Šta je novo?

5G stigao u Srbiju! [nije tema za rezultate merenja brzine ni za Samsung]

• Začetnik teme Začetnik teme Echo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaci, cak i na starijim modelima radi, a na S24 i dalje ne radi 🤣
Posle neko kaze da idu redom, po godini proizvodnje...

Znaci, cak i na starijim modelima radi, a na S24 i dalje ne radi 🤣
Posle neko kaze da idu redom, po godini proizvodnje...
Ako je tvoj S24 uzet preko nekog operatera, a njegov A35 kupljen u slobodnoj prodaji moguce je da on dobije update pre tebe. Kod telefona preko operatera dobijaju azuriranja nesto kasnije od ovih u slobodnoj prodaji.

Ako je tvoj S24 uzet preko nekog operatera, a njegov A35 kupljen u slobodnoj prodaji moguce je da on dobije update pre tebe. Kod telefona preko operatera dobijaju azuriranja nesto kasnije od ovih u slobodnoj prodaji.
Btw..S24 je izašao u januaru, a A35 u martu 2024.
Telefon koji ja koristim, A53 je izašao u martu 2022, kupljen u slobodnoj prodaji.

Evo ko hoce da se zabavi moze da cita velikog direktora, posebno je zanimljiv ovaj deo:
Dobili smo licencu za 5G mrežu i odmah pokrili nekoliko najvećih gradova, a 2026. pokrićemo sve urbane sredine u zemlji. Pritom, Telekom ima jednu od najmodernijih 5G mreža u celoj Evropi, takozvana “stand alone” mreža, koju skoro nijedan evropski operator nema. Pitanje voditeljke: To nam je vec dostupno ili ce biti? Znaci sada je dostupan 5G, u aprilu zavrsavamo implementaciju 5G SA... koja donosi još brži internet, još manje kašnjenje signala, što će biti posebno bitno za velike kompanije i sisteme, i za uopšte modernizaciju i digitalizaciju srpske privrede i društva u celini
Ceo clanak i video koji je posebno zanimljiv jer mozete videti uzivo borbu da se sklopi smisleno sklopljena recenica...

Mobilni net plus, izgleda da su pustili 5G na prenosivom internetu.

Prilozi

• Screenshot_20251218_153855_cz_mroczis_netmonster_MainActivity.jpg
    Screenshot_20251218_153855_cz_mroczis_netmonster_MainActivity.jpg
    61 KB · Pregleda: 227
  • Screenshot_20251218_154453_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    Screenshot_20251218_154453_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    48.6 KB · Pregleda: 91
  • Screenshot_20251218_154456_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    Screenshot_20251218_154456_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    47 KB · Pregleda: 126
Stigao update, MTS s24fe, prethodno sam instalirao CSC EGY firmware, a sad mi je XSG (UAE). Poslala braća iz Emirata ❤️

i?
da li ti sad radi 5g na mts?
pre update-a si imao CSC EGY, a nakon update-a se sam prebacio na XSG i sada ti radi 5g?

nije to taj update, ne dolazi kao mesecna sigurnosna zakrpa..... u okvirnu opcije veze pa na jos podesavanja veza ima zadnja opcija ukljucena , automatski azuriraj konfiguraciju sistema....
Jel si siguran? Ovo ima veze sa samsungovim firmware-om koliko sam razumeo, dok ta opcija azurira konfiguraciju mreze.

Inače mi je 5g proradila tek kad sam skinuo kompletan CSC EGY firmware, ono obično prebacivanje nije pomagalo. Ažuriranje mi je stiglo danas (kod mene je manual update).

izvini, opet ne razumem.
dakle skinuo si CSC EGY firmware i nakon toga ti je proradio 5g, ili ima neke veze 5g sa tim kasnijim azuriranjem?

Meni se samo odjednom pojavila 5G ikonica na mts, a proradilo i za Yettel . Nije bilo update. A54 model. Izgleda da mts ima foru ako se dopisujes i ne koristis vecu kolicinu neta drzi te na 4G, a kad krenes da ucitavas nesto gde treba veci protok odmah prebaci na 5G.

inace, sta bi na kraju, da li je neko uspeo negde da vidi 5G SA ili samo NSA?

izvini, opet ne razumem.
dakle skinuo si CSC EGY firmware i nakon toga ti je proradio 5g, ili ima neke veze 5g sa tim kasnijim azuriranjem?
Kada je MTS pustio 5g isti nije radio na Samsung telefonima. Nije radio ni kod mene na S24FE. Ja sam menjao CSC pomoću SAMFW ali nije pomagalo. Tek kad sam skinuo komplet EGY firmware i instalirao ga tad mi je proradio 5g. Juče sam išao na manual update, pronašao da postoji (a nije ga bilo ovih dana), skinuo i instalirao. Nakon toga CSC mi se promenio na XSG, 5g je ostao da radi.

Kada je MTS pustio 5g isti nije radio na Samsung telefonima. Nije radio ni kod mene na S24FE. Ja sam menjao CSC pomoću SAMFW ali nije pomagalo. Tek kad sam skinuo komplet EGY firmware i instalirao ga tad mi je proradio 5g. Juče sam išao na manual update, pronašao da postoji (a nije ga bilo ovih dana), skinuo i instalirao. Nakon toga CSC mi se promenio na XSG, 5g je ostao da radi.
Meni radi običnim menjanjem iz SamFW, normalno sve.

Meni radi običnim menjanjem iz SamFW, normalno sve.
ne znam, ovaj moj telefon je felerican. samo mi A1 5g radi. globaltel, yettel i mts mi ne rade na 5g. menjao sam csc iz samFw, flesovao drugi firmware iz odina uz kompletno resetovanje od nule (dakle ne home csc), i nista ne pomaze. neka ga, bar imam snimanje poziva, a 5g cu gledati na sledecem telefonu 🙂

Samo je Nothing i dalje u hendikepu na A1 mreži i ako radi 5g. VoLTE i dalje ne radi

Neka prvo skinu sve Huawei stanice da ljudi i u tim gradovima mogu imati 5G, pa posle neka uvode SA.
Šta će nama sirotinji 5G na Huawei mts-u? Pa to je mreža broj 1, kako to mislite nije?

Yettel pustio n78 u Aranđelovcu. Taman pred Novu. 😋 Do sada je ovde bio samo n28.

Prilozi

• IMG_8563.jpeg
    IMG_8563.jpeg
    63.3 KB · Pregleda: 153
primetih da je mts na dosta mesta postavio 5g SA, cak i na mestima gde nemaju ni NSA, (ne moze se spojiti naravno) i na n28 i n78, yettel pusta b7 i b28 sve brze i brze, a1 svuda gde ima bilo kakva agregacija na 4g ima nr available na true, ono 5g nsa disconnected na netmonsteru

Prilozi

• Screenshot_2025-12-21_144854.jpg
    Screenshot_2025-12-21_144854.jpg
    45.7 KB · Pregleda: 112
Nazad
Vrh Dno