Šta je novo?

[A1] Kucni net

E pa ne ocekujte da ce vam reci tacan broj ne verujem da tako dele lako svoje podatke ali je verovatno princip isti . Svima su rekli razlicite cifre do sad od 10-45 korisnika po baznoj xD

Pa ili da nađeš tu baznu stanicu u ratelovoj bazi, ili da vidiš na telefonu, na nekim telefonima treba i root za to.

@milanpavke, aj proveri ti lokaciju, ti to pratiš :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Нисам видео, ал' сте се расписали ;)

Једна од ове две:
https://goo.gl/maps/tNYRsAG6Yw82
https://goo.gl/maps/WQaXtuGeAo32
Требало би да су обе 1800.

Или „мој стари метод", уживо проверити у апликацији Netmonitor (Parizene), ако је „sector" број 1, 2, 3 онда је 1800, а 11, 12, 13 онда 800.

Poslednja izmena:
Meni su u Vip-u rekli : " Maks. 10 korisnika istovremeno." Ne znam na sta se to odnosi, b.stanica ili sektor, niti se razumem, ali ljudi koji se razumeju i prate, a vidim da ih ima na forumu, dace svoje misljenje o tome. I naravno, hvala im na tome, sto pokusavaju da nam priblize i objasne kako ova tehnologija funkcionise!

Poslednja izmena:
Koliko bese moze jedna bazna stanica da opsluzi bandwidth-a u isto vreme? Ne mogu da izgooglam gde sam ranije nasao koliko po MHz moze ;)

Kućni Net 3 kupljen u Kraljevu, karticu sam ubacio u telefon i koristio 4g i uKrgujevcu i u Beogradu. Evo rezultata iz Bg. Screenshot_2017-02-07-08-57-15.png

5MHz su kupili na 800, a 20MHz na 1800 ako se ne varam. Ali ne mogu da se setim, niti da nadjem, koliko to znaci bandwidth (naravno u idealnim uslovima).

Kad bi moglo 45 korisnika po BS, po 40Mbps, to bi znacili 1.8Gbps link da je neophodan po BS, i plus da mogu ostali da koriste. Sto bi imalo smisla, ako je link po BS 1Gbps, pa bi agregacija, prioritet i QoS taman mogli da postignu da ipak moze da se koristi net normalno i za ostale korisnike koliko/toliko.

Meni su u Vip-u rekli : " Maks. 10 korisnika istovremeno." Ne znam na sta se to odnosi, b.stanica ili sektor, niti se razumem, ali ljudi koji se razumeju i prate, a vidim da ih ima na forumu, dace svoje misljenje o tome. I naravno, hvala im na tome, sto pokusavaju da nam priblize i objasne kako ova tehnologija funkcionise!
Znaci li to da ce nekom kad dodje da uzme kucni net da kazu da ne moze jer je popunjen broj korisnika?

U Sd-u nemaju rutere niti znaju kada će stići, na čekanju jedno 30 ljudi minimum

Ajde jos malo kakve su performanse u online gejmingu sa Vipom nesto kao Dota ,WoT itd sta god !? Ima li laga cak iako je dobar ping ? Neko rece da ima laga dok je pikao Agario il kako vec !

DotA na Xpamu radi maltene kao na VDSLu/Cable, mislim da je svaka "razlika" subjektivna (a nisam jedini koji misli da je u korist VIPa, iako je ping dosta veci - igrivost je odlicna, mislim da je bolje preko VIPa)
Barem na Dorcolu.

VIP 4G Kucni net paketi

Ajde jos malo kakve su performanse u online gejmingu sa Vipom nesto kao Dota ,WoT itd sta god !? Ima li laga cak iako je dobar ping ? Neko rece da ima laga dok je pikao Agario il kako vec !

Ja iako dugo nisam igrao probao sam CS dok sam testirao vip kucni net, posto je to po meni najbolja stvar da se vide eventualno problemi zbog net grapha. Radilo je super i to sa 1/4 crtice na alcatelu onome (sem u retkim slucajevima kada je bio problem sa wifi tog malog routera). ZTE verujem da nema tih problema, ali uvek kazem - za online gaming ko nema skupi wifi router povezi lepo kablom... ;)
Ping ka vecini domacih servera je bio konstantnih 9ms.
Takodje napomena da je BS na koji sam se kacio bio dosta rasterecen.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uzeo sam danas na probu 1 dan njihov kućni net. Brine dosta variraju od PC i telefona. Na telefonu sam izvlačio više, nekad isto. Lakcija BG, Žarkovo, kod Super Vera.

Različito vreme i serveri PC:

Capture.jpg

Telefon S7 edge, ima 2 merenja preko 4G isto VIP mreže, na istom mestu telefon je stajao do VIP rutera, sve ostale preko wifi su sa njihovog kućnog neta, ima dosta boljih rezultata preko wifi preko telefona ali ih trenutno ne izvlači više, nekako se sada ujednačilo i PC i telefon:

Zna nekad ovo da vas iznenadi dok surfujete:
VIP_problem.jpg

Ako nekom nešto mogu da proverim pitajte.

Poslednja izmena:
To zavisi od kvaliteta, tj koliki je bitrejt, ne trosi isto 720 recimo i 1080.

da li rade filmovizija i vojvodinanet?

Prvi radi, drugi traži da instaliram neke stvari koje imam instalirane, a što ne radi ne mogu da se bakćem iskreno, puni su reklama i bloker ludi. Koliko troše, to ne bih znao.

Poslednja izmena:
Filmovizija, svakodnevno po tri epizode serija, vikendima Kodi po ~ četiri filma pretekne neta i za "društvene" mreže, igranje surf i da ne spominjem.
Prošli mesec smo porodično "preterali" pa spucali 98 Gb "kućnog" neta. Koristim i telenor net 50 Gb, uglavnom za torente i download.

Mogu da zamislim kvalitet tog videa [emoji23][emoji23][emoji23]

Jesam davno probao i neka hvala. Upoznat sam veoma dobro kako funkcionise kompresija i koliko snimak moze biti kvalitetan pri odredjenoj kombinaciji bitrate, rezolucije i fps. Ne svidjaju mi se ti snimci gde cim se nesto na sceni pomeri sve se pixelizuje... [emoji23]

Jesam davno probao i neka hvala. Upoznat sam veoma dobro kako funkcionise kompresija i koliko snimak moze biti kvalitetan pri odredjenoj kombinaciji bitrate, rezolucije i fps. Ne svidjaju mi se ti snimci gde cim se nesto na sceni pomeri sve se pixelizuje... [emoji23]

Na tvoju žalost sve lepo radi preko vip neta pa čak i telenora na 3g mreži. Ako hoću najbolji kvalitet onda preferiram bioskope. Zamisli to... :eyebrows:

Ja ne kazem da ne radi, vec kazem da je uglavnom slabiji bitrate i da nije neki kvalitet... Da jeste, tih 100GB bi ti nestalo samo tako, pogotovo sto kazes svakodnevno 3 epizode serije, vikendima po cetri filma i sl. YT HD koji nije neki kvalitet, ali je ok ima bitrate koji ti za 10 minuta skine 300MB, a svi znaju koliko yt katastrofa kompresuje video. Ako gledas samo 3 serije dnevno u tom (sto bih ja nazvao prihvatljivom kvalitetu) i ako su serije po 30min to je 90 minuta / 10 x 0.3 GB, odnosno = 2.7 GB dnevno samo sto ti gledas serije. Znaci ako gledas u prihvatljivom kvalitetu, ti sam, samo gledajuci te 3 epizode dnevno bi potrosio skoro 100GB mesecno, ne racunajuci te filmove, ili youtube i ostale ukucane.
Sto se tice samog kvaliteta postoje paid servisi za ljude koji su posteni ;)
Sto se tice bioskopa - neka hvala - da mogu da gledam odredjeni film samo u odredjeno vreme, da gubim vreme dok cekam da prodju sve reklame pre istog, da je gomila ljudi tu, koji cesto prave i buku, da ne mogu u bilo kom trenutku da pauziram, moze biti kakav hoces kvalitet, ali to nikako nije uzivanje. A i sto se tice samog kvaliteta - iskreno mi deluje bolje kada sa dobrim headsetom ili ozvucenjem gledam nesto u 4k nego u bioskopu...

Pa nema to veze sa temom svi znamo da 100gb nije dovoljno da se svaki dan gledaju serije i filmovi u 8K,16K ili 24K rezoluciji. Ali nekima je ok i 720p.

Pa nema to veze sa temom svi znamo da 100gb nije dovoljno da se svaki dan gledaju serije i filmovi u 8K,16K ili 24K rezoluciji. Ali nekima je ok i 720p.

Pokazao sam ti primerom da nije dovoljno ni za jednu osobu koja cesto konzumira FHD sadrzaj prosecnog bitrate...

Pokazao sam ti primerom da nije dovoljno ni za jednu osobu koja cesto konzumira FHD sadrzaj prosecnog bitrate...

Šta si ti to pokazao leba ti, ko koristi "kućni" net - zna, ko ne koristi i ne zna, može samo da zamišlja... A da, zaboravih - don't feed the trolls ;)

O&O

Šta si ti to pokazao leba ti, ko koristi "kućni" net - zna, ko ne koristi i ne zna, može samo da zamišlja... A da, zaboravih - don't feed the trolls ;)

O&O
Koristio sam kucni net i znam koliko sta trosi, a i bez kucnog neta sam znao jer:
1) postoji nacin da software-ski vidis ili
2) da imas router koji ti lepo prikazuje tacno sta se desava kod klijenata i koliko neta vuce sta :)
3) ako nisi znao za YouTube, postoji nesto sto se zove Stats for nerds, samo trebas znati da i desni klik postoji na misu ;)

Nazad
Vrh Dno