4nonyX
Poznat
- Učlanjen(a)
- 25.03.2022
- Poena
- 31
Bas testirao preko fona i kompa
Preko telefona 52, mobilnom vezom a preko mf296r koji stoji na prozoru koji gleda na baznu - 28
Hvala, pogledao sam, jesteVerovatno opterećena bazna stanica. Razlika između telefona i tog rutera je očekivana, s obzirom da je ruter CAT6, a tvoj telefon verovatno CAT20.
Da li bi se brzina povećala ukoliko bi smo uzeli neki bolji ruter ili to nam je što nam je?
Naravno!!! Evo ja imam TP Link MR600 ruter i sa njim brzina preko dana redovno bude 130 Mbps, dok je upload oko 14-15 Mbps. Noću brzina padne iz poznatih razloga koji su ovde već objašnjeni, i bude negde oko 60-70 Mbps, dok upload bude 7-8 Mbps. Vidi se razlika kada se kartica ubaci u ruter koji je barem malo koliko-toliko bolji, u odnosu na ruter koji se dobija sa ugovorom od A1.Da li bi se brzina povećala ukoliko bi smo uzeli neki bolji ruter ili to nam je što nam je?
Internet koji koristim preko telefona je yettel jer to je mreža u kojoj se trenutno nalazim.Moj telefon ne podržava 5g nažalost.Ocito je povoljno resenje ubaciti karticu u 5g telefon pa da on sluzi kao hotspot
Brzina dosta varira jer prebacuje sa B20 na B1 I B3 koje su bolje
A1 bi bar mogao da omoguci zakljucavanje povezanog opsega
Brzine se menjaju iz nekoliko razloga. Jedan je zauzetost mreže kada je više njih prikačeno na na tu toranj/antenu, svaka ima neka ograničenja pa može da dođe do zagušenja. Cela mreža provajdera ima neko ograničenje pa ako je previše gusto na nekim mestima oni smanje protok na manje važžnim. Drugi razlog je da te često prabacuju sa jedno ripitera na neki drugi, to može da se vidi CELL_ID u ruteru.Definitivno ću morati nešto rešiti.Prvo do vipa da smanjim paket na 50/10 jer nema smisla da plaćam 500 din više.
Paket 100/10,ceo dan brzina se menja kao inflacija,čas je 20 pa padne na 10 pa onda ode na 40-50 ( što mu dodje maksimum) i tako u krug.Primetio sam da mi je signal dosta los -80 dBm.
Inače radi mi sve ok,jedini problem mi se javlja kada žena upali da gleda netflix na TV-u a ja igram dotu na računaru,jednostavno je nemoguće igrati u isto vreme i gledati netflix.Ping naglo počne da raste i ne može se igrati.Racunar je priključen direktno na lan kabl,TV je na Wi fi.Kada se samo gleda Netflix ili samo igra onda radi suoer.Probao sam da nađem Qos opciju u podešavanjima rutera ali nisam uspeo.Iskreno malo mi je puno a i trenutno nisam u mogućnosti da dajem 20+k na novi ruter.Za sada pustim net sa telefona i tako igram,radi korektno a za dalje ćemo videti..
Primetio sam da mi je signal dosta los -80 dBm.
Oko pinga odnosno igranja i strimovanja u isto vreme.Definitivno ću morati nešto rešiti.Prvo do vipa da smanjim paket na 50/10 jer nema smisla da plaćam 500 din više.
Paket 100/10,ceo dan brzina se menja kao inflacija,čas je 20 pa padne na 10 pa onda ode na 40-50 ( što mu dodje maksimum) i tako u krug.Primetio sam da mi je signal dosta los -80 dBm.
Inače radi mi sve ok,jedini problem mi se javlja kada žena upali da gleda netflix na TV-u a ja igram dotu na računaru,jednostavno je nemoguće igrati u isto vreme i gledati netflix.Ping naglo počne da raste i ne može se igrati.Racunar je priključen direktno na lan kabl,TV je na Wi fi.Kada se samo gleda Netflix ili samo igra onda radi suoer.Probao sam da nađem Qos opciju u podešavanjima rutera ali nisam uspeo.Iskreno malo mi je puno a i trenutno nisam u mogućnosti da dajem 20+k na novi ruter.Za sada pustim net sa telefona i tako igram,radi korektno a za dalje ćemo videti..
hvala puno na odgovoru.@markusmarkus Za 4G bežični A1 internet, kod agenta imaš 25% popusta na cene sa sajta. Normalno šetaš modem svuda po Srbiji, a prilikom ugovaranja prijavljuješ samo jednu lokaciju za korišćenje, tipa navedeš neku koja nije opterećena.
Jedino što u A1 ide za sad samo model ZTE MF296R koji se nije pokazao baš dobro, pa bi bilo bolje da kupiš sam na oglasima Huawei B535 i da fiksiraš samo 1800 MHz za 4G pristup.
Bolje da ides na taj iphone on ima dobar gsm modem bolji nego taj cat4 ruter cak je i bolji modem od tog Zte rutera sto sad daju može da izvuče veće brzinehvala puno na odgovoru. koristiću taj ajfon pa ću u nekom trenutku uzeti dobar modem.
Ubaci karticu i telefon i uradi speed test, ali vrlo verovatno da je do rutera problemUzeo pre 2 dana kucni od 100,brzina mi manja 15,preko torenta kada skidam sporije nego adsl koji sam upravo izbacio. Pozvao call centar kazu da je do rutera i da ce posle update stvar biti bolja. Zasto placam net od 100 kada nemam ni 50,dali bi zamena rutera promenila stvar,
Uzeo pre 2 dana kucni od 100,brzina mi manja 15,preko torenta kada skidam sporije nego adsl koji sam upravo izbacio. Pozvao call centar kazu da je do rutera i da ce posle update stvar biti bolja. Zasto placam net od 100 kada nemam ni 50,dali bi zamena rutera promenila stvar,
Pročitaj moje iskustvo na drugom podforumu i sve će ti biti jasno i tebi i ostalima koji se pate sa mobilnim netom.Uzeo pre 2 dana kucni od 100,brzina mi manja 15,preko torenta kada skidam sporije nego adsl koji sam upravo izbacio. Pozvao call centar kazu da je do rutera i da ce posle update stvar biti bolja. Zasto placam net od 100 kada nemam ni 50,dali bi zamena rutera promenila stvar,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari