Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ne preporucujes jer si naleteo na nesposobnu radnicu?
Ne nego je verovatno bot iz MTS -a
Mada možda i grešim, ali znajući koliko je MTS postao los poslednjih godina a on nikad nije imao problema, u meni se budi crvić sumnje...

Isto je i u NS i SU, nocu ili gase ili stavljaju bazne stanice u neki poseban rezim. Mene konkretno oko 1 baca na neke bazne stanice na -120dBm, SINR -14db, vrv udaljene, brzina 1-2Mbps. I tako svaku noc!!! Preko dana ful signal, bez sumova, brzina 50-60!!! Ne kapiram ih uopste! Pritom je rec o centralnim lokacijama.

Noću isključuju određene bazne stanice, a ne određene bandove. To što vam se konektuje na B20 je zato što vam je najbliža aktivna bazna stanica noću daleko, a B20 ima najveći opseg pa je ruter prepoznaje kao najjači signal i konektuje se na nju, a zbog udaljenosti, odnosno slabijeg signala agregacija ne radi.

Ja sam lično isključio B20 jer je beskorisan. Daje možda 5% na brzinu u toku dana kada je 4CA aktivan u odnosu na 3CA bez B20. Takođe, noću, kada isključuju bazne stanice, korisno je imati isključen B20, jer će se onda ruter povezati na B3. Meni je noću, kada su isključene bazne stanice, brzina sa uključenim B20 5 Mbps, a kada je isključena B20 50 Mbps, jer se onda ruter konektuje na udaljeni B3 sa lošijim signalom od B20, ali boljom brzinom.
Meni vec drugi put stize SMS poruka od A1 da preuzmem novi router uz ličnu kartu al ugovor mi vazi još dva meseca... Odem do poslovnice kažu da oni nemaju ruter treba da poruče... Kaže dobijaš ga džabe samo prebaciš SIM karticu iz starog u novi ruter ne potpisuješ ništa ni novi ugovor... Jel zna neko u čemu je fora ? Intermet mi radi normalno i sa ovim starim ruterom nisam ni ništa prijavljivao call centru.

Koji ti je stari ruter?

Gde se vidi taj B20 ili koji već na 525-333 ruteru?

Piše ti B3. Što ne znači da ti se tokom noći neće prebaciti na B20 kada isključe bazne stanice. Skini HuaCtrl 1.0.32, zaključaj na B1+B3 i vozi.

Dal jos neko ima problem sa restartovanjem
ZTE MF296R SVAKI DAN? Nije ukljucen scheduler naravno. Sta bi to moglo da bude?

… nema na ZTEu mnogo informacija, sem tog kanala, SINR i po još nešto… btw, zna li neko koji je prosečan lease time za IP na BS…?!

Poslednja izmena:
Piše ti B3. Što ne znači da ti se tokom noći neće prebaciti na B20 kada isključe bazne stanice. Skini HuaCtrl 1.0.32, zaključaj na B1+B3 i vozi.
Hvala, pogledaću noćas. MT:s je u Rakovici a noću ide nešto brže nego po danu

Ne nego je verovatno bot iz MTS -a
Mada možda i grešim, ali znajući koliko je MTS postao los poslednjih godina a on nikad nije imao problema, u meni se budi crvić sumnje...
Brko, nemoj da pišeš kojekakve izmišljotine, nego pogledaj i pročitaj kao prvo ove komentare na fb:

Jel su sve te komentare neki botovi iz MTS-a napisali?

Polako kolega, manja mesta uglavnom imaju "A0 partnere" kao i neke yettel poslovnice sto su koncipirane. Ako smem da primetim nacinio si niz losih odluka... a mogao si kao i za rant, pre svega da ovde iznese problem koji imas, gde bi prvi savet bio da isprobas neku drugu poziciju/modem ili da se ne menja nista ako je rezultat i dalje los na istoj baznoj stanici.

A1 je poznat po gasenju bandova i preopterecenim baznim stanicama, vise puta sam to iskusio. I ne razumem kako si ocekivao sa ogranicenim kucnim neto da ce ti na neogranicenom povecati protok...

Nema veze sa A1 ali je jedino mesto gde se govorilo o tim bendivima a to je svuda isto. Isti je ruter koji sam upotrebljavao do pre nekoliko meseci na A1 mreži.

Čekaj, ti imaš A1 ili mts kućni net? mts i Yettel su počeli dobijati B7 i B28, ali nemaju dupli B3 kao A1 i na B1 im je manji bandwith u odnosu na A1, tako da itekako ima razlike.

Da naglasimo da je A1 morao da ugasi 3G da bi dobio vise bandwitha dok su mts i yettel dobili đuture frekvencije na lepe oči

Čekaj, ti imaš A1 ili mts kućni net? mts i Yettel su počeli dobijati B7 i B28, ali nemaju dupli B3 kao A1 i na B1 im je manji bandwith u odnosu na A1, tako da itekako ima razlike.
Sada je MTS a pre je bio A1 na istom ruteru i na istoj lokaciji.

Ovaj ZTE MF296R je preslab za moju lokaciju u Beogradu na A1 mrezi. Za vikend sam ga testirao u selu i brzina je 119/11.5, bez problema (KucniNet Plus)

za one koji imaju neku od MC888 varijanti (obican, ultra, pro), da li vam puca mreza?
Razmisljam o kupovini ZTE MC888, ali me plasi cinjenica da na netu ima dosta izjava kako puca konekcija.

… problem je ako si u zoni preopterećene bazne stanice… eksperimentiši sa traženjem neke od manje opterećenih u svojoj blizini, a ako ne pomogne samo bolji ruter pomaže… ja sam sa B628 uspeo da ‘nadjem’ još jednu BS u blizini, koja je izgleda manje opterećena… u prepodnevnim satima, ne ide do deklarisane brzine, baš varira.. ali, izgleda da su oslobodili upload i on je konstantno 30-40Mbps (?!)… da li je do agregacije ili su to svesno tako ostavili, ne znam… sa zaključanim b1+b3, mnogo bolja situacija i investicija u bolji ruter je po svemu sudeči dobra ideja…

Nemam jos MC888 pa opcija pronalazenja i kacenja na drugu BS nije opcija. Posto ovaj MF296R jedino valja kada si jedini na BS.
Veceras posle ponoci mi prebacuju mobilni paket na A1, pa cu probati da uporedim modem i telefon (4CA).

Ako neko ima MC888 (obican, pro) i voljan je da pozajmi na dan da testiram, bio bih zahvalan :)

Zadnjih par dana mi oko 21h pukne internet odjednom i moram da ga restartujem. Imam Huawei B535. Čitam na forumu da ima nekih modovanja da radi bolje pa ako može neko pojašnjenje?

Nemam jos MC888 pa opcija pronalazenja i kacenja na drugu BS nije opcija. Posto ovaj MF296R jedino valja kada si jedini na BS.
Veceras posle ponoci mi prebacuju mobilni paket na A1, pa cu probati da uporedim modem i telefon (4CA).

Ako neko ima MC888 (obican, pro) i voljan je da pozajmi na dan da testiram, bio bih zahvalan :)
Mislio sam sa trenutnim, po stanu, kući…

Nazad
Vrh Dno