Šta je novo?

[A1] Kucni net

google earth ..
i ostali samo googlaj rf path finder/map ..

Najbolje je kada postoji opticka vidljivost antena a kada je nema u kalkulaciju ulaze refleksije koje nije moguce proracunati.
Test na lokaciji je najbolje resenje.
Nije ovo tacno
Evo gledam oko mene dodaje brdo od 10m u svim pravcima na 300m a svuda je ravno sem na 1 stranu gde ima nizbrdica oko3m,earth kaze i tu je negde

… nisam siguran, ali mislim da kod agenta isto važi raskid na daljinu… to je van poslovnice, ali raspitaj se! Svakako, ako nije kako treba, imaš pravo na raskid…
kada sam uzimao od agenta, rece covek da imam mogucnost testiranja 15 dana, i ukoliko nisam zadovoljan da mogu da vratim. Dakle ako se uzelo preko agenta, vazi 15 dana otkaznog roka.

Meni je recimo brzina sa ovim ZTE ruterom 1Mbps. Posle ponoci bude oko 10Mbps.. Cekam 5g da vidim hoce li se sta poboljsati na telefonu koji izvlaci oko 10Mbps u najgorem delu dana. Ako bude dobro porucujem MC888 ruter.
Jedino je pitanje da li ce ova kartica moci u 5g ruter, tj da li ce u Mc888 moci da se poveze i na 5g ili radi samo na 4g

… kartica će verovatno moći, ali ako se nešto ne promeni, bićeš ograničen max brzinom paketa…

kada sam uzimao od agenta, rece covek da imam mogucnost testiranja 15 dana, i ukoliko nisam zadovoljan da mogu da vratim. Dakle ako se uzelo preko agenta, vazi 15 dana otkaznog roka.

Meni je recimo brzina sa ovim ZTE ruterom 1Mbps. Posle ponoci bude oko 10Mbps.. Cekam 5g da vidim hoce li se sta poboljsati na telefonu koji izvlaci oko 10Mbps u najgorem delu dana. Ako bude dobro porucujem MC888 ruter.
Jedino je pitanje da li ce ova kartica moci u 5g ruter, tj da li ce u Mc888 moci da se poveze i na 5g ili radi samo na 4g
Taj ruter je bolji?
Koja je brzina kod band 20?

Gotovo siguran sam da će za 5G internet biti poseban paket od postojećih 4G paketa. U HR A1 recimo nudi 5G kućni net flat uz 200 Mbps maksimalnu brzinu + se ne dobija 5G ruter za dž već se plaća nešto.

B20 je najsporiji band od svih postojećih i treba ga izbegavati, naročito u urbanim sredinam. Ja sam svoj ruter koji ima 4CC mogućnost u downloadu zaključao na B1+B3+B3 odnosno 3CC, kako se ne bi slučajno konektovao na neki bezvezni B20, što se dešavalo. Naročito noću. Veća dara nego mera sa B20.

… kartica će verovatno moći, ali ako se nešto ne promeni, bićeš ograničen max brzinom paketa…
Iskreno sa 100/10 mogu da zivim.. SA 1/10 tesko 😀... Ako nista, ovaj paket sa ovim ruterom ode u selo gde 24/7 izvlaci 105/12. Taman da zameni stari paket koji nakon 100gb smanjuje brzinu
Taj ruter je bolji?
To je ruter koji moze band i cell lock, a i CAT18 je. Tako da ima 4cc.. Jos ako bude mogao da kombinuje 4g i 5g svakako je bolja opcija od trenutnog rutera. Ono sto je jos dobro jeste antena koja je 10dbi. Dok MF296R ima 2dbi antenu (ukoliko me secanje sluzi). Sto znaci da bi bolje primao signal.

Poslednja izmena:
Gotovo siguran sam da će za 5G internet biti poseban paket od postojećih 4G paketa. U HR A1 recimo nudi 5G kućni net flat uz 200 Mbps maksimalnu brzinu + se ne dobija 5G ruter za dž već se plaća nešto.

B20 je najsporiji band od svih postojećih i treba ga izbegavati, naročito u urbanim sredinam. Ja sam svoj ruter koji ima 4CC mogućnost u downloadu zaključao na B1+B3+B3 odnosno 3CC, kako se ne bi slučajno konektovao na neki bezvezni B20, što se dešavalo. Naročito noću. Veća dara nego mera sa B20.
Problem sto se na jednom ruteru samo on hvata,tj nalazi se u selu.
Stavili smo B3 ali neta nema,da li ga staviti na auto,tako je fabricki da bi radio?

Poslednja izmena:
Iskreno sa 100/10 mogu da zivim.. SA 1/10 tesko 😀... Ako nista, ovaj paket sa ovim ruterom ode u selo gde 24/7 izvlaci 105/12. Taman da zameni stari paket koji nakon 100gb smanjuje brzinu

To je ruter koji moze band i cell lock, a i CAT18 je. Tako da ima 4cc.. Jos ako bude mogao da kombinuje 4g i 5g svakako je bolja opcija od trenutnog rutera. Ono sto je jos dobro jeste antena koja je 10dbi. Dok MF296R ima 2dbi antenu (ukoliko me secanje sluzi). Sto znaci da bi bolje primao signal.
… strpi se još par dana, svi se nadamo poboljšanju sa novim LTE bandovima…

Podesen B3 a sad pokazuje ovo.Jel to gubim B3?

Prilozi

• photo_2025-11-30_23-45-16.jpg
    photo_2025-11-30_23-45-16.jpg
    221.4 KB · Pregleda: 112
  • photo_2025-11-30_23-45-44.jpg
    photo_2025-11-30_23-45-44.jpg
    204.8 KB · Pregleda: 85
  • Screenshot 2025-11-30 at 23-51-01 4G CPE.png
    Screenshot 2025-11-30 at 23-51-01 4G CPE.png
    14 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Ne znam zezao me net sinoc pa sam stavio B1+B3.
Inace jutros mi internet bio diskonektovan pa sam se logovao da ga konektujem.
Jel se to nekom desavalo?

Pa ako ga nateraš na neki bend, ne ume sam da pređe na drugi. Mora restart. Dobar ruter može sam da nađe najbolju vezu automatski.

Super i bez dodatnih antena ali sada sam sa MT:S om i stalno stoji na jednom najbližem (oko 1.5KM) i signal je oko 80-82dB. Na A1 kiji je na skoro istom mestu je bio oko 90dBm.

One sto nude u ostalim zemljama.

Zdravo. Da li je neko koristio ili probao Cudy 5G SA/NSA AX3000 ruter? Ima prilično impresivne specifikacije, a takođe ima i opciju zaključavanja 4G opsega. Ali je cena, uhh oko 280 evra.

Meni ArcadyanAW1000 -od skora, sam preko noc prebaci sa B1+B3 na samo b20...i to na a1, verv zbog gasenje...a na mts b1 b3 ili b7 radi 24/7 bez zezancije...
Nisam gledao sta on od 5g podrzava, ali za 4g izvlaci bas okej brzine...ima i cell i band lock

… on je valjda isti MC888, samo druge WiFi generacije…?!

Nije isti. MC801A ima Snapdragon X55 modem, dok MC888 ima Snapdragon X62 modem. Imaju drugačije mogućnosti agregacije bandova. Svakako, mislim i da će MC801A imati mogućnost da izvuče maksimum iz 5G mreže u Srbiji, što ruteri koji je A1 nudio uz 4G Kućni Net nisu imali.

Nazad
Vrh Dno