaliraju uglavnom tokom vikenda, a za radne dane rade uopbicajene poslove (sta god to bilo)...
da li neko ima potvrdu za ovo?
moguce s' obzirom na to da su mene u ponedeljak zvali da kazu da je pushten signal

a sto bi oni sekli granu na kojoj sede ;)
jer uvodjenjem adsl-a se SMANJUJE broj impulsa koji se trose :d
sto bi oni to radili.

ADSL na SENJAK-u???

Da li neko zna sta je bilo sa Senjackom centralom?
Zvao sam telekom pre mesec i po dana i rekli su mi da za 1-2 meseca
ce instalirati potrebnu opremu za ADSL.

drljaca je napisao(la):
a sto bi oni sekli granu na kojoj sede ;)
jer uvodjenjem adsl-a se SMANJUJE broj impulsa koji se trose :d
sto bi oni to radili.

ne bih se slozio sa ovim.
da oni to nisu uradili vremenom bi se pojacala ponuda wireless pristupa, a i kablovski operateri bi videli svoj deo kolaca, a telekom bi izgubio i impulse i korisnike interneta.
jos ako uzmemo u obzir da oni (verovatno) gube monopol sredinom ove godine, cilj im je da sto vise korisnika vezu za sebe.
tako da je sve ovo uticalo na pojavu adsl-a kod nas, i siguran sam da kada oni ne bi videli opasnost, ili kada ona ne bi postojala, nebi mi videli adsl jos dugo.

Videli bi mi ADSL odavno da nije bilo monopola na prvom mestu!

Videli bi mi ADSL odavno da nije bilo monopola na prvom mestu!
Cak sta vise pustili su i kablovske operatere dovoljno dugo da iskoriste monopol sto oni nisu iskoristili.Wireles manje vise ,ali su cenama sami sebe unistili.
E sad su poceli da smanjuju cene kad je krenuo adsl, ali kasno Marko...

Pozdrav ljudi da se i ja umesam malo u temu.

Meni su juce pustili ADSL i mogu vam reci da je odlicna stvar.Ja sam se prijavio kod sezama i uzeo paket 256/64.Znaci za download koristi 256 a za upload 64.

E sad,meni programe sa interneta skida brzinom oko 23 Kb/s. Znaci 20 Mb skine za nekih 15-18 minuta.

Da li mi je adresa staticka ili javna iskreno ne znam.Mislim da mi je javna posto nisam dobio od njih neku posebnu adresu.

Ja sam od nji dobio za dzabe ADSL ruter i spliter.Naravno sve dok ste pretplatnik mozete koristiti ruter.Recimo ako hocu da se prebacim kod drugog provajdera morao bi da im vratim ruter.

Jedna stvar je sigurna.Za ova dva dana krstareci internetom su bila odlicna.Brza veza i dobra brzina downloada 23 Kb/s.
Svako ko ima mogucnost da uvede ADSL preporucio bih mu jer je odlicna stvar.

Kablovski internet nije isto los ali je sporiji od ADSL.

Za satelitski i bezicni ne znam kako stvari stoje

pozdrav

Kako ti radi P2P? Koji program koristis?

Prole je napisao(la):
Kako ti radi P2P? Koji program koristis?
Evo mogu i ja da ti odgovorim, posto je kod mene na poslu ista situacija 256 Home Flat Sezam. Dobili smo ruter, jel modema nema, sto je jos bolje. Download mi je nesto malo sporiji nego na cable 256 sto naravno zavisi i od servera, ali tu je oko 24-28 KB/S. P2P rade super samo u tom slucaju iskljucujem ruter u smislu firewall-a tako sto half-bridge podesim na enable i to je to. Radi E-mule, sharezaa i soul seek. :type:

Zasto kod tog P2P mora da se iskljuci firewall,odnosno da li mora da se half bridge podesi na enable.

pozdrav

Serbianboss je napisao(la):
Kablovski internet nije isto los ali je sporiji od ADSL.
pozdrav

Ajde 'leba ti, objasni shta si pod ovim mislio... :smash:

Jednostavno je sporiji.Drugar ima kablovski net pa sam uporedio sa ADSL.Mada ne znam za paket od 256.

Ako neko moze da odgovori na ovo:

Zasto kod tog P2P mora da se iskljuci firewall,odnosno da li mora da se half bridge podesi na enable.

pozdrav

Ja koristim dc++ i fantastično radi... mislim.. stvarno jako lepo skida samo kada druga strana pri kraju fajla ne ode sa neta :(
a nisam ništa posebno podešavao... inače imam agnitum firewall i beotelov adsl...

A vracar centrala na 2, jel koristio neko?
I koliko je flet 256 preko adsla?

Poslednja izmena:
Preko sezama flat je 2200,modem dobijes besplatno
Preko verata flat je 1700, samo tu treba ti da kupis adsl modem

poz

Hvala, a koliko je modem?

Dosta je skup.Mislim da je oko 8000 dinara, neka me neko ispravi ako gresim.Recimo za kablovski net modem kosta oko 4500 din

pozdrav

modem za adsl? od 25evra pa na vise a za 60evra imas adsl modem/ruter/firewall/switch sa 4 porta u jednom uredjaju.

pre pola sata sam dobio mail od beotelneta

Svi korisnici koji se nalaze na sl. centralama Zvezdara, T.Bunar, Zemun,
Akademija, Senjak, Dunav, F.Grad, Miljakovac, Bezanija i Zarkovo imaju tehnicke
mogucnosti za uvodjenje ADSL servisa. Glavni problem u realizaciji portova
kod gore navedenih centrala je u sistemu realizacije samog ADSL-a.

Na zalost, na ovim centralama, nisu postojali ADSL portovi kao na drugim centralama,
a postojeci nisu pusteni u komercijalnu upotrebu i to je razlog
sto jos uvek nije realizovan ADSL pristup za Vasu nosecu telefonsku liniju.

BeotelNet, ujedno kao i svi ostali provajderi, pristupaju realizaciji ADSL
servisa samo na osnovu potvrde Telekoma Srbija A.D.

Telekom Srbije AD nas je obavestio da se zavrsetak instalacije ADSL portova na ovim
centralama ocekuje u toku aprila 2005. bez preciziranja datuma. :wall:

znaci nema nista dok se telekom ne smiluje............. :smash:

Senjak?

Da li to znaci da ce instalirati opremu na senjackoj centrali u toku Aprila?
To bi bilo super!!!!!

Sezam prati Beotel i takodje nudi popust:

"Uz produžen rok za besplatnu uspostavu do 15. aprila, SezamPro korisnicima Analogno Digitalne ezamPro Linije obezbeđuje novu pogodnost.

Platite unapred mesečni zakup i obezbedite popust:
Uplatom za period od 3 do 5 meseci, uštedećete sebi 6% od ukupne vednosti, uplatom 6 do 11 meseci uštedećete 8%, a uplatom za period od 12 meseci unapred, uštedećete čak 14%."
Ko je siguran da ce da koristi ADSL stalno ovo se isplati!

Pa mislim da se i ne isplati bas, s obzirom da godisnja inflacija iznosi preko 10%.

Da li ima neko na centrali Karaburma da je dobio ADSL?

Juhu! Znaci od maja mogu ocekivati ADSL na B.Kosi?

Nazad
Vrh Dno