Šta je novo?

4870 i 4850 vec u maju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja se nadam da je ovo istina. Iako preferiram nvidiu posto sam imao bolja iskustva sa njihovim karticama (i drajverima) do sada, ovo bi znacilo da konacno imaju konkurenciju u high-end segmentu, sto je svakako dobro za sve nas. :)
Mada, sumnjam da su ove brojke autenticne, posto bi ovo bio napredak u performansama od skoro 100%, sto se bas i ne moze zakljuciti na osnovu dostupnih specifikacija (na tim rezolucijama su mnogo bitniji shaderi nego memorija)...

Da nije Optimus zalutao na kineski forum :zgran:

Pa zar si ti zaista ocekivao da ne bude fake? :D :d
Bolje sacekati pouzdanije izvore nego odmah trcati pred rudu :)

Trebali bi moderatori prebaciti sve ovakve teme u jednu oficijelnu RV770 & RV770X2,jer ih ima bar 3-4 sa ne toliko bitnim informacijama za otvaranje nove teme.

Mozda ce biti dovoljno sto je za 50% brza od RV670,taman da stvori prednost nad nvidijom koja nema nista drugo sem 9600GT kao mid range.

"ATI's new chip might end up 1.5 to 1.6 times faster than the current RV670 solution."

Sto ne stavi 1.6x brza od RV670?:trust:
Ovo je sve cisto nagadjanje nema jos ni jednog postenog testa a vec znaju da ce biti 1.5x brza, evo ja cenim da ce biti 1.74x brza.

Poslednja izmena:
Trebali bi moderatori prebaciti sve ovakve teme u jednu oficijelnu RV770 & RV770X2,jer ih ima bar 3-4 sa ne toliko bitnim informacijama za otvaranje nove teme.

Mozda ce biti dovoljno sto je za 50% brza od RV670,taman da stvori prednost nad nvidijom koja nema nista drugo sem 9600GT kao mid range.
evo isprebacivah, a officijalizovacemo kada kartice oficijelno budu predstavljene ;)

Pa dobro, nije lose ni tih 50-tak % ubrzanja(ako se moze verovati ovim najavama).Samo neka pametno pozicioniraju cene i ima da ide to...

hocemo 4870 za 220-230e :D

Po onim specifikacijama trebao bi biti barem 2x brzi,verovatno su fake..

Pa dobro, nije lose ni tih 50-tak % ubrzanja(ako se moze verovati ovim najavama).Samo neka pametno pozicioniraju cene i ima da ide to...
Ići će garant a kako to ćemo videti nadam se uskoro:trust: Inače mene najviše zanimaju cene Nvidie nakon pojave 4xxx serije(ne hejtujem!)koja će ako se obistini ovo što navodno može Ati morati da kliza sa cenama :)

Zar nije sa svom to silom šejdera i klokova koju najavljuju 4870 premalo brži od 3870?

Zanimljivo da još nisu procurile slike GPUa i/ili karte, a ima manje od 30 dana do predstavljanja ,). Za HD3800 seriju su specifikacije i slike izašle dosta ranije.

Zanimljivo da još nisu procurile slike GPUa i/ili karte, a ima manje od 30 dana do predstavljanja ,). Za HD3800 seriju su specifikacije i slike izašle dosta ranije.

ahaa, to znaci da je u pitanju mac sa dve ostrice, sto ce reci da se ili stide svog novog proizvoda i procerdanih para ponovo, te je zaista ubrzanje od svega 50 mizernih procenata, pa po ovom testu u 16x12 opet nece videti 25fps pa ce opaliti cenu od 200e kolko bi onda taj gpu morao max kostati

ili sa druge strane da imaju aduta u rukavu i da je stvarno ubrzanje najmanje 2x gde ce se fps popeti na sjajnih 30fps u onom testu, pa ce se moci igrati sa cenama i do 300e max za single gpu card

nista pouzdano ne znamo i sada mozemo samo da nagadjamo :type:

ne nego znaci da to nece izaci za 30 dana, valjda ste tolko do sada naucili. Neko mora da radi beta test, a to procuri "nezvanicno" UVEK. 2900xt se razvlacio 4 meseca pre nego sto je udario police. Ne kazem da ovo nece jos 4 meseca ali ne bi me cudilo da je igra macke i misa nvidijom.

moguce. u principu, mi koji se lozimo na to smo 100x bili navozani tako da vise niko nista ne moze da prognozira 100% tacno. meni se nekako cini da ATI hvata korak i da ce izbaciti novi cip istovremeno sa nvidiom, sto je uspeh jer je 2900XT kasnio 7 meseci. videcemo...
edit:
btw. jesi li osetio neki boost u igrama kada si presao sa pentiuma na E8200?

Poslednja izmena:
:) Ne i nisam...U 2 worlds sam opusteno dodao 2xSSAA na hdr... Trackmania Forever umesto 74fps ima 112fps, to je za sada ono sto sam drndao i sto igram. Ali ipak vodi racuna da je to 1mb cache vs 6 i 3.4 vs 4...

edit: moram malo da flejmujem: to samo AMD X2 korisnici ne vide nikakve razlike u igrama kad dizu megaherce. Sa druge strane, oni nikada nece moci da shvate sta znaci instant alt-tab iz 2 worlds ili gothic na msn i vracanje isto instant bez problema, njima treba phenom za tako nesto :D

Poslednja izmena:
prosto neverovatno da pri tim debelim & masnim grafickim podesavanjima ima tolike razlike sa procesorima :zgran:
da si rekao u 800x600 na low...

Poslednja izmena:
Razlika u kolicini cache-a je presudna za performanse, nema sta E8XXX opravdava svaki ulozeni dinar.

:)
edit: moram malo da flejmujem: to samo AMD X2 korisnici ne vide nikakve razlike u igrama kad dizu megaherce. Sa druge strane, oni nikada nece moci da shvate sta znaci instant alt-tab iz 2 worlds ili gothic na msn i vracanje isto instant bez problema, njima treba phenom za tako nesto :D

Ne bih rekao da je baš tako, X2 prilično brzo switcha, brže učitava stvari i responzivniji je od C2D. Nema to veze sa brojem fps-ova u igrama, SuperPi-em ili 3DMarkom. IMC čini razliku. Druga je stvar što će C2D brže obaviti neki posao jednom kad "krene".

Poslednja izmena:
Ali interesantno svako brani svoga...Kad god pogledam neki komentar za Intel AMD;ATI Nvidia uglavnom svako brani svoje a nece da prizna da je ovaj drugi bolji(ne kazem da jeste ali ponekad je tako)...

Izvinjavam se za off ali ovde je opet krenulo tim putem...

A izgleda cu ja docekati 4850/4870 jer planiram tek u julu da radim major upgrade sistema(bice bez kompromisa po pitanju kesha) tako da sam cekam i gledim

Ne bih rekao da je baš tako, X2 prilično brzo switcha, brže učitava stvari i responzivniji je od C2D.

:) how yes no. Pitaj bilo koga ko je imao AMD DC i presao na bilo koji core baziran DC sta je respozivnije u multitaskingu...Uostalom, sa ovom konfiguracijom imam bandwith kao i X2 na 3+ ghz tako da ni IMC vise nije problem. :type:

@jonesba:

ti nemoj nikome na rec verovati vec idi kod nekog i cackaj AMD, pa posle cackaj neki intel sistem pa sam odluci. To ti je najbolje.

Poslednja izmena:

Sta pricas ti?

prepricavam onu popularnu AMD pricu: "za igre ti nema veze da li je c2d ili x2, nema razlike" koja je ocigledno cista nebuloza. Pricam, za razliku od Ace Rimmera, da je intel sistem responzivniji od AMD X2 sistema i to primetno. Al to nije tema za ovaj topik, nisam zaista ozbiljno mislio da se flejmujemo ovde :D

Ne bih rekao da je baš tako, X2 prilično brzo switcha, brže učitava stvari i responzivniji je od C2D. Nema to veze sa brojem fps-ova u igrama, SuperPi-em ili 3DMarkom. IMC čini razliku. Druga je stvar što će C2D brže obaviti neki posao jednom kad "krene".

prepricavam onu popularnu AMD pricu: "za igre ti nema veze da li je c2d ili x2, nema razlike" koja je ocigledno cista nebuloza. Pricam, za razliku od Ace Rimmera, da je intel sistem responzivniji od AMD X2 sistema i to primetno. Al to nije tema za ovaj topik, nisam zaista ozbiljno mislio da se flejmujemo ovde :D

Čestitamo !
Izmislili ste reč.
Još samo da izađe novi ResponziMark 2008 pa da vidimo ko je ko u responzitivnosti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno