Šta je novo?

4870 i 4850 vec u maju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@starac

Tebi 50evra razlike u ceni nije bitno? To sto ce nV oboriti cenu 9800GTX nama ne znaci nista. Zato toliko hajpujemo 4850.

Tek cemo da vidimo sta moze 4850 sa ne-stock hladjenjem.
Zar ti nije cudno da nV pokusava da se bori sa novim ATI-jem pomocu stare generacije? Zar nije logicnije da izbace neki jeftin derivant GT200 cipa i time zbrisu radeon? Nazalost to se nece desiti. Ovako ce ici na smesan profit (ako ga bude uopste bilo) da bi ostali konkurentni u srednjoj klasi. Slicno je nekada radio ATI.

Sta ce tek biti kada dodje 4870 sa dual slot kulerom i DDR5 memorijom. Jeftina vrlo brza memorija i veci taktovi procesora.

Poslednja izmena:
Meni je cudnije to sto se Ati svojom novom generacijom bori protiv nvidijine stare.I to tako radi vec par godina unazad.

cinjenica je da je 4850 u donosu na predhodnu generaciji duplo bolja kartica koja je bolje izbalansirana u vecini igara, a to sto je 9800GTX + nesto brzi od nje samo pokazuje koliko je u stvari "dobra" 3870, od koje je 4850 duplo brza :)

Poslednja izmena:
pa 9800GTX je stara generacija kao i 9800GTX+ a to je karta sa kojom se 4850 bori i gubi trku sa + verzijom , koja je na brzinu sklepana da malo pomuti slavu ATI-ja ...
4870 cemo tek videt ali je neverujem da ce biti brza za vise od ~10-15%, mada se nadam da gresim

To jeste tako ,ali su to karte iz visoke klase i sa vecim cenama,pa mu opet dodje da je 4850 u prednosti.
Nismo ni za 4850 verovali, pa...

Poslednja izmena:
pa 9800GTX je stara generacija kao i 9800GTX+ a to je karta sa kojom se 4850 bori i gubi trku sa + verzijom , koja je na brzinu sklepana da malo pomuti slavu ATI-ja ...
Gubi trku? Da pogledas ti testove jos jednom, a mogao bi i cenu.
Da pomuti slavu? Sklepana bre jer su se u*enjali!

Gubi trku? Da pogledas ti testove jos jednom, a mogao bi i cenu.
Da pomuti slavu? Sklepana bre jer su se u*enjali!
GTX+ nije slepan, jer je karta manje vishe identicna sa 9800GTX, sem 55nm verzije G92 GPU.
A cena ce biti 30$ visha od 4850, ako nishta za tih 30$ dobijesh bolje hladjenje.:)

videcemo koliko ce kostati taj + kada se pojavi ovde. samo dok se on pojavi 4850 ce biti 150-160e regularno ;)

Nije sklepan ali je "samo" brze bolje izbacen ;)
Mislim da ni to nije tacno.:p 55nm G92 je spreman neko vreme, prelazak sa 65 na 55nm nije stvar koja moze da se uradi u roku od 5 dana.:) Samo se cekao najbolji trenutak za lansiranje nove kartice, a boljeg trenutka od ovog nije bilo. :)

Poslednja izmena:
To je osnovna poenta, NEMAS POJMA sta je 9800GTX+, koliko ce kostati i kakav JE (sadasnje vreme) u odnosu na konkurenciju, mozes samo da nagadjas. Ni o 4850 se ne zna dovoljno a vec se naslo par pasuljara da mu proricu buducnost na osnovu toga kako radi u dve igre.

Poslednja izmena:
Shta je GTX+ se zna, ima dosta testova po netu.:) Najavljena cena u SADu mu se zna, 229$, za 4850 je najavljivano 199$, a koliko vidim 4850 toliko i koshta tamo.Staga ne vidim razlog da GTX+ ne koshta 229$.

Zasto mnogi ovde nece da priznaju da je 4850 odlicna karta nego iz nekog razloga uvek nadju neku glupu manu.Razumem da neko radi za nvidiu pa je brani i ladi ali ne razumem da ljudi nece da prihvate cinjenice onakvim kakve su neko nesto palamude bez ikakvih osnova.Ili je i ovde prisutan onaj debilizam da se neko sentimentalno veze za proizvodjaca pa onda daje svoju filozofiju.Da se karta ne ove 4850 nego 9900 bila bi azdaja a ovako...

4850 je sjajan bang for buck, tu nema sumnje, najgori su komentari tipa usrala se nV, prsli su i sl.:) Ali kao i svih prethodnih godina, ceka se brz odgovor konkurencije, sta je tu cudno.;)

Shta je GTX+ se zna, ima dosta testova po netu.:) Najavljena cena u SADu mu se zna, 229$, za 4850 je najavljivano 199$, a koliko vidim 4850 toliko i koshta tamo.Staga ne vidim razlog da GTX+ ne koshta 229$.

Postoje 2 verzije GTX+, ova sadašnja je samo overclokovani postojeći 9800GTX, 55nm verzija još nije na tržištu.

...Ni o 4850 se ne zna dovoljno a vec se naslo par pasuljara da mu proricu buducnost na osnovu toga kako radi u dve igre.

Pa sada, rekao bih da ljudi imaju podlogu za to sto pricaju, ima poprilicno testova koliko sam ja video.

4850 na nekoj akciji za 150$ u usa... :)

Pa to, kad je ATI najavljivao 199$ za 4850 i tako je i bilo, sad kad nV najavljuje 229$ za 9800GTX+ onda kao u fazonu ma nema shanse.:trust:

To su mail in rebate popusti koj traju po nekoliko dana i samo kod nekih e tailera, to ipak nije regularna cena.;)

4850 je sjajan bang for buck, tu nema sumnje, najgori su komentari tipa usrala se nV, prsli su i sl.:) Ali kao i svih prethodnih godina, ceka se brz odgovor konkurencije, sta je tu cudno.;)

Nije nista cudno tako i treba da bude! Dakle imamo odgovor nvidia-e na ATI-ijevu kartu, tako je ovaj put, neki drugi put ce biti obnuto. Da ATI nije napravio dobru kartu nv bi mogla + varijantu da izbaci i u decembru. Najbolja situacija je da se plase jedni drugih ;)

Da, bas to, traju po par dana, i ova je do sada mislim vec gotova. :)

Ali anyway tamo ce onda i 9800gtx+ biti ispod 200$... a ima tih akcija bar jednom mesecno. :)

Meni je cudnije to sto se Ati svojom novom generacijom bori protiv nvidijine stare.I to tako radi vec par godina unazad.

Lol. radeon 4850 nosi se sa 9800GTX koja je najbrža single kartica iz prošle generacije. Dobro se sećam kako smo obožavali gf 6600GT jer je šamarao Radeon 9800XT. Ne beše to tako davno.

Lol. radeon 4850 nosi se sa 9800GTX koja je najbrža single kartica iz prošle generacije. Dobro se sećam kako smo obožavali gf 6600GT jer je šamarao Radeon 9800XT. Ne beše to tako davno.
Ne stoji poredjenje, ATI je tada imao X700 i X800 kartice, trenutno od 4850 nemaju jacu bar kad se o single kartama radi.:)

Ako cijena 4850 stvarno bude 150 evra eto meni nove kartice :D

Matematika:
4850=180evra=9800GTX=265evra (novo-staro)
4850*2=360evra=GT280=500evra (novo-novo)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno