Šta je novo?

[A1] Kucni net

U praksi su za kućni net 1 brzine 12/8. Nebitno je u kojem uređaju se nalazi sim kartica.

Znaci u telefonu kartica sljaka bez limita? Ako je tako onda je to stvarno extra ponuda.

Nije isto kućni net (karticu ne možeš da izvučeš iz ove kocke, kao ni iz ZTE, ne možeš doći do nje) i mobilna kartica, nije moguće da bude isto limitiranje. Prioritet je sigurno mobilna mreža. I ko zna koliko bi koštalo u kućnoj varijanti da puste 100Mbps protok. Oni reklamiraju najviše 40/6, to isporučuju + i više u kućnoj varijanti.

Poslednja izmena:
Nije isto kućni net (karticu ne možeš da izvučeš iz ove kocke, kao ni iz ZTE, ne možeš doći do nje) i mobilna kartica, nije moguće da bude isto limitiranje. Prioritet je sigurno mobilna mreža. I ko zna koliko bi koštalo u kućnoj varijanti da puste 100Mbps protok. Oni reklamiraju najviše 40/6, to isporučuju + i više u kućnoj varijanti.

Ma da, nije isto kućni net i mobilna kartica ali ti za korišćenje kućnog neta i/ili mobilnog neta treba SIM kartica. Govoriš li o ZTE MF283+ ?. Ako je taj model onda dobro pogledaj mesto gde se ubacuje SIM kartica. Iznenadićeš se kako se lako vadi i ubacuje druga (od bilo kog provajdera i zamisli ruter još i radi sa drugim karticama).
Ne treba nam 100 Mb/s pošto kućni net 3 lako dobacuje i preko 100 Mb/s. Pogledaj po ovom forumu a i po drugim forumima. Trenutno sam na kućnom netu 2 (20/4) i brzina je sledeća (Telekom server Bg) iako sam na 8 km od najbliže bazne:

Pogledajte prilog 221513

Ono što sam primetio a to je download brzina tu oko 25 Mb/s koliko i piše u ponudi za kućni net 2 (ima slika torenta koju sam okačio ranije u temi) dok je surf max. Iste brzine dobijam i kada u ruter ubacim vip postpaid (online 12) data karticu. Proveri malo bolje svoje navode. ;)

Jeste model MF283+ koji nije više kod mene.
Šta da proverim u svojim navodima?

Nemojte meriti ka VIP serverima!

Izgleda da su ograničili brzine na te test verzije, kao na kućni net 2(20/8) :)

I kako misliš ne možeš da izvadiš karticu, kartica je u ruteru i možeš najnormalnije da je izvadiš..?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Jeste model MF283+ koji nije više kod mene.
Šta da proverim u svojim navodima?

Hajde, ako te ne mrzi ponovo (pažljivije) pročitaj svoj pa onda i moj post, smorilo me više da sabijam opruge na tastaturi. Nego, koga interesuje kako radi vip kućni net, svakako je najbolja opcija da sam prošeta do vip poslovnice, zatraži test uređaj i proveri kod sebe kako net funkcioniše. Ako kažu da na njegovoj lokaciji postoji LTE signal, pa ne daju test uređaj (neki forumaši to tvrde) neka pozajme od nekog vip korisnika data karticu ili pospejd mob. telefon koji radi i na 4G mreži pa provere nivo signala, brzinu neta i ostalo što ih zanima ukoliko planiraju vip kućni net kao primarni ili backup internet pristup. Brzine i pingovi su isti, različiti su samo prioriteti. :)

Pročitao sam, molim te objasni šta sam pogrešno napisao? Ili ti tvrdiš da se iste brzine mogu ostvariti sa mobilne kartice i kartice za kućni net?
Što se tiče sim kartice u ZTE, to me nije zanimalo i nisam probao da li se može vaditi ili ne. Iz one kocke koju daju na test ne možeš izvaditi.

Nemojte meriti ka VIP serverima!

Tačno, nikad nije merodavno testirati na serverima u matičnoj mreži.

Izgleda da su ograničili brzine na te test verzije, kao na kućni net 2(20/8) :)

Ovo je nešto novo. Kada sam pre nekoliko meseci uzeo na test Alcatel modem za kućni net, brzine su bile i preko 100 Mb/s u NS. Zanimljivo da su ograničili. Čini se da su to ljudi testirali neograničeni net kroz download (24h test backup internet) na maksimalnim brzinama ? :p

I kako misliš ne možeš da izvadiš karticu, kartica je u ruteru i možeš najnormalnije da je izvadiš..?

Pa to mu i ja kažem. Na test Alcatelu se isto mogla (relativno lako) izvaditi SIM kartica, dok je na ZTE menjanje SIM kartica dečija igra. :)

Pročitao sam, molim te objasni šta sam pogrešno napisao? Ili ti tvrdiš da se iste brzine mogu ostvariti sa mobilne kartice i kartice za kućni net?

Govorim o DATA SIM karticama a brzine se lako mogu utvrditi i sa postpaid ili prepaid SIM karticama u tom istom ZTE ruteru. Ovde je reč o "kućnom netu" tj. postpaid DATA SIM kartici, koja lepo radi i kada je ubaciš u telefon pa surfuješ netom ili u tablet.

Što se tiče sim kartice u ZTE, to me nije zanimalo i nisam probao da li se može vaditi ili ne. Iz one kocke koju daju na test ne možeš izvaditi.

Čemu onda tvrdnja da de nije moguće izvaditi karticu iz uređaja ?. Da li su to fabrički ubacili u test modeme ili je tamo neki zaposleni u vipu otvorio uređaj i ubacio karticu ?. Što jedan čovek zatvori, drugi može i da otvori pa sve i sa upotrebom bonseka. Zar ne ? :p

Bonsekom se otvara uređaj. OK.

Realnu brzinu jesam i uradio tako što je telefon povezan na ZTE, ne moram vaditi karticu iz ZTE i ubacivati u telefon. Postavio sam već slike telefona i monitora jedan do drugog. Objasnio sam zašto tu brzinu nisam i dobijao preko PC, jer USB WiFi adapter ima limit. Sa boljim bih izvukao isto kao i na telefonu.

Što se tiče data kartice za kućni net i mobilne kartice, one neće raditi isto. Nije isto limitirano na baznoj stanici. Mobilna kartica mora imati prioritet. Što vidiš i kada pokreneš torrent da skida brzinom koju si izabrao/potpisao.

Bonsekom se otvara uređaj. OK.

Realnu brzinu jesam i uradio tako što je telefon povezan na ZTE, ne moram vaditi karticu iz ZTE i ubacivati u telefon. Postavio sam već slike telefona i monitora jedan do drugog. Objasnio sam zašto tu brzinu nisam i dobijao preko PC, jer USB WiFi adapter ima limit. Sa boljim bih izvukao isto kao i na telefonu.

Što se tiče data kartice za kućni net i mobilne kartice, one neće raditi isto. Nije isto limitirano na baznoj stanici. Mobilna kartica mora imati prioritet. Što vidiš i kada pokreneš torrent da skida brzinom koju si izabrao/potpisao.

... :sceptic:

Cao svima opet :D

Imam jedan predlog za sve vas ovde, ko hoce naravno. Znate da radim u Vipu, nemam vise one popuste iz decembra vec mogu da sredim iste uslove kao u Vip centru. Obzirom da mi treba target od 3 komada u februaru, nudim 1000din svakom ko hoce da uzme Kucni net po bilo kojoj tarifi. Obaveza je na dve godine takodje, nasli biste se sa mnom bilo gde u Beogradu, donosim ruter i ugovore na licu mesta.

10/2 - 999din
20/4 - 1399din
40/6 - 1699din

Eto, mali podstrek, makar prva pretplata da vam bude free ili skoro free :D Ko hoce, ima moj mail, ali evo opet: [email protected]

:smoke:

Poslednja izmena:
Ja moram da istestiram jos malo pa onda da odlucim a i nisam iz Bg-a.

@DeanWinchester
Molim te, ponovi sada jasno i glasno svima, koji su bili o nedoumici, da uz ove tvoje navedene cene i uz sva tri paketa, korisnik dobija Zte ruter za 1dinar. To što u ponudi na sajtu piše "bez uređaja", ne znači bez rutera, već bez lap topa/ tableta.

Pa pisao je jedan član u temi već. Potpisao ugovor i dobio modem za dinar. Kakve nedoumice?

Aaa... Buni vas ono uređaj uz ugovor? Pa nema popusta ako ćete uzimati neki tablet ili laptop, ili druga opcija, nema popusta ako ćete vaučer u Gigatronu uz najbrži paket. Modem se dobija u svakoj varijanti.

Poslednja izmena:
Upravo tako. ☺

Ja sam uzeo bez uređaja i dobio onaj ruter zte.... sutra ću da slikam ugovor i da okačim. Uređaj je laptop ili tablet.....

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Cao svima opet :D

Imam jedan predlog za sve vas ovde, ko hoce naravno. Znate da radim u Vipu, nemam vise one popuste iz decembra vec mogu da sredim iste uslove kao u Vip centru. Obzirom da mi treba target od 3 komada u februaru, nudim 1000din svakom ko hoce da uzme Kucni net po bilo kojoj tarifi. Obaveza je na dve godine takodje, nasli biste se sa mnom bilo gde u Beogradu, donosim ruter i ugovore na licu mesta.

10/2 - 999din
20/4 - 1399din
40/6 - 1699din

Eto, mali podstrek, makar prva pretplata da vam bude free ili skoro free :D Ko hoce, ima moj mail, ali evo opet: [email protected]

:smoke:

@DeanWinchester
Molim te, ponovi sada jasno i glasno svima, koji su bili o nedoumici, da uz ove tvoje navedene cene i uz sva tri paketa, korisnik dobija Zte ruter za 1dinar. To što u ponudi na sajtu piše "bez uređaja", ne znači bez rutera, već bez lap topa/ tableta.

Tako je, ono su cene bez uredjaja, ruter se dobija za 1din.

Ajmo, navali narode, cene skacu musterije placaju :D

A gde su oni vauceri za 40% popusta? :)

Prakticno mislim da je neko vec rekao da se dva razlicita popusta ne sabiraju, znam bilo bi lepo!

Prakticno mislim da je neko vec rekao da se dva razlicita popusta ne sabiraju, znam bilo bi lepo!

Pa, da. Uvek je tako. Kad sam gore napisao da vauceri vise ne vaze, mislio sam: vaze, ali na stare cene. Ako govorimo o istim stvarima, to sto su pre Nove godine nudili Vip-ovi prodavci "na terenu", bio je poust od 40% na stare cene, ali samo u prvoj godini trajanja ugovora, a u drugoj se placa puna, tj.stara cena. Mislim da se onda vise isplati ugovor po novim, snizenim cenama. Znam da su u igri bili i neki vauceri Soc. Gen. banke, kao i Super kartice, ali mislim (za Super karticu znam, jer su mi odgovorili iz Vip-a) da sve to ne ide sa novim, snizenim cenama. Ne znam ni koje su popuste konkretno donosile te dve stvari, ali posto ne mogu da udju u kombinaciju, nije ni bitno.

nema vise tih vaucera, bar koliko ja znam, a i kome su preostali ne mogu da se kombinuju sa postojecim snizenim cenama. Ove cene sada su aktuelne do kraja marta, posle toga ce nesto da se menja sigurno..

Ne moraju sa novim cenama da se kombinuju, fora je da su stare cene sa 40% popusta nize od ovih - Kucni Net 3 ispada oko 1000 sa vaucerom.
Vaze ti vauceri do kraja godine, samo ih treba naci.

A otkud ti znas da ti vauceri vaze do kraja godine? Koji ti je izvor informacija? :D

Pa imao sam ih nekoliko... pise vaze do 31.12.2017.
(imao sam nekoliko za postpaid, koje sam iskoristio za sebe/komsije, a video sam i vaucer za Kucni Net od 40%, isto pise)

Pa imao sam ih nekoliko... pise vaze do 31.12.2017.

Koliko dugo obezbeđuju popust, 12 meseci ili ceo ugovor, tj. 24? To, što piše do 31.12.2017., verovatno znači, da do tada moraju da se aktiviraju. Pošto sam već potpisao ugovor pre 10-ak dana u Vip centru, meni to sigurno više ništa ne znači, ali čisto da znam kako to funkcioniše, a uskoro obnavljam i Novu. I naravno, najveća misterija: kako i gde doći do tih vaučera? Verujem da ih ovi momci radnici Vip-a dobijaju, kako bi stimulisali prodaju, a kako mi ostali da se snađemo? Sigurno ne mogu da se iseckaju iz jutarnjih novina? :)

Za svih 24 meseca vaze. SocGe radnici su dobijali te vaucere, ima ih jos, trazite po KPu. Naidju ponekad.

Nazad
Vrh Dno