7CA (samsung S24 Ultra)
Malo sam testirao karticu kucnog neta u telefonu. U dnevnom boravku je malo bolje. Medjutim testiram u sobi (spoljni zid ka predajniku) i lagano ode na 40-50. Ali to samo kad uhvati band2100. KAda je na 1800 dodje oko 15. Enigma sto na toj strani predajnik nema band1 vec samo band3 i band20.. A na kontra strani predajnik ima band 1,3,20
Izadjem ispred zgrade i budu brzine do 10Mbps.. Na 50 metara od mene ka baznoj stanici (band3,20) koja je ka mojoj spavacoj sobi gde sam hvatao 40-50, bude 60-80, a na kontra stranu ka drugoj baznoj stanici (band 1,3,20) isto oko 50m od ulaza bude 130-230..
E sad pri svakom merenju screenshotovao sam brzinu i podatke iz netmonster na telefonu. Pokusavam da provalim oko citanja ali na prvu bih rekao da ovaj netmonster lupeta.
Kako je moguce da sam 130-230 dobijao na baznim stanicama eNB 178 i 179 koje su udaljene od mene 1-2km nego dve bazne stanice koje su odmah do mene. I da stvar bude zanimljivija, tih 130-230 merim napolju na lokaciji gde sam zaklonjen sa dve zgrade, a ja sa terase gledam celo brdo Mirijeva i te dve bazne stanice i ne mogu ni 20 da dobijem iz dnevnog boravka
Jedino ako ovo citanje iz netmonstera nije tacno.
Po ovom netmonsteru NIJEDNOM nije uhvatio signal sa najblize bazne stanice koja je udaljena 200 metara vazdusnom linijom.