Šta je novo?

ADSL cekanje

ja sam koristio ADSL kod Neobee-ja dva meseca. kad sam hteo da uplatim treci, zakasnio sam sa uplatom 5 dana (oni su u medjuvremenu smanjili rok sa 15 na 10 dana za uplatu novog meseca, a ja to nisam znao jer nisam proveravao njihov webmail) i Telekom me je iskopcao. posto sam im dao pare i za treci mesec od koga nisam video jedne sekunde interneta, rekao sam im da ponovo proslede zahtev Telekomu da me ponovo prikace. desila se sledeca stvar. kad je me Telekom iskopcao, sledeci lik na listi cekanja sa Zvezdare je uzeo moj port. i tako sam cekao dva meseca da se uprazni port, i danas mi je prekipelo i otisao sam tamo, raskinuo ugovor, vratio im opremu i uzeo svojih 1500din nazad. nije bilo nikakvih problema. inace, ko zna kad bi se oslobodio port, i ko zna kad i da li bi Telekom radio prosirenje cenatrale na Zvezdari.
tako da sam sad na starom dobrom dial-up-u :)
mozda podnesem zahtev Beotelu za ispitivanje tehnickih mogucnosti. on je ipak najjeftiniji. videcu sta cu da radim. u svakom slucaju nije mi hitno. na poslu imam ADSL, pa mogu da blejim po forumu :)

Poslednja izmena:
Ajd razumem da na je centralama ne kojima nema portova zastoj pi pitanju ADSL-a ali bre moja centrala je glanc nova, instalirana oprema, tek su nas prikacili i nista od neta. Ne kapiram ali necu ni da se trudim vise

na kojoj si centrali?

Chinaski je napisao(la):
ja sam koristio ADSL kod Neobee-ja dva meseca. kad sam hteo da uplatim treci, zakasnio sam sa uplatom 5 dana (oni su u medjuvremenu smanjili rok sa 15 na 10 dana za uplatu novog meseca, a ja to nisam znao jer nisam proveravao njihov webmail) i Telekom me je iskopcao. posto sam im dao pare i za treci mesec od koga nisam video jedne sekunde interneta, rekao sam im da ponovo proslede zahtev Telekomu da me ponovo prikace. desila se sledeca stvar. kad je me Telekom iskopcao, sledeci lik na listi cekanja sa Zvezdare je uzeo moj port. i tako sam cekao dva meseca da se uprazni port, i danas mi je prekipelo i otisao sam tamo, raskinuo ugovor, vratio im opremu i uzeo svojih 1500din nazad. nije bilo nikakvih problema. inace, ko zna kad bi se oslobodio port, i ko zna kad i da li bi Telekom radio prosirenje cenatrale na Zvezdari.
tako da sam sad na starom dobrom dial-up-u :)

Jebote, koji uzas! Gde mi zivimo... :wall:

Repiste ;) Jedva da i telefonske linije daju nekome, da ne poverujes... Samo cekaju ke$. Mora sve da se podmaze majku im lopovsku@$$^%$&& u (^%(Qw*/!#%$^&*(!!! :cuss:
A have a cunning plan... :laugh:
Jednog dana ima da se srede stvari malo u ovoj zemlji ali tada cu vec biti mator i dzangrizav i ima oni mene da jure da mi uvode svasta a ja necu hteti ni da saslusam!!! :beat: Doakacu je njima...

Ovo je neka zavera protiv mene. Prijavio sam se jos ko zna kad, (ne)ljubazna godspodjica iz tehnicke pomoci mi tvrdi kako su poslali sve mailove onima koji su se prijavili, meni jos nista :wall:.
Jos nisam ni dobio adsl vec sam zamrzeo PTT.

Nemoj da se nerviras prijatelju bez potrebe... Zamrzeces pola sveta i opet nista neces da uradis ;)
Onaj rad: "Dzaba ste krecili"

ZeeGerman je napisao(la):
Jebote, koji uzas! Gde mi zivimo... :wall:
da ne kazem sto je njihova greska sto su mi uzeli pare, a nisu proverili da li mi je prikljucak aktiviran :S:
a ja se jos cudim sto nemam net kad sam taj dan stigao kuci :wall: jos sam ponovo povezivao modem, restartovao masinu 50 puta, instalirao ponovo drajvere, pravio ponovo konekciju...
kakvi slepci

Kakva njihova greska, mislim da NAMERNO uzimaju pare iako znaju da nema portova, a posle se prave ludi. Pa ko je jos gadljiv na pare. Bas me interesuje koliko para je tu u opticaju.

Poslednja izmena:
fora je sto sam neko vreme bio prikljucen i onda su me iskljucili zato sto sam (svojom greskom) zakasnio sa uplatom. ali bez obzira, trebali su da provere da li je prikljucak aktivan pre nego sto su mi uzeli pare. ako nista drugo, vratili su mi pare bez ikakvih problema.

Evo ja sam vec dve nedelje korisnik ADSL kod Beocity i zasad je sve maksimalno korektno. Brzina je konstantna i drzi se na 415-420 Kbps sto je oko petnaestak posto manje od nominalne vrednosti od 512Kbps a rekose mi da su to ocekivani gubici. Veza je stabilna, ne puca, p2p radi odlicno. Prilikom potpisivanja ugovora dali su mi besplatni flat dial up na koriscenje, cekao sam osam dana od dana potpisivanja do pustanja signala mada mislim da to nije do njih nego do Telekoma. Jedina zamerka je to sto su evro racunali 88 din a ja sam u menjacnici zamenio po 85 (verovatno i sada racunaju evro skuplje od zvanicnog kursa) ali dobro ako sve nastavi da radi kao do sada bicu prezadovoljan.

"ocekivani gubici..." yeah right... A Evropa je u drugom sazvezdju i niko nije cuo za pojacavanje signala...

hejvule je napisao(la):
Vidis, to sam i ja pomislio kada sam kod Beotela zakljucio ugovor i dobio Sagem
modem na koriscenje .Medjutim, posle 9 meseci koriscenja moram da demantujem sve nevernike - modem radi za medalju . Nikada nikakve probleme sa njim nisam imao, jedina mana je da se zesce greje .

I to sa donje strane.
Zato ga ja drzim uspravno.

Kako uspevas .... ja sam prosle nedelje dobio plavi sagem, aerodinamcki model, ne moze ni na bok ... i btw meni se ne greje, ni odozdo ... mozada zato sto mi torent leti sa 0.01 kBps, pa i nema bogzna sta da se modulise/demodulise

porka mizeria

Vade se na telekom i kako je Vozdovac crna rupa
jer nema slobodnih portova na centrali na zvezdari
izgleda da je i tosin bunar crna rupa, a trenutno i ceo bg i sire.
ja sam u beotelu uplatio pre 2 meseca, tada si mi rekli:
-ceka se do mesec dana
-sto toliko?
-pa, tosin bunar je crna rupa (sve sami astronomi :-devil-: prim. aut.)
-a, da ne bude to i vise?
-ma kakvi, bez brige

proslo mesec dana:
-bice za nedelju-dve dana
proslo jos mesec dana:
-bice u oktobru :wall: :wall: :wall:

samo nisu precizirali na koji oktobar misle :mad:

e pa vazi, ajde svi kod mene da uplate krunice i mostove, pa cim zavrsim fax (ocekujem da ce biti za mesec dana :-devil-: ) vi dodjite kod mene

i oni se sad vade na telekom, telekom pljuje njih, a korisnici:
ti onda *****i telekom, preseli se u neku drugu drzhavi il ,na kraju krajeva, budi dobar deckic da te i deda mraz ne *****e

evo ovo je sustina, oslikava izgleda i zvanicni stav telekoma, a vi se slikajte.
nema nam spasa dok ne napravimo "predgradje pariza II"

Sta je sa miljakovackom centralom???

imao si srece da je bio slobodnih portova.

Evo sad sam opet zvao i rekli su mi da 100% nece za manje od 2-3 meseca...
Bicu rekorder...

Za Miljakovac su me zvali pre mesec dana iz sezamproa i rekli da "moze odmah".

za 6 dana prijatelji bice mi tacno 3 meseca! aj ziveli!

Evo i ja se upisao na listu cekanja... Danas uzeo modem. Nece za jos 2 meseca sigurno biti portova kako sam cuo. Telekom smaaaara i dalje. Nije mi frka za te pare pa kad bude bice. I ovako ih cekam vec 2 godine za neki brzi net (imao sam i PCM) pa mi se sad i ne zuri.

E Telekome, gde ce ti dusaaa.
Dobio sam modem, i prikljucen. Dodjem kuci, izshtekam kablove, konektujem se, i ne zaprepastim se. Vuce se oko 11-12KB/s. Posle je skocilo na citavih 24 :p. No, to nije bio problem, vec lagovi. Malo radi, malo lag, i to koji lag. Po 5-6 sekundi. U DU-metru samo brda i doline, nikako da sastavim punu liniju. Taman podizem slusalicu da zovem tehnicku podrsku, kad mi puce veza. Zamislite, cim se podigne slusalica (nema veze da li vas zovu ili vi zovete) veza puca.
Posle razgovora sa tehnickom podrskom u BG-u, kazu mi da je to greska do Telekoma koju nisu odavno imali, i da ce je skoro sigurno resiti, ali u ponedeljak, danas je gotovo radno vreme (to je oko 15h).
Tako da sam sada vezao telefon brodskom uzadi da neko ne digne slusalicu, a na lag me navikao dial-up.

Uuuu matori pa treba da castis... :D Ono resio si se jedne bede a zakacio drugu! ;)
Glupo pitanje: jesi telefone zakacio preko splitera?

Jedan telefon je u pitanju. Nisam koristio onaj njihov spliter, ali sam tako povezao zice da ne bi trebalo da bude razlike, skoro 100% sam siguran da je sve ok kod mene.

Vrh Dno