Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ok, deluje da su ti limitirali karticu QoS setovanjima u bazi HSSa, pa moras menjati paket da bi ostvario vecu brzinu ili ako imas nekog u A1 samo da ti promene sim profil

Naravno da je limitirana jer je paket 100/10. Promena sa KN i KN+ na 5G KN i 5G KN+ nije moguća, barem ne još uvek.

U svakom slučaju, razlika u brzini odziva se na 5G u odnosu na 4G poprilično oseti.

A da li je moguće preći sa kućni net 4g 50 na kućni net 100 download paket? Ako već nike moguće sa 4g na 5g.

Koliko ste cekali za ruter?
Meni stavili na listu cekanja, kazu da sam neki 80 po redu 🙁. A navodno dobijaju 4 rutera nedeljno koji k...?
Kao novi korisnik 5G moraš da čekaš ruter?

Кад се 5G KN, 5G KN+ или њихов дуо пакет узме преко агента, да ли је услов да он приликом доласка на адресу поставља/тестира опрему или је могуће само преузети рутер/бокс од њега, потписати шта треба и сам поставити све?

Kod mene je došao ukljucio, povezao proverio signal i istavio 14 dana za test. Posle toga došao i doneo ugovor. Pričam za 4g,pretpostavka je da je isti princip i za 5g.

Zavisi od agenta. Da ponovim moje 4g KN iskustvo, čovek bukvalno prodao iz gepeka... 500m niz ulicu, Naravno nikakva proba/merenje. Odmah ugovor.
Moguće je da mi se baš lenj lik potrefio a da su u proseku znatno bolji.

Naprednjacki napad na A1.
Meni u selu ruter podesen na band 1 i 3 i net mi radi i nocu.
Sto naprednjacki napad?
Kod mene gase i B1 i B3 nocu, ostane samo B20 i neupotrebljiv internet.. otkako sam uzeo paket zalio sam im se.. odgovorili su da na mom broju normalna situacija i da je to sto nocu gase bandove politika firme..

Sto naprednjacki napad?
Kod mene gase i B1 i B3 nocu, ostane samo B20 i neupotrebljiv internet.. otkako sam uzeo paket zalio sam im se.. odgovorili su da na mom broju normalna situacija i da je to sto nocu gase bandove politika firme..

Gase cele bazne stanice, tamo gde je gusta pokrivenost baznim stanicama. Samo ne gase sve bandove odjednom, nego jedan po jedan. Na kraju ostane B20, a kad njega ugase obično ti se prikači na neki dalji B20 jer ima najbolji signal. Zato imaš utisak da gase samo B1 i B3, a ne B20.

Lično sam zaključavanjem na B1+B3 noću uspevao da se priključim na neku dalju baznu stanicu. Bile su lošije vrednosti signala od B20, ali upotrebljiva brzina za razliku od B20 koji je bio neupotrebljiv.

Kako si zadovoljan i netom i tv-om?
Jesu se slegli utisci?
Zadovoljan sam, do sada sam koristio supernovu kablovsku (nisam imao drugi izbor) i bili su česti prekidi, nestabilan internet i maksimalna brzina do 70Mbps. Kako sam prešao na A1 brzina se kreće danju oko 100-150Mbps za DL i oko 30-60 za UP. Primetio sam da naveče, posle 21.00 DL padne na 50-ak Mbps, i da npr sad kada je magla ide i oko 30 Mbps. U pitanju je porodična kuća sa 3 Tv i jedno 6-7 telefona/tableta koji se manje više koriste i u svim uslovima nema problema. Tv radi korektno iako su aplikacije "sporije" jedan Tv je Samsung, a drugi Philips, dok preko andorid box-a radi odlično. Planirao sam da uzmem još njihova dva box-a za po 300 rsd mesečno, ali ih trenutno nemaju. Box ima BT daljinski tako da je i to super. Sve u svemu ja sam zadovoljan i ispunjava moje potrebe, za upola manju cenu od supernove.
I da dodam da sam jedno 10-ak dana koristio onu A1 promociju za 5G e-sim da bih proverio brzinu i brzine su sada iste kao na telefonu, sa velikom razlikom da brzine mogu mnogo da variraju u zavisnosti od same pozicije rutera (bukvalno i 10-ak cm pravi veliku razliku).

Gase cele bazne stanice, tamo gde je gusta pokrivenost baznim stanicama. Samo ne gase sve bandove odjednom, nego jedan po jedan. Na kraju ostane B20, a kad njega ugase obično ti se prikači na neki dalji B20 jer ima najbolji signal. Zato imaš utisak da gase samo B1 i B3, a ne B20.

Lično sam zaključavanjem na B1+B3 noću uspevao da se priključim na neku dalju baznu stanicu. Bile su lošije vrednosti signala od B20, ali upotrebljiva brzina za razliku od B20 koji je bio neupotrebljiv.
Zakljucavao sam i ja na B1+B3, pa onda nema interneta uopste 😀
A ova skripta sto koristim, kad se primene vrednosti zabode webui rutera, pa onda moram rr ruter, pa da otkljucavam 😀

Meni stoji zaključan B1+B3 i radi uvek net, ali ima jedna antena za celo naselje, pa verovatno zato ne gase noću.

kod mene nocu 100mb na 5g a na 4 10mb kad ugase bas sam testirao

Sto naprednjacki napad?
Ovo mogu da potvrdim da sam osetio na sopstvenoj "kozi" na Vikend netu. Osetno je slabiji nocu oko 2-3 sata.

Zadovoljan sam, do sada sam koristio supernovu kablovsku (nisam imao drugi izbor) i bili su česti prekidi, nestabilan internet i maksimalna brzina do 70Mbps. Kako sam prešao na A1 brzina se kreće danju oko 100-150Mbps za DL i oko 30-60 za UP. Primetio sam da naveče, posle 21.00 DL padne na 50-ak Mbps, i da npr sad kada je magla ide i oko 30 Mbps. U pitanju je porodična kuća sa 3 Tv i jedno 6-7 telefona/tableta koji se manje više koriste i u svim uslovima nema problema. Tv radi korektno iako su aplikacije "sporije" jedan Tv je Samsung, a drugi Philips, dok preko andorid box-a radi odlično. Planirao sam da uzmem još njihova dva box-a za po 300 rsd mesečno, ali ih trenutno nemaju. Box ima BT daljinski tako da je i to super. Sve u svemu ja sam zadovoljan i ispunjava moje potrebe, za upola manju cenu od supernove.
I da dodam da sam jedno 10-ak dana koristio onu A1 promociju za 5G e-sim da bih proverio brzinu i brzine su sada iste kao na telefonu, sa velikom razlikom da brzine mogu mnogo da variraju u zavisnosti od same pozicije rutera (bukvalno i 10-ak cm pravi veliku razliku).
Znači da si morao dosta da eksperimentišeš sa pozicijom rutera ili ti prosto stoji gde i stari?

Koliko ste cekali za ruter?
Meni stavili na listu cekanja, kazu da sam neki 80 po redu 🙁. A navodno dobijaju 4 rutera nedeljno koji k...?
Ne znam koja je razlika kad je u pitanju prijavljivanje preko sajta u odnosu na odlazak u poslovnicu, ali meni su juče u poslovnici, nakon provere adrese, rekli da postoje uslovi, da u tom delu već ima korisnika ida to radi. Rekoh, ako odlučim prijaviću se online. Kažu, nema potrebe, dođite, završavamo odmah ovde. Pitao sam za ruter, kažu imamo, izneli da pokažu.TP Link NX 520. U čemu je onda razlika u informacijama o pokrivenosti signalom, poslovnica vs sajt ne znam. Ali se onda postavlja pitanje da li vredi toliko čekati na ruter?

Ja sam bio u dve poslovnice i u dva razlicita grada 😁.
Nigde nemaju rutere.
Juce isto otisao u jednu poslovnicu da vidim kaze lik nema nista isto kao par komada dobijaju. Kao da dodjem sredom kad im roba stize pa ako ostane. I jos mi kaze da su trazili 200 rutera posto bi im toliko bilo dovoljno da pokriju zahteve na nedeljnom nivou😳.
Iskreno ja ne znam da li je stvarno tolika navala kod A1 ili im je organizacija u k....?
Sve u svemu sve vise mi dodje da odem i uzmem kod nekog drugog provajdera net.

Spremaju se godinama i još toliko kukaju za frekvencije a posle uloženih miliona nemaju rutere i gube gomile para zbog toga.

Pa pazi, ne znam po kojoj ceni oni dobijaju rutere kada kupuju na veliko, ali svakako im to nije mali trošak da nabave veliki broj rutera za kratko vreme.

Sigurno je potrebno oko 6 meseci redovnog izmirivanja računa od strane korisnika da bi samo pokrili cenu rutera, što znači da im je finansijski isplativije da se 5G kućni net uvodi postepeno.

… polako, nema puno dostupnih rutera ni u redovnoj prodaji, besmisleno je bilo bez 5g… i ovo me čudi, da su počeli da dele tako brzo… jedno vreme je problem bio i onaj budjavi ZTE MF296R nabaviti, upisivali su ljude do sledećih tura…

Meni izgleda crkla kartica, jedva vuče 100kbps i kad se prebaci u telefon. Zamena tek u ponedeljak...

He, danas mi javio agent da probam i fercera. Bila je degradacija saobraćaja na mom području (Ćuprija). Verovatno nešto radili po pitanju 5G. Čudno da tehnička podrška nije imala nikakve informacije...

viber_image_2025-12-21_16-28-03-136.png

Jel ima neka promocija preko agenata i slicno za neograniceni kucni net i kucni net+tv?
Ujedno kako ste zadovoljni vi koji koristite ove usluge?

Sve ti zavisi od lokacije, negde je delux negde kao kod mene ponekad i neupotrebljiv internet, plaćam paket 100/10 i prava je sreć kada brzina predje 20 mbs. Znači svaki mesec bacam 500 din. Ovaj njihov internet je prava prevara.

Sve ti zavisi od lokacije, negde je delux negde kao kod mene ponekad i neupotrebljiv internet, plaćam paket 100/10 i prava je sreć kada brzina predje 20 mbs. Znači svaki mesec bacam 500 din. Ovaj njihov internet je prava prevara.
Koji ruter koristis.Ja sam po beogradu na 5g izvlacio uvek 100/10 na tom paketu.Imam svoj ruter a njihov je u original kutiji
Tacno je da zavisi od lokacije to sam video na 4g mrezi
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno