Šta je novo?

ADSL cekanje

Inace na poslu imam eunet adsl a kuci beotel i mogu reci da mi beotel bolje radi.Nema nikakvog seckanja i prekida veze a kod euneta ima...

astan je napisao(la):
Evo i ja sam danas uplatio i potpisao ugovor za ADSL kod Beocity-a, rekli su mi da se ceka maksimalno 15 radnih dana i da ce verovatno biti i ranije i dali mi dial up dok ne proradi ADSL.
Evo sedam dana kasnije su mi pustili signal, ADSL radi :wave:

Da se ne ureknem, juce su mi javili iz ptt-a da mi je prikljucak konacno ok i da mogu da potpisem ugovor ... radovi na jadnom prikljucku su trajali jedno 2 meseca, ali sam zato sludeo citav korisnicki servis, bio sam uporan kao onaj iz "shawsenk redemption"

Kazu po potpisu ugovora ceka se 10-20 dana, mada mi drug rece da su kod njega za par sati postavili sa svoje strane sta treba, a njemu dali ruter na koriscenje ... DIY i gotovo, njima jos bolje

Danas treba da potpisem ugovor

furov je napisao(la):
ima li neko informaciju kad ce adsl u Subotici?

Pa valjda od oktobra. Prijavi se ne telekomov sajt u vezi provere tehnickih mogucnosti.

J Lo je napisao(la):
Aj da ne otvaram jos neku temu o ADSL-u: ima li iko neke informacije kada ce ADSL na Vracaru, tacnije kod Kalenic pijace u Milesevskoj, broj je 45*-*** i uz to dvojnik :(
Drugar mi dobio ADSL u KALUDJERICI eeeeej bre :wall: :wall: :wall:

Pa nije Kaludjerica na kraj sveta, bliza je i od Zarkova i od Vidikovca ako gledamo na centar. Ti sigurno imas staru centralu u kraju i to je tvoj za sada sigurno jedini hendikep. Kaludjerica je skoro 25% Beograda, a to nije mala stvar.

moja centrala je karaburma, brojevi pocinju na 275 ... inace i ubogim prikljuccima 77 i 78 koji su do sada mogli da sanjaju i o pristojnom dial-up internetu se ovih dana dodaju dvojke, razdvajaju dvojnici.

furov je napisao(la):
ima li neko informaciju kad ce adsl u Subotici?
Kad telekom bude ugradio opremu za ADSL u centrale po Subotici! Isto vazi i za centrale u drugim gradovima ili delovima grada koji ga jos uvek nemaju! Nazalost, sa provajderima to nema nikakve veze.

Ja evo cekam oko 30 dana kod Beotela, ali sam zato u petak iskamcio besplatan flat dial-up dok cekam :) Sad mi nije frka, kad dodje-dodje, dotle placam samo telefonski racun :S:
Mesecno sam trosio za dial-up oko 700-800 dinara, sigurno, plus telefonski racun u poslenjih mesec-dva koji je skocio sa 500 na 1400 dinara, pa ADSL ne moze da mi se ne isplati.

hejvule je napisao(la):
Moras da imas cistu liniju - nikakav PCM . ADSL je moguc i na analognim
centralama, ali osnovni preduslov je da nisi dvojnik .
Probaj da uvedes novu liniju ili bar ISDN jer je preko njega moguc ADSl .
Drug ocigledno nema dvojnika pa je dobio ADSL . :S:
Nego, cudi me da nisi na SBB-u. U tom kraju ga ima :trust:

Izgleda da sam nasao resenje! Keva mi ladno kaze kako ona ima neki "broj u mirovanju" jos od pre par godina kad smo iznajmljivali neku garsonjeru u Kotezu. Pricao sam sa devojkom iz telekoma koja mi kaze da ja taj broj bogu da prebacim ovde, sto je jos bolje ne moze isti broj jer je lokacija u centru nego bi trebalo da dobijem nov, digitalni , i dzaba! Ipak, postoji sansa da mi uvale PCM - e onda cu da se streljam :bottle:

e ajde da postavimo novo pravili, svako ko ceka manje od 2 meseca ne moze da se zali, tek kad odceka 2 meseca onda moze da krene sa zalopojkama! :)

Srkson je napisao(la):
Pa nije Kaludjerica na kraj sveta...
Kaludjerica je skoro 25% Beograda, a to nije mala stvar.

Samo je balans malo pomeren pa Kaludjerice nema na karti ;) NHF

Sto se tice ADSL-a Telekom bre stvarno koci sve... Ja sam prvo cekao da me prebace na novu centralu na koju je instalirana oprema i koja je 20-30m od kuce a kad su konacno to uradili... Nista! I dalje nemam uslova za ADSL :trust:
Izgleda da nas Telekom sve cuva za sebe, muvaju nesto dripci i nedaju nikome portove. Meni je samo Bits rekao da moze ADSL ali za 8000din!!! Njih ne racunam, oni nisu cisti!!!
Tako da ja ne mogu ni ugovor da potpisem ali dobicemo svi u isto vreme net ;) Kad leto prodje bice nesto.
...Valjda :eyebrows:

E Sajber, druze, da znas ti koje ja je***e dozivljavam id njih :(
Pre tacno godinu dana sam dobio obavestenje o novom broju, i jos ga nisam dobio. Sada blokiraju ADSL na nekim centralama. NeoBee mi tvrdi da blokiraju na svim. O usluzi majstora, servisera, i budzevana koji su mi prekopali dvoriste x puta necu ni da pricam. :).
Ali, ***, snasao sam se, nekim cudom su promenili broj u drugom delu moje kuce (dragstor je u pitanju), jedini u kvartu imao je 71*-*** broj, svi ostali imaju 72*-***, tako da oni imaju sada 21*-***, i ja pustio kabl, prijavio se kod PTT-a, i sad cekam, i cekam, a mozda cu zaista da se otelim dok ne dobijem.

ivan_s je napisao(la):
Ne lupa, Telefonija jeste privatna firma ali ima uske veze sa telekomom, to su telekomovi ljudi, tako da oni veoma dobro znaju kada su prosirenja. A ovo sto vama pricaju za neslobodne portove je klasicna prica ;)
gresite nazalost obojica...ja radim u telekomu i tesno saradjujem sa Telefonijom...osim toga (saradnje) Telekom i Telefonija nemaju nikave veze...vlasnichke il sl.

e sad...to shto nashi genijalni provajderi potpisu ugovor sa korisnicima, uzmu pare, a nemaju trenutno raspolozhive portove koje su iznajmili od Telekoma....to krivite provajdere a ne Telekom....
ja ni ne mogu da verujem da su poceli da potpisuju ugovore i uzimaju pare pre nego sto se stvore tehnicke mogucnosti.
a sto se adsl kapaciteta tiche...istina je da je broj portova po centralama ogranicen i relativno mali....tako da nazalost veliki broj korisnika ostaje uskracen za uslugu. ***...gledajte to sa vedrije strane...neki jos uvek nemaju direktan telefon ili chak nemaju telefon uopste (malo crnog humora :D ).
komutacija se konstantno prosiruje i novi portovi se konstantno instaliraju (krece se uskoro sa instalacijom gomile novih MSAN-ova (zamenjuju dosadansje isturene stepene - slave centrale) koji imaju integrisana reshenja za frame relay, adsl, asdn ...), a kad ce to biti bas kod vas...***...to je malo tesko odgovoriti, zavisi od slucaja do slucaja....
ako nekome nesto znache cifre...do kraja ove godine BG bi trebao da spadne na 30k dvojnika, a do kraja 2007-e bice demontirane i poslednje metakonte u BG-u...a krenuce masovna migracija sa alcatela i eriksona na softswitcheve. 3x 155MBit-na linka bice prosireni na ukupnih 10gbita prema svetu (british telekomu u grchkoj i prema italijanima)...sve su ovo planovi i velika je verovatnova da budu realizovani u roku , jer je telekom poceo da strepi od situacije koja ce da nastupi kad na trzhishte izadje konkurencija sa svojim reshenjima (posebno kad se pojavi treci operater)
sad ce vas 100 odmah da krene sa : sutra malo, telekom sux itd...***, shvatam vas...ni ja ne volim telekom previshe ali bio je monopolista doskora i trenutna situacija je delom ovakva i zbog toga. samo mi je muka da svi *****ju kako se u Telekomu nista ne radi ..kao nista ne valja itd...tacno je da jos mnoooogo toga mora da se uradi ali zadnjih 3-4 godine radi se sve sto je trebalo uraditi u proteklih 15 godina...i to nije tako lako nadoknaditi.
krajem ove godine i tokom 2007-e uci ce gomila manjih firmi sa svojim resenjima za broadband servise, mnogi se vec pripremaju , rade svoje core opticke mrezhe il ih cak zavrsavaju...yubc il SBB, nisam siguran , je zavrsio 10GB-itni prsten u BG-u ....neki se pripremaju da udju sa prvim test wimax uslugama...mada je to sve josh u povoju...
aj zhivi bili pa videli...zhivela konkurencija...samo tako ce i usluga koju ja placam biti bolja i jeftinija...

Poslednja izmena:
austin je napisao(la):
... yubc il SBB, nisam siguran , je zavrsio 10GB-itni prsten u BG-u ....

u pitanju je YUBC... kao sastavni deo triple-play

sto se tice dobijanja adsl-a nije sve samo do jednih ili drugih...ako su rekli da postoje tehnicke mogucnosti to jos uvek ne znaci da stvar moze da se realizuje u realnom vremenu. konkretno na mojoj centrali (15xxxx) sam i pored sitnih urgencija cekao skoro 3 nedelje, prijateljica mesec dana. posto su mi objasnili da je potrebno nesto aktivirati (u mom slucaju) na dva ili tri mesta....
nije da ih branim ali sve to izmedju nije sve do beotela.

[mirijevo info]
Ortak se prijavio za ADSL pre mesec dana kod ptt-net-a. Juce su ga zvali i rekli mu da ce ADSL konekcija biti realizovana za nekih 3 meseca zato sto trenutno nema portova
[/mirijevo info]

IzNoGooD je napisao(la):

Da, imao sam prilike da zavirim kako to izgleda tamo... Na trenutak kao da nisam bio u Srbiji...

SQuID je napisao(la):
[mirijevo info]
Ortak se prijavio za ADSL pre mesec dana kod ptt-net-a. Juce su ga zvali i rekli mu da ce ADSL konekcija biti realizovana za nekih 3 meseca zato sto trenutno nema portova
[/mirijevo info]

Znaci pre ce Deda Mraz da donese ADSL nego Telekom :wall:

IzNoGooD je napisao(la):

imali smo i mi test fazu triple-playa, zavrsila se pre par meseci.....u centrali Krnjacha...D-KEE sa foruma je bio jedan od test korisnika......100 filmova za 4 dana...zjuuuh...navatao sma ga da mi skine boga oca dok je trial trajao :D

Niksa je napisao(la):
Znaci pre ce Deda Mraz da donese ADSL nego Telekom :wall:

aj i od mene malo produktivnih primedbi :D

ti onda *****i telekom, preseli se u neku drugu drzhavi il ,na kraju krajeva, budi dobar deckic da te i deda mraz ne *****e ;)

Poslednja izmena:
austin je napisao(la):
aj i od mene malo produktivnih primedbi :D

ti onda *****i telekom, preseli se u neku drugu drzhavi il ,na kraju krajeva, budi dobar deckic da te i deda mraz ne *****e ;)

Crnjak je sto u drugim drzavama ljudi nemaju toliko vremena kao mi ovde :bottle: pa im i ne treba toliko internet :type: - zato ti ga i nude :smash:

A ako ne donese Deda Mraz donece RODA :)

poz, Niksa

Poslednja izmena:
Wolfman je napisao(la):
E Sajber, druze, da znas ti koje ja je***e dozivljavam od njih :(
Znaci vise manje ista prica ;) Ja se ne nerviram odavno... Ja sam jos imao i PCM na liniji. E to je muka prijatelju! :S: Sad mi je super jos kad se setim kako je bilo kad se kacim na 12k, mos misliti :p Kad bude bice...

Meni su u beotelu rekli, kada sam potpisao ugovor pre par dana, da cu cekati sigurno vise od mesec dana jer nema slobodnih portova na centrali na zvezdari, to su mi rekli i u eunetu kada sam se raspitivao.
Jedino sto sam se naviko na SBB flet 256 , za koji imam samo reci hvale, ali sticajem okolnosti se selim i sada teba opet biti na dail up-u neodredjeno.
Agonija.

jedan mali off:

u nekim delovima grada kopa se i razvlaci za gas...

konkretno, u Batajnici, je uz gas ubacena 1-2 creva, kroz koja, navodno, ljudi pricaju, treba da idu nove telefonske linije, kablovska itd...

jel neko zna vise o tome, tj, da li su negde /u nekom delu grada/ stavljali neke kablove u te buzire i kakve?

inace, u Batajnici je Eriksson centrala, otprilike iz `90,91. godine, kapacitet je odavno pun, puno PCM-ova, dvojnika, ortak mi radi, kaze da ima puno muke da zadrze stabilan rad centrale....

poz

Evo ja docekao .. od potpisivanja ugovora proteklo 8 dana, znaci ispostovali ...

Nemaju rutere, vec mi dadose modem sa samo jednim USB portom, bice kaze sledece nedelje varijanta sa USB + LAN portom, pa mogu da zamenim

Inace, isp je ptt

PTT????? Kako ja nisam dosao na red majku im...?

Sve u svemu posle cekanja od oko 59 dana ja dobih mail da mogu da idem u firmu Trigon po ADSL modem ,(centrala Čukarička padina ) idem danas pa da vidim kako radi :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno