Šta je novo?

[A1] Kucni net

Imas ovo u mts, ali nije kucni net nego mobilni i dobije se mali mifi koji ima 2CA

Prilozi

• 794114C3-8FF7-4322-8DDE-33043C929D72.png
    794114C3-8FF7-4322-8DDE-33043C929D72.png
    347.9 KB · Pregleda: 99
  • Like
Reagovanja: mnt
Napomena:
mts nema net dodatke kao vip A1 kucni net i pored toga brzina nakon brzih 500 GB je 64 kb/s.

Kod vipa A1 ti je brzina 2 Mb/s nakon brzih 400 GB, ali u ovoj soluciji imaš i restart internet konekcije/sesije na svakih 12 sati koji traje po par sekundi.

Napomena:
mts nema net dodatke kao vip A1 kucni net i pored toga brzina nakon brzih 500 GB je 64 kb/s.

Kod vipa A1 ti je brzina 2 Mb/s nakon brzih 400 GB, ali u ovoj soluciji imaš i restart internet konekcije/sesije na svakih 12 sati koji traje po par sekundi.
Meni je na netgear isla par puta sesija i preko 24h islo bi i vise da nisam resetovao ruter.Raskinuo sam uo i ugasio pa ne mogu sad da proverim.

za netgear ne znam, vip A1 takve uređaje ne prodaje za privatna lica.
Uz svaki uređaj koji vip A1 daje, max vreme trajanja jedne sesije je 12 sati za kućni net.
Na svakom njihovom uređaju sam testirao detaljno.
Za voice postpaid i prepaid pakete je max 2 sata ( uključujući i vikend net ).

za netgear ne znam, vip A1 takve uređaje ne prodaje za privatna lica.
Uz svaki uređaj koji vip A1 daje, max vreme trajanja jedne sesije je 12 sati za kućni net.
Na svakom njihovom uređaju sam testirao detaljno.
Za voice postpaid i prepaid pakete je max 2 sata ( uključujući i vikend net ).
Nemaju ni za pravne odgovorio sam ti u pm to je 3ca ruter kupljen privatno zbog 800+1800+2100 agregacije da bi imao punu brzinu.Moj rekord sa njim je bio 280/12 na starom xl sto je kao sadasnji xxl.

jel zna neko sta daju sad kao popust za ugovor? pre par meseci je bilo 12m za dinar...

Moj drug ima KN S koji više nije u ponudi (100GB). Želeo bi da pređe na novi KN M (150GB) i rekli su da ne može da pređe na promo cenu već samo punu cenu.
Ima li šanse nešto da se uradi?

može preći na nov paket bez ugovorne obaveze po regularnoj ceni.
ako hoće promo nižu cenu, mora ugovorna obaveza na 2 godine.

može preći na nov paket bez ugovorne obaveze po regularnoj ceni.
ako hoće promo nižu cenu, mora ugovorna obaveza na 2 godine.
On hoće da pređe sa manjeg paketa pod UO na veći paket pod UO (da nastavi UO), ali po promo ceni. Da li je to izvodljivo na bilo koji način?

Jedino ako nešto nisu od 1. januara menjali u uslovima promene paketa tokom aktivne ugovorne obaveze.
Po njihovom pravilu ( bar do sad ), ako ima aktivnu ugovornu obavezu sa popustom, biće mu niža cena i na novom paketu, jer mu treba samo promena paketa.
Jedino što je dosada je čekanje prvog sledećeg preseka da bi krenuo novo-izabrani paket.
Nek proba još nekog CC agenta da pita ili da ode do poslovnice.

@jason13
Pitao je mejlom i pozivom.
Ima NEO broj pod UO koji hoće na jači paket (UO ističe 2024) i KN pod UO koji bi na jači KN pod istom UO koja ističe 2024.
Predugo da se čeka.
Svaki put su rekli da mora puna cena i da ne može promo cena.
Da li je neko imao slično iskustvo i Može li nešto da se uradi? Hvala! 😉

Ćao, zanimaju me dve stvari. Kućni net koji koristim trenutno je xl i registrovan je na Novi Sad (ističe uskoro), međutim, ja sam već dugo u drugom mestu i koristim normalno (iako znam da kršim ugovor jer je vezan za adresu). Ponudili su mi obnovu, prelazak na xxl paket, sve ok, al sam zaboravio da im kažem da mi pošalju ugovor na ovu adresu. Kad sam nazvao, rekao mi je da na ovoj mojoj adresi može samo L paket, tako da nisam to želeo. I on je poništio obnovu.
Ispostavilo se da ugovor ne treba da šalju, ali da kao mora tačno ta adresa. Sad trenutno nisam pametan šta raditi, ima li neko savet?

ma adresu bi trebalo da mozes da promenis kad hoces... Problem je sto na tvojoj lokaciji ne moze xxl zbog brzine... A ako hoces da ides na xxl (bice ti manja brzina), idi do poslovnice i tamo obnovi ugovor na staroj adresi (za xxl), a net koristi na novoj...

Nisam baš siguran smeju li oni da mi sastave ugovor ako sam im ja rekao da neću tu koristiti, ako smeju, najmanji problem.

pa ne znam zasto ne bi smeli? ja u telenoru koristim kucni internet 300km daleko od adrese koja je u ugovoru... U ugovor stavljaju adresu stanovanja iz licne karte... Mozda ima i neki clan u ugovoru vezano za adresu, proveri na starom, ali ne verujem da te to ogranicava... taj net je i zamisljen da ga tako koristis... uvek ga nosis sa sobom, na putovanja po srbiji...

Sve ovo uzmi sa velikom rezervom, pricam kako je u telenoru, i sta je meni logicno... Ne znam kako je u VIP...

Nisam baš siguran smeju li oni da mi sastave ugovor ako sam im ja rekao da neću tu koristiti, ako smeju, najmanji problem.
Adresu koju im daješ prilikom uzimanja KN paketa je samo iz razloga da bi ti oni ( donekle ) garantovali brzinu - čitaj skroz nebitno.
Ti možeš kućni net šetati svuda po Srbiji, samo što će ti oni reći da samo za navedenu adresu primaju reklamacije, ako ti je manja brzina od deklarisane.
Izaberi neku fiktivnu adresu gde može XXL paket i šetaj ga svuda sa sobom.

Takoreći, po baznoj stanici imaju pravo na opterećenje od oko 100/150 korisnika KN, lupam, i ti praktično moraš da sklopiš ugovor na drugoj adresi ako ti kažu da je bazna stanica popunjena zbog maksimalnog opsega broja ljudi, tako da to čak nije nešto neuobičajeno.

Važi, i sad jedno pitanje, pošto ovaj lik je malo kritičan, neće da mi produži ugovor na ovoj adresi, ispada kao da ga zaje*avam, ali ok. Da li je bolje otići u poslovnicu, ili cimati podršku, gde ću dobiti više pogodnosti? I drugo pitanje, je li bolje raskinuti ovaj ugovor (jer svakako ističe), pa potpisati novi, ili tražiti pogodnosti za ovaj broj? Pritom ako raskinem, pa napravim novi, valjda dobijam još jedan ruter.

Važi, i sad jedno pitanje, pošto ovaj lik je malo kritičan, neće da mi produži ugovor na ovoj adresi, ispada kao da ga zaje*avam, ali ok. Da li je bolje otići u poslovnicu, ili cimati podršku, gde ću dobiti više pogodnosti? I drugo pitanje, je li bolje raskinuti ovaj ugovor (jer svakako ističe), pa potpisati novi, ili tražiti pogodnosti za ovaj broj? Pritom ako raskinem, pa napravim novi, valjda dobijam još jedan ruter.
Ako raskidaš postojeći ugovor, on će ti biti aktivan do sledećeg preseka/ciklusa.
Pored toga, ako sad uzmeš nov ugovor, dobijaš nov ruter ( moj savet ti je ZTE MF283U, od svih ponuđenih je najbolji ).

A ako želiš da produžiš postojeći ugovor na novi KN paket, onda ti ostaje postojeći ruter, sa nove dve godine produžene garancije.
Pored toga, možeš da ih smaraš za dodatne pogodnosti i popuste.

Svakako šta god da radiš, sve se odmah brzo završi u poslovnici.
Ovako preko pošte i kol centra, sve traje po 2-3 radna dana.

Na kraju krajeva, imaš sad i online poslovnicu pa ako ne možeš gde drugde, moći ćeš kod njih.

Može li neko da mi pošalje adresu u Beogradu za kućni net za koju zna da će prihvatiti - da ima dovoljno slobodnih kapaciteta (KN L)? Hvala.

Da li će A1 hteti da mi otključa ruter, iako ga kupim polovnog?

A1/Vip ruteri nisu zaključani, čak i da hoće verovatno ne bi ni mogli.

A1/Vip ruteri nisu zaključani, čak i da hoće verovatno ne bi ni mogli.
Hvala! Planiram da probam njihov kućni net. Ne znam da li postoji neki način da se dobije neki dodatni popust ili promocija neke vrste u odnosu na ponudu sa sajta, pa ako neko zna nešto više o tome, neka javi. Vidim da se pominje 10 meseci za 1 dinar, mada to deluje previše bajkovito...

bilo je 12m za 1din pre 4-5meseca... Ja buzdovan nisam uzeo...

ne, ja sam trebao da budem novi korisnik, i tu ponudu sam dobio od onih "putujucih prodavaca"...
kad sam ga opet zvao pre mesec-dva dana, dao mi ponudu koja je trenutno na sajtu... Ta od 12m po dinar je istekla kao...

Nazad
Vrh Dno