Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Neo24 Travel - usluga putnog osiguranja, 24 dana.

U aplikaciji piše da je usluga aktivna (ima dole opcija deaktiviraj), a u poslovnici su rekli da je potrebno popuniti podatke i poslali su SMS.
Klikom na SMS se otvara stranica kao i za svakog drugog korisnika, gde se bira pojedinačno/porodično i region.

Šta se zapravo dobija uz Neo24 Travel i kako se aktivira?

Neo24 Travel - usluga putnog osiguranja, 24 dana.

U aplikaciji piše da je usluga aktivna (ima dole opcija deaktiviraj), a u poslovnici su rekli da je potrebno popuniti podatke i poslali su SMS.
Klikom na SMS se otvara stranica kao i za svakog drugog korisnika, gde se bira pojedinačno/porodično i region.

Šta se zapravo dobija uz Neo24 Travel i kako se aktivira?
Ja sam tražio da mi to deaktiviraju pri potpisivanju ugovora (NEO23 Travel). Valjda kad si u romingu, automatski se aktivira. Tako su mi objasnili.

Valjda je potrebno da bude aktivirana A1 usluga, da bi se prelaskom granice aktiviralo osiguranje?!

Koliko sam shvatio, kada stigne poruka o prelasku granice i aktiviranju osiguranja, moguće je poslati odgovor na taj SMS i deaktivirati osiguranje za taj prelazak granice. Ali sam siguran da ta poruka stiže samo ako je pre toga aktivirana A1 usluga koja se odnosi na to osiguranje.

Treba, ali to su mi oni uradili u poslovnici. Kada su mi objasnili kako radi, rekao sam da mi odmah deaktiviraju. Oni su trebali sve tamo da urade. Ne znam da li je to praksa, ali meni su sami hteli, nisam im tražio.

Neki poseban razlog da si deaktivirao uslugu?

Zato što su mi objasnili da čim se detektuje roming, usluga se uključuje. Prvih 23 dana je besplatno, posle se naplaćuje. Ja živim u pograničnom području i stigne nekad poruka dobrodošlice iako sam u Srbiji, tako da postoji mogućnost da napravim bespotrebne troškove, a idem preko samo leti porodično i tada uzimam porodično osiguranje.

• Like
Reagovanja: PJ
Zato što su mi objasnili da čim se detektuje roming, usluga se uključuje. Prvih 23 dana je besplatno, posle se naplaćuje. Ja živim u pograničnom području i stigne nekad poruka dobrodošlice iako sam u Srbiji, tako da postoji mogućnost da napravim bespotrebne troškove, a idem preko samo leti porodično i tada uzimam porodično osiguranje.
Da ali cemu svrha onda te tarife? Što nisi uzeo nešto drugo?

Zbog 23GB u roming. Za dva letovanja i više nego dovoljno.
A da to vec ima smisla. A sto ne vidis da li možeš mozda pred put da iskoristis da ti se uključi pa isključi kad dodjes nazad.
A moja preporuka ti je svakako da ukljucis manuelni izbor mreže. Od kad A1 nema domaći roaming apsolutno je ne potrebno da bude u bilo kom automatskom modu...

A da to vec ima smisla. A sto ne vidis da li možeš mozda pred put da iskoristis da ti se uključi pa isključi kad dodjes nazad.
A moja preporuka ti je svakako da ukljucis manuelni izbor mreže. Od kad A1 nema domaći roaming apsolutno je ne potrebno da bude u bilo kom automatskom modu...
Nema potrebe da uključujem jer ionako uzimam porodično osiguranje. A što se tiče izbora mreže, to svakako. Nego, zvao sam call centar da mi objasne šta znači jedna, a šta dve zvezdice na spisku zemalja u kojima važi ovih 23GB u roming. Žena se tužna trudila da skonta, sramota je valjda bilo što ne zna, svaka joj čast na trudu. 🤣Na kraju smo se ipak dogovorili da pred put pozovem i raspitam se za državu u koju putujem. 🤣

I jedna i dve zvezdice bi trebalo da znače istu stvar, a to je da mogu da se koriste sve mreže, ali me nemoj uzimati sa 100% sigurnosti bolje pozvati pred put na kraju krajeva :D

sta je danas poklon na dobroj nedelji? meni istekao aktiviran paket pa me automatski salje na obnovu

Pozdrav ljudi!
I dalje imam problem koji sam opisivao : prvih 10-tak sekundi od uspostave poziva uopšte ne čujem sagovornika , veza puca ,užasno je loša itd.
Isključen je Volte ,nije to ,i dalje isto, menjao sam karticu i dalje isto, očigledno je do A1.
Ko zna koju žalbu po redu sam podneo 30.12. , još mi nije ni odgovoreno ni rešeno. Kad sam ih zvao, rečeno je da je ,,veća poteškoća,, u pitanju i da će biti rešeno ali ne znaju kad,nema roka.
Podneo sam žalbu Ratelu

Recite mi šta mogu da uradim? Pošto očigledno ne zanju i neće da reše problem. UO mi je do 1/2026.
Ima li ikakve nade da uspem da raskinem ugovor , pošto je nepodnošljivo i kako? A da ne platim penale i sve do kraja

Ne placas do kraja nego ono sto je povoljnije po tebe.

Kad je potpisan ugovor?

Možeš da tražiš umanjenje računa jer su priznali da nemaš odgovarajuću uslugu ili da platiš beneficije koje si dobio i raskineš obavezu pa tražiš prelazak kod drugog operatera. Obzirom da si na početku ugovora, verovatno i nemaš mnogo beneficija, osim ako nisi uzeo telefon. Njega bi morao da platiš po punoj (naduvanoj) ceni.

Napokon mi proradio VoLTE! Uzeo sam sim karticu, a deaktivirao esim. Stavio sam je u moj telefon (Xiaomi 13T) i nisam imao VoLTE. Ubacio sam je u drugi telefon (Motorola Edge 30) i dobio sam poruku da mi je usluga VoLTE od danas dostupna. Vratio sam u moj telefon i sad radi.

Upravo imam tu Omoriku sa 25 TB za 1300 rsd. UO mi ističe 1.9.2024. :cry:

Da li se zna koje su akcije za prenos broja u a1 za 2024-tu ?

6 meseci neki popust. Tipa pola od tarife koje uzmeš.

Elem, jel može neko da objasni kako funkcioniše travel tarifa?

Evo na primer, treba da uključim roming prenos podataka i jel treba nešto dodatnomda čačkam kada udjem lupam u Madjarsku?

Što se tiče osigiranja, koliko sam ja shvatio, ne treba da se popunjavaju podaci kada se dobije sms.

Usluga je aktivirana čim se napusti zemlja, znači ako se koristi 24 dana, onda je besplatno.

Ako se koristi više, onda se plaća.

No, u osiguranju nigde ne stoji za skijanje.

Da li ima kakva promocija za korisnike kojima istice ugovor za 10ak dana? :)
Vidim na zadnjih par strana da se uglavnom pominje neoneo za 1225rsd ali uz prenos broj sa druge mreze?

Da li ima kakva promocija za korisnike kojima istice ugovor za 10ak dana? :)
Vidim na zadnjih par strana da se uglavnom pominje neoneo za 1225rsd ali uz prenos broj sa druge mreze?
Ne postoji to vise od nove godine.Samo ovo sto reklamiraju za Neo 24. Danas sam bio i iako sam podneo zahtev za prenos verovatno necu preci, cekam da me kontaktiraju iz mts u vezi raskida broja. Sitnim slovima je ispisano, da whats app i viber npr. su besplatni samo za prenos poruka. Pozivi, slanje slika i glasovnih poruka, u okviru vibera i whats app vam se tarifiraju iz paketa konkretno iz onih 24gb.

Ne postoji to vise od nove godine.Samo ovo sto reklamiraju za Neo 24. Danas sam bio i iako sam podneo zahtev za prenos verovatno necu preci, cekam da me kontaktiraju iz mts u vezi raskida broja. Sitnim slovima je ispisano, da whats app i viber npr. su besplatni samo za prenos poruka. Pozivi, slanje slika i glasovnih poruka, u okviru vibera i whats app vam se tarifiraju iz paketa konkretno iz onih 24gb.
Pa reče čovek 8 postova iznad da ima...
A davali su uz prenos u mrežu ili kad podneses za prenos iz mreže.

Nazad
Vrh Dno