- Učlanjen(a)
- 12.07.2000
- Poena
- 800
Poslednja izmena:
5. da uzmu audiofreak-a kao svogsavetnika
Konacno je i ATI ubo pravo u centar... jeste da im je dosta dugo trebalo ali ja zaista nisam ocekivao ovakve performanse i ovakav debakl nVidia-e.
prema onome sto se zna o Audio, realno postoji samo jedna firma koju bi on savetovao, a njene boje nisu ni zelene, ni crvene ni crne5. da uzmu audiofreak-a kao svogsavetnika![]()
Konacno je i ATI ubo pravo u centar... jeste da im je dosta dugo trebalo ali ja zaista nisam ocekivao ovakve performanse i ovakav debakl nVidia-e.
I to sa iz drajvera "vidljivih" 320SP. kazu uskoro stizu i novi koji ce "upregnuti" svih 800 :zgran:
Kick ass!Karta je stvarno dobra, al se greje bre, previše. Čuvajte prste!
Voleo bih da vidim neko drugačije dual slot rešenje koje bi omogućilo i solidan overklok. Inače, ATI "ga je ubo" i sa RV670, tada su i to bile odlične karte za taj novac, nego je nvidia imala keca u rukavu - G92. Sada ga očigledno nema - GT200 će teško i u bilo kakvoj varijanti moći da bude konkurent RV770 kartama! Ovo, plus XGP i AMD će konačno da profitira od toga što je kupio ATI
![]()
Kada će test na benchu? I za ATI i za nvidiju pitam...
I da, malo me nerviraju te ekstra vruće karte, šta sad ispalo da su 4850/70 HD toplije od 280GTX-a!??
I da, malo me nerviraju te ekstra vruće karte, šta sad ispalo da su 4850/70 HD toplije od 280GTX-a!??
au jaka stvar što je kartica vruća, pa ne držite valjda ruku na njoj dok igrate igrice....
au jaka stvar što je kartica vruća, pa ne držite valjda ruku na njoj dok igrate igrice. i gx2 je isto vruća pa niko ne diže frku oko toga, čak je i moja 2600xt ddr4 vrela pa opet radi. najbitnije je da je stabilna na toj temperaturi, a i uskoro će i gigabyte sa zalmanom pa peak sa plagijatom zalmana koji je čak i bolji od zalmana, his sa iceq (mada oni će da deru sa cenom). itd.
Pa ne držim ruku, ali ako je grafička ekstra vruća a kuler ne izbacuje vruć vazduh napolje iz kućišta onda fino zagreva i okolne komponente što nije baš najsjajnije. Ali dobro, izgleda da ćemo morati da se navikavamo na sve toplije kartice.
Neće biti nikakvih problema ako ja budem mogao da bez nekih komplikacija namestim brzinu ventilatora kako ja hoću. Npr. meni ne smeta buka venta ako igram pa ću naravno namestiti na 60-70% ako treba, a ne da se vrti na 20-30% ali zato grafička 90C.
Extremetech je postavio clanak o RV770 mikroarhitekturi.Zaista je impresivno sta su sve uspeli da uguraju u 256mm2..
Zanimljiv uvod u clanak:
http://s2.screenshots.cc/upload/af953a1d.gif
http://s1.screenshots.cc/upload/fd706f39.gif
izgleda su svi ocekivali da ATI krene putem kojim je 'vidija otisla sa GT200 (G92+G92) i da napravi RV670+RV670 cip.
We spent another couple hours overclocking the card and managed to get the NVIDIA GeForce 9800 GTX+ higher with full stability. We manged to get it up to 855MHz on the core, 2200MHz on the shaders and 2550MHz on the memory ICs by un-locking the core and shader frequency lock. This improved performance by nearly % as you can see below. After doing these last few increases the overall score jumped up to 9,211 3DMarks, which ends up being a 16.7% performance increase! That score is just 500 points away form the GeForce 9800 GX2!
Sto smesni? kada se saberu rezultati iz svih igara (bez aa) ispadne da je 4850 brzi od 9800gtx za nesto vise od 1%,GTX kosta oko 250E a radeon ce izgleda biti 170-180E.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari