Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Mislim da ste iauviše optimistični, neće tu biti tolike navale. Average Joe uzima po automatizmu i po savetu prodavca.....realno, koliko posto prelazi iz mreže u mrežu, a koliko posto i nema pojma da može da se prenese broj iz nreže u mrežu?

Pitanje za FUP je pravo, da ne piše ipak negde tipa 1000 min i slično....

Jer realno, kome treba i ko troši, taj se do sad nacenkao i dogovorio u svojoj mreži .... ;)

MTS, ona najveća pa bez telefona je valjda koliko, 3500 din na pola popusta? 4000 min van mreže, 40 000 min u mreži, 4000 smsova čini mi se, i 80 GB..... Osamdeset GB....

Poslednja izmena:
Mislim da ste iauviše optimistični, neće tu biti tolike navale. Average Joe uzima po automatizmu i po savetu prodavca.....realno, koliko posto prelazi iz mreže u mrežu, a koliko posto i nema pojma da može da se prenese broj iz nreže u mrežu?
.

10.000 korisnika MESEČNO pređe iz mreže u mrežu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vip radi na tome da privuče nove korisnike, telenor da zadrži postojeće a mts nemam pojma, verovatno da zadrži postojeće i delimično da otera u vip.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Vip radi na tome da privuče nove korisnike, telenor da zadrži postojeće a mts nemam pojma, verovatno da zadrži postojeće i delimično da otera u vip.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

VIP - zadrzava postojece i radi na tome da dobije 80% novih korisnika u narednom periodu
TELENOR - fokusirali se na biznis korisnike, Telenor banku, privatni korisnici nisu prioritet...
MTS - drzavna firma, boli ih uvo za sve, boli ih $urac za profit... po meni...

10.000 korisnika MESEČNO pređe iz mreže u mrežu
Ne bas, 10.000 prenosa se izvrsi mesecno. Ali, dok je bilo nesto tipa 200.000 prenosa od pocetka, preko pola je bilo vracanje u maticnu mrezu. Dakle, tu skoro da nema PROMENE mreze.

Tek prosle godine je stvarno pocelo malo, uglavnom iz Telenora u VIP. VIP<->MTS nije bilo toliko prenosa koliko je bilo permutacija samo :)

A šta sam ja pogrešno napisao!?
Citiraš me, počneš sa "ne baš" i onda napišeš isto što sam ja napisao, wtf!?
10k je MNP-a mesečno, ko je uopšte pitao dal se vraćaju u matičnu mrežu ili ne. Stalno neko mora da pametuje na ovom forumu, a bez pokrića

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да ли је неко читао уговор, опет нека "квака" :D Бар да су рекли нешто приближно, овако се лепо оградили, па могу да смисле разне начине да "ограниче" услугу...

VIP Ugovor.png

Poslednja izmena:
Pa dobro , ovo je manje više logično . Bilo bi nerealno da platis 1000din paket i na tome razvijas neki biznis reklama i smaranja random ljudi 24/7

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pa dobro , ovo je manje više logično . Bilo bi nerealno da platis 1000din paket i na tome razvijas neki biznis reklama i smaranja random ljudi 24/7

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Јесте све је то лепо, и нико не спори да је намењено физичким лицима, него је спорна калкулација и одређивање шта се тачно подразумева под овим условима, мора нешто постојати, овако има доста простора за "оправдане суспензије", јер они сутра могу да кажу "Ок, било је 50 долазних позива, а само 5 одлазних, крк бато суспензија услуге" све по уговору, јер тако пише.... а онда "Знате, причали сте сваки дан по 5 и више сати са 10 различитих бројева без долазних позива" крк, суспензија и све по уговору...

Нема овде логике и здравог разума, него јасни и дефинисани услови уговора шта се под тим "појмом" подразумева и у којој мери... Тако може и ИТ сектор да ради, "Користили сте графичку више од 12 сати у континуитету, а може само 5 сати", Где пише, па ево уговор каже да графичка није намењена за интезивно коришћење, него повремено", исто и интернет провајдери...

Имаш одличан "спин" на Twitter налогу када одговарају корисницима "Користите нашу услугу неограниченог интернета (Вип кућни НЕТ), а ко прочита њему сија лампица на "неограничено", после посети сајт и види да то "неограничено" заправо значи 100Гб по пуној брзини", или се одмах прилепи на "неограничено" и трк у пословницу на потписивање уговора :D

Poslednja izmena:
A šta sam ja pogrešno napisao!?
Citiraš me, počneš sa "ne baš" i onda napišeš isto što sam ja napisao, wtf!?
10k je MNP-a mesečno, ko je uopšte pitao dal se vraćaju u matičnu mrežu ili ne. Stalno neko mora da pametuje na ovom forumu, a bez pokrića
Nisi nista pogresno rekao, samo sam dodao :) Trebalo je pisao "Nije bas sve tako crno/belo" umesto "ne bas", izgleda.

^^ pa to je standardno, tako i MTS, a i ostali reklamiraju svoje postpaid pakete, kao sa neograničenim netom.
A ne kažu da posle neke količine brzina pada na zaista neupotrebljivih 64kbps.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa dobro, 10 000 mesečno, nek bude 120 000 godišnje, a opet svi operateri su nekako na istom broju korisnika, +/- par procenata.... Tako da niko tu neće da se sad razvali od dotoka korisnika.....

A posebno, ko malo, makar malo, poznaje VIP, neće da se zaleti, već će da dooobrooo prouči ponudu.... Jer, od kako su tu....

A eto i ovaj lik gore, navodi delove iz ugovora..... Koji nisu baš ... :) ;) Možda sam ja baš čekao takav paket da zivkam oglase i upoređujem cene gde ću šta da kupim, a oni će da mi ukinu uslugu?

Да ли је неко читао уговор, опет нека "квака" :D Бар да су рекли нешто приближно, овако се лепо оградили, па могу да смисле разне начине да "ограниче" услугу...

Pogledajte prilog 230658

Koji *****izam... Veliki broj dolaznih poziva ne srazmeran odlaznim... kratki odlazni pozivi.... Boze ******.. I sta kad ukinu zbog te sumnje, moraju imati neki dokaz. Ako im sumnja nije opravdana, moze li se ici na sud?
I sta im se smatra to u privatne svrhe.. Da li su to ljudi koji koriste za firmu, ili svi koji koriste za posao? Pa nema osobe koja nije pozvala nesto i poslovno sa svoga telefona

Poslednja izmena:
Dolaznih poziva? Stvarno?
Kakvo je to lupetanje? Od kada su problem dolazni pozivi? Prepaid sa 0 kredita ima dolazne pozive, a sad su problem na neogranicenoj tarifi? [emoji38]

Meni su isto ove nove tarife zanimljive, posto trosim dosta neta (izmedju 3 i 4 GB mesecno) i na mt:s-u moram pored svog paketa da uzimam dodatak za net od 3 GB svaki mesec (posto mi veci paket ne bi vredeo, jer mi vise minuta i poruka nije potrebno).

No, brine me sto je to VIP. :D Ne bih da zvucim kao hejter, ali tokom godina sam se naslusao svakakvih horor prica o VIP-u i malo me stra' da predjem kod njih, a ne znam ni kakva im je opsta pokrivenost po Srbiji (znam da su ranije tu bili slabiji, a relativno mi je bitno: cesto lutam bajsom po FG i Vojvodini, kao i putujem po zabitim Srbije (nedavno Kucevski rejon, uskoro Zlatar) i volim gde god stignem da imam signal i ok net).

Neko misljenje..?

Dolaznih poziva? Stvarno?
Kakvo je to lupetanje? Od kada su problem dolazni pozivi? Prepaid sa 0 kredita ima dolazne pozive, a sad su problem na neogranicenoj tarifi? [emoji38]

Pa zamisli zove te neko sa telenor mreze.. i ti mu kazes "ajde pozvacu te ja imam neogranicene minute".. I tako ceo dan.. Ti ces imati ogroman broj odlaznih poziva a mali broj dolaznih.. Jel to zlouporeba u poslovne svrhe?

A sad gledam njihov tviter nalog i pitanja. Izgleda je ovo ponuda do 31.08. ove godine, ali verovatno i produze..

Meni su isto ove nove tarife zanimljive, posto trosim dosta neta (izmedju 3 i 4 GB mesecno) i na mt:s-u moram pored svog paketa da uzimam dodatak za net od 3 GB svaki mesec (posto mi veci paket ne bi vredeo, jer mi vise minuta i poruka nije potrebno).

No, brine me sto je to VIP. :D Ne bih da zvucim kao hejter, ali tokom godina sam se naslusao svakakvih horor prica o VIP-u i malo me stra' da predjem kod njih, a ne znam ni kakva im je opsta pokrivenost po Srbiji (znam da su ranije tu bili slabiji, a relativno mi je bitno: cesto lutam bajsom po FG i Vojvodini, kao i putujem po zabitim Srbije (nedavno Kucevski rejon, uskoro Zlatar) i volim gde god stignem da imam signal i ok net).

Neko misljenje..?

Ja sam u VIP-u već godinama, a bio sam i u preostale dve mreže... ono što mogu da ti kažem je da slobodno možeš da pređeš u VIP jer je njegova pokrivenost sada možda i najbolja od svih. Ja sam imao problema i sa mts-om i sa Telenorom na pojedinim mestima i u BG-u, a sa VIP-om nikada. 4G pokrivenost mu je takođe odlična... realno mts trenutno ima najlošiju mrežu, Telenor je oduvek šurio sa cenama, tako da su mi ovi taman ;)

Pa zamisli zove te neko sa telenor mreze.. i ti mu kazes "ajde pozvacu te ja imam neogranicene minute".. I tako ceo dan.. Ti ces imati ogroman broj odlaznih poziva a mali broj dolaznih.. Jel to zlouporeba u poslovne svrhe?

A sad gledam njihov tviter nalog i pitanja. Izgleda je ovo ponuda do 31.08. ove godine, ali verovatno i produze..

Da ali ovde se prica o velikom broju dolaznih poziva. Sto nema nikakve veze s vezom.. nije ovo SAD gde se naplacuju dolazni pozivi.

Koliko bi kostalo da predjem sa nova 4 na neo 4 tarifu? Imam i telefon preko vipa uzet.

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

Zahvaljujem. :)

Jos poneko iskustvo..?

Koliko bi kostalo da predjem sa nova 4 na neo 4 tarifu? Imam i telefon preko vipa uzet.

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

Zavisi :) dal ces koristiti u poslovne svrhu.. tu onda idu troskovi tuzbe i kolika je kazna.. hahahha salu na stranu vidim da su mnogi rekli da ih prelazak kosta 3000 dinara. Verovatno bi i tebe. Pitaj ih na tviteru ili posalju email...

Mislim da brinete bez nekog pravog razloga.
Odmah da kažem da nisam plaćen niti radim za Vip.
Imam ovaj broj tačno deset godina, kupio ga 11. juna, prvog dana otvaranja.
Puno godina sam ga koristio ali puno i nisam.
Poslednje dve godine sam imao tarifu Giga, za mlađe od trideset. Isto sam imao neograničene minute u Vipu i neograničeni SMS.
Isto tako je pisalo u ugovoru ako se primete zloupotrebe, pozivi koji traju tipa po dvadeset sekundi i ako ih ima previše, ogroman nesrazmeran broj SMS-a odlaznih a dolaznih nema, dakle, baviš se oglašavanjem, spamom, šta tu nije jasno.
Znao sam da pošaljem i po dve hiljade SMS-a, da razgovaram po dvadeset i više sati u mreži, nikada me niko nije opomenuo.
Ali mora da postoje neke takve stavke ugovora.
Pa vi sad možete da pozovete šest brojeva u konferenciju jer su vam minuti neograničeni i da razgovarate hiljadu minuta dnevno, to verovatno neće proći-.
Ili da šaljete pet hiljada SMS poruka dnevno, reklamirate se. Ili da prodajete neku uslugu i budete dosadni kao oni telemarketing operateri...
Zna se vrlo dobro šta znači normalno korišćenje i verovatno postoje sistemi koji će vas najpre upozoriti na kršenje ugovora pre nego što snosite posledice.
Ja za ove dve godine nikakvo upozorenje nisam primio osim o potrošenim minutima, megabajtima kada bi do toga došlo.
A verovatno će tako ostati i na novom ugovoru za čije sam podnošenje predao zahtev juče online. Pažljivo sam pročitao sve te uslove ugovora o kojima pišete, i po meni je to sasvim pošteno. Zamisli sad da se ja nakačim i da automatski pozivam 24 časa neki broj, da nešto prenosim preko svog telefona, ili da sa računara šaljem Bulk SMS...

Da ja ipak sačekam da vi popotpisujete te ugovore da čujem kritike.

U ***... OK, deluje da cu to i isprobati onda. :)

Jos kad bih mogao da sa svojim brojem to isprobam... :D

Mts je dao jedini flat paket, u smislu super plus tarife. Jeste 4000 min ka svim mrežama, ali je nakon toga 40000 min ka mts mreži, što je dovoljno za razgovor 24/7 u mreži. E sada npr ja imam mesečno na mts-u 2-3 dolazna poziva, u principu ja zovem jer imam puno minuta pa da mi ne propadnu. Tipa neko mi pusti poruku na viber ili wa zovi me, ili ako ta osoba trenutno nema net itd. Kada budu uveli neki flat net makar 1Mbps, onda će ljudi više koristiti viber ili wa za pozive itd. Ovako te imam samo 600MB, ili 1GB i svi nešto gase net, čuvaju i tako. Onda nekada loš kvalitet poziva, tako da je za mene i dalje "običan" poziv zakon :)

Poslednja izmena:
Zahvaljujem. :)

Jos poneko iskustvo..?

Kupi kartice svih operatera i testiraj, batali tuđa iskustva.
Isto sam imao odbojnost prema VIP, ali MTS je postao neupotrebljiv za obavljanje običnog poziva u Žarkovu kod Super Vera, užas u stanu, postavljao sam na forumu poređenje neta i signala sa VIP i Telenor. Kupim kartice VIP i Telenor, istestiram kući i u gradu gde se krećem, ispadne još da je VIP najbolji, nisam naravno odmah potpisivao ugovor, malo sam testirao da vidim da li sam pogrešio, kada se pojavila odlična promocija (3GB doživotno, dupli MB, popust) posle par meseci potpisao. MTS je i dalje tuga na ovoj lokaciji, hteli su skoro da postave baznu stanicu na našu zgradu, stanari se nisu složili.

Pa dobro, 10 000 mesečno, nek bude 120 000 godišnje, a opet svi operateri su nekako na istom broju korisnika, +/- par procenata.... Tako da niko tu neće da se sad razvali od dotoka korisnika.....

A posebno, ko malo, makar malo, poznaje VIP, neće da se zaleti, već će da dooobrooo prouči ponudu.... Jer, od kako su tu....

A eto i ovaj lik gore, navodi delove iz ugovora..... Koji nisu baš ... :) ;) Možda sam ja baš čekao takav paket da zivkam oglase i upoređujem cene gde ću šta da kupim, a oni će da mi ukinu uslugu?

Citiram odgovor Vip-a

Ćao, 3 gb zauvek, kao što samo ime kaže- ostaje zauvek i uz NEO. U zavisnosti s koje NOVA tarife prelaziš na koju NEO, zavise i uslovi. Naime za višu tarifu nema nadoknade, dok za ekvivalnetnu i niže postoji jednokratna naknada.
/Maja

NEOgraničeno zaista znači neograničeno. Budi bez brige /Marija

To su mi odgovorili za onih 3GB zauvek i da li je zaista NEOgraničeno što se tiče poziva i SMS-a.

Nazad
Vrh Dno