Šta je novo?

[A1] Kucni net

8K YT klip... sta gledam, utakmicu na 150"?
480p mi je dovoljan, kakav 8K :)

Па и даље већина клипова на ЈТ нема ни HD 720 ;)

brate jel ovo tema za takmičenje za koliko ko može da potroši 100gb ili o kućnom netu?

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

brate jel ovo tema za takmičenje za koliko ko može da potroši 100gb ili o kućnom netu?

Vidiš, delimično si sam sebi i odgovorio:

Ovo nije tema za koliko (ko) već za koliko (vremenski, prenosom podataka) se može potrošiti 100Gb na većim brzinama u vip kućnom netu a da ne prekoračiš taj "neograničeni limit" jer ti je onda maksimalna brzina ograničena na 2/2 Mb/s i očigledno da se radi o "nesrećno neograničenom" kućnom netu. O tome se i govori na xXx prethodnih strana.

Pa sve smo već doktorirali i svi znaju da je 100gb brz net.... kao što neko reče kome ne odgovara nek uzme adsl ne moramo na 20 strana unazad da čitamo hvalospeve o tome ko koliko penisbajta skida bespotrebnog đubreta....

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

kad se nesto analizira sagledavaju se prednosti i mane da bi se doslo do zakljucka

cini mi se da smo zakljucili da je vip kucni net dobra stvar za onog ko ne skida previse i ne gleda filmove

za umerenog korisnika koji odgleda malo youtube , malo fejs , malo cita novine je savrsen

a 100gb nije pokazatelj da je net brz, to je kolicina podataka i ista je i pri 10 i pri 50 brzini

Poslednja izmena:
Jel merio neko protok posle potrosenih 100gb?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Da, bilo je merenja, bas je 2/2.

bilo je merenja ali nije bilo - da li radi youtube na 720 pri toj brzini i kako

Radi, ali zna da secne, treba pustiti da malo izbaferuje

kad se nesto analizira sagledavaju se prednosti i mane da bi se doslo do zakljucka

cini mi se da smo zakljucili da je vip kucni net dobra stvar za onog ko ne skida previse i ne gleda filmove

za umerenog korisnika koji odgleda malo youtube , malo fejs , malo cita novine je savrsen

a 100gb nije pokazatelj da je net brz, to je kolicina podataka i ista je i pri 10 i pri 50 brzini

Ispasce na kraju da je 100gb dovoljno samo da se proveri mejl s vremena na vreme.

Mogu da se gledaju i serije i filmovi ali svakako ne po ceo dan i ne sve sto se emituje trenutno na svetu. Bre kao da samo remuksi postoje i svi imamo 4k televizore.

Pojedini ne prestaju da mlate crknutog konja kako za njihove potrebe jos malo non-stop gledanja 4k 8k videa, torentovanja nije dovoljno. Naravno da nije. Najvise se deru oni koji nemaju potrebe koristiti ovakav net.

Razume se bilo bi super da vip malo poveca 2/2 ili tu stotku pa i ovako je daleko bolje nego nekad.

Ispasce na kraju da je 100gb dovoljno samo da se proveri mejl s vremena na vreme.

Mogu da se gledaju i serije i filmovi ali svakako ne po ceo dan i ne sve sto se emituje trenutno na svetu. Bre kao da samo remuksi postoje i svi imamo 4k televizore.

Pojedini ne prestaju da mlate crknutog konja kako za njihove potrebe jos malo non-stop gledanja 4k 8k videa, torentovanja nije dovoljno. Naravno da nije. Najvise se deru oni koji nemaju potrebe koristiti ovakav net.

Razume se bilo bi super da vip malo poveca 2/2 ili tu stotku pa i ovako je daleko bolje nego nekad.

Ne treba da se gledaju video klipovi od 4K ili 8K da bi se tih 100GB potrošilo.
Ja sam dosta puta prešao tu cifru,a ne skidam filmove niti bilo šta preko torrenta.

Sa nekom normalnom (za mene) upotrebom ja nisam do sada od prvog utucao ni 30GB. Tu je bilo W10 i drajver updejta, nešto freeware softvera i par filmova.
Primetih jednu stvar, ako se internet isključi dok otvaram ili updejtujem neku stranicu, otvori se tab sa prvom stranicom rutera i samo kliknem na "Konektuj se". E, sad problem sa tim, nema više vraćanja na istu stranicu sa net-a. Mora ponovo da se učita iz početka.

Poslednja izmena od urednika:
Prosečan korisnik se sasvim lepo uklapa u ovu potrošnju od 100GB mesečno uz korišćenje bilo kog internet servisa

Ćuti da te ne napadnu sad, gde to ide da čekaš da izbaferuje, i to na 720p, to je praktično negledljivo [emoji23]
Ništa bez 4K [emoji1]

I baš ćeš kad znaš da je brzinski limit posle potrošenih 100Gb da voziš klipove na 8k ? Nije gledljivo na 720p ili manje ? Ako neko baš ne može bez 2k+ youtube klipova, taj sigurno neće ni razmatrati ovu vip ili ponudu mobilnog neta kod bilo kog drugog operatera. Kako smo krenuli, kukaćemo sve i kad net u Srbiji bude 1Gb/s. Mada bih ja voleo da u zabitima kao što je moja vidim 1/1 Gb/s...
Ja uvek sve gledam bar u FHD, razlika je velika.
8K YT klip... sta gledam, utakmicu na 150"?
480p mi je dovoljan, kakav 8K :)
Ja primetim i razliku između HD i FHD i to na četvrt ekrana, 480p kada vidim ni ne gledam taj snimak.
Па и даље већина клипова на ЈТ нема ни HD 720 ;)
Šta ti gledaš, nešto okačeno 2005.? Ja ne znam kada sam poslednji put video nešto bez HD, uglavnom 99% stvari koje gledam na YouTube ima bar FHD, a jedno 80% 4k.
bilo je merenja ali nije bilo - da li radi youtube na 720 pri toj brzini i kako
Ne može da radi kada je 720p uglavnom traži veći bandwidth. Moraš da buffer, I eventualno će ti povremeno zastajati.
Radi, ali zna da secne, treba pustiti da malo izbaferuje

Онда паузираш, сачекаш неки секунд да одмакне са учитавањем, никаква трагедија :)
Jako praktično. A reci mi kada gledam yt live stream treba svako malo da pauziranje ručno i na šta bi to ličilo? Prvo što nije uživo, drugo što gledaš minut po minut.
Ćuti da te ne napadnu sad, gde to ide da čekaš da izbaferuje, i to na 720p, to je praktično negledljivo [emoji23]
Ništa bez 4K [emoji1]

Tebi možda ne znači, ali meni ne pada na pamet da čekam da mi bufferuje nešto na yt, pa nije ovo vreme dialup-a.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Untitled.png

70% Pretrazivanje neta i youtube (80% 720p, 20% 1080p)
20% Torrent
10% Ostalo

Ostali uredjaji povezani na wifi max 10gb

Ukupna potrosnja, da zaokruzim, 80gb....a koristim internet bas intezivno (8+ sati dnevno).

Koliko god ti mislio da ga koristiš i objašnjavao ne možeš protiv matematike i merenja. 10min YouTube FHD je oko 300MB ili više, a 720p 10min je oko 120-150MB ako se dobro sećam pa računaj koliko samo YouTube može da se izgura... To je 55.5 sati YouTube FHD. Ako podeliš to na 2 korisnika, to je 27.5 sati FHD po korisniku i to je 1080p30fps. Meni 3 dana nedeljno samo na mom kompu bude upaljen YouTube 1080p60fps po 5 sati za live stream, a pored toga mi je takođe često upaljen...

Nitro, ja ne vidim sta bitno postoji na YT da mi treba i HD. Stvari uploadovane ovih dana, bilo pesme, bilo neki show koji ne nalazim drugde, ili mi je zgodnije preko YT, svejedno.
A da gledam nesto tipa... Veritasium, VSauce, SciShow.. sve mi je jedno i da su u 0p:)

To samo za utakmice razumem, i filmove. A toga nema na YT.

Onaj osećaj kada shvatiš da ti je za gledanje FHD i 720p videoklipova preko vip kućnog neta malo 100 Gb pa ti još i smanje brzinu na 2/2 Mb/s...

Pogledajte prilog 222062

Za prosečnog korisnika pa i malo zahtevnijeg koji nije navučen na 24/7 internet, "kućni net" je sasvim dovoljan ako u blizini nema "žice".
Što reče neko gore, već smo "doktorirali" :d sve oko kućnog neta. Svaka dalja priča je...

Nitro, ja ne vidim sta bitno postoji na YT da mi treba i HD. Stvari uploadovane ovih dana, bilo pesme, bilo neki show koji ne nalazim drugde, ili mi je zgodnije preko YT, svejedno.
A da gledam nesto tipa... Veritasium, VSauce, SciShow.. sve mi je jedno i da su u 0p:)

To samo za utakmice razumem, i filmove. A toga nema na YT.
Meni je npr bitno kada gledaš review nečega, pogotovo ako se review-uje kvalitet fotke, video zapisa. Zatim, svaki esports live stream, pogotovo statistika što ide sitnim brojevima ili health bars ili nešto treće - na 480p se ništa ne vidi, na 720p je mutno, na 1080p je već ok. Ima još gomila stvari :)

Nitro, ja ne vidim sta bitno postoji na YT da mi treba i HD.

Pa kako nema, "Parovi" 24h stream :D

P.S. Sad ozbiljno, ni ja ne vidim nesto bitno, a da je potrebno vise od 720p (Cak je za muziku - Audio only - dovoljno 480p, a moze i 360p)

Edit:
Ako je u pitanju neki tv 40+ inch, onda ok :)
Ali se slazem sa onim sto je nitro napisao....

Poslednja izmena:
Meni je npr bitno kada gledaš review nečega, pogotovo ako se review-uje kvalitet fotke, video zapisa. Zatim, svaki esports live stream, pogotovo statistika što ide sitnim brojevima ili health bars ili nešto treće - na 480p se ništa ne vidi, na 720p je mutno, na 1080p je već ok. Ima još gomila stvari :)
To te kapiram, ali ti bas bas spadas u specificne.. vise od meen cak ;)

Ladno ste stigli do strimovanja u FHD 24/7 i to na mobilnom netu !?

Sent from mTalk

Ladno ste stigli do strimovanja u FHD 24/7 i to na mobilnom netu !?

Sent from mTalk
Kakav mobilni net. Ovo je "kućni net"...

Šalu na stranu, ali 55 ili koliko rekoh sati mesečno nije 24/7. Moja poenta je da pojedinci šire dezinformacije kako njih 4-5 koristi taj net, šiba YouTube, gleda filmove i dovoljno 100GB. Nope...

Ja sam probao i live stream i 720p. Nisam uopšte morao da pauziram klip, niti je kasnije bilo šta seckalo. Naravno kompjuter povezan kablom kada je brzina bila 2/2. Imam vdsl, ovaj net sam uzeo čisto kao mobilni net, da mogu da ponesem do vikendice. Za mobilni je sasvim ok dok vozim bajs, stream muzike, yt klipovi itd. Većina programa koje npr rts postavlja kao što je BG hronika itd je i dalje u 480p , a nisu klipovi iz 2005. godine.

Ako ćemo preciznije, mobilnom ograničenom netu :)
Meni može da izdrži 100gb mesečno, ali ako preovladava gledanje YT preko mobilnog, tableta i PC delimično i to u rezolucijama do 720p.
Ja ako kažem da skinem par filmova od 2-3gb, malo YT klipova i sve ostalo surfovanje i potrošim oko 60gb, a nas je četvoro nakačeno na kućni WIFI uglavnom mobilni uređaji i jedan PC i jedan Laptop dal je to light korišćenje?
E sad ako bi to sve raspalio u 4k ili 1080p .......
Tako da ljudi, budite realni, ovih 100gb sa ovim protocima i sa ovim cenama je puna kapa, svako ko kaže drugačije je neskroman, rekao bih i malo bezobrazan i pretenciozan

Sent from mTalk

Ako ćemo preciznije, mobilnom ograničenom netu :)

Tačno, mobilni delimično-ograničeni net. Da je ograničen bila bi taraba na 100 potrošenih Gb...

Meni može da izdrži 100gb mesečno, ali ako preovladava gledanje YT preko mobilnog, tableta i PC delimično i to u rezolucijama do 720p.

Opet tačno. :) Ovaj monitor nakačen na moj Pc podržava do 720p. Ima li smisla da gledam klipove u xk rezolucijama ?. Jok...

Ja ako kažem da skinem par filmova od 2-3gb, malo YT klipova i sve ostalo surfovanje i potrošim oko 60gb, a nas je četvoro nakačeno na kućni WIFI uglavnom mobilni uređaji i jedan PC i jedan Laptop dal je to light korišćenje?

Jeste. Ali ima onih poentiranih :d koji će ti reći nope...

E sad ako bi to sve raspalio u 4k ili 1080p .......

Brzo bi raspalio tih 100 Gb u mobilnom dimu...

Tako da ljudi, budite realni, ovih 100gb sa ovim protocima i sa ovim cenama je puna kapa, svako ko kaže drugačije je neskroman, rekao bih i malo bezobrazan i pretenciozan

Tačno, puna kapa. I ne zavisi od nas da li će biti povećanja limita u količini podataka i/ili brzinskom ograničenju do kraja obračunskog perioda. Nažalost.

Nazad
Vrh Dno