Šta je novo?

ADSL cekanje

Bice malo cupavo, da se izvede usled zamrsenosti cele instalacije, ali ok, pokusacu.
U medjuvremenu je zvao neki covek iz PTT-a, dobio moju tetku na broju na kome je prikljucen ADSL (nisam bio u kuci) i rekao da nesto pomerim u desno. E kad bi mi ona jos umela da prenese sta je on to rekao "u desno", bilo bi divno. Sada opet cekam ponedeljak :p, nema veze, zavrsava posao (za sada).

Xa xa xa Tetke i tehnika :d
Pitao sam te odmah posto su to simptomi kad je fon prikacen "ispred". Mora kroz filter svakako. A jel ti je i malo losija veza ili cujes neko tiho zujanje u pozadini?
Prikaci spliter obavezno!!! Probaj, nista te ne kosta. Rascerupaj te dve zice i prikaci ;)

ja uplatio i potpisao drugog ovog meseca. Na karaburmi sam i nadam se da cu imati vise srece od vas. ;) Imam jos opcija kao sto je KBC ali bih rado da ih zaobidjem posto im je ocajna veza.

Opcija postoji samo ako ima slobodnih portova na tvojoj centrali. Ako nema, nece ti pomoci nijedan provajder tako da to opet nije opcija... ;)
Nadam se da ces imati srece, ne znam kakvo je stanje kod tebe ali posto cekas jos uvek... Welcome to the club :D

izvalio sam da mi je 3 meseca bilo kada i mesec dana devojci i meni :d Barem imam nesto da me podseca kad nam je mesec :D HVALA TI TELEKOME :klanja_se:

Danas potpisao ugovor,videćemo kako stvari stoje...beotel u pitanju.

Pa evo ja danas dobio opremu, prikljucio se i .... javljam se sa adsl-a.
DO YAYA!!!!!!!! :D :D :banana: :banana: :banana:
Znaci cekao sam 15 dana.
Inace provajder je Sezampro.
Sad me isterajte iz vaseg kluba ;) :D

rodiger79 je napisao(la):
Znaci cekao sam 15 dana.

Kako te nije sramota da nam stajes na muku :d

nekom banana :banana: :banana: :banana: ,

a nekom cvoruga :wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Btw, ja resio problem, zaista je bio spliter u pitanju :d.
Toshiba ko ludo :d.

rodiger79 je napisao(la):
Znaci cekao sam 15 dana.

Cuj izbacite me iz kluba... Nisi ti ni bio u klubu, neozbiljan si ti, kao cekao sam 15 dana... Sramota.

kick rodiger79
ban rodiger79!!! ;)

@wolfman A sta sam ti rekao odmah?! :D Dobro da je proble, resen makar. Sad uzivaj

Poslednja izmena:
ajd da stavimo poll da ga kikuju sa svih foruma koje znamo :d :d

bio sam juce u beotelu, po treci put za ova 2.5 meseca, moram da ih pohvalim za korektnost- dali su mi 30dana flat da premostim do adsl-a. pod uslovom da to zaista bude u oktobru... 2006 :bottle:

ja sam sharovao konekciju sa komsijom, i don`t care anymore.

ruter + utp kabl + netlimiter = cao

Ima li nekoga iz Brace Jerkovica (istoimena ulica) ko ima ADSL ? Kako sljaka ? Ima li portova u centrali ?

Jos uvek nisam odatle ali cu "uskoro" biti (nadam se) ali se vec uveliko raspitujem o mogucnostima za uvodjenje interneta jer mi je to jedan od najosnovnijih uslova za zivot! :D U pitanju je ulica Brace Jerkovic, tu cu se nastaniti.

A evo i odgovor koji sam dobio od Sezama:

"Obzirom da na vasoj telefonskoj centrali ne postoje nikakavi tehnicki
problemi, realno je ocekivati da ce Telekom izvrsiti instalaciju ADSL
prikljucka u roku od 7 do 10 radnih dana, ukoliko se situacija u samoj
telefonskoj centrali ne izmeni i ne dodje do nepredvidjenih komplikacija."

E sad' jedino je pitanje kako ce to sve izgledati u momentu kada se ja zaista budem preselo tamo.

Vidim ti avatar ali mi nista ne znaci. :)

Diabolique je napisao(la):
Pa to je grb navijacke grupe Invalidi Vozdovac.

:wave:

Taman kada ja odoh sa Vozdovca Vozdovac usao u prvu ligu. :p

BTW sto se teme tice ja sam cekao na ADSL 20 dana. I od danas sljaka. :bottle:

Diabolique je napisao(la):
Pa to je grb navijacke grupe Invalidi Vozdovac. Gde ces biti u Jerkovicu?

Ma pali, da ti kazem pa da mi dodjes na gajbu sa nekim ludacima navijacima... :D Jos sam ja mlad da budem invalid! :d

cisto da iznesem svoje iskustvo, cekam tek opustenih 3 i po meseca kod neobee-a adsl, prijavio se 3 dana nakon drugara, koji je ,btw ukljucen nakon nedelju dana cekanja al kod ptt-a. a ekipa iz neobee-a me zavlaci stalno sa pricom uskoro ce...Da sam trgovac ko i oni, ne bih prodavao robu koju nemam! A da, zvali me pre mesec dana da mi kazu da su me uljucili i minut nakon toga nazovu me i izvinu se, kazu doslo je do greske. e pa lepo!

Poslednja izmena:
Koji mu je q?

Evo i ja se priključujem čekanju :wall: :crash: al čekam čudo da se desi pa da neko u našoj zemlji konačno krene da radi svoj posao :mad:

Dobio sam obaveštenje da je na isturenom stepenu Sunčana padina na Čukarici instalirana ADSL oprema i da sam i sam stekao uslove za isti. Ja se oduševim, odem brže bolje do Beotela, potpišem ugovor, dobijem modem (Sagem) montiram i čekam. Posle 3 dana mi jave: "Dobar dan - pustili smo vam ADSL". Ja se oduševim, uključim komp kad ono ništa - lampica za ADSL ne svetli. Pozovem ja njih tu se lepo izobjašnjavamo, ja proverim sve svoje kablove, priključke, instalaciju modema, parametre bar 20x do sada (bez preterivanja), zamenim 3 modema u Beotelu (drugi put su mi dali pokvaren modem u kome je nešto zveckalo i za koji ni drajveri nisu mogli da se instaliraju) i ništa! Sledeće što su mi rekli je da okrenem telekom da mi provere sve. Ja to uradim i posle 4 dana zavlačenja mi kažu da nisu nadležni za proveru ADSL-a i da od njihove opreme sve radi kako treba :mad: Sad su svi u fazonu da je kod njih sve ispravno al je problem što to "ispravno" NE RADI! U ponedeljak će lik iz Beotela da dođe do mene, al džaba... nema šta da vidi što ja bar 20x nisam proverio. Popi*deo sam, užas! :wall: :mad: Već sam odlepio posle ovoliko zavlačenja, mogu misliti samo kako je vama koji čekate mesecima :crash: :bottle:

Jel može ovo slučajno da bude do dvojničke kutije (razdvojeni smo btw, ali smo i dalje prikačeni preko nje na neki način)? Nemojte odma svi "da, baš je u tome problem", već ako sigurno znate da to može da bude, napišite mi ovde. Ako imate još neku ideju šta može da bude u pitanju, obavezno napišite... ja sam presušio sa idejama. Hvala u napred.

Jel može ovo slučajno da bude do dvojničke kutije (razdvojeni smo btw, ali smo i dalje prikačeni preko nje na neki način)?

Nema sanse da je do toga cim si dobio pozitivan odgovor za ADSL. Tu je cisto 100%.

Pokusaj da promenis telefonski kabl koji ide iz modema u spliter. Zvuci debilno ali to je meni pravilo problem kada sam dobio ADSL. ADSL je radio ali je fiksni bio mrtav. I tako par dana, dosli monteri iz Telekoma, cackali i na kraju ispade da je kabl kojim su bili povezani spliter i ISDN kutija pravio problem. :wall:

Proverio sam kablove, nisu oni. Znači 3 različita kabla su probana, čak sam kačio modem direktno i solo na liniju i ništa. Jedan lik iz Telekoma mi reče da postoji šansa da je problem i do kutije. tj. da mi je linija spojena tako da imam vezu samo kada podignem slušalicu. Druga stvar koja me zbunjuje je ta (ne znam da li je to normalna pojava) da kada podignem slušalicu i kliknem da se povežem običnim modemom, čuje se tonsko biranje i modem se zaista poveže na provajder. To ranije sa analognom centralom nije moglo. Jel to normalno svima ili je to neka greška do mene?

daaaaaaaaaa, ali ja vec imam HEHEHE

ajde idite potpisujte ugovore :p

Stigao ADSL posle 14 dana, nemam pojma u čemu je bio problem :)

Nazad
Vrh Dno