Šta je novo?

[A1] Kucni net

Uvek mozes da raskines, ako je proslo vise od 14 dana, placas punu cenu pretplate za taj mesec i dovidjenja. Ovo je jako lose... Mozda sa nekim boljim ruterom izvuces vise...

Nece, jer ce i taj biti smece kao i ovaj sto sad uvaljuju.

Sreća u nesreći je što i najgori 5G ruter svetlosnim godinama napredniji od ovih 4G što nude. Ako bi smo uporedili sa čipovima u telefonima, ruter što nude uz paket MF296R CAT6 je ekvivalent Galaxy S6, moj ruter koji imam MF289F CAT20 je ekvivalent Galaxy S10, dok je najosnovniji 5G ruter (MC801a) ekvivalent Galaxy S20.

CAT20 je najviši mogući nivo na 4G i svi 5G ruteri imaju 4G CAT20.

Ne bih se ja previše pouzdao u 5g kada dođe (ako ikad dođe) kod nas. Pobrinuće se naši provajderi da to ne bude baš tolika prednost, ne bojte se.
Uvaljivaće opet smeće rutere, ograničavati protok, problemi sa signalom itd.

Brzina indoor pored prozora sa s24 ultra paket Neo ultra telefon s24 ultra 4CA https://www.speedtest.net/my-result/a/10880313147
I brzina kućnog neta sa zte rutera koji je povezan lan kablom na komp
Signal -105 dBm.
Net monster na telefonu pokazuje da hvata i 5G NSA, ali piše disconnected. Jedino kada puste 5G i daju takav ruter, brzina će biti bolja 😊
Kakav genijalan odgovor na moj prigovor, ne ovu brzinu sam izvukao na 2G, pošto su 3G ugasili 😆 Još sam im u mejlu poslao parametre iz rutera gde se vidi da je 4G mreža i signal -110dBm, ali lakše je ovako lupiti. Poslaću prigovor ratelu, pa ćemo da vidimo šta će uraditi.

Prilozi

• Screenshot_20250519_093544_Messages.jpg
    Screenshot_20250519_093544_Messages.jpg
    131.9 KB · Pregleda: 94
copy/paste odgovor, programirani dronovi uglavnom rade u "podrsci"

Jel moze stari paket od 1400 din, ne znam sad kako su ga zvali, sa potpisanim ugovorom u septembru '24 da se promeni na ovaj novi sa nizom brzinom i pod kojim uslovima?

Hvala.

Jel moze stari paket od 1400 din, ne znam sad kako su ga zvali, sa potpisanim ugovorom u septembru '24 da se promeni na ovaj novi sa nizom brzinom i pod kojim uslovima?

Hvala.
Mislim da im u opštim uslovima piše da može s veće na manju/jeftiniju tarifu posle 3 meseca (od sklapanja ugovora).

Ne znam tacno koji je naziv starog paketa ali mislim da je najmani. brzina je 12/4 a placam 1400 dinara/mesec. Nisam imao nista od onih meseci za dinar.

Ne znam tacno koji je naziv starog paketa ali mislim da je najmani. brzina je 12/4 a placam 1400 dinara/mesec. Nisam imao nista od onih meseci za dinar.

To je onda KućniNet L sa brzinom 10/3 i 150GB. Imaš opciju da pređeš na KućniNet sa brzinom do 50/10 i neograničenim GB za 1500 din mesečno.

Hvala svima na informacijama. Slucajno sam juce pogledao na sajt da uporedim cenu sa jacim paketom kod mts-a i vidim ove nove, ljudske pakete. Pre jedno 6-7 godina sam bio skoro godinu dana na slicnom paketu sa realnom brzinom 14/7 i 100GB ogranicenja i to je bilo sasvim OK cak i kad skidam nesto masivnije pa spadnem na brzinu 2/2. Sad je ovih 150GB malo .

Samo jos da pitam da li mora da se ide u poslovnicu ili moze sve da se zavrsi online ili telefonom i ako mora u psolovnicu jel mora da se nosi ruter, stari ugovor ili sta vec?

Da li je onaj stari ZTE ruter sa 4 mrezna prikljucka boji od ovog aktuelnog?

Jeste li imali problema sa signalom i da izvučete sa tim modemom 100/10 u Beogradu po Zvezdari, tačnije Bulbulder?

Samo jos da pitam da li mora da se ide u poslovnicu ili moze sve da se zavrsi online ili telefonom i ako mora u psolovnicu jel mora da se nosi ruter, stari ugovor ili sta vec?
Verovatno može preko korisničkog servisa, nisam probao.
Lično sam u poslovnici odradio i ovako na taj način ide... ne treba ugovor, samo da znaš broj telefona na koji ide kućni net. Lična karta se podrazumeva i ništa drugo. Ruter ne treba da nosaš, novi ti svakako neće dati u ovom slučaju.

Samo da dodam promena tarife ide od sledećeg preseka bez obzira kad ti budeš završio posao.

Poslednja izmena:
Jeste li imali problema sa signalom i da izvučete sa tim modemom 100/10 u Beogradu po Zvezdari, tačnije Bulbulder?

Dok ne probaš konkretno taj ruter na tvojoj lokaciji, niko ti to ne može reći. Najbolje da dogovoriš sa nekim agentom da dođe, uključi ruter, probate brzinu i onda na osnovu toga odlučiš šta ti je činiti.

Mirijevo evo vec ~2 nedelje u bilo koje doba dana/noci da je probano nema sanse preko 55Mbit/s sa onim ZTE296R. Upload je ~13-14Mbit/s uvek
10MHz@1800(B3)
jacina signala -77dBm
ECIO/SINR 3.0dB

Dok ne probaš konkretno taj ruter na tvojoj lokaciji, niko ti to ne može reći. Najbolje da dogovoriš sa nekim agentom da dođe, uključi ruter, probate brzinu i onda na osnovu toga odlučiš šta ti je činiti.
Hvala na savetu, videću da to organizujem ako se odlučim za ovu opciju, jos se dvoumim izmedju mts optike i ovoga..
Mirijevo evo vec ~2 nedelje u bilo koje doba dana/noci da je probano nema sanse preko 55Mbit/s sa onim ZTE296R. Upload je ~13-14Mbit/s uvek
10MHz@1800(B3)
jacina signala -77dBm
ECIO/SINR 3.0dB
Nije bas ohrabrujuce, onda verovatno vredi dati nesto vise za optiku haha

Imam jedno pitanje, pa ako neko zeli da pomogne.
Drugar mi ima kucni net, ali onaj neki stari paket od 150. Ima jos jedno 5 meseci do isteka ugovora. Hteo bi da predje na neki od ovih neogranicenih paketa. Pitanje je ako neko zna i hoce da pomogne - da li bi dobio 6 meseci po dinar, ili mora prvo da saceka da mu istekne ovo sto je preostalo ugovora?

Imam jedno pitanje, pa ako neko zeli da pomogne.
Drugar mi ima kucni net, ali onaj neki stari paket od 150. Ima jos jedno 5 meseci do isteka ugovora. Hteo bi da predje na neki od ovih neogranicenih paketa. Pitanje je ako neko zna i hoce da pomogne - da li bi dobio 6 meseci po dinar, ili mora prvo da saceka da mu istekne ovo sto je preostalo ugovora?

6 meseci po dinar se dobija samo potpisivanjem novog ugovora, odnosno za nove korisnike. Međutim, on može preostalih 5 meseci da se prebaci na paket 50/10 sa neograničenim internetom i plaća 1500 do kraja ugovora umesto 1400 koliko je stari paket na kome je.

Nema cekanja, promocija ne vazi jos 5 meseci vec jos nesto relativno kratko.

Neka uzme bolje odmah novi a stari neka 'vata prasinu dok jos moze.

Mooooozda produze ali to je uvek kocka.

EDIT:

PROMOCIJA KućniNet tarife 6 meseci bez naplate mesečne pretplate – Svi Pretplatnici koji u periodu od 01.04.2025. do 31.05.2025. zaključe pretplatnički ugovor za korišćenje KućniNet ili KućniNet Plus tarifnog paketa uz ugovornu obavezu od 24 meseca, ostvaruju pravo na 100% popusta na mesečnu pretplatu tokom prvih 6 meseci od aktivacije usluge. Nakon isteka 6 meseci, pa do isteka ugovorne obaveze od 24 meseca, cena mesečne pretplate je za KućniNet: 1.499 RSD, KućniNet Plus: 1.999 RSD uz elektronski račun. Nakon isteka 24 meseca, Pretplatnik plaća punu cenu mesečne pretplate za KućniNet: 1.699 RSD, KućniNet Plus: 2.199 RSD uz elektronski račun.

Hvala puno vam na odgovorima.

Da, onda je svakako bolja varijanta uzeti odmah novi, taman ce dobiti i novi ruter.

Da li je ruter koji se sada dobija bolji nego stari Alkatel koji ima vec dugo - da li moze ocekivati nesto bolje brzine?

Ako je onaj cetvrtasti Alcatel koji moze da radi na powerbanku, bolji je, moze da se nada necemu, spram okolnosti u kojima se nalazi naravno (lokacija, zagusenje itd).

Jeste kockasti. Ima punjac i USB kabl - jel' na taj i ti mislis? Radi mu savim solidno, on to koristi u selu i nije izgleda previse opterecena bazna stanica. Ali svakako nije lose ako moze malo brze. :) Valjda je i sam taj paket koji ga interesuje od 50/10, brzi nego sto mu je ovaj trenutni, ili gresim - hne secam se koju brzinu je imao taj najmanji od 150?
@Andrej BG najbolje na oglasima za keš da kupi model B535

Nece, ovaj mu solidno radi za njegove potrebe(surfovanje, you tube, eventualno po neki strim kada je basket, pa cak i kada potrosi tih 150) i ne pada mu na pamet da daje ni dinar za neki ruter. Decku je to za selo, tamo je sam i nije ceo mesec, mada je sve duze i duze posebno kada je lepo vreme...

Taj je, trebalo bi da bude bolje na svim frontovima, ako nista drugo imace neogranicen net.

Nazad
Vrh Dno