Šta je novo?

[A1] Kucni net

To za popust probam, ali definitivno mi treba sim kartica da probam mrezu.

Taman da proverim radi li mi irish go na A1 mrezi

Xiaomi 5G CPE Pro (CB0401) verzija nema cell lock niti band lock po MioNonnu (lik koji je uglavnom autor tih skripta, za Huawei, Zte, ...).

Tako da @Difermo proveri tacnu oznaku tog tvog Xiaomi modela.
Vrlo moguce da nema te opcije, tj. ako nema fabricki, onda se oprosti od skripti.
Gledajte uglavnom Huawei, ZTE modele, jer za njih uglavnom imate skripte.
Ili bacite pogled ovde pa izaberite sta vam odgovara (naravno proverite da odredjeni model ima podrsku za band/cell lock, nativnu/preko skripte):
Koristite translate.

Huawei B636 nigde ga nema..
Kakav je Zyxel Lte5398-M904?
Prvi put i,cujem za ovaj brend

Ovo je sramota 😅😅
Uzeh karticu sa 100gb interneta 3 dana. Neki "hello stranger" paket.
Jedva dogura do 10mbps. Dok mts dobaci do 60.
Jedino ako ova stanger kartica nije ogranicena po pitanju protoka.

Edit: resetovah telefon pa proradi malo,jace. 65Mbps/15Mbps..
Pa se opet vrati na 10Mbps

Poslednja izmena:
Ona jeste ograničena na 10mbpsa.
Mislim da sam i ja nju jednom uzeo iz istog razloga i razočarao se kad čuo da je samo 10mpbsa.

Stp se tiče Zyxela, odličan brend, na jačim modelima u fabričkom fw-u ima cell lock i band lock. Za konkretan model pogledam kad budem kući.

PS: Ne moraš striktno 636, bilo koji 5xx, 6xx mislim da će završiti posao i da imaju skripte. Možeš i skuplji b818, mada ne znam cenu.
Fora je da se nadju polovni za relativno dobru cenu.

Poslednja izmena:
Ovo je sramota 😅😅
Uzeh karticu sa 100gb interneta 3 dana. Neki "hello stranger" paket.
Jedva dogura do 10mbps. Dok mts dobaci do 60.
Jedino ako ova stanger kartica nije ogranicena po pitanju protoka.

Edit: resetovah telefon pa proradi malo,jace. 65Mbps/15Mbps..
Pa se opet vrati na 10Mbps

Probaj na Ookla speed testu da selektruješ A1 server. Vidi da li će ti dati veće brzine.

Ona jeste ograničena na 10mbpsa.
Mislim da sam i ja nju jednom uzeo iz istog razloga i razočarao se kad čuo da je samo 10mpbsa.

Stp se tiče Zyxela, odličan brend, na jačim modelima u fabričkom fw-u ima cell lock i band lock. Za konkretan model pogledam kad budem kući.

PS: Ne moraš striktno 636, bilo koji 5xx, 6xx mislim da će završiti posao i da imaju skripte. Možeš i skuplji b818, mada ne znam cenu.
Fora je da se nadju polovni za relativno dobru cenu.
Ako se uzima B525 pazite da uredjaju nije pukao eeprom to se kod mene na jednom desilo pa se pri rebootu resetuje na fabricko radice sa A1 bez problema ali se resetuju wifi podesavanja.

@Tilek probao sam razne servere. Naizmenicno mts pa a1 karticu.
Mozda neki modem ovde moze lagano da izvuce 70Mbps. Jedino da uzmem od A1 neki na probu.
Malopre sam izasao,ispred zgrade par koraka i testirao. Mts ne moze preko 70mbps, ali zato a1 iznenadjujuce brz1665.jpg

… ako ideš preko agenta, možeš tražiti da probaš i ako je sve kako treba, nastaviš sa uslugom… u tvom slučaju, ne deluje da ćeš imati problem… svakako testiraj više lokacija u stanu, kući…

Ima li neko kontakt nekog agenta za Beograd

Vrh Dno