Šta je novo?

4870 i 4850 vec u maju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li vecina vas moze da kupi 4850?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
cudno, 95% moze da je kupi a ja jos nisam video da je neko ima na benchu...

Poslednja izmena:
ne ocekujem nista :d samo se raspitujem i da si pratio konverzaciju shvatio bi da ne ciljam na to nego da ce i cena 9800 pasti, u ovim krajevima ne toliko ali hoce

Karte su u zvanicnoj prodaji od juce,tako da ne znam sta ocekujes...

evo gde ima kod nas(na samom forumu :) ):
http://www.bench-market.com/forum/showthread.php?p=1481908&highlight=4850#post1481908
1 komad?:d
Ja gledao lokalne cjenike ;).
Kontam da se ovde prica o 4850 (i 9800GTX(+)) uopshteno, a ne u Srbiji.:)
Uostalom ko nece da ceka pad cena GTXa nek saceka GTX+ on ce imati regularnu cenu cim se pojavi.:)

Cena 9800GTX ce sigurno pasti,ali da li ce to biti dovoljno da nadomesti jaz u izmedju dve karte u visim rez.+ AA/AF?
attachment.php

izvor:computerbase.de

@Garson
Alti ih dobija tako da ce biti vise od 1 komada :)

Poslednja izmena:
taj grafik je teski fake... zamisli GTX2 i GTX gori od 3870 :p

"Alti ih dobija" znaci da ce ih dobiti,a ne da ih sada ima.Jesi li javio Nemcima da su uradili fake review :p

Poslednja izmena:
ja neznam, jel vi stvarno mislite da kad izađe 9800gtx+ da ati neće spustiti cene. pa 4850 je ionako trebao po višoj ceni da se prodaje nego što je sad. videli ste koliko je 3850 trebalo da dođe do 100 eura, 4850 je jeftiniji za proizvodnju jer je 55nm već uveliko osvojen proces proizvodnje i siguran sam da će puno ranije dostići 100e nego 3850. a tek 4870 sa gddr5. pa ne prave oni novu memoriju samo zato što je brža, nego zato što je jeftinija za proizvodnju.

kako bre 4850 moze da bude jeftiniji od 3850 kad je cip veci stim da su oba cipa 55nm! ....

Ne stoji poredjenje, ATI je tada imao X700 i X800 kartice, trenutno od 4850 nemaju jacu bar kad se o single kartama radi.:)

Kako god mnogi su tada raspravljali da li je bolje kupiti 9800XT ili 6600GT.

Hvala bogu da su prvo išli sa 4850. Eto nama jeftine a jake grafičke :-devil-: koja je naterala nV da izbaci 9800GTX+.

Poslednja izmena:
Kako god mnogi su tada raspravljali da li je bolje kupiti 9800XT ili 6600GT.
Nisam siguran da su bile u istom cenovnom rangu.
Hvala bogu da su prvo išli sa 4850. Eto nama jeftine a jake grafičke :-devil-: koja je naterala nV da izbaci 9800GTX+.
Niske cene svima prijaju, bilo nV bilo ATI fanovima.:)
55nm G92 je od ranije u planu, bilo je prica o 9900GTX i 9900GT kartama koje si identicne verzijama u 65nm. Price su ocigledno bile (delimicno) tacne, tako da 4850 nije jedini razlog za izbacivanje GTX+.;)

ovo je upuceno drugarima koji se gadjaju VP Alti cenovnicima. zar ne mislite da odajete poslovnu tajnu pomenute firme tako sto ovde piskarate gde se trenutno nalaze kartice, koje su VP cene i koliko ce stici? siguran sam da se vlasniku Altija ne bi svidelo da mali Perica sa bencha iznosi poverljive info vezane za firmu?!

@Chinaski

Koliko ja znam,niko nije pomenuo VP cenu ili stanje lagera,mada mozda sam propustio nesto?Slazem se da je neprikladno pominjanje cena,psoebno imajuci u vidu da su karte tek juce pocele zvanicno da se prodaju.

pominjane su neke cene od 14500 i 15500 din ili tako nesto. ja kada odem na njihov sajt ne vidim nikakvu cenu, sto znaci da su te cene samo za poslovne partnere, a ne da ih neko iznosi na forumima kao argument kako je neka karta povoljna (ili nije pak) jer nema pametnija posla...

@starac: "4850 se puno više grije od konkurenta"? Pretpostavljam da mislis na 9800GTX, jer su oni direktna konkurencija? Možda je temperatura GPU-a kod 4850 nešto viša, ali zašto te to uopšte brine? Uostalom, to je tako jer 9800GTX ima veliki, dvoslotni kuler, a 4850 onaj tanak, jednoslotni. Kad bi obe ikartice male sličan kuler, video bi da 9800GTX i više troši i više se greje od 4850... A sigurno je da će uskoro biti i 4850 OC modela sa poboljšanim kulerima...

Temperatura se moze rijesiti, ali to ti je dodatno cimanje i ulaganje. Ne kuzim zasto se Ati odlucio na tako lose hladjenje, i to mi je malo sumnjivo. I pazi, 9800 dvoslotni cooler hladi odlicno sa load temp. od 70°C. dok 4850 ide i do 95°C. Mislim da ti je jasno kakav cooler treba imati da bi se to ohladilo. A potrosnja tih dviju karti je skoro pa ista, tako da je to nebitno.

@starac

Tebi 50evra razlike u ceni nije bitno? To sto ce nV oboriti cenu 9800GTX nama ne znaci nista. Zato toliko hajpujemo 4850.

Tek cemo da vidimo sta moze 4850 sa ne-stock hladjenjem.
Zar ti nije cudno da nV pokusava da se bori sa novim ATI-jem pomocu stare generacije? Zar nije logicnije da izbace neki jeftin derivant GT200 cipa i time zbrisu radeon? Nazalost to se nece desiti. Ovako ce ici na smesan profit (ako ga bude uopste bilo) da bi ostali konkurentni u srednjoj klasi. Slicno je nekada radio ATI.

Sta ce tek biti kada dodje 4870 sa dual slot kulerom i DDR5 memorijom. Jeftina vrlo brza memorija i veci taktovi procesora.

50€ vise za kartu kojoj ne treba bolji cooler i koja se odlicno overkloka mi ne smeta. A cijene ce se promijeniti.

I Nvidia ne izbacuje GT200 derivat jer ne mora. To puno govori.

Ako je tako,onda te postove treba privremeno izmeniti/obrisati,bar dok karte ne budu zvanicno u prodaji i imale zvanicnu cenu.

@Starac
Izgleda da PowerPlay ne radi na trenutnim Cat 8.6 sa 4850icom pa otud velike temperature jezgra u idle-u.Jezgro se obara na 500Mhz umesto na nizi takt(ako neko zna neka napise koliki bi trebalo da je 2D takt kod RV770).Takodje problem sa temp. je i u Fan profil-u.
Ventilator se uvek vrti na malom broju obrtaja kad je karta u 2D modu a to je potvrdjeno malom razlikom u temp. kad je idle i full load u pitanju->ventilator se ubrza u full load-u i temp. neznatno skoci u odnosu na idle ...

Takodje,reci mi koji je odgovor Nvidia-e na Radeon 4870,a da nije baziran na GTX200 cipu?

Poslednja izmena:
pominjane su neke cene od 14500 i 15500 din ili tako nesto. ja kada odem na njihov sajt ne vidim nikakvu cenu, sto znaci da su te cene samo za poslovne partnere, a ne da ih neko iznosi na forumima kao argument kako je neka karta povoljna (ili nije pak) jer nema pametnija posla...

imaš win win shop. ja kad sam kupovao moju karticu prvo sam se kod njih(alti) raspitivao i poslali su mi e-mail da pogledam na sajtu win win shopa jer su oni samo dileri a to im je zvanična prodavnica. e sad u altijevom cenovniku ovde ,koji mogu svi da vide, cena je juče bila 15550 a sad je 15050, znači pada. win win shop ima sapphire i powercolor (te altijeve) ovde. i ne vidim koja je tu poslovna tajna kad svi mogu da vide cene.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno