Šta je novo?

[A1] Kucni net

Imam iphone 13 pro i telefon iz nekog razloga ne “saradjuje” dobro sa kućnim netom. Poveže se na wi fi ali ne radi. Dok istovremeno sve radi najnormalnije na tv-u i drugom android telefonu. Da li je neko imao sličan problem ?

Imam iphone 13 pro i telefon iz nekog razloga ne “saradjuje” dobro sa kućnim netom. Poveže se na wi fi ali ne radi. Dok istovremeno sve radi najnormalnije na tv-u i drugom android telefonu. Da li je neko imao sličan problem ?
Probaj staviti statičku IP. Vidi na andoridu preko wifi monitora koje su adrese. Meni su neki kinezi pravili probleme na mrezi pa sam ih sam poredao

… da li je ovaj model rutera(usluga) kompatibilan sa funkcijom ‘fixnog’ telefona, tj. da li je samo sa ovim ruterom moguće ostvariti tu uslugu…?! Ruter ima ‘Phone’ izlaz, numeraciju verovatno mogu povezati na relaciji: ‘sim - broj’ kartice u ruteru -> prenešen fixni broj…?!

A1 realizuje uslugu fiksne telefonije bežično preko 2G mreže. Dobijaš besplatno gsm fiksni telefonski uređaj sa sim karticom na koju se vezuje tvoj preneti fiksni broj ili nov izabrani A1 fiksni broj.

Svakako mozes da stavis karticu u neki ruter sa RJ11 portom, podesiti 2G only mod i zakaciti fiksni telefon.

.. tako je, znam da daju taj telefon… samo, nekome kome fixni ‘treba’, to je ‘komplikovano’… da se ja pitam, ni ne treba im… ali… :)
btw. da li se ta kartica nekako ‘zaključava’ na baznu stanicu која pokriva adresu na kojoj je usluga prijavljena…?! Da li je moguće koristiti ga kao i običan mobilni uredjaj, bilo gde u A1 mreži, sa tom karticom…?!
Svakako mozes da stavis karticu u neki ruter sa RJ11 portom, podesiti 2G only mod i zakaciti fiksni telefon.
… da, upravo sam tako koristio DECT fon u boxu van Srbije…

Poslednja izmena:
Ameni se neće komp povezati, zna li neko šta treba podesiti?

Pisao sam o tome post #6,736 u ovoj temi, strana 225.

Imam neki Huawei ruter u koji ide sim kartica,ako u njega ubacim moju pripejd A1 karticu iz telefona da li tako mogu da isprobam/vidim kako ce da radi A1 kucni net ili ne?

… naravno, ako nije zaključan… proveri model i kke istog, koje je kategorije, da li radi agregaciju…

Model rutera je Huawei B311s-220,evo slika speed testa od A1 i od Yuneta (xdsl 50/8),jedino sto neznam koji bi ovo bio paket kod A1?
Ne razumem se u ovo ali deluje mi da bi mi bio bolji A1?

Prilozi

• A1 - NET.jpg
    A1 - NET.jpg
    38 KB · Pregleda: 5
  • yunet.jpg
    yunet.jpg
    45.2 KB · Pregleda: 5
… 50/10 može bez problema, po ovom merenju… 1499dinara, preko agenata oko 1100 trenutno… dobio bi bolji upload, dugoročno mogao bi da otkažeš tel. liniju, ukoliko se primarno koristi za internet iVDSL…

Model rutera je Huawei B311s-220,evo slika speed testa od A1 i od Yuneta (xdsl 50/8),jedino sto neznam koji bi ovo bio paket kod A1?
Ne razumem se u ovo ali deluje mi da bi mi bio bolji A1?

Ovo je odličan rezultat za ruter bez agregacije. Uz A1 dobijaš ruter sa 2CA agregacijom, što znači da bi verovatno mogao i nešto veće brzine da postigneš sa njim. Potencijalno bi mogao i 100/10 paket da uzmeš. Jesi li probao karticu na telefonu koju ti brznu daje na toj lokaciji?

Evo sa telefona,telefon je ispred monitora a ruter je iza monitora.
Jedino sto ovde ne pise koliki je upload.

Prilozi

• Screenshot_20250823_210049_Chrome.jpg
    Screenshot_20250823_210049_Chrome.jpg
    68.1 KB · Pregleda: 3
… vrlo je verovatno da bi mogao i brži paket, 100/10 koji je nešto malo skuplji… izvrši par puta u toku dana merenja na ruteru i telefonu, isprati da li su u toku dana varijacije velike… po ovim merenjima, imaš dobru pokrivenost A1 mreže…

Ne bih menjao kabl za bezicni internet.
Mada u tvom slucaju izgleda imas bas dobar signal, mozda...
Tih 50/8 na kablu ces uvek imati, dok preko A1 zavisi od mnogo faktora.

Evo sa telefona,telefon je ispred monitora a ruter je iza monitora.
Jedino sto ovde ne pise koliki je upload.

Pazi, telefon kojim si merio je 3CA ili 4CA verovatno, ruter koji dobijaš ako potpišeš ugovor je 2CA, a ruter kojim si merio nema CA. Ako si na ruteru bez CA dobio 50 Mbps, telefonu 100 Mbps, realno možeš očekivati nešto između na 2CA ruteru koji dobiješ uz ugovor. Mada brzine variraju. Pa sad ti vidi da li ti je 50 Mbps downloada ok sa nižim paketom ili hoćeš malo više.

Nazad
Vrh Dno