Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

Polako....Jel moze vishe rachunara u domacinstvu preko jednog uredjaja..?

Twix je napisao(la):
Danas sam bio u beotelu.....

Taj Beotel je izgleda crna rupa za informacije :mad:

Meni dođe da raskinem ugovor potpisan pre 14 dana jer ne mogu da saznam u kojoj sam fazi realizacije. Gospođica koja radi na ADSL-u stalno se izvlači sa odgovorima tipa "niste na spisku, možda sutra, rešeno je samo 50 zahteva..." dok se u Telekomu samo smeju na cifru od 50 jer im dnevno stiže maltene hiljade zahteva.

Ovo mi je prvo iskustvo i po svoj prilici poslednje sa Beotelom, goru uslugu i podršku davno nisam doživao od naših provajdera.... Besan sam kao ris :mad: , jer sebi daju pravo da unapred naplate nešto što se beskonačno čeka a za vreme čekanja nemaju niti jednu jedinu informaciju kojom bi korisnika uverili u ozbiljnost svojih postupaka.

jel ima neki broj telefona na kom se moze proveriti u telekomu dokle se stiglo sa realizacijom adsl prikljucka?
konkretno dali je stigao zahtev..i kad ce biti realizovan?

Ja kao sto rekoh imam router sa Conexant chipsetom. Nema na njemu oznake ni proizvodjaca ni modela. Ali... posto smo vesti na googlanju... ART514CXU 4-Port Full-Rated Annex A/B/UR2 ADSL2 Router :d
Pogledao sam sliku u PDF-u i to je to, nema greske.

Sto se tice splittera nemojte mesati splitter i microfilter posto to nije isto.
Microfilter se montira po jedan na red sa svakim telefonom, fax-om, itd -- znaci ADSL signal prolazi kroz celu telefonsku instalaciju i stanu i blokira se gde nije potreban, a splitter se montira na pocetku linije i ADSL signal iz njega ide samo u modem dok je ostatak linije cist. Vidim da ne citate dokumentaciju koju sam vam preporucio... :whip:

Sezamov splitter je takodje PRO-NETS LSF1030 iako ga nema na tom sajtu.

Ako su te dve spravice od istog proizvodjaca onda je verovatno i USB varijanta takodje -- AUS18CX Full-Rated Annex A/B/UR2 Modem.

Ako su u Eunet-u rekli da protok nece padati ispod 30% od zakupljenog to onda za 256 kbps znaci da ti garantuju samo 76,8 kbps odnosno 9,6 KB/sec od teoretskog maksimuma koji iznosi 32 KB/sec sto je jedva malo bolje od jednog ISDN kanala. S obzirom na 12.5% vece cene od skuplje konkurencije (Verat da ne pominjem) ja bi ih poslao na jedno mesto iz kog smo svi mi jednom izasli :mad:

@Heinz:
Eee, na Sezamu lepo dobijes link i password pa pratis online kako tece uvodjenje + mogu da ti salju status i na SMS, a bogami zovu te i telefonom kad treba. Sve pohvale od mene za Sezam.

Poslednja izmena:
Za POTS korisnike, Beotel deli neke AETHRA modeme, ako sam dobro razumeo. U svakom slucaju deluju mi ko poslednji krs :mad:
Jel zna neko gde se na netu mogu videti karakteristike ovih modema, buduci da CAK ni na google nisam uspeo nista da pronadjem :mad:

edit: izgleda da sam nasao :type: : http://www.aethra.com/worldwide/prodselect.asp?M=190&IDProd=16
:banana:

Poslednja izmena:
Pisao sam 2 minuta post u kome sam izrazavao svoje nezadovoljstvom, da bi me u tome prekinuo telefon i najava ljudi iz sezama da su na putu ka meni..:)
Idem da sipam rakiju, i stavim kafu pa se javljam kasnije :D

Mikizemun je napisao(la):
jel ima neki broj telefona na kom se moze proveriti u telekomu dokle se stiglo sa realizacijom adsl prikljucka?
konkretno dali je stigao zahtev..i kad ce biti realizovan?
3023283

audiofreak je napisao(la):
@Heinz:
Eee, na Sezamu lepo dobijes link i password pa pratis online kako tece uvodjenje + mogu da ti salju status i na SMS, a bogami zovu te i telefonom kad treba. Sve pohvale od mene za Sezam.

Bio sam ja dugo na Sezamu i verujem da je tako, ali to sad nije tema :)

Najgore od svega što se dešava da Beotel pošalje mail da nema tehničkih mogućnosti, a Sezam da ima, pa sad gledaj ko kako radi...

samsung je napisao(la):
Pisao sam 2 minuta post u kome sam izrazavao svoje nezadovoljstvom, da bi me u tome prekinuo telefon i najava ljudi iz sezama da su na putu ka meni..:)
Idem da sipam rakiju, i stavim kafu pa se javljam kasnije :D

Ko sto rekoh, strpljenja, ipak je ovo Srbija. Dobrodosao u klub, javi utiske i upisi se u poll koji sam otvorio.

Heinz je napisao(la):
Bio sam ja dugo na Sezamu i verujem da je tako, ali to sad nije tema :)

Najgore od svega što se dešava da Beotel pošalje mail da nema tehničkih mogućnosti, a Sezam da ima, pa sad gledaj ko kako radi...

Sezam salje mail kad dobije odgovor od Telekoma. Ne znam kako radi Beotel, ali vec u startu mi se ne svidja sto ne garantuju protok.

Ej vi sto ste dobili ADSL :D

Jel Beotel (i ISP-ovi uopste) koristi PPPoA ili PPPoE?

audiofreak, sto se tice garancije protoka, procitaj malo ovaj thread, kao i onaj na ES-u...

Vidim ja nista jos od adsl-a u Zemunu... :(
sve je nesto za par dana... :mad: :wall: :crash:

Poslednja izmena:
@Mikizemun:

Nisi dobro cuo, koristi se PPPoA (PPP over ATM).

@operic:

Po meni je to sve rekla-kazala, evo sta sam ja dobio od Sezama kad sam se raspitivao o protoku:

SezamPro je napisao(la):
SezamPro ima trenutno vise nego dovoljan kapacitet linka koji je projektovan tako da u svakom trenutku moze da odgovori svim zahtevima korisnika.
Mogucnosti za prosirenje kapaciteta linka su prakticno neogranicene, a nadlezne sluzbe sistema vodice i ubuduce racuna da on i dalje odgovori potrebama, tako da realizacija ADSL pristupa ni na koji nacin nece uticati na kvalitet i brzinu pristupa. Sve sto stoji u opisu paketa koji izaberete je ono sto cete i dobiti nakon realizacije ADSL pristupa.

audiofreak je napisao(la):
Ne znam kako radi Beotel, ali vec u startu mi se ne svidja sto ne garantuju protok.

Misliš da radi? Ja nemam takav utisak, samo skupljaju korisnike koji keširaju po 2000 dinara, pa se čeka dok na vrbi zasvrbi :mad: Još se period besplatnog setupa produžava do kraja meseca, pa sad računaj koliko je to puta po min. 2000 dinara a stalno se vade kako Telekom ovo - Telekom ono.

koliko sam cuo sezam koristi PPPoE

A to je??? :trust: Moze li neko da pojasni?

jel zna neko pouzdano da li Telekom razmislja o skorijem uvodjenju ADSL-a i na sve ostale centrale po Beogradu. Cini mi se da je velika navala pa mozda i to pokrenu skorije

Evo odgovora od Telekoma koji mi je stigao na mail posle mog upita :

Postovani,

Prema sadasnjim planovima trebalo bi da se izvrsi znatno prosirenje na centralama u Beogradu tokom 2005.godine I da se omoguci ADSL usluga.

S postovanjem,

Telekom Srbija

Ostaje nam da cekamo.......................

sa ES-a
odgovor na mail od telekoma

deky je napisao(la):
A to je??? :trust: Moze li neko da pojasni?

Nije PPPoE nego PPPoA sto vec napisah iznad, a to znaci PPP (point to point kao kod dial-up) over ATM (sto zaboravih sta znaci ali je neka vrsta sirovog protoka u centrali).

Vidim ja nista jos od adsl-a u Zemunu... :(
sve je nesto za par dana... :mad: :wall: :crash:

Miki, neki ljudi iz Zemuna koji su polovinom januara potpisali ugovore (Beotel) su pozvani da im se vrati novac. Dakle, i za one sto je receno da ima mogucnosti, ispade da nema....mozda su se samo popunili portovi, ali nikad se ne zna....

Poslednja izmena:
pa ok zavisi i od lokacije u zemunu...
nisu svi na istoj centrali...
ali videcemo sta ce biti...

Poslednja izmena:
konacno
proradio adsl
bio covek iz sezama i sredio.mozda je kabl bio u pitanju a ja bih pre rekao da je modem sobzirom da je proradilo tek sa novim modemom.to sad i nema veze bitno da radi.
utisci kasnije :banana:

gavra je napisao(la):
konacno
proradio adsl
bio covek iz sezama i sredio.mozda je kabl bio u pitanju a ja bih pre rekao da je modem sobzirom da je proradilo tek sa novim modemom.to sad i nema veze bitno da radi.
utisci kasnije :banana:

Ajd ajd, nemoj da cekamo predugo ;)
p.s. koji provider i gde zivis?

Ja sam na Vozdovcu---24** *** ...
Savet- ukoliko vam je telekom pustio signal, a ( u mom slucaju sezam) vas nije kontaktirao da dodju i "montiraju" dve plasticne kutijice i dvak kabla--kontaktirajte vi njih tj jednom recju--cimajte ih...Na moje da mi je telekom pustio signal josh u proshli utorak ( dva puta sam ih zvao danas) simpaticna dama je rekla "Pa to je nemoguce" :D Znaci-cimanje....

jer zna neko telefon od telekoma gde ti odmah kazu da imas tehnickih mogucnosti za adsl? moslim da je neko spominjao ali sada nemogu da nadjem

God save the SezamPro! :)
Bio danas covek iz SezamPro-a. Uplatio sam pre deset dana, Novi Beograd. Sve funkcionise kako valja.
Pozdrav!

nexy je napisao(la):
jer zna neko telefon od telekoma gde ti odmah kazu da imas tehnickih mogucnosti za adsl? moslim da je neko spominjao ali sada nemogu da nadjem

3023-283

Nazad
Vrh Dno