Šta je novo?

[A1] Kucni net

Imam a1 karticu, s23, ide lepo preko 100. U pitanju je malo mesto, selo. Kada sam se cuo sa a1 kazu da na toj lokaciji mozda i ne moze da se koristi jer je puna bazna stanica. Ne znam kako, kada u jednoj zgradi u Beogradu ima vise ljudi nego u celom mestu, ali ok. Poslace terenskog radnika da proveri da li uopste moze da se uzme ugovor. Akcija ne 6 meseci dinar, nema 12. To vazi samo za neka specificna mesta

Imam a1 karticu, s23, ide lepo preko 100. U pitanju je malo mesto, selo. Kada sam se cuo sa a1 kazu da na toj lokaciji mozda i ne moze da se koristi jer je puna bazna stanica. Ne znam kako, kada u jednoj zgradi u Beogradu ima vise ljudi nego u celom mestu, ali ok. Poslace terenskog radnika da proveri da li uopste moze da se uzme ugovor. Akcija ne 6 meseci dinar, nema 12. To vazi samo za neka specificna mesta

Vidi da obavezno proverite brzinu na ruteru koji daju. S23 ti radi download na 4CC/256QAM, a ruter koji oni daju je 2CC/64QAM. Brzina može biti osetno sporija nego na S23.

Imam a1 karticu, s23, ide lepo preko 100. U pitanju je malo mesto, selo. Kada sam se cuo sa a1 kazu da na toj lokaciji mozda i ne moze da se koristi jer je puna bazna stanica. Ne znam kako, kada u jednoj zgradi u Beogradu ima vise ljudi nego u celom mestu, ali ok. Poslace terenskog radnika da proveri da li uopste moze da se uzme ugovor. Akcija ne 6 meseci dinar, nema 12. To vazi samo za neka specificna mest
Mozes da uzmes A1 kućni net (prijavljen na neku drugu adresu) i njihovu karticu da staviš u telefonu (neki stariji) i koristis ga kao hotspot ili da kupis bolji ruter, nigde ne piše u ugovoru da je zabranjeno, samo što oni kažu da ne mogu garantovati brzinu u ugovoru na drugoj lokaciji, ali ne vidim problem u tvom slučaju ako je brzina interneta tokom dana odlična.

Kako sam razumeo operatera, nije stvar u tome da li tamo ima ili nema pokrivenost, vec da li ima slobodnih slotova. Ako uzmem ovdd net, ugovor sa mojom adresom pa odnesem tamo postoji sansa da uopste ne radi. Cudno mi je to, ali tako mi je objasnio i ponovio nekoliko puta. Hteo sam da cimam rodjaka iz Kikinde, zbog 12 meseci po dinar, ali mi je opet ponovio da se po lokaciji (dao sam okvirne koordinate) vidi da nema prostora na baznoj stanici i da nece raditi.

Kako sam razumeo operatera, nije stvar u tome da li tamo ima ili nema pokrivenost, vec da li ima slobodnih slotova. Ako uzmem ovdd net, ugovor sa mojom adresom pa odnesem tamo postoji sansa da uopste ne radi. Cudno mi je to, ali tako mi je objasnio i ponovio nekoliko puta. Hteo sam da cimam rodjaka iz Kikinde, zbog 12 meseci po dinar, ali mi je opet ponovio da se po lokaciji (dao sam okvirne koordinate) vidi da nema prostora na baznoj stanici i da nece raditi.

Ako si ti tamo izmerio sa S23 100+ Mbps radiće. Samo je pitanje koju će brzinu izvući sa 2CC/64QAM ruterom koji daju uz paket. A1 očigledno ima neki problem u svom sistemu - prodaju paket 100/10 na lokaciji gde izvlači maks 30-40 Mbps download (pisali ljudi na ovoj temi), a tamo gde izvlači 100+ Mbps download kažu da nema mogućnosti. Ti njihovi slotovi su očigledno proizvoljna stvar, naročito jer bilo ko može da prijavi KućniNet na nekoj adresi, a koristi je na drugoj. Može čak da stavi karticu u telefon i koristi je bilo gde po Srbiji za mobilni net, a onda kad dođe kući stavi na hotspot za druge uređaje. Ovo drugo je čak i odlično rešenje za ljude koji žive sami.

Da li oni imaju neku minimalnu brzinu koju su dužni po ugovoru da isporuče, kao što je to npr kod fiksnog pristupa netu, gde je brzina "zagarantovana" do 70% od potpisane? Npr meni je terenski agent dao do 50/10, ali ja preko kabla jedva izvučem 2Mbps/0,15 Mbps sa njihovim ruterom. Jer je stan u prizemlju ali okružen zidovima i zgradama, pa je signal -110 dBm. Na telefonu izvučem oko 100 Mbps download,i upload 2Mbps. Čitao sam sve stavke ugovora, ali na tako nešto nisam naišao.

Da li oni imaju neku minimalnu brzinu koju su dužni po ugovoru da isporuče, kao što je to npr kod fiksnog pristupa netu, gde je brzina "zagarantovana" do 70% od potpisane? Npr meni je terenski agent dao do 50/10, ali ja preko kabla jedva izvučem 2Mbps/0,15 Mbps sa njihovim ruterom. Jer je stan u prizemlju ali okružen zidovima i zgradama, pa je signal -110 dBm. Na telefonu izvučem oko 100 Mbps download,i upload 2Mbps. Čitao sam sve stavke ugovora, ali na tako nešto nisam naišao.
Ne bih rekao da garantuju minimalnu brzinu. Ali tebi je toliki raspad da bi trebalo dozvoliti raskid ugovora (sa opremom tj ruterom kog su ti dali).

… posle vaganja šta uzeti, kao alternativu TotalTVu, ispalo je da sam sa A1 kucnim netom napravio pravi potez… 12 meseci regionalna akcija, bazna stanica iznad sela… eon radi kao sat i najčešća brzina je 60-70Mbps download… 12Mbps upload… u pitanju je manji, 50/10 paket…

Ne bih rekao da garantuju minimalnu brzinu. Ali tebi je toliki raspad da bi trebalo dozvoliti raskid ugovora (sa opremom tj ruterom kog su ti dali).
I ja tako mislim, jer sam mišljenja da je terenskom agentu bio uslov da ispuni neku kvotu, pa mi je bez ikakvih problema i provera dao akciju 12m po dinar. Ja bih ugovor ustupio nekome vrlo rado ako mu je potreban, i ako na lokaciji ima dobar signal. Jer od pisanja podršci slaba vajda, jer oni imaju nekakvu mapu pokrivanja po kojoj je signal dobar. Ali situacija na terenu pogotovo unutar objekta može i te kako da varira.

… posle vaganja šta uzeti, kao alternativu TotalTVu, ispalo je da sam sa A1 kucnim netom napravio pravi potez… 12 meseci regionalna akcija, bazna stanica iznad sela… eon radi kao sat i najčešća brzina je 60-70Mbps download… 12Mbps upload… u pitanju je manji, 50/10 paket…
Ja se već dve nedelje lomim da li to da uradim ili ne. Isto sam na selu, brzine msm da bi bile veoma dobre, nisam još uzeo paket pa ne mogu da kažem brojke. Na koliko tv-a imaš EON? Je l sve fluidno?

… samo na jednom i za sada radi savršeno… nisam često tamo, ali niko se od mojih ne žali…

Defnitivno se isplati uzeti, ako neko ima 12m free, onda je sjajna ponuda. Svako od nas moze da nadje nekoga ko ce mu dati slot za neki tv. Izadje 1000 din mesecno tv i net

Stigao račun za period 10. april - 9. maj. Zadržan popust 25% nakon prelaska sa starog KućniNet XXL na novi KućniNet Plus. Dakle, nije nas agent slagao kome je rekao da ostaje popust. ;)
Mene su svi odbili, dva agenta i gomila A1 podrške.. Niko nije hteo da mi odradi prebacivanje xxl na net plus

Sada ima samo 2 paketa, nema više "neograničena" brzina.
Valjda to važi samo kada je istekao XXL ugovor ? Koliko ti je još dugo xxl ugovor.?

Jel postoji neki trial period za kućni net? Radi li dobro GeForce Now na njemu?

Neće, nema šanse. Samo nisu bili dobro obavešteni o zadržavanju popusta.

Osim ograničenja u pogledu maksimalno dostupnih brzina i toga što ste iza CGNAT-a, ograničenja u količini prenetih podataka nema.

Treba znati takođe da brzina nije garantovana, zavisi od jačine / kvaliteta signala i opterećenosti baznih stanica na konkretnoj lokaciji.

akođe, ne samo da je zadržan popust nego je slično 100 i nešto din manje. A u poslovnici prilikom promene tarife ponovljeno da se popust gubi.
Samo da mi posle ne uteruju dug zbog moguće greške.

Cena paketa KućniNet Plus je manja od XXL, zato je račun 127 din manji. Ja kad sam zvao agenta da se raspitam, prvo je rekao ne zadržava se popust, ali kad je ušao u program i pokrenuo promenu paketa ispravio se i rekao da se zadržava popust 25%. Uostalom, zadržavanje popusta je u skladu sa ugovorom i novim tarifnikom. Tako da nema greške.

Brzina indoor pored prozora sa s24 ultra paket Neo ultra telefon s24 ultra 4CA https://www.speedtest.net/my-result/a/10880313147
I brzina kućnog neta sa zte rutera koji je povezan lan kablom na komp
Signal -105 dBm.
Net monster na telefonu pokazuje da hvata i 5G NSA, ali piše disconnected. Jedino kada puste 5G i daju takav ruter, brzina će biti bolja 😊

Nece, jer ce i taj biti smece kao i ovaj sto sad uvaljuju.

Videćemo šta će uraditi povodom ovoga, da li će odobriti raskid. Prijaviću i ratelu, pa ćemo videti. Ionako imam 12m po dinar, tako da imam vremena.

Nazad
Vrh Dno