Šta je novo?

[A1] Kucni net

Jel probao neko da telefonira ili primi poziv preko rutera, kada priključi fixni na njega? Kod mene ne uspeva ni jedno od ta dva. Čuje se neprekidan zvuk u slušalici, ali nema telefoniranja. Možda Vip nije omogućio tu opciju sa ovim karticama.

Nije, naravno. Ni sms ne može da se pošalje.

Sent from mTalk

Nije ta namena.
Priključak za fiksni znači da se taj ruter može koristiti i kao Voip gateway.

Možda neki novi servis u budućnosti

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo još testova koje sam uradio pre neki dan dok je ZTE bio kod mene, test na PC i telefonu. Torrent je to ta brzina konstantna, više od toga nema šanse:

To si se odlucio da ne uzimas, ili si uzeo od nekoga za probu, pa nije vise kod tebe?

Evo još testova koje sam uradio pre neki dan dok je ZTE bio kod mene, test na PC i telefonu. Torrent je to ta brzina konstantna, više od toga nema šanse:
Mozda ti seeds nemaju bas velik UL? :)
Uvek je tesko torrent testirati, najbolje bi bilo ako ima gomilu seeds, da je dosta njih online, i da je jako malo peers :)

Kako je najrealnije testirati brzinu? Da odaberem neki od servera u svom gradu (ima ih dva, nijedan nije Vip) ili u nekom drugom, tj. Bg-u i da nije Vip? Najnize vrednosti, a koristim Net 1, su 12/8. Verovatno je to i najrealnije. Cak i na Telekomu je nerealno velika brzina, da ne pominjem Vip, koji i ne treba uzimati u obzir.

Samo da nije VIP server, ali brzine su uglavnom tačne, možda malo veće nego što je propisano.
Baš sam gledao juče kad sam skidao nešto sa steama, konstantno 2.5mBps brzina, tj 20mbps, kućni net 2..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Skidanje drivera za nVidia graficke je najbolji pokazatelj brzine trenutno.

Hvala alfaunits & nightshadow. Za sada cu malo da se suzdrzim skidanja krupnijih stvari, jer sam za 12 dana potrosio 77 GB, ali nisam stedeo uopste! Za neke stvari sam se cak i luksuzirao. Povezana su dva kompjutera i dva telefona. Gledao se YouTube HD, filmovi, uzivo tv najvise, pa je zato i bila takva potrosnja. Videcu kako cu da se provodim, kad stignem do onih 2/2 i sta se sa tim moze.

To si se odlucio da ne uzimas, ili si uzeo od nekoga za probu, pa nije vise kod tebe?

Uzeo sam na probu. Ali teško bih se uklopio u 100GB mesečno, ipak svašta skidam sa torrenta, inače da nije toga uklopio bih se odlično. Mada se još razmišljam.

Mozda ti seeds nemaju bas velik UL? :)
Uvek je tesko torrent testirati, najbolje bi bilo ako ima gomilu seeds, da je dosta njih online, i da je jako malo peers :)

Torrent je odličan, to je sa zatvorengog tipa trackera gde su brzine ludilo spram naših, drže na seed i po seedbox. I nije to jedini koji sam probao. Uglavnom to je to, ono što reklamiraju to se dobija.

"A gde je pecat!?" Hahaha https://www.youtube.com/watch?v=WMQLZkXe21I

Koliko znam, ti vauceri vise ne vaze, jer je VIP vec smanjio cene. Nisam racunao, ali mislim upravo za tih 40%. Kontaktirao sam jednog od forumasa zaposlenog u VIP-u i to mi je odgovorio.

Važe do kraja ove godine,potvrdili su mi u korisničkom servisu.

Ne moraju sa novim cenama da se kombinuju, fora je da su stare cene sa 40% popusta nize od ovih - Kucni Net 3 ispada oko 1000 sa vaucerom.
Vaze ti vauceri do kraja godine, samo ih treba naci.

Meni rekoše da tih 40% ide na onu staru cenu,ne na ovu novu što važi do kraja marta,ili koliko već.

To bi bilo logično obzirom da je ovo promotivna ponuda, a popusti se uglavnom obračunavaju na redovnu cenu.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

brzina nije problem , gde god sam probao je preko 30
a realno nema potrebe za brzinama preko 20 , sa 20 mozes na 2 kompa gledati ful hd filmove
ali meni je malo 3gb dnevno.to je jedan ful hd film i to je to,nategnuto i tesno
a brzina nakon 100 gb je suvise mala cak i za losiju rezoluciju.
meni bi vise zavrsilo posao 8mb neograniceno nego 20 sa ogranicenjem od 100gb.tih 100 gb se moze potrositi tom brzinom za manje od 100 minuta

Jedini su krenuli sa ovakvom ponudom, to što reklamiraju se dobija (iako sam bio skeptičan), za sada svaka čast.
Ko se ne uklapa u 100GB onda kabal/vdsl/wifi, nema treće, ali i više košta ko hoće da torrentuje, ovo nije za to.

Ne troše samo torrenti. ;)

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Meni rekoše da tih 40% ide na onu staru cenu,ne na ovu novu što važi do kraja marta,ili koliko već.
Da, tako sam i racunao. Jedino sto neko rece da i onih 15% (VIP SIM) ne ide ako se koristi vaucer, ali to bi bilo prvi put da VIP SIM ne ide sa necim, a da nije explicitno naglaseno.

Potrošnja od 01.02 - 13.02

Četiri kompa, telefone ne računam, "uz bahato drpanje neta" bez većeg downloada ili torentisanja. 100Gb će da istekne samo tako. Bilo bi lepo videti povećani limit 100+ ili štrojenje brzine 5/5. Puste želje, pusti snovi... :D

Pogledajte prilog 221879

Potrošnja od 01.02 - 13.02

Četiri kompa, telefone ne računam, "uz bahato drpanje neta" bez većeg downloada ili torentisanja. 100Gb će da istekne samo tako. Bilo bi lepo videti povećani limit 100+ ili štrojenje brzine 5/5. Puste želje, pusti snovi... :D

To je ipak ozbiljnije korišćenje, ne možeš očekivati bez kabla/vdsl da podmiriš realno takvo korišćenje 4 pc i torreentovanje. Tu ni 500GB nije ništa, skineš tri filma u Blu-Ray REMUX po 30GB i ode već 90GB. Ovo nije za takvo korišćenje, niti mu je cena kao na kablu za takvo arčenje koje si naveo.

ista je cena za 20 i adsl i 4g
1400 din
dok je 40 kablovskih 1600
tako da se ne moze govoriti o tome da je povoljno
da je cena 4g od 20 80 din onda bi bilo na granici rentsabilnosti u poredjenju sa drugim varijantama
ali ko mora - mora

Daleko od toga, nisi uračunao fiksni/kablovsku u tu crnu, koju si obavezan da imaš da bi imao i net.

Onda je već druga priča, zar ne?

Nije ni računao silnu brzinu upload na tom ADSL. Na 4G je to prednost, brzo poslati slike, dokumente, video... I još da mi neko kaže da brzina od 20Mbps radi super na 4 PC...

Zavisi za sta, kad odem kod mojih, ima 3 PCa i 5 telefona/tableta prikaceno, od toga dva laptopa prilicno koriste net, uglavnom u isto vreme.
I telefoni/tableti gledaju YT.

Letos je bio i stric sa zenom i cerkicom iz Nemacke, to je upload Instagram i FB selfia od kojih sam hteo da povracam (zbog kolicine), 11 uredjaja vezano na 20/2 HG630. I nijednom se niko nije pozalio ni na sta.

Da sam duze tamo, verovatno bi ja primetio zagusenje nekada, i 50/2 mi je definitivno komforniji (a zvanicno cak izadje ista cena), ali da je 20/2 malo za 4 racunara - nije.

BTW, ja vise koristim za posao FTP nego torrente (a FTP retko kada predje 1MB/s, nekako su serveri zaguseni, ne link). Za torrente me bas briga kojom brzinom idu, da li je 500KB/s ili 5MB/s. Ionako to nije nesto sto mi treba ODMAH/SADA :) Niti skidam nesto sto je dalje od 720p.

Upravo, nisu VIP-u ciljna grupa sigurno ljudi koji skidaju Blu-ray filmove od 30GB, za tu namenu uzmite kabl i ćao..
A takvih je 1% da se ne lažemo, ako ne i manje.

Gde bre blurej film od 30Gb pa od toga se i kabel usija. :D
Nego, neko reče da brzina od 20 mbps nije dovoljna za četiri kompa. Nekad su i igraonice u NS '9x godina radile na jednoj ADSL liniji sa "ultrabrzih" u ono vreme 16/1 internetom pa skoro svaki komp (neki prosek je bio 16 mašina) u igraonici pored igre (DotA + garena) švrlja i po fejsbuku i jutjubu, pa svi bili zadovoljni. Doduše, bilo je i onih koji zabrazde po p*rn-sajtovima pa dobiju "po p..." od igrača kojima štucne igra pre megakila. Kućni net, dokazano može da sažvaće i mnogo više od četiri kompa + mobilne bez problema. Sad, potrošnja Gb u tom slučaju je :rupa:
Za više - tu je VDSL i SBB. ADSL je osim stvarne neograničenosti u potrošnji Gb u izumiranju, koliko zbog očajnog uploada i famozne mesečne naknade toliko i zbog jadne infrastrukture telekoma.

Te priče šta je nekad bilo su beskorisne, sad postoji Youtube klipovi u 8k i to je činjenica

Sent from my iPhone using Tapatalk

Te priče šta je nekad bilo su beskorisne, sad postoji Youtube klipovi u 8k i to je činjenica

I baš ćeš kad znaš da je brzinski limit posle potrošenih 100Gb da voziš klipove na 8k ? Nije gledljivo na 720p ili manje ? Ako neko baš ne može bez 2k+ youtube klipova, taj sigurno neće ni razmatrati ovu vip ili ponudu mobilnog neta kod bilo kog drugog operatera. Kako smo krenuli, kukaćemo sve i kad net u Srbiji bude 1Gb/s. Mada bih ja voleo da u zabitima kao što je moja vidim 1/1 Gb/s...

Nazad
Vrh Dno