Šta je novo?

[A1] Kucni net

To za popust probam, ali definitivno mi treba sim kartica da probam mrezu.

Taman da proverim radi li mi irish go na A1 mrezi

Xiaomi 5G CPE Pro (CB0401) verzija nema cell lock niti band lock po MioNonnu (lik koji je uglavnom autor tih skripta, za Huawei, Zte, ...).

Tako da @Difermo proveri tacnu oznaku tog tvog Xiaomi modela.
Vrlo moguce da nema te opcije, tj. ako nema fabricki, onda se oprosti od skripti.
Gledajte uglavnom Huawei, ZTE modele, jer za njih uglavnom imate skripte.
Ili bacite pogled ovde pa izaberite sta vam odgovara (naravno proverite da odredjeni model ima podrsku za band/cell lock, nativnu/preko skripte):
Koristite translate.

Huawei B636 nigde ga nema..
Kakav je Zyxel Lte5398-M904?
Prvi put i,cujem za ovaj brend

Ovo je sramota 😅😅
Uzeh karticu sa 100gb interneta 3 dana. Neki "hello stranger" paket.
Jedva dogura do 10mbps. Dok mts dobaci do 60.
Jedino ako ova stanger kartica nije ogranicena po pitanju protoka.

Edit: resetovah telefon pa proradi malo,jace. 65Mbps/15Mbps..
Pa se opet vrati na 10Mbps

Poslednja izmena:
Ona jeste ograničena na 10mbpsa.
Mislim da sam i ja nju jednom uzeo iz istog razloga i razočarao se kad čuo da je samo 10mpbsa.

Stp se tiče Zyxela, odličan brend, na jačim modelima u fabričkom fw-u ima cell lock i band lock. Za konkretan model pogledam kad budem kući.

PS: Ne moraš striktno 636, bilo koji 5xx, 6xx mislim da će završiti posao i da imaju skripte. Možeš i skuplji b818, mada ne znam cenu.
Fora je da se nadju polovni za relativno dobru cenu.

Poslednja izmena:
Ovo je sramota 😅😅
Uzeh karticu sa 100gb interneta 3 dana. Neki "hello stranger" paket.
Jedva dogura do 10mbps. Dok mts dobaci do 60.
Jedino ako ova stanger kartica nije ogranicena po pitanju protoka.

Edit: resetovah telefon pa proradi malo,jace. 65Mbps/15Mbps..
Pa se opet vrati na 10Mbps

Probaj na Ookla speed testu da selektruješ A1 server. Vidi da li će ti dati veće brzine.

Ona jeste ograničena na 10mbpsa.
Mislim da sam i ja nju jednom uzeo iz istog razloga i razočarao se kad čuo da je samo 10mpbsa.

Stp se tiče Zyxela, odličan brend, na jačim modelima u fabričkom fw-u ima cell lock i band lock. Za konkretan model pogledam kad budem kući.

PS: Ne moraš striktno 636, bilo koji 5xx, 6xx mislim da će završiti posao i da imaju skripte. Možeš i skuplji b818, mada ne znam cenu.
Fora je da se nadju polovni za relativno dobru cenu.
Ako se uzima B525 pazite da uredjaju nije pukao eeprom to se kod mene na jednom desilo pa se pri rebootu resetuje na fabricko radice sa A1 bez problema ali se resetuju wifi podesavanja.

@Tilek probao sam razne servere. Naizmenicno mts pa a1 karticu.
Mozda neki modem ovde moze lagano da izvuce 70Mbps. Jedino da uzmem od A1 neki na probu.
Malopre sam izasao,ispred zgrade par koraka i testirao. Mts ne moze preko 70mbps, ali zato a1 iznenadjujuce brz1665.jpg

… ako ideš preko agenta, možeš tražiti da probaš i ako je sve kako treba, nastaviš sa uslugom… u tvom slučaju, ne deluje da ćeš imati problem… svakako testiraj više lokacija u stanu, kući…

Ima li neko kontakt nekog agenta za Beograd

@miki92 ako može i meni kontakt agenta.

LM razmišljam o prelasku na wireless sa kabla. Razlozi su smanjivanje troškova, jer živim na dve lokacije gde na obe trenutno imam internet, jedan je vdsl, drugi je kablovski. Prelaskom na A1 kućni net ušteda bi bila veća od 500 evra godišnje. To što bi dobio niže brzine nije problem ako je tih reklamiranih 50Mbps minimum od kupljenih 100Mbps. Jasno mi je da to koliko ću “izvlačiti” zavisi od mnogo faktora pa ništa bez probe. Nadam se da je preko agenta moguće dobiti na probu... Dobra stvar je što su mi A1 antene na obe lokacije na ne više od 50m vazdušnom linijom (na jednoj lokaciji me zgrada zaklanja od direktnog pogleda, to će sigurno uticati na smetnje). Ako bi pomoglo, mogu da uložim deo ove projektovane uštede u bolji modem/ruter… videćemo.

Ljudi, istice mi ugovor pa gledam da produžim. Imam onaj ruter Huawei B535 i dobro je šljakao. Da li da tražim neki drugi agentu ili da nastavim sa ovim? Uzeo bih verovatno 50Mbps jer mi msm vise ni ne treba a pitanje i kolko bi izvukao.

Ljudi, istice mi ugovor pa gledam da produžim. Imam onaj ruter Huawei B535 i dobro je šljakao. Da li da tražim neki drugi agentu ili da nastavim sa ovim? Uzeo bih verovatno 50Mbps jer mi msm vise ni ne treba a pitanje i kolko bi izvukao.
Nista te ne kosta da pitas A1 agenta da li ima neki drugi ruter u ponudi za Kucni Internet, ali male su sanse.

Poslednja izmena:
Jel ovo znači da hoće da mi daju novi ruter 2 meseca pre isteka uvovorne obaveze ili me mame da produžim ugovor.
Produžetkom ugovora ionako mi sleduje novi ruter....

Sms
"Za brzi i stabilniji internet u okviru Vaseg KucniNet paketa, mozete preuzeti novi ruter bez dodatnih troskova na A1 prodajnom mestu. Potrebno je samo da ponesete licni dokument.
Vas A1"

B535 je bolji ruter nego ovaj ZTE što sad daju. Bolje ostani pri B535.

Meni je agent zaključio novi ugovor sa novom sim karticom, novim ruterom (koji ne koristim) i 25% popusta, a stara je ugašena. Verovatno da agent ne može da da 25% na nov ugovor na istom broju, nego samo za nov broj.

Do duše, pisalo se ovde i da je bila varijanta sa 50% popusta, da se ostane na istoj sim kartici, ali bez rutera, što je za tebe možda i najbolja varijanta. Do duše, to je bilo kod starih paketa, ne znam da li je neko uspeo to da dobije sa novim paketima.

Taj tvoj B535 je bolji nego bilo koji ti A1 nudi.
PS: Pretece me @Tilek.

Upravo bio A1 agent. Na telefonu testirao kod mene u stanu preko neke aplikacije. Ukratko iskace mu da ne moze da mi proda kucni net na lokaciji tako da nista od toga.
Prosto neverovatno da u novoj zgradi u digitalno vreme ostanem u mraku bez televizije i interneta ukoliko ne uzmem sbb.

Kad stize racun za prethodni mesec. Meni nesto receno posle 5 je obracun pa salju, medjutim nisam jos uvek dobio racun za avgust.

Zavisi koji ti je obračunski period. To si dogovarao prilikom ugovaranja. Meni stiže par dana nakon preseka.

Poslednja izmena:
Kupio A1 sim karticu da uradim probu pre nego kontaktiram agenta. Preko Honor magic 7 lite večeras nakon 20h više merenja sa mesta gde bi mi ruter stajao (najbolje u stanu samo drvo i prozor između telefona i bazne stanice koja je na zgradi preko puta) uglavnom 50-80Mbps jedno merenje preko 100 i jedno 30 Mbps…
Jel to otprilike što bi najviše mogao da izvučem sa solidnim ruterom?

U stanu gde sa mojim honor 6 magic pro izvlačim oko 50mbps na ruteru dobijam 30.

Nazad
Vrh Dno