Šta je novo?

[A1] Kucni net

imam aplikaciju net monster na telefonu pa bacim pogled, na puno mesta ima samo 3g signala kako kog provajdera, gde se nikad ne bi ocekivalo jer su naseljena mesta, a ne neke zabiti, cista tombola od antene do antene, samo oni znaju sta rade

Nisam znao, onda je to od skorije.

Umesto njihog zte ubacio Huawei B535, sa 20mb/s skocilo na 30mb/s

Ista pozicija rutera

Vise puta mereno na zte nikada preko 21 nije prešao.

Jel želiš mts optički internet preko optičkog kabla ili bežični 4G mts / 4G vip A1 internet ?

@_hypnotic_ nasuprot tome, meni se čini da hoće da ti uvale kombinaciju Box 2 msat satelitsku (da bi tanjir postavili na krov)+MiFi, a imaš i samostalno MiFi od skoro za istu cenu. Razlike:
Msat: 100GB - 5 meseci besplatno uz ugovor na 2 godine
Mobilni Net Mega (bez televizije): 500GB - bez dodatnih pogodnosti odn. gratis meseci
Ima i Mobilni Net Max od 100GB za 1500 dinara, tako da na primer možeš da prelaziš na višu tarifu pa da se vratiš na nižu kad ti bude više odgovaralo, jer to ne bi mogao ako bi potpisao ugovor direktno na Mobilni Net Max. Jedino moraš da vidiš da li u tom slučaju važi cena sa popustom uz ugovor na dve godine kada ideš sa niže na višu i nazad.

Bežični, nema optika u ovoj zgradi, ali mi rekli da im treba pristup krovu.
Moj savet su ti dve opcije:

Opcija 1: odeš u bilo koji mts i tražiš samo mobilni net ( paket MAX ili GIGA ) uz džepni wifi ruter ZTE MF971R.

ili opcija 2: vip A1 kućni net XXL
( u ovoj opciji 2 samo uzmi u obzir da će ti se na svakih 12 sati na sekund-dve prekinuti internet pa modem rekonektovati sam automatski )

Obe opcije možeš bile gde po Srbiji da šetaš

Max je samo 100gb, možda ne bude dovoljno, ima Mega sa 500gb za 2000, jel si mislio na to, pošto taj Giga ni nema u listi.

Da, izvini, mislio sam na mega od 500 GB, znam da se tako nesto zove nov paket ''mega/giga''
vidi dal ti se isplati vise mts mega od 500 GB ili vip A1 XXL sa 400 GB + jeftini dodaci za kucni net.

mts nema dodatke kao kucni net nakon 500 GB i pored toga brzina nakon brzih 500 GB je 64 kb/s.
Kod vipa A1 ti je brzina 2 Mb/s nakon brzih 400 GB, ali imas onaj restart interneta na svakih 12 sati.

Koji ruter ide uz Max paket, ništa nigde ne pišu, i jel ovaj mts-ov ZTE MF971R samo na baterije ili može na struju?

Taj ZTE MF971R ima ugradjenu bateriju, puni se na micro usb.
kod vipa dobijas veliki ZTE ruter samo na struju bez baterije.
U obe opcije svakako mozes karticu da vadis i stavljas u druge uredjaje.

iskreno ne znam jer je integrisana pa ne moze da se vadi.
mada svakako ne treba uvek biti na punjacu, vec po potrebi puniti.

Na guglu sam pronašao informaciju da određeni MiFi uređaji ne rade dok su na punjaču. Ja bih lično pre išao na to da za stan uzmem neki polovan LTE ruter na oglasima, a taj MiFi poštedim kad god mi zatreba u pokretu.

Jedno pitanje, devojka ima najslabiji A1 kucni net, hocemo da prebacimo paket na XXL, ali sada mi ona kaze da mozemo maksimalno da uzmemo XL paket, XXL ne daju...nije pitala zasto...jel ne daju zato sto na nasoj lokaciji, maks brzina ne moze da se postigne ili?
Meni brzina nije toliko problem, neka bude i 20-30mbs, kao do sada, ali mi tih 200gb vise znaci... :)

@unique93
Xxl je 400 GB.
Moraš da se raspitaš na kojim adresama dopuštaju (imaju kapacitet) za taj paket i da im kažeš da ćeš ga na toj adresi koristiti (nije važna adresa stanovanja već adresa koju prijaviš gde ćeš koristiti taj net).

Jedno pitanje, devojka ima najslabiji A1 kucni net, hocemo da prebacimo paket na XXL, ali sada mi ona kaze da mozemo maksimalno da uzmemo XL paket, XXL ne daju...nije pitala zasto...jel ne daju zato sto na nasoj lokaciji, maks brzina ne moze da se postigne ili?
Meni brzina nije toliko problem, neka bude i 20-30mbs, kao do sada, ali mi tih 200gb vise znaci... :)
Navedi da ce se kucni net koristiti na adresi Darinke Radovic 39, Zeleznik.
Na toj lokaciji ce ti dati XXL paket.

I sta će dobiti ako slaže adresu?
Ništa kao i ja. Plaćam net od 20mbs, a brzina nikad ne prelazi 10mbs... I to tesko

Dobija bar vecu kolicinu gigabajta, svakako ce mu brzina biti ona koju max moze izvuci na njegovoj stvarnoj lokaciji

paket mozes da prebacis i preko tvitera, ne moras da ides na salter, ali fora je da je veca cena nego kad uzimas od starta paket, tebi ce biti ona mala prezvrljana skuplja cena, mislim da je 2300 za xxl

takodje mislim da ne mozes posle da se vracas na jeftiniji paket

Bio je juce "monter" da proveri signal koji imam na vikendici i da mi montira kucni net (ukoliko je sve ok)... Merio je brzinu na svom telefonu, i brzina je bila 60/20mbps...
Ja presrecan, postavili ruter, povezali laptop... Proverim brzinu na laptopu, 5/12mbps... Pomeramo ruter po celoj kuci, mobilni meri jednu brzinu (ne preko rutera), a brzina preko rutera ocaj... Na kraju nisam potpisao ugovor...

Ima li neko ideju sta je ovde problem? Wifi na laptopu je ac standard, nov je laptop... Imam utisak da je problem u ruteru i lte mrezi... On decko veze nije imao sta se desava... njegov mobilni meri 60mbps, a ruter 5mbps...

Vip A1 pre svega, nema montere/tehničare koje šalje na adresu, jer je u pitanju bežični 4G internet.
Praksa je da ti sam odeš u poslovnicu gde potpišeš ugovor i uzmeš ruter (ili ga naručiš online pa ti dodje poštom).
Prodavci tokom ugovaranja proveravaju pokrivenost i orijentaciono blizinu antene do tvoje lokacije i njenu opterećenost.
Ruter koji se dobija je loš jer ima antenu Cat4 pa radi samo na jednoj 4G frekvenciji - 800 ili 1800 ili 2100 MHz, u zavisnosti šta je blizu tvoje vikendice dostupno.
Razlog zašto na telefonu izvlači veću brzinu je to što je telefon noviji i ima 4G antenu više kategorije pa kombinuje dve 4G frekvencije u isto vreme pri čemu izvlači veću brzinu.

Bio je juce "monter" da proveri signal koji imam na vikendici i da mi montira kucni net (ukoliko je sve ok)... Merio je brzinu na svom telefonu, i brzina je bila 60/20mbps...
Ja presrecan, postavili ruter, povezali laptop... Proverim brzinu na laptopu, 5/12mbps... Pomeramo ruter po celoj kuci, mobilni meri jednu brz li neko ideju sta je ovde problem? Wifi na laptopu je ac standard, nov je laptop... Imam utisak da je problem u ruteru i lte mrezi... On decko veze nije imao sta se desava... njegov mobilni meri 60mbps, a ruter 5mbps...
Telefon je 4g plus.
Ruter 4g.
Ubaci karticu iz rutera u svoj mobilni, ako je 4g plus imaćeš mnogo veću brzinu nego preko rutera.

p.s. prvi put čujem da za kućni net postoji monter A1.

Moguće je da, pošto se radi o ruralnom području, naročito ako je na mapi pokriveno žutom, da u tom slučaju šalju tehničara da izvrši dodatne provere. Kod mene u selu je na primer, situacija takva da u prizemlju jedva imam signala i to kad ručno izaberem LTE vuče do 10mb/s, a na spratu su brzine u rasponu između 60 i 80, pritom moj telefon radi samo na LTE B3 (Xiaomi Kinez), ali ima CA na dve bazne stanice.

Meni su rekli da dolazi monter, a sad da li je on monter ili prodavac ili cistacica u VIP ne bih znao... I totalno je nebitno... Lik je "proverio" brzinu i gde su/blizinu bazne stanice, sredio sve oko ugovora (koji nisam na kraju potpisao), "montirao" opremu...

Ruter koji se dobija je loš jer ima antenu Cat4 pa radi samo na jednoj 4G frekvenciji - 800 ili 1800 ili 2100 MHz, u zavisnosti šta je blizu tvoje vikendice dostupno.
Razlog zašto na telefonu izvlači veću brzinu je to što je telefon noviji i ima 4G antenu više kategorije pa kombinuje dve 4G frekvencije u isto vreme pri čemu izvlači veću brzinu.

E da, ovo sam totalno zaboravio, to mi je bio problem sa starim telefonom, koji je imao samo 2100Mhz, a 800 i 1800 nije podrzavao (ili obrnuto)... Jel postoji neka preporuka za bolji ruter koji podrzava sve/multi lte frekvencije (4g+)?

Edit:
vidim da je 150e archer MR600 koji mislim da bi zavrsio posao... :/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno