Šta je novo?

[A1] Kucni net

Dragi forumasi, srecna svima Nova 2018., a i svaka sledeca godina!

Zdravo, je li neko mozda imao problem da modem ZTE MF283 jednostavno izgubi konekciju, ne uspeva se konektovati na mrezu kada kliknes regularnim putem na dugme, reset uredjaja takodje ne pomoze vec samo potpuno iskljucenje/ukljucenje dovodi do ponovnog uspostavljanja konekcije?

Meni se to isto desava. Samo se izgubi konekcija. Jedino sto pomaze jeste da restartujem ruter (pod tim misim iskljucim i ponovo ukljucim).

Meni se desavalo to sa archer-om sto koristim kao 4G ruter, ali sam mogao disconnect pa connect iz njega. Par puta sam prijavio problem VIP-u i navodno nije bio problem do njih, ali posle jedno 2 meseca (posto se desavalo od starta) samo od sebe se popravilo (dakle, oni su nesto promenili) jer router-ov firmware nije menjan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

da se zahvalim clanu "janx",koji mi je prodao vipov mf283+ ruter,takoreci nov u kutiji.

jel ima neko mozda problema sa ruterom. tipa da se prekida veza,to jest,u windowsu je kao aktivna,ali nema protoka. na svakih nekih sat vremena mozda i vise.

Veza se prekine nakratko kada se osvezava sesija. Ne znam tacno koliko je sada to sati da ti kazem, ali prolistaj par strana unazad, ima negde...

nije 12h,nego dosta cesce. sinoc dok sam igrao online,bilo je 3-4 pauza u protoku. kacim se trenutno malo zaobilaznim putem,jer nemam lan kabl da ga ustekam direktno u pc. kacim se na ruter telefonom preko wifi-ja,a zatim telefon povezem sa racunarom i radim tethering deljenje interneta preko usb kabla. ovaj nacin je los,verovatno se zbog njega javljaju te pauze i problemi,a i ping mi je svakako veci,sto meni ne odgovara. lan kabl moram nabaviti

Zar nisi uz ruter dobio kabel?

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Mozda mu je daleko ruter. Imas za oko 30-35RSD po metru lan kablove. RJ-45 konektori su ispod 20din po komadu.

Ahahha, pa nije ni čudo kad povezuješ štapom i kanapom.
Kupi wifi dongle za komp, ja sam platio oko $5 na Aliju.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ili kupis za 10-15 eur i imas 2 godine garancije i ne cekas ga mesec dana? :)

tu je ruter blizu,ali napolju ce morati da stoji,u 3d korner anteni,zbog maksimalnih brzina i signala. u sobi na vipu imam oko 25mbit/s,ali ja hocu tih nekih 47mbit/s koje sam i pre imao sa usb modemom. tako da moram na terasi da ga ustekam i zastitim od vremenskih uslova. oko 2 metra cu kupiti vec gotov lan kabl,ne bih ja to sam sastavljao...kabl za struju je oko 1.5m,sto nije dovoljno,moracu da ga isecem i produzim da bi dohvatio preko prozora do terase. a to za usb dongle mi vise ne spominji,necu da vidim vise usb modeme u zivotu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja moj uštekao pre dve godine, radi dan danas kao sat.

dobar je ruter stvarno. cak nisam ni znao do malopre da mogu da otvorim njegova podesavanja,jer se kacim telefonom na njega. evo slike:

zakacio se neko vec.png

jel ima neko mozda problema sa ruterom. tipa da se prekida veza,to jest,u windowsu je kao aktivna,ali nema protoka. na svakih nekih sat vremena mozda i vise.
Ja u poslednje vreme sve češće imam problem s tim.... primetim jer mi zakuca net na teledonu na par minuta al ajde to nego i ostanem bez slike na tv-u jer gledam preko "onog" i onda kad se to desi moram da restartujem risiver ili podešavanja servera.... baš postaje iritantno. Kod mene npr 10-tak puta dnevno možda i više toliko primetim ja i ukućani dok se gleda tv.....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ja vec mesec dana strpljivo cekam dok tehnicka sluzba Vip radi proveru zašto mi je protok 2mbps xD. Dobio sam odgovor da je signal dobar, nisam se ni zalio sa signal. Za to im je trebalo mesec dana da zakljuce, sjajno :)

Ocigledno im menadzment vidi sta pisem na forumu (sva tri, a Telenor pogotovu), pa odlucili da ne ispadnem lazov nimalo ;)
A rekao sam da ce firme sve vise i vise stavljati sve gluplje ljude da rade sa samim korisnicima (prodavci, tehnicka podrska prvog nivoa, operateri...), jer ce njih manje placati, a vise ce korisnika naterati da se ne zali uopste :)

Ja vec mesec dana strpljivo cekam dok tehnicka sluzba Vip radi proveru zašto mi je protok 2mbps xD. Dobio sam odgovor da je signal dobar, nisam se ni zalio sa signal. Za to im je trebalo mesec dana da zakljuce, sjajno :)

Onda napises da im je trebalo mesec dana da ti odgovore i da ti nisu ni odgovorili na pitanje i nisu ni resili problem, kao i da ces se obratiti ratelu ako ne dobijes odgovor za 2-3 dana. ;)

Da li je neko merio brzinu protoka nakon isteka 100 GB? Meni konstantno je na 7-8 mbps... Inače imam kućni net 3...

evo uzeo lan kabl i sve ok. od telekoma imam u sobi 53mbit/s,paket je onaj od 10gb postpejd. ping uzasan,rakinucu to ******. ruter sam ionako uzeo zbog vip mreze. :)

Nego ljudi šta se dešava ovo sa brzinama?
Ja merim već 10ak dana na raznoraznim serverima, evo sad je 30/25..
KN2

Pa to su super brzine...

Novi Sad Kralja Petra ulica

Hajde obrazloži ovo malo jasnije...
Pogledaj cene VIP Kucni Net paketa, pa uporedi sa MTX Miks XL (1200 bez telefona, +600minute) i Telenor Home (1250). A i MTS i Telenor ne ogranicavaju brzine, dok VIP oranicava.
KN2 i KN3 kod VIPa imaju smisla samo ako nemas mogucnost da uzmes ova druga dva (jer nemas uopste dobar LTE signal kod tebe, ili je bas los da imas 3G brzine), posto su skuplji od njih.
KN1 je jeftiniji sa vaucerom, ali opet tu negde javna cena, a ima ogranicenu brzinu.

Verovatno ce odvrnuti brzine, inace ce imati dosta korisnika koje ce ih cimati oko toga (s' pravom).

Sto me podseti - cimajte ih na Twitteru da odvrnu brzine, tako sto cete im citirati moju prvu recenicu iz ovog posta kao razlog :)

Veceras malo bolji internet ali je i bolji signal koliko vidim.Fali jedna crtica do punog signala.

Novi Sad Kralja Petra ulica

Poslednja izmena:
Odneo sam ruter na servis, dobio zamenski. Ista situacija i sa njim, ne vise od 2.5 mbps. Stavio sam na 3g only, radi na oko 8 mbps. Ako ne poprave uskoro, raskidam ugovor.

Nazad
Vrh Dno