brate jel ovo tema za takmičenje za koliko ko može da potroši 100gb ili o kućnom netu?
kad se nesto analizira sagledavaju se prednosti i mane da bi se doslo do zakljucka
cini mi se da smo zakljucili da je vip kucni net dobra stvar za onog ko ne skida previse i ne gleda filmove
za umerenog korisnika koji odgleda malo youtube , malo fejs , malo cita novine je savrsen
a 100gb nije pokazatelj da je net brz, to je kolicina podataka i ista je i pri 10 i pri 50 brzini
Ispasce na kraju da je 100gb dovoljno samo da se proveri mejl s vremena na vreme.
Mogu da se gledaju i serije i filmovi ali svakako ne po ceo dan i ne sve sto se emituje trenutno na svetu. Bre kao da samo remuksi postoje i svi imamo 4k televizore.
Pojedini ne prestaju da mlate crknutog konja kako za njihove potrebe jos malo non-stop gledanja 4k 8k videa, torentovanja nije dovoljno. Naravno da nije. Najvise se deru oni koji nemaju potrebe koristiti ovakav net.
Razume se bilo bi super da vip malo poveca 2/2 ili tu stotku pa i ovako je daleko bolje nego nekad.
Radi, ali zna da secne, treba pustiti da malo izbaferuje
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Ja uvek sve gledam bar u FHD, razlika je velika.I baš ćeš kad znaš da je brzinski limit posle potrošenih 100Gb da voziš klipove na 8k ? Nije gledljivo na 720p ili manje ? Ako neko baš ne može bez 2k+ youtube klipova, taj sigurno neće ni razmatrati ovu vip ili ponudu mobilnog neta kod bilo kog drugog operatera. Kako smo krenuli, kukaćemo sve i kad net u Srbiji bude 1Gb/s. Mada bih ja voleo da u zabitima kao što je moja vidim 1/1 Gb/s...
Ja primetim i razliku između HD i FHD i to na četvrt ekrana, 480p kada vidim ni ne gledam taj snimak.8K YT klip... sta gledam, utakmicu na 150"?
480p mi je dovoljan, kakav 8K![]()
Šta ti gledaš, nešto okačeno 2005.? Ja ne znam kada sam poslednji put video nešto bez HD, uglavnom 99% stvari koje gledam na YouTube ima bar FHD, a jedno 80% 4k.Па и даље већина клипова на ЈТ нема ни HD 720![]()
Ne može da radi kada je 720p uglavnom traži veći bandwidth. Moraš da buffer, I eventualno će ti povremeno zastajati.bilo je merenja ali nije bilo - da li radi youtube na 720 pri toj brzini i kako
Radi, ali zna da secne, treba pustiti da malo izbaferuje
Jako praktično. A reci mi kada gledam yt live stream treba svako malo da pauziranje ručno i na šta bi to ličilo? Prvo što nije uživo, drugo što gledaš minut po minut.Онда паузираш, сачекаш неки секунд да одмакне са учитавањем, никаква трагедија![]()
Tebi možda ne znači, ali meni ne pada na pamet da čekam da mi bufferuje nešto na yt, pa nije ovo vreme dialup-a.Ćuti da te ne napadnu sad, gde to ide da čekaš da izbaferuje, i to na 720p, to je praktično negledljivo [emoji23]
Ništa bez 4K [emoji1]
Meni je npr bitno kada gledaš review nečega, pogotovo ako se review-uje kvalitet fotke, video zapisa. Zatim, svaki esports live stream, pogotovo statistika što ide sitnim brojevima ili health bars ili nešto treće - na 480p se ništa ne vidi, na 720p je mutno, na 1080p je već ok. Ima još gomila stvariNitro, ja ne vidim sta bitno postoji na YT da mi treba i HD. Stvari uploadovane ovih dana, bilo pesme, bilo neki show koji ne nalazim drugde, ili mi je zgodnije preko YT, svejedno.
A da gledam nesto tipa... Veritasium, VSauce, SciShow.. sve mi je jedno i da su u 0p
To samo za utakmice razumem, i filmove. A toga nema na YT.
Nitro, ja ne vidim sta bitno postoji na YT da mi treba i HD.
To te kapiram, ali ti bas bas spadas u specificne.. vise od meen cakMeni je npr bitno kada gledaš review nečega, pogotovo ako se review-uje kvalitet fotke, video zapisa. Zatim, svaki esports live stream, pogotovo statistika što ide sitnim brojevima ili health bars ili nešto treće - na 480p se ništa ne vidi, na 720p je mutno, na 1080p je već ok. Ima još gomila stvari![]()
Kakav mobilni net. Ovo je "kućni net"...Ladno ste stigli do strimovanja u FHD 24/7 i to na mobilnom netu !?
Sent from mTalk
Ako ćemo preciznije, mobilnom ograničenom netu![]()
Meni može da izdrži 100gb mesečno, ali ako preovladava gledanje YT preko mobilnog, tableta i PC delimično i to u rezolucijama do 720p.
Ja ako kažem da skinem par filmova od 2-3gb, malo YT klipova i sve ostalo surfovanje i potrošim oko 60gb, a nas je četvoro nakačeno na kućni WIFI uglavnom mobilni uređaji i jedan PC i jedan Laptop dal je to light korišćenje?
E sad ako bi to sve raspalio u 4k ili 1080p .......
Tako da ljudi, budite realni, ovih 100gb sa ovim protocima i sa ovim cenama je puna kapa, svako ko kaže drugačije je neskroman, rekao bih i malo bezobrazan i pretenciozan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari