Šta je novo?

4870 i 4850 vec u maju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hmm vidim da piše da šejderi i gpu radi na različitom kloku? Jel moguće da su uradili nešto slično kao nvidia? Ako su i uradili šteta što nije veći klok za šejdere. A i pitanje da li je ovo što stoji u tabelama skroz tačno.

Btw i ja mislim (nadam se) da će biti bar 50% brzi od 38xx serije jer manje bi stvarno bilo nedovoljno za pravu konkurenciju sa nvidijom.

Glupo je sto je opet mali broj TMU i ROP jedinica, kad se zna da je to bila falinka kod HD3800 kartica (a i HD2900, jel).

Cijene su ondje navedene u dolarima, ali ipak mislim da se radi o eurima, pogotovo obzirom da je europski site u pitanju.

Kako god, ja svoju HD3850 ubrzo pustam u prodaju. :d I Nvidije ce pojeftiniti, tako da ce biti finih kartica koje nude ~50% bolje performanse od ovog sto imam. :)

Kako malo, pa broj TMU-ova je dupliran a broj ROP-ova nije ograničavao performanse. Još ako stvarno uspeju da ga izbace već u maju, na konju su. Zaista je fascinantno kojom se brzinom ATi oporavlja i kako se izvlači iz rupetine zvane R600.

Kako malo, pa broj TMU-ova je dupliran a broj ROP-ova nije ograničavao performanse. Još ako stvarno uspeju da ga izbace već u maju, na konju su. Zaista je fascinantno kojom se brzinom ATi oporavlja i kako se izvlači iz rupetine zvane R600.

Word!

Mislim da se ATI mnogo brze oporavlja nego AMD, posle relativno slabe 2900 serije. Izbacili su HD38xx seriju i uzeli primat na trzishtu. A nedugo zatim evo nam nove i josh mocnije serijie dok nVidia i nema bash konkretan odgovor na ono shto ATI nudi. Nadam se da ce i AMD da krene istim stopama.

Hmmm...ja sve mislim da su oni simultano radili na vise procesora odjednom a da je R600 izbacen tek da bi nesto uopste i izbacili na trziste.

Hmmm...ja sve mislim da su oni simultano radili na vise procesora odjednom a da je R600 izbacen tek da bi nesto uopste i izbacili na trziste.

Pa to se uvek radi tako,u pozadini se radi na procesoru koji ce izbaciti posle tog sto trenutmo spremaju i izbacuju.Tako da to sigurno nije razlog da tek nesto izbace.

Navodno Nvidia ima oko 1.5 mil. komada 8600 baziranih kartica na lagerima, kao rezultat ATI 3800 serije :). Izgleda da se slična sudbina sprema 9600 seriji :p

Poslednja izmena:
8600GT nije u cenovnoj klasi sa nijednom karicom iz 3800 serije.

Znaci sve vise i vise se pominju ove iste specifikacije,a gde ima dima ima i vatre.Nisam verovao da ce Ati pucati ovako visoko.
Po meni onaj najjaci model - 4870 1Gb DDR5 bi morao biti dva puta brzi od 3870 cak i da nisu radjene nikakve optimizacije.

moglo bi se reci da su svake informacije vezane za direktno borbu rivala i inovacije pozitivne, sto samo pozitivno moze uticati na cene i performanse i AMD-a i Nvidie koja ce morati jos da spusti cene i ubrza smene generacija.., jos kad slicno mogli da odgovore i u CPU segmentu...

Znaci sve vise i vise se pominju ove iste specifikacije,a gde ima dima ima i vatre.Nisam verovao da ce Ati pucati ovako visoko.
Po meni onaj najjaci model - 4870 1Gb DDR5 bi morao biti dva puta brzi od 3870 cak i da nisu radjene nikakve optimizacije.
ma resavska skola...

A ima isto i na nekom nemackom forumu, samo ne mogu da nadjem sad gde je, kazu tamo da je izvor dobar i da je ovo tacno, nije za nepoverovati ako je vec najavljeno da ima GDDR5 i ovi clock-ovi.

ATI 4870 sa 512 MB nije dual GPU, ako ste na to mislili. Ovo su odlicni rezultati ako su istiniti.

Ma da, turci su uvek pouzdan i nadasve cest izvor informacija u sferi IT-ja :D

Poslednja izmena:
Ne mislim sam na 9800GX2, posto je ona dual GPU a ovde je do 1600 rezolucje prikazano.
Ko ga zna mozda se Mustafa dokopao kartice pa izbencovo Radeona :d,)
Meni deluje realno, gledam po onome sto je bilo najavljeno sad vec kao "zvanicno" za specifikacije kartice..

A na ovom Legit reviews forumu lik se registrovo i odma otvorio temu sa tim rezultatima :)

MAda, ne sumnjam da ce na kraju tako nesto i biti kad su brojke u pitanju...

Da je u pitanju X2 karta još bi imalo nekog smisla, ovako ....
RV770 je po koncepciji performance chip kao što je bio i RV670 tako da su ovi rezultati jako upitni.

Da je u pitanju X2 karta još bi imalo nekog smisla, ovako ....
RV770 je po koncepciji performance chip kao što je bio i RV670 tako da su ovi rezultati jako upitni.

Pricalo se da ce kostati 350$ ,znaci nije u pitanju performace chip.

Recimo da sam ja testirao tu kartu :) ja bih stavio i screenshot od 3D marka a možda i jednu od karte npr. Tako bi bilo malo uverljivije ;) (mada nema garancije u ovoj fazi da je bilo koja vest istinita osim zvanične). Ovako svako od nas može da crtka i tabelice i grafikone itd. u raznim bojama.

Mada ko zna, možda će jednostavno RV770 "progledati" sa 32TMU-a pa će da jede sve pred sobom :p

ja se nadam da je ovo istina, a i da ce uskoro izaci. negde govore krajem maja a negde krajem juna.
ali me vishe interesuje 4850 512 ddr5.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno